Gardena Lopper: Funktioner 680 B Classic, Smart Cut (08773), Classic 610 B Och Andra. Funktioner Hos Spärrhakar

Innehållsförteckning:

Video: Gardena Lopper: Funktioner 680 B Classic, Smart Cut (08773), Classic 610 B Och Andra. Funktioner Hos Spärrhakar

Video: Gardena Lopper: Funktioner 680 B Classic, Smart Cut (08773), Classic 610 B Och Andra. Funktioner Hos Spärrhakar
Video: Ручной инструмент GARDENA 2024, Maj
Gardena Lopper: Funktioner 680 B Classic, Smart Cut (08773), Classic 610 B Och Andra. Funktioner Hos Spärrhakar
Gardena Lopper: Funktioner 680 B Classic, Smart Cut (08773), Classic 610 B Och Andra. Funktioner Hos Spärrhakar
Anonim

Avlägsnandet av buskar görs med häcksaxar. Men om du behöver klara av enstaka skott krävs ett annat trädgårdsverktyg - en lopper. Denna produkt levereras också av Gardena.

Bild
Bild

Högprecisionsverktyg

Detta är Gardena 680 B Classic. Den här enheten med kraftigt vassa blad kan skära grenar upp till 3,5 cm i diameter. Bladet ovanpå är täckt med ett material som hindrar löv och delar av grenar från att fastna. Den beskrivna Gardena lopper -modellen skärps med hög precision. Snittets geometri är mycket strikt och kräver ingen större ansträngning.

Ytterligare fördelar är:

  • styrkan på handtagen;
  • ergonomiska hållare;
  • minimal belastning på handlederna;
  • garantitid på 25 år.
Bild
Bild
Bild
Bild

Spärrprodukt

Om du bara behöver en sådan avverkare bör du vara uppmärksam på Smart Cut -modellen (08773). Jämförelse med produkter från mindre kända företag visar att detta trädgårdsverktyg är ganska dyrt. Den ökade kvaliteten och genomtänkta, mest praktiska designen motiverar dock denna kostnad fullt ut. Företaget är redo att ge en långsiktig garanti på det.

Med en enhet som bara är 60 cm lång kan grenar upp till 4,5 cm tjocka klippas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Klassisk 610 B

Denna modell visar sig vara ett bra komplement till beskärningssaxen från samma företag. Det anses vara ganska billigt, och prisreduktionen uppnåddes genom att avsevärt förenkla enheten. Konstruktörerna har tappat några funktioner:

  • stötdämpande element;
  • infällbara handtag;
  • spärrmekanismer.

Enkelheten i utförandet underlättar underhåll och ökar verktygets tillförlitlighet. Recensioner säger att denna lopper är bra för fruktträd. Det finns inga klagomål under drift.

Standardhandtagen är bekväma och vikten är inga problem. Även icke-proffs kan använda en sådan tappare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kontaktverktyg

I vissa fall är det värt att köpa Gardena 700 B Premium lopper. Enheten kan målas antingen vit eller svart. Modell 700 B tillhör yrkesklassen. Det är vettigt att använda det först och främst för riktiga entusiastiska trädgårdsmästare.

Med en längd på 70 cm gör skärpning av hög kvalitet att du enkelt kan klippa grenar upp till 4 cm i diameter. I detta fall är alla väsentliga skador på växter uteslutna.

Bild
Bild

Teleskopiskt alternativ

Med Gardena 650 BT Comfort -lopparen är det möjligt att kapa grenar med en diameter på upp till 4, 2 cm. Tillverkaren garanterar noggrann slipning av knivbladen. För att öka deras stabilitet tillhandahålls en speciell beläggning som främmande föremål inte fastnar på. Handtagen är gjorda av aluminium, vid behov ökar längden som kan nås med 25 cm på grund av den teleskopiska fyllningen.

Därför är det inte svårt att klippa grenar även från toppen av en mycket hög buske. Användare noterar att produkten är helt säker. Det är till och med skönt att hålla i de tårformade handtagen.

Den speciella stötdämpande plastkonstruktionen minskar trötthet. Bladens konfiguration är genomtänkt på ett sådant sätt att skärningen görs rent och enkelt.

Bild
Bild

Verktyg med 70 cm blad

Genom att köpa Gardena Premium BL 130 kan du klippa grenar upp till 4 cm tjocka. Valt rostfritt stål används för tillverkning av blad. Ett sofistikerat kraftöverföringssystem gör att kinetisk energi kan ökas upp till 18 gånger. En av bladen är smidd.

Precisionsmetoder används för slipning och arbetshandtagen är gjorda för maximal hållbarhet, vilket är mycket viktigt för beskärning av träd.

Bild
Bild

Ett annat alternativ

Gardena 500 AL Comfort lopper kommer att vara ett utmärkt köp för många trädgårdsmästare. Vikten av denna modell överstiger inte 0,6 kg. Kniven på toppen är pålitligt skyddad mot vidhäftning av löv och flis, dessutom är skärgeometrin optimerad. Tillverkaren lyckades göra de lättaste handtagen möjliga. Ett patent utfärdat för en kedjedrift visar att den är nästan 40% effektivare än en konventionell drivning.

Rekommenderad: