Badstorlek 6 X 3 (54 Bilder): Schema Och Design Av En Byggnad Med En Yta På 3x6 Med En Veranda, Interiör I En Dacha Med En Film På 6x3 Med Ett Rum Under Taket

Innehållsförteckning:

Video: Badstorlek 6 X 3 (54 Bilder): Schema Och Design Av En Byggnad Med En Yta På 3x6 Med En Veranda, Interiör I En Dacha Med En Film På 6x3 Med Ett Rum Under Taket

Video: Badstorlek 6 X 3 (54 Bilder): Schema Och Design Av En Byggnad Med En Yta På 3x6 Med En Veranda, Interiör I En Dacha Med En Film På 6x3 Med Ett Rum Under Taket
Video: Film Réalisation CUISINE COCOON 2024, Maj
Badstorlek 6 X 3 (54 Bilder): Schema Och Design Av En Byggnad Med En Yta På 3x6 Med En Veranda, Interiör I En Dacha Med En Film På 6x3 Med Ett Rum Under Taket
Badstorlek 6 X 3 (54 Bilder): Schema Och Design Av En Byggnad Med En Yta På 3x6 Med En Veranda, Interiör I En Dacha Med En Film På 6x3 Med Ett Rum Under Taket
Anonim

I Ryssland har de alltid älskat att ta ett ångbad. Tiden går, men smaken ändras inte. Nästan varje ägare till ett sommarhus eller lanthus drömmer om ett badhus, men inte alla vågar bygga det. Denna artikel kommer att visa dig hur du kan göra din dröm verklighet genom att göra design- och konstruktionsprocessen mindre komplicerad.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bastuprojekt 6x3 meter

Ett bad av denna storlek är 16, 8 kvm. m. användbart område, 21, 8 - total yta, 23, 2 - byggnadsyta under grunden. Den rymmer fyra personer samtidigt. Detta är tillräckligt för en familj eller en liten grupp vänner. Badhuset 3x6 meter består av ett ångbad, ett duschrum, ett vilrum och en vestibyl (omklädningsrum).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Byggnaden är indelad i tre sektorer, 2 m vardera . Till höger finns ett ångbad, i mitten finns ett duschrum, till vänster är ett relaxrum. Duschrummet är uppdelat i två delar, 1/3 av dess yta ges under vestibulen. Vid entrén till lokalen reser man en veranda med en baldakin som skyddar mot sol och nederbörd. Det finns andra alternativ: ibland är badhuset 6 x 3 meter, byggt med en veranda under ett tak eller kombinerat med en terrass. Under den varma årstiden kommer en person att kunna lämna ångbadet för att koppla av i frisk luft.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ofta görs ett bad till en del av ett hus eller ett sommarkök. Ett sådant grannskap kan leda till hög luftfuktighet i angränsande byggnader. För att förhindra att detta händer bör du tänka noga på vattentätningen av rummet och ventilationssystemet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är nödvändigt att börja bygga med registrering av teknisk dokumentation, utarbeta ett projekt med hänvisning till platsplanen. Projektet innehåller ett konstruktionsschema, beteckning på vattenförsörjning, avlopp, ventilation och en materiallista.

Bild
Bild

Byggnadsmaterial

Du bör bestämma vad du ska bygga ett bad från, eftersom det ska vara bekvämt, hållbart och ha ett trevligt utseende. Oftast använder de timmer, tegel och olika block. Var och en av dessa material har fördelar och nackdelar.

Det kan vara väldigt mysigt i en byggnad av stockar eller balkar . En behaglig doft kommer från väggarna, de låter luft och ånga passera genom, behåller värmen. Uppvärmningskostnaderna är låga i sådana fall. Nackdelarna inkluderar tvingad vård av byggnaden, utan vilken den kommer att förlora sin attraktivitet under påverkan av den yttre miljön.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett tegelbad kommer att kosta mer än timmeralternativet, men det kommer att vara mer hållbart och kan vara upp till 150 år. Sådana byggnader har goda värmeisoleringsegenskaper, ser bra ut och behöver inte särskild vård. Tegelkonstruktioner har emellertid en högre värmekapacitet än trä och har lägre ångledningsförmåga. Det betyder att det kommer att ta längre tid att värma upp ett sådant bad, och du behöver också ett bra ventilationssystem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Moderna byggnader uppförs ofta från expanderade lera betongblock. Det är ett mycket hållbart, lätt, giftfritt material. Det absorberar nästan inte fukt, har bra värmeisolering. Ett block väger upp till 8 kg, vilket gör det möjligt att bygga självständigt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Skumblock är ett lätt poröst material, det kan formas i stora block, så objekt byggs mycket snabbt.

Ibland används kvargblock för konstruktion . De har bra värmeisolering, väger lite och är lätta att arbeta med.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fundament och väggar

Om badhusprojektet redan har ritats, ritningarna godkänts och materialen valts, börjar de bygga grunden på det förberedda plana området. Det sänks till jordens frysning, med hänsyn tagen till grundvattnets placering. Grunden är uppförd av tegel och betong. Den ska stiga 20 centimeter över marken så att träväggarna inte ruttnar. Efter några månader, när allt torkar bra, kan du börja bygga.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Innan man sätter upp väggar är det nödvändigt att lägga vattentätning (behandla fundamentet med mastik eller lägg takmaterial). Därefter appliceras monteringsskum på vattentätningen längs konturen av framtida väggar och den första raden av virke fästs. Under denna period måste du vara särskilt försiktig, eftersom väggarnas nivå beror på den första kronan. Virket impregneras med en antibakteriell blandning redan före badets konstruktion. Sedan byggs de återstående raderna i timmerhuset och lägger var och en med juteisolering.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sista etappen av arbetet

I det sista byggskedet är taket täckt, dörrar och fönster installeras. För att bygga ett tak läggs balkar längs väggarnas sista virke. Takter är fästa på dem med ett avstånd av en meter. Sedan installeras en mantel under takmaterialet. Ramen är mantlad med metallplattor eller profilerade plåtar. Plywood läggs under de mjuka plattorna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det bör komma ihåg att den färdiga strukturen från ett timmerhus krymper naturligt under året, därför skjuts många byggnadsarbeten upp för denna period. Ett bad från en bar har en liten krympning, i detta fall krävs inte en sådan fördröjning för att avsluta arbetet.

Bild
Bild

När du installerar dörrkarmen är det nödvändigt att använda en lodlinje för att ställa in den så jämnt som möjligt i förhållande till golvet och väggarna, annars öppnas inte dörren. Lämna 80 mm mellan väggen och dörren så att strukturen krymper. Dörrkarmen måste fixas och sprickorna måste behandlas med polyuretanskum.

För ett bad 6 x 3 meter finns flera små fönster. Efter att byggnaden har krympt isoleras fönstren och dörrkarmen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Baka

En idealisk bastuugn ska vara säker och göra sitt jobb bra (värm vatten, stenar och varm luft i ett ångbad). Valet av själva ugnen ligger hos kunden. Detta kan vara en värmare, en elektrisk spis eller en gaspanna. Att spara på att köpa en spis kan kosta dig mer, eftersom billiga kinesiska motsvarigheter snabbt misslyckas. Ta inte heller kol som bränsle, det är bättre att använda ved.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Badinteriör

Inte bara byggnadens utseende är viktigt, utan också utrymmet i lokalerna. Kvalitetsmaterial hjälper till att skapa en mycket attraktiv design.

För inredningsarbete används kakel, foder av naturligt trä, vävning av vinstockar och bok, material som imiterar en bar. Du kan mantla golv, väggar och tak med trä. Det kommer att vara lätt att andas i ett sådant rum och det kommer att vara trevligt att vara. För att arbeta med fodret installeras en ram och lådan monteras. Det är värt att överväga att den höga temperaturen värmer upp träet, därför lämnas ett gap mellan väggen och beklädnaden, vilket påverkar rummets totala yta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Omklädningsrummet är ett litet rum där människor byter kläder . I detta fall spelar det rollen som en vestibyl mellan rummet och den yttre miljön. Här kan du placera en galge, smal bänk eller pall.

Jag installerar ett bord, stolar, bänk och till och med en TV i vilrummet. Du behöver också ett skåp eller fat.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Huvudrummet i badhuset är ångrummet . Det är nödvändigt att säkerställa god luftcirkulation i den. Materialet för detta fack är av hög kvalitet och hållbart. Till exempel har lind fungerat bra. Det luktar honung, är lätt att installera och deformeras inte. Tret av tall och andra barrträd kan inte användas i rum med höga temperaturer, eftersom de avger en skarp specifik lukt. De kan lämnas för att avsluta vestibulen.

Bild
Bild

Ett litet rum bör vara utrustat med solstolar så att det finns tillräckligt med plats för alla. Det är mer bekvämt att göra bänkar, hyllor, bänkar i en rundad form av särskilt hållbara träslag. Använd inte brandfarligt trä och linoleum, som kan avge giftiga ämnen vid höga temperaturer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om det finns ett behov av att öka ångrummet kombineras det med ett duschrum. Även om experter inte rekommenderar att kombinera dem, gör ett sådant projekt det möjligt för fler människor att vara i ångbadet samtidigt.

Tvätt (dusch) - ett rum med en hög koncentration av fukt . Luftcirkulationen bör vara väl etablerad här, fuktresistenta material, till exempel keramik, bör användas. Ett vått klinkergolv blir halt och ska täckas med gummimattor eller trästegar. I tvättrummet kan du installera en duschkabin, sätta en bänk eller en solstol, hänga en trähink med kallt vatten. Du behöver också krokar för handdukar och en hylla för hygienprodukter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Så här är alla badets lokaler utformade, det är inget komplicerat med det. Många ägare av privata tomter klarar detta arbete på egen hand, eftersom det är särskilt trevligt att tvätta och koppla av i ett badhus byggt med egna händer.

Rekommenderad: