Garden Shredder "Zubr": Egenskaper Hos Modellerna ZIE-40-2500 Och ZIE-44-2800. Funktioner Hos Elektriska Krossar Av Grenar Av Rysk Produktion

Innehållsförteckning:

Video: Garden Shredder "Zubr": Egenskaper Hos Modellerna ZIE-40-2500 Och ZIE-44-2800. Funktioner Hos Elektriska Krossar Av Grenar Av Rysk Produktion

Video: Garden Shredder
Video: Какой мотоблок выбрать. Зависимость веса мотоблока и мощности мотора. Примеры расчёта. 2024, Maj
Garden Shredder "Zubr": Egenskaper Hos Modellerna ZIE-40-2500 Och ZIE-44-2800. Funktioner Hos Elektriska Krossar Av Grenar Av Rysk Produktion
Garden Shredder "Zubr": Egenskaper Hos Modellerna ZIE-40-2500 Och ZIE-44-2800. Funktioner Hos Elektriska Krossar Av Grenar Av Rysk Produktion
Anonim

Zubr trädgårdsförstörare är en populär typ av elektriska jordbruksverktyg och används ofta i hushållstomter och trädgårdar. Enheterna i detta ryska märke kännetecknas av enkel användning, användarvänlighet och ett relativt lågt pris.

Bild
Bild

Ändamål

Trädgårdsförstöraren fungerar som en oersättlig assistent för att förbereda platsen för vintern, under vilken området rensas från ackumulerat skräp, sågade och torra grenar och gammalt gräs. Enheterna klarar perfekt allt växtavfall . De används för bearbetning av löv, kvistar, rotrester, gräsklippningar, små och medelstora buskar och trädgrenar. Det krossade underlaget införs i jorden som ett organiskt gödningsmedel och täcker också stammarna av fruktträd och rhizomer av fleråriga växter med det på hösten. Beroende på användningsområdet för substratet regleras malningsgraden för växtavfall.

Så för att mata växterna tas en finare blandning, medan en komposition med större fragment används för att täcka rötterna för vintern. Dessutom används ofta torra strimlade grenar som bränsle för spisar och pannor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Design egenskaper

Produktionen av Zubr -shredders utförs av det ryska företaget med samma namn, som i 20 år har specialiserat sig på produktion av hushålls- och professionella verktyg för många verksamhetsområden. Företagets huvudsakliga produktionsanläggningar ligger i Kina, men alla tillverkade produkter genomgår strikt kontroll och utmärks av hög prestanda och utmärkt kvalitet.

Utformningen av Zubr -shreddern är ganska enkel , består av ett hållbart plasthölje, en inbyggd elmotor, en låda för uppsamling av mulch och en metalltransformatorram, som är en egenskap hos alla krossare som tillverkas på företaget. Den fälls kompakt och minskar enhetens höjd med mer än 2 gånger, vilket är mycket bekvämt när du transporterar enheten och förvarar den. Samtidigt fungerar plastlådan som ett lock som skyddar enheten från föroreningar och eventuella skador. Makuleringsdesignen innehåller också en bimetallisk termisk säkring som förhindrar att motorn överhettas och stängs av automatiskt när den tillåtna belastningen överskrids.

Bild
Bild

Detta gör att du kan öka motorns resurs avsevärt och öka säkerheten vid användning av enheten . Dessutom är enheten utrustad med ett skydd mot att starta enheten när substratlådan tas bort eller felaktigt installeras. Shredderhöljet har en L-formad matningsöppning med en kalibrerad slits. Tack vare denna design blir utbudet av flera grenar samtidigt omöjligt, vilket i sin tur skyddar motorn från överhettning.

Enhetens skärenhet består av knivar av härdat stål. Detta gör att han enkelt kan hantera både torra och färska grenar som erhållits efter beskärning av busken.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillförsel av växtavfall till skärelementet tillhandahålls av en påskjutare tillverkad i form av ett blad . Det levererar snabbt inte bara grenar utan också lätt gräs till fräsen. Tack vare den här enheten kan enheten bearbeta klippt gräs, vilket gör att den kan användas som en foderhackare vid tillverkning av näringsblandningar. Enheten är utrustad med stora och bekväma hjul. Detta gör den mobil och ganska manövrerbar, vilket gör det enkelt att flytta med den på platsen med någon lättnad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Ett stort antal positiva recensioner och stor efterfrågan på Zubr -shredders på grund av ett antal viktiga fördelar med dessa enheter.

  1. Enheterna anses vara multifunktionella. Förutom att återvinna växtavfall, tillverka foder och kompost kan det krossade underlaget användas som sängkläder i ett hönshus eller täckt med trädgårdsvägar.
  2. Närvaron av hjul eliminerar behovet av att bära en tung enhet runt platsen.
  3. Vissa modeller är utrustade med en funktion för att vända arbetsaxeln, vilket gör att du kan återvända en tjock gren som skäraren inte klarade av.
  4. Bullerbelastningen från driftenheten är cirka 98 dB, vilket motsvarar ljudnivån för en fungerande dammsugare eller trafikflöde på vägen. I detta avseende tillhör enheten inte kategorin särskilt bullriga och kräver användning av speciella hörlurar endast för mycket långvarig användning.
  5. Enheten är ganska underhållbar och har inga problem med tillgången på reservdelar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Nackdelarna inkluderar enhetens volatilitet, varför det är nödvändigt att dra den elektriska ledningen när du flyttar enheten över platsen. Bensinmodeller är mycket bekvämare i detta avseende. Dessutom är det svårt att flytta helikoptern på högt gräs: på grund av enhetens vikt väger hjulen gräset över sig själva och stoppar rörelsen. Att "spotta ut" små chips och grenar anses också vara en nackdel, varför det är nödvändigt att använda personlig skyddsutrustning som täcker ansiktet och händerna med dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Laguppställningen

Sortimentet av Zubr -shredders är inte särskilt stort och innehåller bara 4 modeller, som alla har en viss specialisering och speciella prestandaegenskaper.

Kvarn "Zubr" ZIE-40-1600

Denna modell är oumbärlig för bortskaffande av gräs och små buskar. Enheten är utrustad med en elmotor med en effekt på 1,6 kW, axelns rotationshastighet är 3000 rpm och enheten väger 13,4 kg. Enheten kan slipa huvudsakligen torra grenar som inte är tjockare än 4 cm. Dessutom är enheten utrustad med funktionen att justera malningsgraden, vilket gör det möjligt att inte bara slänga växtavfall utan också att få ett substrat för olika hushållsbehov. Detta är ett viktigt alternativ vid bearbetning av lätta råvaror, till exempel gräs, och låter dig också sätta in önskat läge, så att motorn inte går med full effekt.

Modellen är utrustad med en glidande skyddslucka som skyddar operatören från att små grenar och flisar avgår och en elektromagnetisk omkopplare som förhindrar att enheten spontant slås på efter att strömförsörjningen återställts vid en plötslig avstängning. Dessutom är enheten utrustad med en återvinningsbar termosäkring som skyddar motorn från skador vid överbelastning. Modellens prestanda är 100 kg / timme, kostnaden är 8 tusen rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Zubr modell ZIE-40-2500

Enheten är utrustad med en kraftfullare motor på 2,5 kW och är utformad för bearbetning av död ved, löv och färska grenar med en diameter på upp till 4 cm. Kuttern består av två dubbelkantade knivar, utrustade med ett remreduceringsutrustning som förhindrar att motorn går sönder när arbetsaxeln fastnar. Enheten är utrustad med ett inkopplingslås och skydd mot överhettning, väger 14 kg och kostar 9 tusen rubel. Produktens produktivitet är 100 kg / h.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enhet "Zubr" ZIE-65-2500

Denna modell är en mer seriös enhet och kan bearbeta tjocka grenar med en diameter på upp till 6,5 cm. Hacksystemet representeras av en skäraxel. Motoreffekten är 2,5 kW, enheten väger 22 kg och kostar 30 tusen rubel. Modellen är utrustad med en skyddande slutare, en avtagbar ram, en termisk säkring, en regulator för slipningsgraden och en vändning av axeln, vilket hjälper till att frigöra skäraxeln vid störningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Zubr modell ZIE-44-2800

Den mest kraftfulla enheten i Zubrov -familjen - har en motor med en kapacitet på 2, 8 kW och har en kapacitet på 150 kg / h. Axelns rotationshastighet är 4050 rpm, vikten är 21 kg, den maximalt tillåtna tjockleken på grenarna är 4,4 cm. Det finns en regulator för huggningsgrad, överbelastningsskydd och ett inkopplingslås när tanken tas bort. Fräsen representeras av en fräsmekanism av växeltyp, som automatiskt drar in växtavfall och krossar det ordentligt. Priset på en sådan modell ligger inom 13 tusen rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Villkor

När du arbetar med en shredder måste ett antal rekommendationer följas.

  • Det är oönskat att återvinna grenar med knutar. Detta kan överhetta motorn och orsaka att knivarna mattas snabbt.
  • Var fjärde minuters drift av enheten är det nödvändigt att ta fem minuters pauser.
  • Den optimala råvaran för bearbetning är färskt eller torrt gräs, liksom grenar som har legat i högst en månad. Om grenarna klipptes för länge sedan kan bara de av dem vars diameter inte överstiger 3 cm återvinnas.
  • När du hackar för tunna grenar hugger knivtypsanordningen dem ofta i långa sektioner, vars längd kan vara upp till 10 cm. Detta är normalt för enheter med en sådan skäranordning, så det borde inte vara oroande.

Rekommenderad: