Brazier Av Sten (38 Bilder): Ett Stenalternativ För Att Ge Med Egna Händer - Steg För Steg Instruktioner, Ritningar Av Strukturer Gjorda Av Natursten

Innehållsförteckning:

Video: Brazier Av Sten (38 Bilder): Ett Stenalternativ För Att Ge Med Egna Händer - Steg För Steg Instruktioner, Ritningar Av Strukturer Gjorda Av Natursten

Video: Brazier Av Sten (38 Bilder): Ett Stenalternativ För Att Ge Med Egna Händer - Steg För Steg Instruktioner, Ritningar Av Strukturer Gjorda Av Natursten
Video: How to make bra from fabric | How to make bra from cotton cloth | How to make bra at home - DiY 2024, Maj
Brazier Av Sten (38 Bilder): Ett Stenalternativ För Att Ge Med Egna Händer - Steg För Steg Instruktioner, Ritningar Av Strukturer Gjorda Av Natursten
Brazier Av Sten (38 Bilder): Ett Stenalternativ För Att Ge Med Egna Händer - Steg För Steg Instruktioner, Ritningar Av Strukturer Gjorda Av Natursten
Anonim

En trevlig kväll med vänner på dacha är enkel kommunikation, ett hav av positiva känslor och den frestande lukten av grill. Du kan överraska dina vänner och nära och kära inte bara med utsökt tillagat kött, utan också med en unik grill gjord av natursten, som du gjorde med dina egna händer. Konstruktionen av detta objekt är inte så besvärlig, men det kommer att glädja dig i många år.

Bild
Bild
Bild
Bild

Egenskaper av natursten

Varje år erbjuder modern teknik oss fler och fler nya och förbättrade bygg- och fasadmaterial. Men stenens naturliga skönhet kommer alltid att uppskattas. Kanske kan inget annat material skryta med sådan styrka och samtidigt nåd och monumentalitet.

De obestridliga fördelarna med natursten inkluderar många former och färger. Det unika naturliga utbudet av nyanser är slående i sin variation. Dessa kan antingen vara enfärgade färger eller unika mönster som naturen skapat under många århundraden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sten är ett av få material med hög hållfasthet . Det är tack vare detta som han fann en sådan utbredd användning. Dessutom är det värt att notera de eldfasta egenskaperna, vilket kommer att vara extremt viktigt när du står inför grillen med detta material.

Av de uppenbara nackdelarna kan endast mycket vikt särskiljas. Alla vet att stenar är väldigt tunga. På grund av detta är det inte så lätt att arbeta med dem. Men konstruktionen visar sig verkligen vara kapital.

Bild
Bild
Bild
Bild

För- och nackdelar med en stengrill

Med hänsyn till naturstenarnas särdrag kan man dra slutsatser om egenskaperna hos grillar byggda av detta material.

Fördelar:

  • unikhet - med olika typer av natursten kan du skapa din egen unika grill, som ingen annan kommer att ha;
  • hållbarhet - man måste bara komma ihåg hur många århundraden byggnaderna av sten har stått, och det kommer att bli tydligt hur tillförlitligt detta byggmaterial är;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • dekorativitet - genom att utrusta en grill av sten i ditt hus på landet, kommer du inte bara att permanent lösa problemet med att förbereda grill, utan också förvandla din egen gård;
  • frostbeständighet - han är inte rädd för allvarliga frost: även på vintern kan du njuta av en doftande grill tillagad på grillen;
  • brandmotstånd - endast ett material som inte är rädd för brand kan användas vid konstruktion av en grill.
Bild
Bild

Förutom fördelarna har denna grill några nackdelar

  • Högt pris. Om du inte kommer att bygga en brazier av stenar som du hittar på stranden av närmaste flod, är det inte billigt att köpa detta material. Dessutom är det nödvändigt att ta hänsyn till kostnaderna för att lägga grunden och annat arbete.
  • Arbetsintensitet. Det är av denna anledning som många vägrar att bygga en grill av sten. Att arbeta med honom är inte lätt. Om du anlitar specialister kommer detta att leda till extra kostnader.
  • Stationaritet. Det konstruerade objektet kommer inte att vara möjligt att flytta till en annan plats om du plötsligt tänker på att bygga om webbplatsen. Detta måste beaktas när man medvetet väljer en byggnadsplats.
Bild
Bild
Bild
Bild

Designalternativ

Olika typer av natursten och dess nyanser representerar obegränsade designmöjligheter. Allt beror bara på din fantasi och önskemål. När det gäller den funktionella sidan av frågan finns det flera typer av grilldesigner.

Bas med brännare . Det enklaste alternativet. Att placera den på webbplatsen kräver inte mycket utrymme. Det är en stenbas, kantad med stenar, med en brännare som placeras ovanpå.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Brännare med skorsten . En sådan modell kräver ett mer noggrant tillvägagångssätt och utveckling. Det är bättre om du på designstadiet vänder dig till kunniga människor eller specialister. De kommer att föreslå de optimala dimensionerna och utveckla en ritning.
  • Spisanläggning med rökeri, grill, spis . En tekniskt utmanande lösning. Dessutom kommer detta komplex att ta mycket plats. Det kan också kompletteras med ett bord och andra element. Efter att ha lagt ner mycket tid och ansträngning får du ett universellt system för att förbereda nästan vilken maträtt som helst.
Bild
Bild
Bild
Bild

Val av sittplats

Brännaren, som är inskriven i ett visst rekreationsområde med en terrass och en matplats, kommer att se mest spektakulär ut. I det här fallet kommer byggnaden inte att se ut som den där ensamma spisen mitt på fältet från sagan "Alyonushka och broder Ivanushka". Den täckta terrassen passar mycket organiskt in i det omgivande landskapet. En stor fördel med denna design är att även ett lätt regn inte kommer att kunna störa dina planer på att äta ute i frisk luft.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer en plats för byggandet av en framtida utomhusgrill är det nödvändigt att inte bara ta hänsyn till den dekorativa sidan av frågan. Öppen eld är alltid farligt. För att inte behöva oroa dig för säkerheten för resten av föremålen, tänk på några viktiga faktorer när du placerar en grill.

  • Brandfarliga föremål. Det är nödvändigt att placera brännaren på ett säkert avstånd från sådana föremål för att undvika oavsiktlig brand.
  • Träd. Om du har ett hundraårigt ek eller en hel körsbärsodling växer på din fastighet, var försiktig så att en oavsiktlig gnista inte orsakar eld. Placera grillen från dem.
  • Huva. Det kommer att lösa problemet med avlägsnande av rök från bostadshus. Om du inte planerar att installera det, välj sedan en plats för att inte röka ditt eller en grannes hus.
Bild
Bild
  • Middagszon. Naturligtvis kan du ta med de tillagade rätterna i huset och njuta av dem där. Men det blir mycket mer bekvämt om grillen ligger i omedelbar närhet av bordet. Du kom för att njuta av frisk luft, inte sitta i huset.
  • Vind. Om strukturen är i ett öppet utrymme är det värt att se till att en plötslig vindstöt inte blåser kolen. Detta kan vara extremt farligt.

Innan det slutliga valet av plats, återigen gå igenom den här listan med dina ögon, om de flesta kraven är uppfyllda, så är detta en helt framgångsrik och säker plats för grillplatsen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urval av material

Utbudet av naturstenar är verkligen fantastiskt. Men några av dess typer används oftast för grillning.

  • Sandsten . Har en vit, grå eller brunaktig nyans. Materialet används mycket ofta för utomhusarbete och förläggning av kantstenar och stigar.
  • Granit . Ganska dyra grejer. Men om du är nöjd med kostnaden får du i slutändan en mycket stark och hållbar struktur.
  • Dolomit . Den har en vit eller grå färg varvat och sprids i stor utsträckning över hela världen som ett efterbehandlingsmaterial. Det är en slags Dagestan -sten.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Skiffer . En mycket intressant bergformation. Den unika färgen beror på att det är en riktig skikt av olika mineraler. Tjockleken och deras sekvens är individuella i varje fall.
  • Shungit . Mystisk svart sten. Dess användning i foder på grillen kommer att kosta dig dyrt. Men vissa källor hävdar att detta verkligen är en helande sten. Och det finns inget att säga om det fantastiska utseendet.
  • Kvartsit . Det är en klippformation. Som namnet antyder består den nästan helt av ett mineral som kvarts. Beroende på ursprungsorten kan den ha olika nyanser: gul, crimson eller nästan svart.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vilket som helst av dessa vilda byggmaterial kommer att ge grillen respektabilitet och nåd. Ta därför en närmare titt på vart och ett av alternativen och välj det som du gillar mest.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mått och ritningar

Schemat för den framtida grillen i varje enskilt fall kräver individuell utveckling. Det är trots allt nödvändigt att ta hänsyn till alla nyanser och önskemål från dem som kommer att använda det. Därför är det svårt att ge ett universellt system som uppfyller alla önskemål samtidigt.

Du kan ta ritningen nedan som grund . Den tar hänsyn till alla designfunktioner, beräknar optimal höjd och bredd. Genom att välja ett sådant standardalternativ kan du vara säker på att driften av grillen inte kommer att förknippas med oväntade svårigheter.

Bild
Bild

Byggstadier

Innan arbetet påbörjas måste du tänka klart över alla byggstadier. Detta gör att du kan undvika mindre misstag och följa steg-för-steg-instruktionerna.

Grundförberedelse

En så massiv struktur som en natursten-brännare kräver en väl förberedd grund. För att göra detta, bestäm de slutliga dimensionerna och förbered lämplig plats. Som ett resultat bör du ha ett nivåjusterat plan. För att göra detta, ta bort det översta lagret av jorden. Lägg en sand- och grusblandning i botten. Därefter måste du lägga armeringsburen, eftersom den slutliga strukturens stora vikt kan deformera den armerade betongblandningen. Det sista steget blir betonghällning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Källarkonstruktion

Om du redan har utvecklat en ritning av din framtida grill och valda material, fortsätt till direkt konstruktion. När du lägger ut sten, tillämpa samma principer som när du lägger tegel. Behandla varje nivå väl med en lösning så att det inte finns några luckor. Även ett litet misstag kan förstöra det slutliga resultatet.

Sträva inte efter att ytterväggen ska vara helt plan . Naturliga utsprång och oegentligheter kommer att tillföra en speciell charm. Använd en metallstång i murbruk för att stabilisera hela strukturen. I samma skede byggs ytterligare arbetsytor, en ugn och andra element utformade enligt projektet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gör en härd

När du lägger ut raderna, glöm inte att installera metallfästen som grillen kommer att passa bekvämt i framtiden. Beroende på önskan och grillens höjd kan du förbereda en plats för flera galler där maten ska lagas.

Det blir en grill på det översta lagret av stenar. Därför kommer det att vara nödvändigt att göra små spår så att det passar bekvämt där.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beklädnad

Efter avslutad konstruktion är det nödvändigt att ge grillen ett komplett utseende. Rengör överflödig lösning och ta bort allt skräp och smuts. Arbetsytan, om sådan var tänkt, är täckt med en bänkskiva. Braziers gjorda helt av stenar kräver inte vändning. Men om du gjuter en struktur av betong, så blir sista handen att lägga stenen på murbruk. Tro mig, den kantade brännaren är inte på något sätt underlägsen i sin skönhet än den som är helt gjord av sten.

Mest troligt kommer du att spendera mycket tid och ansträngning för att bygga en grill i ditt hus på landet. Korea av allt, du kommer att lägga mycket tid och ansträngning på konstruktionen I framtiden kommer du själv att kunna ge mästarklasser till vänner som vill ha samma brazier som din. Och alla som någonsin har smakat mat tillagad på en eld kommer att säga att den är mycket godare än den som lagats på en vanlig spis.

Rekommenderad: