Brazier Med Lock (29 Bilder): Smidda Alternativ Med En Termometer På Hjul För Ett Sommarboende, Gör-det-själv-grillar Från Ett Rör

Innehållsförteckning:

Video: Brazier Med Lock (29 Bilder): Smidda Alternativ Med En Termometer På Hjul För Ett Sommarboende, Gör-det-själv-grillar Från Ett Rör

Video: Brazier Med Lock (29 Bilder): Smidda Alternativ Med En Termometer På Hjul För Ett Sommarboende, Gör-det-själv-grillar Från Ett Rör
Video: Landmann trådlös grill termometer 2024, Maj
Brazier Med Lock (29 Bilder): Smidda Alternativ Med En Termometer På Hjul För Ett Sommarboende, Gör-det-själv-grillar Från Ett Rör
Brazier Med Lock (29 Bilder): Smidda Alternativ Med En Termometer På Hjul För Ett Sommarboende, Gör-det-själv-grillar Från Ett Rör
Anonim

Det är svårt att föreställa sig en semester på landet utan grillning och ett glatt sällskap. Att steka kött och fisk över öppen eld har länge blivit en världstradition, och för vårt land är det särskilt viktigt. Befolkningen blev kär i picknickar i naturen, och oavsett årstid tillbringar folk gärna tid med stora företag vid utomhusgrillen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

Namnet på apparaten för stekning av kött på öppen eld kom till oss från Mellanöstern. Ursprungligen var föremålet en halvklotformad skål. En tungmetallbehållare fästes på höga ben, var utrustad med bärklämmor och ett halvklotformat lock. Skålens ihåla fylldes med brinnande kol, på vilka koppar eller lergods placerades.

Bild
Bild
Bild
Bild

Denna matlagningsmetod är inte utbredd, men den är mycket förtjust i finsmakare av picknick och friluftsliv. Med tiden ändrades anordningen för grillning av kött på kol, den tunga skålen ersattes av en rektangulär låda gjord av lättare metall med hål för luftspolning. Ved läggs i brännaren, bränns till heta kol, varefter kött läggs på toppen på spett eller ett galler. Köttet är perfekt rostat under påverkan av värmen från kolen och får en unik, specifik "rökig" smak.

Bild
Bild
Bild
Bild

Typer

Braziers som finns i den moderna världen låter dig välja det lämpligaste alternativet beroende på syftet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Klassificeringen av stekanordningar kan representeras av många alternativ, men de är alla indelade i tre huvudtyper

Stationär

Som regel är detta en massiv struktur på en solid bas av tegel eller betong. En sådan brazier är installerad på en förutbestämd plats på platsen, utrustad med ett tak, en bordsskiva för att skära kött, hyllor, tillbehör för rätter och spett. Designen fungerar ofta som en slags öppen spis för uppvärmning av lusthuset under svala dagar. I det här alternativet bör du ta hand om huven, som kan göras i form av ett brett rör. Fodret på grillen med eldfasta tegelstenar hjälper till att hålla värmen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mobil (bärbar)

En kompakt brazier för flera spett har en bekväm standardform av en rektangulär låda med ben. Tillverkad av tunna metallplåtar, ofta hopfällbara för enkel transport. En sådan modell är oumbärlig för vandrare och resenärer, men man bör komma ihåg att tunna metallplåtar utsätts för utbrändhet och deformation över tid.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mobil

En rostare på hjul är det bästa alternativet för ett sommarresidens, som kommer att användas från säsong till säsong. Som regel är sådana strukturer ganska omfattande i storlek, lämpliga för att laga olika rätter på kol och utrustade med alla nödvändiga stöd och hållare. Tack vare hjulen är det enkelt att flytta dem runt platsen, rulla ihop dem under en baldakin och innan du lämnar dacha, stoppa dem under låset på verandan, garaget eller uthuset.

Denna typ av grill är ibland utrustad med en elektrisk grillmekanism . Strömförsörjningen kan vara delvis (för rotation av spett och till och med stekning av kött) och full (i stället för kol används värmeelement i grillen). Elektriska grillar är utrustade med en termometer och reglerar självständigt den optimala steknivån.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Som med valet av någon produkt beräknas grillens storlek utifrån dess funktioner, konstruktionstyp och avsedd plats. Om det är ett bärbart kompakt exemplar som kommer att färdas i bagageutrymmet på en bil, begränsas dess längd och bredd endast av antalet spett som krävs. Men skrymmande stationära alternativ kan vara ganska stora, med ett gångjärnigt lock, med en huva och en baldakin. Sådana grillar kan ha flera sektioner i längd för olika typer av rätter, men bredden bör vara lämplig för spettens storlek. Optimalt är det 8-10 cm mindre än spettens längd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det viktigaste i en grill är dess djup. Rostning av hög kvalitet beror på denna parameter på grund av cirkulation av luft mellan kol och kött. Avståndet från kolen till shashliken bör vara minst 15 cm och en tillräcklig mängd kol ska vara 10 cm. Därför kommer produktens standarddjup att vara minst 25 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Konstruktionens höjd beror på individuella egenskaper och preferenser . Det kan vara låga ben i vikbara modeller och en hög bas i midjanivån hos en vuxen. Som regel är stora grillar baserade på köksbordets standardhöjd - 70 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tips för att ordna platsen

Glöm inte att brännaren är en brandfarlig struktur, även om elden är begränsad av metallsidor. Ett vindkast kan ta upp lågor och kasta dem på närliggande träd eller byggnader.

Det är mycket viktigt att följa brandsäkerhetsreglerna för alla typer av armaturer

  • När du är i skogen och använder den utfällbara lilla grillen, se till att den är installerad på ett öppet område, bort från torrt gräs.
  • På landet ska grillen placeras bort från fruktträd och buskar. Den intensiva värmen från lågorna kan vara skadlig för lövverk.
  • Placera inte grillen bredvid träkonstruktioner. Ett torrt träd kan inte bara fatta eld, utan också kol, vilket kommer att avsevärt förstöra byggnadens utseende.
  • Regnsköld bör inte vara tillverkad av folie eller gummi. Att sprida kol kommer att bränna det och beröva det dess huvudfunktion. Ett kraftigt vindstöt kan antända tyget.
  • Locket till grillen ska stängas tätt efter stekningens slut. Detta gör att kolen kan släppa ut snabbare och skyddar dem också från oväntat nattregn och daggry tills nästa gång.
  • Tänk på vindens riktning när du installerar grillen. Det är inte tillrådligt att röken går in i husets fönster eller en öppen veranda.
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett idealiskt alternativ för att installera en stationär grill skulle vara en plats kantad med tegel eller kakel. Detta kommer att öka brandsäkerheten, och under regn kommer platsen under grillen inte att urholkas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Snygg smide

Braziers är gjorda av höghållfast metall och är ett framstående ämne för landskapsdesign. Braziers av stål i olika former med smideselement kan bli en unik dekoration för en sommarstuga. Braziers i form av fartyg, djur, gamla kistor, medeltida slott - mästarnas fantasi är oändlig, hundratals originalalternativ finns på Internet och i verkstadskataloger.

Klassiska modeller kan ha standardform , men dekorerad med blommiga eller abstrakta mönster. Smidda element ger produkten elegans och luftighet, och tillverkade i samma stil med bänkar, ett lusthus eller en matsal på verandan, kommer de att komplettera dachaens övergripande stil. En smidd brännare kan beställas i en smidesverkstad eller skapas med egna händer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur gör man det själv?

Det vanligaste alternativet för nybörjare är en brazier från ett vanligt metallfat. Kroppen skärs på längden i två ojämlika delar, varav en fungerar som en skål för kol, och den andra som lock. Ben av rör eller metallhörn svetsas till botten av skålen. Handtagen på sidorna av brännaren och på locket fästs också genom svetsning.

För den mer avancerade guiden finns det många sätt att experimentera . och skapa ett unikt konstverk i din sommarstuga. Du behöver bara hitta eller rita en skiss, göra en ritning, köpa nödvändigt material och verktyg. Ett brett utbud av smidda föremål för dekoration av den färdiga produkten säljs i specialaffärer. För att montera dem behöver du inte ordna en smidesverkstad, det räcker med svetsfärdigheter. I slutet av processen måste metallen behandlas med korrosionsskyddande föreningar, sedan fungerar grillen i många år.

Rekommenderad: