Hjul För En Gående Traktor: Drag Av Pneumatiska Och Järnfälgar. Hur Väljer Man Gummi Och Däck? Installation Av Stora Kameror

Innehållsförteckning:

Video: Hjul För En Gående Traktor: Drag Av Pneumatiska Och Järnfälgar. Hur Väljer Man Gummi Och Däck? Installation Av Stora Kameror

Video: Hjul För En Gående Traktor: Drag Av Pneumatiska Och Järnfälgar. Hur Väljer Man Gummi Och Däck? Installation Av Stora Kameror
Video: Tvättar en fälg! 2024, Maj
Hjul För En Gående Traktor: Drag Av Pneumatiska Och Järnfälgar. Hur Väljer Man Gummi Och Däck? Installation Av Stora Kameror
Hjul För En Gående Traktor: Drag Av Pneumatiska Och Järnfälgar. Hur Väljer Man Gummi Och Däck? Installation Av Stora Kameror
Anonim

Många ägare, när de köper en bakomliggande traktor för ett hushåll, uppmärksammar endast dess prestandaindikatorer och motoreffekt. Men hjul anses också vara ett viktigt kriterium för att välja denna teknik, eftersom de är chassit och gör att kraftenheten kan röra sig på den personliga tomten. Hjul till en bakåtgående traktor levereras av tillverkaren i en komplett uppsättning, men under långvarig drift och belastning kan de misslyckas och behöva bytas ut.

Bild
Bild

Särdrag

Hjul, precis som mekaniska enheter, finns i flera typer. Idag representeras marknaden av ett stort sortiment av dessa produkter, därför är det viktigt att ta hänsyn till dess tekniska egenskaper för att göra ett val till förmån för denna eller modellen. Tre typer av hjul kan användas för kraftenheter:

  • pneumatisk . Konstruktioner har kammare och gummidäck;
  • sudd . Dessa är rejäla däck som består av tåligt gummi och fälgar;
  • klackar . De är metallelement som används för att öka genomsläppligheten för den bakomliggande traktorn.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom kan du hitta till salu och universella prover, lämpliga för utrustning av alla märken och modeller. De kommer med en kamera, skivor, fästelement och anses vara ett bra val för dem som inte gillar att betala två gånger. Tillverkare tillverkar ofta specialhjul som endast är konstruerade för en specifik modifiering av den bakomliggande traktorn. Dessa typer säljs till olika priser, och de kan endast köpas om den bakomliggande traktorn har en populär modell. För enheter av medel- och högklass kan du köpa kammarhjul med en diameter på 5 till 13 tum, de har högkvalitativa gummi och slitstarka järndäck.

Bild
Bild

Hur man väljer

För drift av utrustning på vintern kan dubbla hjul installeras. De består av två delar som har samma form och dimensioner. Tack vare denna design ger undervagnen den bakomliggande traktorn god terrängförmåga över ojämna områden. På en plan yta ökar teknikens hastighet avsevärt. I närvaro av sådant chassi är glidning utesluten.

När du väljer hjul för en gående traktor är det också viktigt att ta hänsyn till deras driftsförhållanden . Till exempel, för bearbetning av våt och lerig jord, är inte pneumatiska hjul lämpliga, utan järnhjul med klackar. Dessutom, om utrustningen är utrustad med dubbla gummihjul, kommer den inte att kunna visa hög prestanda under svåra förhållanden. Dessutom är det också värt att uppmärksamma däckens storlek - det är bäst att välja stora och breda hjul med mönster på slitbanan. Det bästa alternativet vore om du har två typer av undervagnar tillgängliga, till exempel pneumatiska och järn med grousers.

Bild
Bild
Bild
Bild

Valet av hjul beror också på avsedd användning av utrustningen. Så för rengöring av planteringsarbete rekommenderas att köpa pneumatiska. Deras radie kan vara upp till 40 cm, de är anpassade för arbete på normal mark. Experter rekommenderar att man köper undervagn med djup slitbana för att öka längdförmågan och manövrerbarheten. Om det är planerat att odla jord som innehåller stenar eller representerar jungfrulig jord, är gjutna hjul den rätta lösningen.

Ett viktigt kriterium i valet är vikten på den bakomliggande traktorn och dess redskap . För tung utrustning rekommenderas att välja terrängchassi som har starka metallfälgar, de kan också bära last. Montera inte lågtrycksdäck på utrustningen. Vid körning på en grusväg eller asfalt för tung utrustning är kammarhjul i storleken 6,00-12 tum väl lämpade. De är utrustade med förlängningar och fästelement.

Bild
Bild
Bild
Bild

Däcken på modellen F-122 har också visat sig mycket bra. De har ökad längdskidförmåga, mönsterdjupet är 22 mm, trycket i kammaren är 160/400 kPa. För att göra rätt val till förmån för en viss typ av däck, bör du vara uppmärksam på deras märkning. Den innehåller information om typen av däckkonstruktion, dess hastighetsindex och möjliga belastning. Avkodningen av dessa beteckningar tillhandahålls vanligtvis av produkttillverkare i form av ett bord.

Dessutom kan du utöka hjulens möjligheter genom att installera förlängningssladdar . De är vanligtvis monterade på en maskin vid arbete på svår mark. Dessa enheter ökar också fordonets manövrerbarhet. Förlängningssladdar säljs i olika storlekar från 200 mm till 375 mm.

När du väljer dem är det viktigt att vara uppmärksam på att diametern på borrhålet inuti sammanfaller med de bakomliggande traktorns tekniska egenskaper.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att sammanfatta kan vi säga att varje typ av hjul har sina för- och nackdelar . Därför måste du veta vilken typ av arbete som kommer att utföras när du köper löparredskap för en bakomliggande traktor. Om vi jämför de tekniska egenskaperna hos järn och pneumatiska hjul, så har de förstnämnda fler fördelar, eftersom de dessutom ökar utrustningens kraft och tål alla belastningar. När det gäller de pneumatiska ger de den bakomliggande traktorn stabilitet, men de skadas snabbt och behöver bytas ut.

Bild
Bild

Installation

Under drift slits och misslyckas hjulen på den bakomliggande traktorn. Dessutom utförs moderniseringen av undervagnen om det är nödvändigt att förbättra kvaliteten på plöjning av marken eller för att öka enhetens permeabilitet. För att passa de stora gummihjulen på maskinen korrekt måste du vara uppmärksam på pilen på däckets sida. Det indikerar önskad rotationsriktning. Först avlägsnas det gamla hjulet med en skiva, för detta skruvas skruvarna bort och vrids 180, sedan fästs en ny.

Hur man gör det själv

Trots att den moderna marknaden representeras av ett stort urval av löpande delar för bakomgående traktorer, föredrar många utrustningsägare att göra hjul åt dem på egen hand. Denna process kan verka komplicerad, men om du har tålamod och gör allt i etapper får du bra däck. Monteringsschemat ser ut så här:

  • Först måste du hitta gamla fälgar från bilen, varav endast fälgen kommer att användas. Hjulens diameter väljs i enlighet med enhetens effekt.
  • Metallplattor ska svetsas på skivorna, deras kanter ska röra kanten. Plattor placeras längs hela ytterradien av strukturen. För att öka styrkan kan de fixeras ytterligare med bultar.
  • Sedan rengörs skivorna noggrant från grader genom att slipa med en fil.
  • Gummikammare sätts på de erhållna ämnena, de pumpas med luft och hjulen installeras på den bakomliggande traktorn.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att arbeta på leriga områden rekommenderas att installera hakar på utrustningen, de har maximalt grepp på marken på grund av närvaron av speciella spikar. Sådana hjul kan köpas färdiga och installerade eller tillverkas oberoende av chassit från Niva eller Zhiguli.

Omarbetningen och installationsprocessen är följande:

  • Först måste du fästa halvaxeln.
  • Ta sedan bort däcken, eftersom de inte behövs för järnkrokarna.
  • Vidare svetsas metallspikar i flera rader, vilket kommer att ge vidhäftning till jorden.
  • Strukturen är bultad mot fälgen.

Rekommenderad: