Gör-det-själv-motorborr: Från En Trimmer Och Från En Motorsåg, En Hemgjord Borrmaskin För Jordarbete Från En Perforator. Hur Gör Man Snabbt En Armatur?

Innehållsförteckning:

Video: Gör-det-själv-motorborr: Från En Trimmer Och Från En Motorsåg, En Hemgjord Borrmaskin För Jordarbete Från En Perforator. Hur Gör Man Snabbt En Armatur?

Video: Gör-det-själv-motorborr: Från En Trimmer Och Från En Motorsåg, En Hemgjord Borrmaskin För Jordarbete Från En Perforator. Hur Gör Man Snabbt En Armatur?
Video: Klippteknik grunderna, med Röjsåg eller trimmer. Bästa användning. Instruktion och guide från STIHL 2024, April
Gör-det-själv-motorborr: Från En Trimmer Och Från En Motorsåg, En Hemgjord Borrmaskin För Jordarbete Från En Perforator. Hur Gör Man Snabbt En Armatur?
Gör-det-själv-motorborr: Från En Trimmer Och Från En Motorsåg, En Hemgjord Borrmaskin För Jordarbete Från En Perforator. Hur Gör Man Snabbt En Armatur?
Anonim

Motobur - en speciell anordning som används för att utföra landarbete i ett förortsområde.

Det är långt ifrån alltid möjligt att köpa en enhet, men om det behövs kan en motorborr monteras med egna händer. Det är värt att överväga mer detaljerat hur man gör detta, och vad är fördelarna med detta alternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild

Krav för en hemmagjord borrmaskin

Den moderna marknaden representeras av ett stort antal olika motorborrar som lovar konsumenten högpresterande egenskaper . Sådana verktyg klarar alla typer av utgrävningar.

Tillverkarna släpper mekaniska, hydrauliska och andra typer av motorborrar , avsedd för grävning av markpelare och andra arbeten på platsen.

Bild
Bild

Viktiga egenskaper hos hög kvalitet och pålitlig utrustning

  1. Kraft … För att utföra sysslor med maximal effektivitet bör du vara uppmärksam på denna indikator. I genomsnitt bör effekten på en motorborr vara i intervallet 3 till 5 hästkrafter. Det är viktigt att notera att det blir lättare att använda en lätt och kompakt enhet, men större ytor kräver mer kraftfulla enheter.
  2. Motorvolym . Samma viktiga kriterium som makt. Ju större bränsletankens volym desto bredare verktygets kapacitet. När du väljer en enhet för denna parameter är det också värt att överväga jordtypen.
  3. Funktionalitet … Det kallas också borrkapacitet. Det är viktigt att verktyget klarar alla uppgifter.

Tillverkarens enhet uppfyller inte alltid de angivna kraven . Därför blir det ibland nödvändigt att självständigt montera ett verktyg för att arbeta med jorden.

Om det beslutades att montera en motorborr med egna händer är det nödvändigt att ta hänsyn till att ägaren till den framtida enheten måste ha grundläggande kunskaper och färdigheter i svarvning och måste också förstå hur elementära mekanismer fungerar. Inga svårigheter kommer att uppstå om en person förstår enheten till en borrmaskin och kan välja rätt verktyg och material.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur gör man av en motorsåg?

Ett av de vanligaste och enklaste sätten att skapa en borrmaskin är montera ett verktyg från en motorsåg … Fördelen med detta alternativ är att resultatet är en högpresterande maskin i form av förbättrad produktivitet som gör att du kan bryta även hårda jordar.

För att montera en motorborr med dina egna händer från motorsåg Druzhba måste du förbereda följande material och verktyg:

  • motorsågsmotor;
  • motorborrväxellåda;
  • hemlagad skruv.
Bild
Bild

Det senare kan göras med hjälp av ett metallrör och en klassisk borr av handtyp . Innan dess bör du klargöra vilken rördiameter som krävs. Skruven är tillräckligt lång för bekvämt arbete. Samtidigt, om det är möjligt att göra strukturen avtagbar, kommer den att fungera som ett munstycke för en motorsåg.

Innan arbetet påbörjas rekommenderas att titta ritningar och se till att den valda växellådan och sågmotorn är kompatibla. Det är viktigt att rotationshastigheten för den framtida gasborrmaskinen är liten för att förhindra snabbt slitage av kraftenheten. Sekvensen för montering av en motorborr från en motorsåg är följande.

  1. Först måste du montera skruven genom att ansluta borrmunstycket och massivt stålrör.
  2. Därefter installeras en överföringsmekanism på motorn. kan minska verktygets hastighet.
  3. Det tredje steget är att organisera en tillförlitlig anslutning av ramen för den framtida motorborren och skruven. Dessutom är det värt att installera handtag på enheten, vilket hjälper till att göra enheten mer bekväm att använda.
  4. Det sista steget är att kontrollera hur gasborrmaskinen, som monterades för hand, fungerar. För att göra motorborrningen bekväm och säker rekommenderas det att placera startknappen närmare handtagen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Att göra från en borr

Ett annat alternativ för att montera en motorborr med egna händer innebär användning av en stans eller borr. Det här alternativet har sämre makt, men det klarar fortfarande uppgifterna. För att skapa en motorborr från en borr behöver du själv:

  • reducerare;
  • borra;
  • hemlagad skruv;
  • fästelement.
Bild
Bild

När du väljer en borr är det bättre att föredra modeller med en effekt på 2 kW.

Proceduren för montering av en motorborr utförs på nästan samma sätt som beskrivs i den tidigare versionen. Ägaren till enheten måste ansluta de nödvändiga elementen i önskad sekvens med hjälp av fästelement.

Bild
Bild

För att skapa en funktionell enhet rekommenderar experter att använda en vändbar borrhammare.

En sådan enhet kommer att hålla länge och kommer att klara en uppgift av vilken komplexitet som helst, oavsett att enhetens effekt är mindre än vad som krävs.

Du kan lära dig mer genom att titta på videon.

Vi gör från en trimmer

Det tredje mest populära alternativet för självmontering av en motorborr är med hjälp av en trimmer . Sådana bensinklippare för gräsmattor är utbredda nästan överallt, så det kommer inte att vara svårt att hitta nödvändiga verktyg och material för att installera en markborrningsanordning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är värt att notera att motorsågens tekniska parametrar är högre jämfört med trimmern, så den resulterande enheten är användbar för att endast arbeta med mjuk mark.

Det kommer också att vara nödvändigt att installera en överföringsmekanism i strukturen för att minska enhetens rotationshastighet och förlänga enhetens livslängd.

Ändring av borstsaxar för en motorborr innebär följande schema

  1. Det är nödvändigt att montera skruven med hjälp av ritningarna. Du behöver en borr och ett rör för montering.
  2. Det andra steget är installationen av överföringsmekanismen på motorn.
  3. Det tredje steget är att ansluta elementen med fästelement.

Det rekommenderas att montera skruven av massivt stål för att förhindra att den går sönder om enheten stöter på stenar eller andra fasta föremål i processen .… Om detta inte tas om hand blir enheten snabbt oanvändbar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För mer bekväm drift är det också värt att tillhandahålla möjligheten att demontera borren från motorn för att göra en trimmerfäste på detta sätt.

Rekommendationer

Om vi gör en jämförelse mellan en självmonterad enhet och en köpt enhet anses det första alternativet vara mer budgetmässigt. För att utföra markarbete på en personlig tomt kommer en självtillverkad enhet att räcka, förutsatt att det inte finns för hårda markstenar.

Vid självmontering av en motorborr rekommenderas det följ säkerhetsåtgärder och använd endast pålitliga och hållbara verktyg och material … Experter rekommenderar dig också att bekanta dig med en motorborrmaskin, utformningen av enkla mekanismer och principen för det framtida verktyget.

Rekommenderad: