Elektrisk Trädgårdspolskärare: Funktioner Hos Teleskopiska Kedjestångsskärare, Ryobi Och Greenworks, Lux-Tools Och Sicksackfunktioner

Innehållsförteckning:

Video: Elektrisk Trädgårdspolskärare: Funktioner Hos Teleskopiska Kedjestångsskärare, Ryobi Och Greenworks, Lux-Tools Och Sicksackfunktioner

Video: Elektrisk Trädgårdspolskärare: Funktioner Hos Teleskopiska Kedjestångsskärare, Ryobi Och Greenworks, Lux-Tools Och Sicksackfunktioner
Video: Триммер аккумуляторный LUX-TOOLS 20V 2024, Maj
Elektrisk Trädgårdspolskärare: Funktioner Hos Teleskopiska Kedjestångsskärare, Ryobi Och Greenworks, Lux-Tools Och Sicksackfunktioner
Elektrisk Trädgårdspolskärare: Funktioner Hos Teleskopiska Kedjestångsskärare, Ryobi Och Greenworks, Lux-Tools Och Sicksackfunktioner
Anonim

Du kan klippa av en gren eller kvist i trädgården med en vanlig sax. Men om du behöver göra mer komplext arbete behöver du annan utrustning. Till exempel en trädgårdspolskärare.

Särdrag

Denna mekanism förenklar bearbetningen av trädkronor kraftigt. Dessutom blir arbetet märkbart säkrare. Det finns ingen anledning att använda trappor, fat, stolar och andra tillbehör för att nå rätt plats. I de flesta fall består stolparna av teleskopiska armar med en skärkant i slutet. Ett sådant verktyg låter dig klippa av både torra skott och skott som helt enkelt inte passar in i en buskes form.

Bild
Bild

Hur man använder?

Det är möjligt att använda stångsågar:

  • på gårdar;
  • på personliga dotterbolag;
  • i parker;
  • i plantskolor;
  • på andra ställen där du måste klippa grenar.

En elektrisk polbeskärare innefattar anslutning av skärdelen och motorn . Det är anmärkningsvärt att det laddningsbara batteriet är placerat huvudsakligen i de nedre delarna av handtagen. Istället för sax skär en speciell kedja av skotten. Den liknar motorsågar med minimalt ljud. Snittlinjen visar sig vara mycket jämn, utseendet på trasiga platser är nästan alltid uteslutet.

Bild
Bild

Hur väljer man?

Verktygshandtagets längd är av stor betydelse. Ju längre denna del är, desto högre kan grenarna klippas. Bland mekanismerna i samma prisgrupp är det lämpligt att välja de modeller med högsta effekt. Men svårighetsgraden av strukturen bör vara minimal. Den automatiska fördelningen av smörjmedlet längs kedjan är mycket användbar, tack vare vilken livslängden förlängs.

Bild
Bild
Bild
Bild

För beskärning av träd i trädgården är endast versioner av stångfräsarna lämpliga som:

  • kör så lätt som möjligt;
  • utrustad med vibrationsskydd;
  • kompletteras med speciella glasögon;
  • Inkluderar axelremmar och förbättrad komfort multifunktionella handtag.
Bild
Bild
Bild
Bild

Populära modeller

Företags produkter Gardena och Ryobi har länge etablerat sig på den positiva sidan. Det är dessa stångsågar som föredras även av proffs. Ingen ifrågasätter tillförlitligheten hos produkter från sådana märken. Teleskopisk höghöjdsfräs Gardena comfort starcut 410 bl självförtroende in i betyget för de bästa modellerna. En sådan anordning med en längd av 41 cm kan ta bort grenar med en diameter på upp till 3,2 cm. En genomtänkt design eliminerar sågen att fastna i den tätaste kronan. Trots allt är skärdelen relativt lätt och smal. Den tränger in i svåråtkomliga områden och avviker nästan inte åt sidan under sin egen vikt. Vinkeln vid vilken snittet görs är flexibel. Skärlinjen blir helt rak, utan klyvning och "tvättdukseffekt".

Bild
Bild

Den överförda kraften når önskad del av verktyget tack vare den intelligenta rullöverföringen. Bladets speciella beläggning hjälper till att förhindra att delar av grenar, löv och bark fastnar. Konstruktörerna har tillhandahållit en fixeringsanordning för förvaring och transport. När du använder den här enheten är stångbeskäraren helt säker. Knivstången är också ett bra alternativ. Ryobi RPP 720.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enheten är utrustad med en trestegs teleskopstång. Med sin hjälp är det möjligt att utföra arbete på en höjd av upp till 4 m. Både däcket och kedjan smörjs automatiskt. Om konsumenten är intresserad av en av de mest populära enheterna under 2018 är det värt att uppmärksamma Gardena AccuCut 09851-20 … Detta relativt billiga exempel är utrustat med ett icke-borttagbart batteri utan minneeffekt.

Bild
Bild

Enheten kan också ge utmärkta resultat. Greenworks … Den är utrustad med ett 6 amp-timmars batteri och en laddare. Leveransen omfattar en bekväm delad bom som gör att du kan arbeta effektivt i olika höjder. Oljeförsörjningen sker automatiskt. Men kedjan måste dras manuellt. Sist men inte minst är denna stångsåg skyddad mot oavsiktlig start. Men om du verkligen behöver det, kommer motorn att börja fungera efter att ha tryckt på en enda knapp. När man utvecklade designen gavs ett stöd i underarmen från valfri position. Eftersom oljetanken är transparent är det mycket enkelt att övervaka vätskenivån i den. Drift från ett standardbatteri garanteras i minst 40 minuter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vissa konsumenter föredrar stolpar Lux-Tools 710 Watt … Denna enhet kräver en permanent anslutning till ett 230 V. nätverk. Volymen på det utsända ljudet kan vara upp till 83 dB. Med en längd på 229-289 cm är apparatens vikt 4,5 kg. Stångsågen tillverkas i Kina på ett väletablerat företag.

Bild
Bild

Som användarna noterar kan denna modell med säkerhet klippa även svåråtkomliga skott. Arbetet utförs snabbt och effektivt. Många är dock upprörda över bristen på speciella stopp, vilket gör det svårt att hålla mekanismen i vikt. Därför är mekanismen knappast lämplig för kontinuerlig drift. Du kan titta närmare på enheten Einhell GC-EC med en effekt på 750 watt. En liknande enhet, tack vare 20 cm -bussen och Oregon -kedjan, fungerar ganska effektivt. Designerna lyckades skapa en relativt lätt (3,8 kg) produkt. Snittets största diameter når 18 cm. Designen utvecklades i den tyska designbyrån. Och de tillverkar en stångsåg på en av de ledande kinesiska fabrikerna.

Bild
Bild

När ett mer kraftfullt alternativ behövs är det användbart att uppmärksamma Sicksack ECP 106 … Tillverkaren hävdar att denna modell är utrustad med en 1000 W motor och dessutom är lätt att använda. Smörjsystemet är konstruerat för minimal förbrukning av teknisk vätska. Bommens längd kan varieras från 90 till 240 cm. Stångsågens torrvikt är exakt 5 kg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den sista positionen (men inte i kvalitet) i vår recension intas av modellen Sterwins 550HT-2 550W … Elmotorn i en sådan enhet är konstruerad för en spänning från 220 till 240 V. Produktens vikt är 4,2 kg. Med en 55 cm lång kniv kan du skära relativt tjocka (upp till 18 cm) skott. Säkerhetskraven utesluter dock användning av denna stångsåg i vått väder eller för arbete på våta träd och buskar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den märkta produktgarantin är 3 år. 550HT-2 är utrustad med ett transparent lock. Designerna har tillhandahållit ett handtag med ökad ergonomi. Viktigt: ljudvolymen under drift är mycket hög - upp till 102 dB, stångsågen på denna modell har inte heller något vibrationsskydd. Det maximala klippdjupet är 2,7 cm.

Rekommenderad: