Mantis Kultivator: Funktioner I Elektriska Och Bensinmodeller. Urval Av Reservdelar. Funktioner I 2-taktsmodellen

Innehållsförteckning:

Video: Mantis Kultivator: Funktioner I Elektriska Och Bensinmodeller. Urval Av Reservdelar. Funktioner I 2-taktsmodellen

Video: Mantis Kultivator: Funktioner I Elektriska Och Bensinmodeller. Urval Av Reservdelar. Funktioner I 2-taktsmodellen
Video: Mantis Tiller With 2 Stroke Kioritz Echo Engine Bogging Under Load Diagnosis and Repair 2024, Maj
Mantis Kultivator: Funktioner I Elektriska Och Bensinmodeller. Urval Av Reservdelar. Funktioner I 2-taktsmodellen
Mantis Kultivator: Funktioner I Elektriska Och Bensinmodeller. Urval Av Reservdelar. Funktioner I 2-taktsmodellen
Anonim

I den svåra processen att arbeta på åkrar och sommarstugor är kultivatorer och bakomgående traktorer oumbärliga hjälpare. Odlare från Mantis -företaget anses vara en av de mest populära idag, som har lyckats etablera sig som de mest pålitliga och prisvärda. Ett brett utbud av produkter gör att varje person kan välja det mest optimala alternativet för sig själv.

Viktigaste egenskaperna

I processen med att tillverka kultivatorer för bakomgående traktorer använder Mantis uteslutande moderna reservdelar, tack vare vilka den färdiga produkten kan skryta med hållbarhet och tillförlitlighet. De flesta av Mantis -modellerna på marknaden inkluderar en kraftenhet, speciella slipade fräsar, bekväma handtag och manöverspakar.

Ett särdrag hos Mantis -odlare är att de avsevärt förenklar processen med att lossa jorden, ta bort ogräsrötter och slå till trädgårdsmästaren.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Allmänna principer för urval

För att den förvärvade tekniken fullt ut ska uppfylla de skyldigheter som åläggs den måste du närma dig urvalsprocessen korrekt. Bland de viktigaste punkterna som du bör uppmärksamma är det nödvändigt att markera några.

  • Utnämning . Först och främst bör du ta reda på vilken typ av område som kommer att bearbetas med hjälp av sådan utrustning. Mantisodlare kommer att vara en utmärkt lösning i fall där området på territoriet inte överstiger 30 tunnland. Om vi pratar om ett större område är det bäst att ge företräde åt en bakomliggande traktor.
  • Utseende . Var uppmärksam på beläggningen och andra visuella delar av enheten. Det ska inte finnas några skador, chips eller andra defekter på den.
  • Prestanda för alla enheter och komponenter . Det viktigaste är att se till att kraftverket och transmissionen fungerar som de ska. Motorn ska vara igång och axlarna ska snurra. Dessutom måste du se till att kopplingskablarna rör sig enkelt utan märkbara problem.
  • Bygg kvalité . Detta kriterium är oerhört viktigt, eftersom det är han som ansvarar för utrustningens hållbarhet. Alla bultar och muttrar måste dras åt ordentligt, utan mellanrum eller spel.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Urval

Det finns ett stort antal parametrar som du måste vara uppmärksam på när du köper en sådan enhet.

Klass

Kultivatorklassen Mantis bestämmer för vilka ändamål den kan användas och vilka egenskaper den skiljer sig åt. Företaget erbjuder sina kunder flera alternativ.

  • Hushåll , som också kallas amatör. Ett särdrag hos sådana enheter är deras lilla storlek och överkomliga pris. Sådana odlare kan dock inte skryta med stor kraft, därför är de endast lämpliga för bearbetning av små områden.
  • Semiprofessionellt , olika i massa på 100 kg och gör det möjligt att bearbeta ett område på 1 hektar.
  • Professionell - en idealisk lösning, om det behövs, för att ta hand om en stor tomt, vars yta är mer än 50 tunnland.

Huvuddragen i en sådan odlare är att den vanligtvis används i kombination med jordbruksredskap.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kraftenhet

Vid urvalsprocessen bör motoren som är installerad i kultivatorn vara mycket uppmärksam, eftersom det är han som är ansvarig för enhetens effekt. Bland de alternativ som företaget presenterar kan flera noteras.

  • Elektrisk . De fungerar från nätverket och skiljer sig åt i en ganska låg kostnad. Dessutom har de låg vikt, miljövänlighet och användarvänlighet. En betydande nackdel med en sådan motor är att den kännetecknas av minimal effekt och inte är mobil, eftersom den behöver en nätverksanslutning för att fungera. Mantis utrustar sådana motorer uteslutande för amatörversioner.
  • Med elbatteri . Enheten har alla fördelar med elektriska analoger, men det beror inte på kabelns längd. Sådan utrustning är dyrare, men ger rörlighet. Mantis erbjuder sina kunder modeller som kan fungera på en enda laddning i upp till 40 minuter. Man bör komma ihåg att sådana anordningar inte är lämpliga för odling av oskuldsmark.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Bensin . De utmärks av hög effekt, men samtidigt är de ganska tunga. Den största fördelen med en bensinbil är att den klarar alla arbeten, men den är ganska svår att använda. Dessutom avger den under drift avgaser i luften. När det gäller det genererade bruset är det nästan dubbelt så högt som den elektriska modellen. De flesta Mantis -modeller skiljer sig exakt från bensinaggregat.
  • Diesel . De är också extremt populära och har hög effektivitet och hållbarhet. Dessutom är en särskild egenskap hos dieselenheter i deras höga vridmoment även vid minsta varvtal.
Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller förbränningsmotorer installerade på kultivatorer kan de vara av två typer

  • Två slag . De kännetecknas av imponerande prestanda till ett överkomligt pris. Den största nackdelen med sådana kraftenheter är att de stör mycket under drift. Dessutom, när du använder en sådan motor, måste du ägna stor uppmärksamhet åt tankning. För detta används en blandning av bensin och olja, och andelen ska vara så exakt som möjligt. Annars kommer kraftverket att misslyckas.
  • Fyrtaktsmotorer . Sådana alternativ är mer ekonomiska, men de ger mindre buller och är mycket bekvämare att använda. Bland de främsta nackdelarna är den högre kostnaden, minsta effekt och hållbarhet. Dessa drivlinor används främst i professionella Mantis -modeller.
Bild
Bild
Bild
Bild

Användbara tips

I processen att välja Mantis -odlare också du måste vara uppmärksam på vissa detaljer.

  • Antal växlar . Modeller med en utökad växellåda och möjligheten att välja vissa hastighetslägen gör det möjligt att klara arbetet mycket snabbare. Detta kriterium har dock en betydande inverkan på produktens slutliga pris.
  • Obligatoriska funktioner . I stor utsträckning underlättas startprocessen av den elektriska startmotorn, som gör att du kan reglera starten på utrustningen. Tack vare det kan du dessutom styra lutningsnivån och differentialsläppsystemet.
  • Matchning är också viktigt i urvalsprocessen . Det är nödvändigt att bara köpa den modell som passar uppgifterna. Om du planerar att bearbeta ett litet område kan du begränsa dig till de vanliga alternativen. Om vi pratar om stora gårdsplatser, är det bäst att ta professionella modeller.
  • Bränsleförbrukning beror på kraften på enheten. Ju kraftfullare enheten desto mer förbrukar den bränsle. Dessutom bör man komma ihåg att det valda driftsläget påverkar flödeshastigheten. Var noga med att läsa bruksanvisningen före användning för att undvika att skada utrustningen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Således anses Mantis -odlare vara en av de mest populära och efterfrågade på marknaden. De har hög kvalitet, tillförlitlighet och hållbarhet. Det viktigaste är att välja rätt modell som uppfyller de tilldelade uppgifterna. Endast i detta fall kommer den förvärvade odlaren att vara hållbar och klara av dess funktioner.

Rekommenderad: