Grill På Hjul (22 Bilder): Mobila Grillar På Hjul Med Tak Med Egna Händer, Strukturer Med Lock För Ett Sommarresidens

Innehållsförteckning:

Video: Grill På Hjul (22 Bilder): Mobila Grillar På Hjul Med Tak Med Egna Händer, Strukturer Med Lock För Ett Sommarresidens

Video: Grill På Hjul (22 Bilder): Mobila Grillar På Hjul Med Tak Med Egna Händer, Strukturer Med Lock För Ett Sommarresidens
Video: Mura utomhusgrill, utegrill del 3 2024, April
Grill På Hjul (22 Bilder): Mobila Grillar På Hjul Med Tak Med Egna Händer, Strukturer Med Lock För Ett Sommarresidens
Grill På Hjul (22 Bilder): Mobila Grillar På Hjul Med Tak Med Egna Händer, Strukturer Med Lock För Ett Sommarresidens
Anonim

Grill har blivit en integrerad del av vår semester. De låter dig förbereda en mängd olika rätter som är omöjliga att få under andra förhållanden. Lukten av rök från kolen mättar doften av kött, fisk och grönsaksrätter. Skillnaden mellan en grill och en grill är att under tillagning på grillen används spett, på vilka bitar av den förberedda produkten spänns. Vid grillning sker tillagningen på en speciell grill. Tänk på en mängd olika grillar på hjul.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Mobila grillar på hjul kan delas in i 2 typer beroende på deras funktionalitet:

  • hela;
  • hopfällbar.

Massiva tillverkas huvudsakligen genom svetsning. De tillhandahåller inte demontering av strukturen. Hopfällbara är konstruerade för demontering och transport av strukturen till platsen för användning. Olika utseende av strukturer låter dig välja den mest attraktiva och bekväma modellen att använda. Av de många alternativen för en grill kan flera särskiljas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Plåt

Detta alternativ är det enklaste att göra med egna händer, eftersom det inte kräver speciella färdigheter för att ge metallen ovanliga former. I det här fallet är det bara nödvändigt att exakt klippa ut grillens delar och svetsa ihop dem.

Smidd av gjutjärn

Detta alternativ används oftast i författarens mönster. Det kännetecknas av sin utsökta form och anständiga vikt. En sådan produkt kan endast tillverkas med hjälp av specialutrustning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vagnbaserad

Den enklaste designen, som i princip består av 90% av en vagn (den som används i stormarknader). Kräver inte mycket skicklighet för att omarbeta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Från tvättmaskinens trumma

Denna design ger delen ett nytt liv, som många kastar i en deponi. Det är ganska enkelt att tillverka och rostar inte under drift.

Bild
Bild
Bild
Bild

Från ett metall fat

Ett ganska lätt att tillverka alternativ. I detta fall måste fatet skäras på längden och få två grillar eller använda den andra halvan som lock. Det är nödvändigt att göra ett stativ under fatet för att höja strukturen till önskad höjd.

Bild
Bild

Från bilkörningar

Detta tillverkningsalternativ är ganska enkelt och innebär användning av en till flera diskar. De har en ganska tjock metall, en sådan struktur kommer att hålla länge.

Bild
Bild

Kreativa alternativ

Sådana konstruktioner ger ett ovanligt förhållningssätt till grunden för att göra en grill, där de till exempel använder ett fodral från bilar (metall för barn, riktiga fordon), en systemenhet från en dator, metallvagnar och lok av tillräcklig storlek för en utegrill.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner i skapandet

För en bekvämare vistelse (särskilt i landet) är det ofta nödvändigt att ta hänsyn till vindens riktning, eftersom röken från kolen kan riktas mot bordet där gästerna är. I det här fallet sparar stationära grillar inte dagen. Vi måste använda mobila strukturer.

Med tanke på att själva strukturen är gjord av metall med en tjocklek på mer än 1,5 m, är vikten ganska anständig . Det är ofta svårt för en person att tolerera. Speciellt om tillagningen redan har börjat och grillen har nått en hög temperatur.

För att underlätta grillens rörelse används en design på hjul, vilket förenklar förändringen av grillens läge. Vid utveckling och tillverkning av mobila konstruktioner på hjul är det nödvändigt att ta hänsyn till ett antal faktorer som påverkar användarvänligheten och säkerheten.

Bild
Bild
Bild
Bild

En viktig faktor i konstruktionen är att ta hänsyn till det nödvändiga avståndet från handtaget, för vilket grillen ska flyttas, till huvudenheten, där kolen värms upp. Avståndet ska vara sådant att handtaget inte blir för varmt under tillagningen, eftersom det kan orsaka brännskador vid beröring. Det är önskvärt att göra handtagets yta av ett material som har låg värmeledningsförmåga. Detta gör det möjligt att värma upp mindre.

Stativet med hjul måste vara starkt, med hänsyn tagen till själva grillens vikt . Dess design beror vanligtvis på personliga preferenser.

Det är lämpligt att göra hjulen som grillen rör sig på, gjorda av metall, eftersom värme från kolen kan komma direkt på dem under användning. I det här fallet kommer gummihjul att vara osäkra, de kan spricka eller smälta från uppvärmning och orsaka problem i det mest olämpliga ögonblicket.

Bild
Bild
Bild
Bild

För enkel användning kan sidoytor anordnas i konstruktionen. Till exempel kan de vara vikbara, utformade för att rymma mat, tallrikar eller andra redskap. Utformningen av mobila grillar är också ofta utrustad med ett övre tak som skyddar maten som lagas och kolen från regnet.

Bredden och längden på den framtida grillen bör ta hänsyn till måtten på grillen eller grillspetten som används för matlagning , liksom deras antal. Grill är ofta gjord för att tillagas på ett enda galler. Men om du samtidigt måste tillaga ett stort antal rätter (till exempel kött, fisk, svamp och grönsaker), som helst ska serveras varmt omedelbart efter tillagningen, bör du tänka på att öka längden eller bredden på grillen du är gör eller beställer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom är det nödvändigt att korrekt välja tjockleken på materialet för tillverkning. Det är viktigt att ta hänsyn till att när den används, bränner metallen ut, efter ett tag (beroende på användningsfrekvens och lagringsplats) kommer grillen att vara oanvändbar. Metallens tjocklek är i allmänhet mellan 1,5 och 5 mm. Man bör komma ihåg att ju tjockare metallen är desto tyngre blir strukturen.

Rekommenderad: