Garden Shredder: Betyg Av Bensinförstörare För Skräp, Löv, Grenar Och Gräs. Hur Väljer Man? Ägarrecensioner

Innehållsförteckning:

Video: Garden Shredder: Betyg Av Bensinförstörare För Skräp, Löv, Grenar Och Gräs. Hur Väljer Man? Ägarrecensioner

Video: Garden Shredder: Betyg Av Bensinförstörare För Skräp, Löv, Grenar Och Gräs. Hur Väljer Man? Ägarrecensioner
Video: Best Chipper Shredders 🔥 Top 8 Chipper Shredder Picks | 2021 Review 2024, Maj
Garden Shredder: Betyg Av Bensinförstörare För Skräp, Löv, Grenar Och Gräs. Hur Väljer Man? Ägarrecensioner
Garden Shredder: Betyg Av Bensinförstörare För Skräp, Löv, Grenar Och Gräs. Hur Väljer Man? Ägarrecensioner
Anonim

Frågan om bortskaffande av gamla grenar, liksom toppar och annat trädgårdsavfall av vegetabiliskt ursprung, löses i regel mycket enkelt - genom att bränna. Detta alternativ är dock mycket tveksamt - resterna brinner länge, röker starkt och brinner inte helt ut. Experter rekommenderar att du använder trädgårdskrossar som omvandlar avfall till värdefulla råvaror utan att förorena miljön.

Bild
Bild

Utnämning

På landet eller i ett privat hus och bara i trädgården uppstår förr eller senare ett ögonblick när en stor mängd av en mängd olika växtrester ackumuleras. Trassel på platsen börjar från den tidigaste våren, när trädgrenar skärs och buskar formas. På sommaren läggs vinstockar, ogräs och upprotade parasitskott till grenarna, och på hösten blir situationen inte lättare - vid denna tidpunkt avlägsnas topparna från sängarna och hela området är täckt med fallna löv.

Bild
Bild
Bild
Bild

Alla växtrester krattas till högar. De förstör inte bara utseendet på webbplatsen, utan sprider sig också över hela området i hård vind eller regn. Dessutom gillar trädgårdsskadegörare att lägga ägg i sådana "kluster" mycket förtjust i att lägga ägg, vars tillväxt och reproduktion kan orsaka allvarliga skador på planteringarna på platsen.

Det är därför många trädgårdsmästare undrar hur man bäst kan bli av med den här typen av "bra". Vanligtvis sågas stora grenar till ved, och resterna av toppar, löv och örter skickas till en komposthög. Många packar skräp i påsar och tar ut det, men det tar mycket tid och ansträngning.

Under många år brände markägare överflödiga växtrester, men denna metod kan inte kallas den optimala lösningen av flera skäl

  • Sådana åtgärder väcker allvarliga tvivel om brandsäkerhet. Det är ingen hemlighet att resterna ulmar länge, därför att även om webbplatsens ägare tror att allt är utbränt, kan flamman efter ett tag tända igen, och detta blir ofta orsaken till bränder.
  • I många städer, särskilt om huset eller tomten ligger i ett bostadsområde, finns det stränga förbud mot förbränning av växtavfall. Brott mot sådana rättsliga normer är belagda med allvarliga böter.
  • Och slutligen är bränning en ganska meningslös övning, eftersom alla växter livnär sig på mineraler och vitaminer som den får från jorden. Det visar sig att när vi bränner växtrester förstör vi helt enkelt värdefulla biologiska produkter som kan användas för att berika marken och därmed öka avkastningen på platsen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Alla dessa problem kan lösas helt enkelt. För att bli av med växtskräp på platsen på några minuter och samtidigt få en källa till mineraler för dina planteringar behöver du bara köpa en trädgårdsförstörare. Tack vare denna anpassning omvandlas alla växtrester till små smulor, som inte är svåra att kassera.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De resulterande strimlade resterna rör inte kompostgroparna . Dessutom kommer bionedbrytningsprocessen i detta fall att ske mycket snabbare. Strimlat trä kan också användas bra - det används ofta som mulch och flis används istället för bränsle. Tja, om du inte behöver någon kompost eller spån kan du helt enkelt packa allt resulterande avfall i påsar, ladda det i bagageutrymmet och ta det till närmaste papperskorg.

Bild
Bild

Visningar

På marknaden för trädgårdsutrustning finns det två alternativ för trädgårdsförstörare, de skiljer sig från varandra i egenskaperna hos skärverktyget.

Knivförstörare . Avfallet skärs med knivar med slipade blad. Sådana enheter är optimala för bortskaffande av gräs, torra löv, tunna grenar, liksom toppar och annat mjukt växtskräp. Stora, hårda grenar kan emellertid helt enkelt trista bladet och ibland även deformera och bryta det.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fräsare . Utformningen av sådana enheter inkluderar växlar som är kraftfullare än knivar. Denna enhet kan mala råa och torra grenar upp till 4-6 cm i diameter, så den köps ofta för bearbetning av fruktträd, men mjuka växtrester fastnar ibland i en sådan mekanism och hamnar på roterande delar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enligt statistik efterfrågas trädgårdenheter av knivtyp mer, deras försäljningsvolym är 85% av den totala försäljningen av denna typ av utrustning. Således står andelen fräsenheter bara för 15%. I allmänhet liknar funktionsprincipen för båda enheterna driften av en köttkvarn, men här istället för mekaniska skruvar installeras skärdelar. Varje ändring har sina egna fördelar och nackdelar. Så, knivinstallationer anses vara mångsidiga och optimala för att fungera i en liten trädgårdstomt, medan fräsen är mer hållbar, den går inte sönder eller tråkig på ganska lång tid.

Bild
Bild

Knivenheter behövs för:

  • slipning av torra fallna löv;
  • hugghuvud av majs, skogsmarker och körsbär;
  • krossning av barrträ, liksom alla andra tunna våta grenar;
  • bearbetning av små ogräs.
Bild
Bild
Bild
Bild

Funktionaliteten hos modeller med fräs-turbinknivar är något annorlunda, uppgiften för dessa enheter inkluderar:

  • strimling av torkat trä;
  • kalibrering av staplar;
  • krossning av olika hantverkare;
  • slipning av starka vinstockar, kvistar och grenar av fruktgrödor.
Bild
Bild
Bild
Bild

Enhet och tekniska egenskaper

Modern industri erbjuder ett brett utbud av olika typer av slipmaskiner, som skiljer sig åt i dimensioner, tekniska och operativa funktioner, men de fungerar alla enligt samma schema. Varje rivare har en solid kropp gjord av metall eller polymerer, oftast är den monterad på en ram utrustad med hjuldrift. Detta gör det mycket lättare att flytta enheten i trädgården.

Bild
Bild

Den effektiva driften av sådana installationer beror på effekten av en kraftdrift eller en elmotor, lite mindre ofta - en bensinförbränningsmotor. I detta fall verkar drivenheten på hackmekanismen med hjälp av ett kraftdrag. Högst upp på anordningen placeras som regel en lastbehållare, vanligtvis i form av en tratt, på grund av vilken växtrester matas till malningen jämnare. Den återvunna massan går antingen tillbaka till mottagartanken, eller, beroende på modell, går den i en specialpåse eller släpps helt enkelt ut på marken. Vissa modifieringar av grenförstörarna kompletteras med spridare, så att de bearbetade produkterna kan fördelas jämnt över hela odlingsområdet.

Bild
Bild

Låt oss bo separat för kraftverkets struktur. Som regel är shredders utrustade med en elektrisk drivenhet eller, som vi redan har nämnt, med förbränningsmotorer. Var och en av dessa sorter har både fördelar och nackdelar. Den elektriska drivenheten är vanligtvis installerad på små enheter med låg eller medelhög effektparametrar, mindre än 2,5 kW. De kan bearbeta grödorester med måtta. På grund av deras låga vikt kan sådana enheter enkelt flytta runt på webbplatsen till huvudarbetsplatsen, utan att skapa problem för deras operatörer.

Bild
Bild

Sådana enheter är dock bundna till ett AC -nätverk, så om du behöver bearbeta ett stort område måste du använda en mycket lång kabel, vilket ofta inte är särskilt bekvämt, och om det inte finns någon anslutningspunkt är det helt omöjligt. Av säkerhetsskäl finns det dessutom vissa driftsrestriktioner på grund av väderförhållandena. Enheter med bensinmotor saknar denna nackdel; de kan fungera i alla väder, inklusive regn, hagel och till och med snö. Dessutom kan de användas på platser där det inte finns någon elektrisk ström. Det bör noteras att sådana modeller kan göra ganska svårt arbete, till exempel slipa stora växtrester, även stammar av små träd.

Bild
Bild

Hur väljer man?

Innan du köper rätt trädgårdsförstörare för din applikation finns det ett antal grundläggande frågor att svara på. Och den första av dem är valet av de önskade tekniska funktionerna i installationen. Om du planerar att hugga grenar hjälper en enhet dig om topparna och bladen är helt olika. Shredders är antingen elektriska eller bensin.

De första väger lite mindre, fungerar nästan tyst och producerar samtidigt inte skadligt avgaser, men rörligheten för sådana enheter begränsas avsevärt av sladdens storlek och närvaron av anslutning. Deras effekt varierar från 2,5 till 4 kW, som regel är dessa de enklaste modifieringarna med en ganska demokratisk prislapp

Bild
Bild

Bensinenheten kan flytta till olika punkter, men den är lite tyngre och själva strukturen är ganska massiv, eftersom motorn är mycket större i storlek. Bränslevolymen bör också läggas till själva enhetens vikt, så att du kan beräkna vikten av hela arbetsinstallationen. Sådana modeller är mycket dyrare, även om de är mer effektiva

Bild
Bild

Förutom motortypen är det värt att fokusera på dess effekt, vanligtvis är den genomsnittliga parametern 4-6 liter. med . Det är viktigt att alla funktioner som anges i instruktionerna bekräftas av utrustningens effektegenskaper. Om tillverkaren lovar att slipa tjocka grenar och samtidigt visar en motoreffekt på 3-4 liter. med., sannolikt väntar dig en stor besvikelse. I det här fallet är det bättre att välja produkter från en annan, ärligare tillverkare.

Bild
Bild

Ytterligare alternativ spelar också roll. Enligt användarrecensioner är ett mycket användbart alternativ omvänt, tack vare vilket du kan korrigera en felaktigt införd gren om den börjar blockera arbetsaxeln. Detta underlättar och påskyndar dock bearbetningen och prislappen för sådana enheter hoppar flera gånger samtidigt.

En viktig faktor för att välja en rivare är dess prestanda, som främst beror på typen av skärblad. Det finns tre huvudmodifieringar.

Med två eller flera knivar - de mest primitiva modellerna är utrustade med ett par knivar, de kan bearbeta gräs och torra grenar, vars diameter inte överstiger 2 cm. De mest komplexa konstruktionerna har 4-6 blad, de klarar de svåraste uppgifterna utan några problem. Modifieringar med knivar anses vara de billigaste.

Bild
Bild

Med kross - i denna design liknar skärdelen en skruv från en köttkvarn, men den är placerad vertikalt och antalet varv i den är mindre. En sådan strimlare fungerar mycket snabbare, klarar sig bra med nysnittade och torkade grenar och kvistar upp till 4 cm i storlek. Den kan också användas för gräsavfall, men topparna lindas ofta runt en skruv, så du måste regelbundet rengöra den. Denna typ av teknik är universell.

Bild
Bild

Med cylindriska knivar - en sådan installation kallas populärt "multi-blade cutter". För närvarande finns produkter av denna typ bara i Bosch, andra tillverkare har ännu inte behärskat produktionen av sådana enheter. Strimlare av denna typ slipar framgångsrikt både torra grenar och toppar med gräs, medan endast lianor lindas runt enheten, och även då bara om knivarna är helt tråkiga.

Bild
Bild

Användarvänlighet är en annan faktor som har stor inverkan på köpbeslut. Det finns en hel del parametrar som avgör graden av komfort när du använder shreddern. Många lägger inte vikt vid dem, men de får sig att känna när de används.

  • Var särskilt uppmärksam på den monterade installationslängden . Ofta är uttaget, där alla rester är placerade, ganska högt, och detta är en kritisk parameter för korta människor.
  • Det är mycket viktigt att se till att handtagen är bekväma . Det finns mekanismer där handtaget för att flytta makulatorn är placerat för lågt, nästan på marken. Att flytta en så tung enhet, luta sig starkt, är inte ett trevligt nöje.
Bild
Bild
  • Hjulbredd . Ju bredare hjulen är, desto lättare blir det att flytta maskinen över landet. Det är långt ifrån alltid möjligt att transportera det längs betongträdgårdsvägar, vanligtvis måste det dras längs plogad jord eller gångar, så breda däck här blir en riktig räddning.
  • Se till att systemet är utrustat med en väderskydd . När du arbetar med en makuleringsapparat är det inte ovanligt att chips flyger ut ur uttaget och orsakar skada på operatören. Om du har ett visir, åtminstone från ena sidan, kan du arbeta i ett mer eller mindre säkert läge, även om experter fortfarande rekommenderar att du bär skyddsglasögon.
Bild
Bild
  • Massa - många ignorerar denna parameter och förgäves . Om kvinnor eller män med smal kropp kommer att arbeta med utrustningen, kan exploateringen ge dem många problem.
  • Ljudnivå - 70-80 dB anses vara en normal parameter . Om volymen är högre måste du använda speciella hörlurar.
Bild
Bild

Alla dessa detaljer kan verka obetydliga vid första anblicken, men ändå är de av grundläggande betydelse. Träningen tar vanligtvis mer än en timme, och få människor tycker om att spendera den här tiden böjda över eller anstränga sig för mycket fysisk ansträngning.

Betyg av de bästa modellerna

Många företag är engagerade i produktion av trädgårdskrossar, produkterna från följande tillverkare är mest efterfrågade.

Bosch Är ett varumärke som har fått berömmelse och erkännande från konsumenter runt om i världen. Sådana modeller kostar mycket mer än konkurrenternas produkter, men samtidigt är deras livslängd mycket längre. I detta fall kompletteras högkvalitativ montering med kraften hos grundkomponenterna, tack vare vilken makuleringsmaskinen klarar både växtrester och grenar.

Bild
Bild

Elitech Är ett varumärke under vilket olika verktyg produceras som är nödvändiga inom konstruktion och jordbruksteknik. Det är anmärkningsvärt att företaget strävar efter att sänka priserna på sina produkter så mycket som möjligt, vilket är särskilt märkbart i jämförelse med produkter från konkurrerande företag med liknande parametrar.

Bild
Bild

Patriot Är en amerikansk tillverkare som specialiserat sig på tillverkning av verktyg och jordbruksredskap. Sortimentet innehåller både budgetändringar och särskilt kraftfulla, även de som är avsedda för slipning av gammal hampa.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ryobi Är ett annat välkänt företag som producerar ganska kompakta enheter för kvinnor och äldre.

Bild
Bild

Här är en översikt över de mest populära modellerna

Viking GE 250

Denna modell åtnjuter välförtjänt kärlek bland konsumenterna. Tack vare de ergonomiska parametrarna och hjulramen kan denna enhet fritt förflyttas över landningsområdet. Strimlaren kan göra sitt jobb snabbt och effektivt utan att skapa spänning till elnätet. Den breda tratten bidrar till maximal användningskomfort, så att även grenade grenar kan kastas i tanken utan att bryta dem innan de huggas. Systemet är utrustat med två blad, samt ytterligare knivar, som är placerade i olika riktningar. Tack vare detta kan Viking -maskinen slipa skräp i olika storlekar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Iron Angel ES2500

Denna strimlare lockar uppmärksamhet med sitt pris-prestanda-förhållande. Starka slipade knivar med lika effektivitet klarar slipning av solrosstammar, trädbark och kvistar. På bara en timmes drift slipar den här enheten upp till 200 kg grödorester. Den tveklösa fördelen är installationens tysta drift. Dessa enheter är kompakta och kräver inte mycket lagringsutrymme, dessutom är motorn helt skyddad från överhettning.

Bild
Bild
Bild
Bild

AL-KO Easy Crush MH 2800

När denna enhet skapades fokuserade tillverkningsföretaget på installationens hållbarhet - produktens kropp är tillverkad av "oförstörbar" plast och alla huvudsakliga inre delar är gjorda av metall. Den cirkulära kniven är utrustad med två vassa blad, tack vare vilken enheten kan slipa grenar upp till 4,5 cm i storlek, och ganska snabbt. Om det behövs kan tratten öppnas för att få åtkomst till de arbetande skärdelarna. Motorn kännetecknas av ökad effekt, enheten har en speciell tank för att ta bort krossade rester.

Bild
Bild
Bild
Bild

Wolf-Garten SDL 2500

Detta är en "arbetshäst", hon är inte rädd för några svårigheter. En sådan strimlare är optimal när mycket skräp samlas på det såda området, vilket kräver snabb bearbetning. Det kan enkelt klippa torkade grenar upp till 4 cm, samt majs och solrosstammar.

Bild
Bild

Ikra Mogatec EGN 2500

Detta är en av knivslipmaskiner av högsta kvalitet som tillverkats i Tyskland. Enheten har en ganska kraftfull motor, ergonomi, kompakt storlek och hög återvinningsgrad. Kniven är tillverkad av stål av högsta kvalitet, laserslipad på båda sidor. Sådana enheter kan enkelt klippa grenar upp till 4 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Worx WG430E

Om berg av klippt gräs och fallna löv ständigt ackumuleras på webbplatsens territorium, är det absolut ingen mening att köpa överdimensionerade strimlare. En sådan modell kommer att vara en bra lösning, ett sådant aggregat kan slipa allt vegetabiliskt skräp till damm på bara några sekunder. Installationseffekt - 1400 W, vikt - 9 kg. Systemet är utrustat med en kylmekanism, som också fungerar som ett skydd mot damm och smuts. Anläggningens kapacitet är 12 m3 per timme.

Bild
Bild
Bild
Bild

Topp 10 inkluderar också professionella modeller Huter ESH-2500, Patriot PT SE24, Sterwins, RedVerg RD GS240, Champion SH250, inhemsk "Caliber ESI 2400N", samt Elmos EHS 35 1500 watt.

Driftsregler

Garden shredder - en enhet som är ganska enkel och säker, Det finns dock några nyanser som man bör lära sig innan man använder utrustningen.

  • Det är absolut nödvändigt att arbeta med krossaren i glasögon eller en mask, ha täta antisliphandskar på händerna och en hatt eller basebollkeps på huvudet.
  • Skräp skjuts in i enheten strikt med en strimlare och inte på något sätt för hand.
  • Se till att inga bitar av metall, glas eller plast eller stenar faller ner i behållaren.
  • Grenar strimlar mycket bättre om de var blöta.
  • Om du slipar rötterna, bör du först rengöra dem noggrant från jorden.
Bild
Bild
  • Om skräp fastnar i enheten, se till att stänga av krossaren innan du tar bort den.
  • Trädgårdskrossens effektivitet och användningstid beror till stor del på att reglerna för drift av utrustning och lagring följs. Det finns ingen anledning att lämna enheten utomhus, förvara den på en torr plats skyddad mot fukt och direkta UV -strålar.
  • Enheten bör regelbundet rengöras och inspekteras då och då.
  • Om makuleringsmaskinen är trasig, ska du inte försöka reparera den själv, för det är bättre att ta hjälp av specialiserade servicecentra och verkstäder.
Bild
Bild

Recensioner

Ägarna till trädgårdskrossar ger i de flesta fall positiv feedback: enheten låter dig effektivt lösa problemet med att använda olika växtrester och samtidigt få råvaror avsedda för markanrikning. Det är dock mycket viktigt att välja rätt modell som bäst matchar arbetsuppgifter och funktioner. Till exempel, enligt ägarnas recensioner:

  • chopper Bosch AXT MH klarar perfekt torkade blommor, men med snittblommor behöver du bara pilla länge;
  • modell Bosch AXT 25 TC när du sparar fabriksinställningarna krossar det grenarna, men du kan ändra parametrarna själv genom att dra justeringen tills den stannar, och sedan klarar enheten även täta vinstockar.
Bild
Bild

Användare ger mycket bra recensioner om vikingamodeller, som de anser vara riktigt "allätare" eftersom de tröskar nästan allt - vinstockar och stjälkar och toppar, slipar solrosor, majs, tillbehör av hallon- och björnbärbuskar, liksom allt gammalt gräs och lämnar.

Rekommenderad: