Brazier "ånglok" (44 Foton): Ritningar Av Ett Rökhus I Form Av Ett Tåg Från En Gascylinder Med Egna Händer, Smidd Version Av "loket"

Innehållsförteckning:

Brazier "ånglok" (44 Foton): Ritningar Av Ett Rökhus I Form Av Ett Tåg Från En Gascylinder Med Egna Händer, Smidd Version Av "loket"
Brazier "ånglok" (44 Foton): Ritningar Av Ett Rökhus I Form Av Ett Tåg Från En Gascylinder Med Egna Händer, Smidd Version Av "loket"
Anonim

En brazier i form av ett brazier-ånglok kan beställas i specialbutiker eller från en mästare, men detta är vanligtvis ett dyrt nöje. Det är möjligt att göra en sådan grill själv. Du kan designa helt olika former, allt beror på din fantasi. Ett ånglok med brazier-ånga är en av de mest framgångsrika formerna för braziers, det har många funktioner, är estetiskt tilltalande, det kan göras på ett särskilt kreativt sätt.

Ångloket med brännare kommer att bli en mycket ovanlig detalj på gården i din sommarstuga . Designen kan vara väldigt annorlunda, förutom när det designas finns det ännu mer utrymme och utrymme för kreativitet och design.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det färdiga brazier-ångloket är mycket bekvämt och multifunktionellt, men det har ett högt pris. Men om du vet hur man arbetar med metall kan du enkelt göra det själv och spara pengar. För att genomföra denna idé kommer det att vara nödvändigt att i förväg veta mer om konstruktionen om de nödvändiga materialen. Från sidan kommer brazier-ångloket att se ut som ett miniatyrtåg.

Grillens huvudfunktion är att laga utsökt mat på den . Designen av brännaren-ångloket har många fler fördelar och bonusfunktioner och kapacitet på grund av det använda materialet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nödvändiga verktyg

De viktigaste verktygen för att bygga en grill med egen hand: ritningar, en svetsmaskin, en skruvmejsel, tång, eldfast färg, skruvar. Du kan göra en teckning själv, om du har en uppfattning om vad brännaren ska vara, är det möjligt att göra skisser och ge dem till befälhavaren, eller rita själv. Men du kan också samla fotografier och göra ritningar utifrån dem. Till grillen behöver du material beroende på dess design.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Brazier-ånglokdesign

Huvudelementet i grillen är naturligtvis brännaren, som måste ha ett fack för bränning av material (det kan vara kol eller trä). Detta fack definierar, utan det finns det ingen mening i grillen, det blir bara en dekoration. Det viktigaste i ett ånglok med brännare är en brännare.

Om valet föll på tillverkningen av ett ångloklokomotiv, måste ett rör finnas på ritningarna , hon kommer att vara i grillen för skönhet och skorsten.

För att underlätta ytterligare användning av grillen är det nödvändigt att i förväg förutse platsen där rätterna ska placeras, liksom var köttet ska marineras.

Du kan utforma grillen på ett sådant sätt att du snor köttet alldeles intill brasan, så att du inte behöver slösa tid på att gå från en plats till en annan med det uppsträngda köttet, samla damm, smuts och sommarmugg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkning

Du måste vara förberedd på hur lång tid det kommer att ta dig att bygga ett ångloklokomotiv: om du gör konstruktionen varje dag, kan du i denna takt bygga en varmare struktur på några dagar, men samla hela brännaren i en dag kommer sannolikt inte att fungera. Du måste ha detta i åtanke.

Innan du börjar bygga, se till att alla dina ritningar är av god kvalitet ., de har alla exakta markeringar och dimensioner för den framtida grillen. Du måste omedelbart tänka på om ditt slaglok-ånglok kommer att vara med eller utan hjul, om det kommer att finnas en annan bil i designen, där du kan lägga material eller ved i framtiden. Det är nödvändigt att jämföra dina möjligheter, komma med ett par alternativ, välja det bästa, föreställa dig hur du lagar kött, som om du redan har en grill, vad det verkar vara. Nu måste du titta på det tillgängliga materialet, vid behov komplettera dem, köpa något dessutom och ständigt kontrollera med ritningar eller skisser, börja bygga.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det bästa av allt är att strukturen hos ett ånglok med brännare erhålls från gasflaskor, huvudelementet är själva brännaren - det ser ut som en vertikal del med ett rör och också en horisontell del.

För att göra en brazier är gasflaskor på 50 liter väl lämpade.

Bild
Bild
Bild
Bild

Liknande modeller är gjorda av olika metaller, eftersom det är han som är bäst lämpad för detta ändamål, samtidigt som det är starkt och hållbart material. Metall tål höga temperaturer och är lätt att arbeta med och ändra. Mer specifikt är det möjligt att använda gjutjärn eller stål, dessa material är grunden för alla strukturella element i ett ånglok. Det är egenskaperna hos dessa metaller som gör det väldigt enkelt att laga saftigt kött, som kommer att bli mycket gott, med en krispig skorpa. Denna design är ganska hållbar och kommer att tjäna dig i många år.

Om du vill att brännaren-ångloket ska tjäna dig länge och bra, är det under tillverkningen viktigt att välja den optimala metalltjockleken , inte tunnare, men inte tjockare än standarder. De ytor som kommer i direkt kontakt med brinnande ämnen måste säkert vara minst åtta millimeter tjocka. Annars, om du inte uppfyller dessa villkor, kan metallen bli så tunn att på grund av sin egen vikt kommer ditt helt nya brazier-ånglok böjas och deformeras under sin egen vikt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sådana grillar utför många funktioner, vilket är den viktigaste poängen med sådana komplexa strukturer. Brazier-loket med flera fack ger allt för matlagning på naturlig eld. Så grillas färska grönsaker på grillen. På grillen tillagas biffar på en grill som luktar aromatisk rök. För varmrökning används grillavdelningar. Om ånglokomotivet har en sidokammare, används det för kallrökning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur demonterar man en gascylinder på ett säkert sätt?

Det är farligt att arbeta med en gascylinder direkt, särskilt för att klippa av den, först är det absolut nödvändigt att släppa ut återstående luft och gaser därifrån. Var försiktig eftersom cylindern var under tryck, och när skärningen påbörjas kan en explosion uppstå på grund av kvarvarande gas i cylindern.

Bild
Bild

Det är nödvändigt att skruva loss ventilen från cylindern, kanske om den har korroderat och inte längre lämnar sig, måste du använda en gasnyckel . På grund av ålderdom och rost kan övergångarna från cylindern till kranen också vara svåra. Med hjälp av en droppare måste vatten hällas i cylindern, sedan trycker vattnet ut den återstående gasen från behållarens insida samt luft. På grund av att adapterhålet är för litet är det nödvändigt att hälla vatten i cylindern endast i gångjärnsläge, annars kommer hålet att täppas till och luft kommer inte att kunna fly från cylindern. Om detta händer, när ett luftlås uppstår, återstår det bara att fylla i vattnet i små portioner, då kommer luften ut i delar.

Det är mycket viktigt att vattnet fyller flaskan helt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Design

Alternativen för brazier-lok är oändliga. Tack vare metall- och konstruktionsfunktionerna antar brännaren många specifika dekorativa delar.

För att göra braziern annorlunda svetsas strukturer runt kroppen, vilket får den att se ut som ett riktigt ånglok . Inredningen på grillen kan innehålla ytterligare smidda och gjutna element. Beroende på design varierar grillens funktioner. Men även i en liten modell är det möjligt att passa allt som behövs, och utseendet kommer inte att lida alls. Det är bra när grillen har ytterligare funktioner.

Hjul, särskilt när strukturen är voluminös, kan hjälpa till att flytta grillen runt territoriet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nödvändiga material

För tillverkning av ett ånglok med brännare behövs mycket metall i olika utföranden. För att göra en kaross, ramar, hjul, en baldakin behöver du: ett rör, en tank, en fat, tomma cylindrar, plåt och andra strukturer. Skriv ner nödvändigt material så att du senare kan bestämma vad du ska göra själv och vad som är bättre att ge till befälhavaren under ordern. Och det är också bekvämare än att hålla allt i huvudet när du kommer till affären för att köpa ytterligare material.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att bearbeta material behöver du specialanordningar: verktygsmaskiner, slipmaskiner, filer, olika märken av svetsmaskiner, släggor och borrar samt hammare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det måste komma ihåg att du inte behöver köpa allt, till exempel kan du till och med göra en maskin för smidd inredning med egna händer. Tack vare maskinen är en mängd olika lockar gjorda av en stav. Hjul är gjorda av resterande rörrester. För att göra grillramen stark kan du ta ett profilerat rör eller armeringsjärn eller hörn.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Svetsad ram

Det kommer inte att vara möjligt att omedelbart bestämma alla de exakta måtten och hur många strukturer som kommer att krävas, det exakta antalet kan endast bestämmas under ritningens ritning. Du måste förstå var hjulen, ramen och hjälpstrukturerna kommer att monteras. Delarna ansluts med en svetsmaskin, sedan rengörs sömmarna, och vid defekter upprepas proceduren och metallen skärs av.

Bild
Bild

Ram

På grillens kropp kan du experimentera och ge fantasin fria tyglar, men det kan också vara standard i utförandet. I denna finns en horisontell grill samt en vertikal kamera. För grillning kan du ta ett rör eller en gasflaska som grund.

Det är nödvändigt att skära materialet till din storlek, skära av rörets ovansida, svetsa på gångjärnen, ställa det som ett lock, göra ett handtag. Sidokammaren kan tillverkas av stålplåt och svetsas i form av en låda. Hörnprofilen används för att skapa en ram, som stängs från sidan av ett metallplåt.

Bild
Bild

Hjul och inredning

Hjulen tillverkas bäst innan grillen byggs, svetsas till ramen medan karossen inte är installerad. Tre eller fyra par hjul krävs, rör används som material för dem.

Som inredning använder de stavar, nitar, lockar och mycket mer, allt beror på din fantasi och önskningar. För att dekorera ett eldstadslokomotiv kan du komma med många nya element och vackra mönster, och sedan dekorera brännaren med dem och beundra medan du lagar kött.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Strukturens sidor och insida är dekorerade med lockar av metallstavar ., vilket gör det ännu mer unikt. Och det unika säger mycket om dess ägare, och glädjen att använda en vacker grill är inte som alla andra kommer att ha.

Idag blir smidda mönster mer och mer populära. De är inte bara vackra, utan också mycket hållbara och kommer att tjäna dig i flera decennier.

Bild
Bild

Övriga tillbehör

Förutom de grundläggande finns det också andra grilldesigner som gör användningen varje dag trevligare och bekvämare. Du kan göra krokar, skorsten, samt hyllor med markiser.

Krokarna är svetsade på sidorna eller ovanpå ramen, de är praktiska eftersom de hänger blad eller en poker på dem. Hyllor hjälper till att lagra ved. Kapellet skyddar mot vatten.

Hemmagjord ångmotorrökhus kännetecknas av sin originalitet och funktionalitet. Det är inte svårt att göra det själv om du följer våra rekommendationer. Förvara alla nödvändiga material och verktyg i förväg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Brännaren måste målas för att skydda den från rost och förlänga dess livslängd, för denna eldfasta värmebeständiga färg är väl lämpad . Det är bättre att välja en kvalitetssammansättning från en pålitlig tillverkare. När du tar hand om en sådan ovanlig grill, kommer det att glädja dig med läckra rätter under lång tid, och du kan koppla av i naturen och kommunicera med vänner!

Rekommenderad: