Röstförstärkare: En översikt över Högtalarmodeller För Reseguider, Bodypack Med Mikrofon, Bärbar Och Andra. Hur Väljer Man?

Innehållsförteckning:

Video: Röstförstärkare: En översikt över Högtalarmodeller För Reseguider, Bodypack Med Mikrofon, Bärbar Och Andra. Hur Väljer Man?

Video: Röstförstärkare: En översikt över Högtalarmodeller För Reseguider, Bodypack Med Mikrofon, Bärbar Och Andra. Hur Väljer Man?
Video: Voice Amplifier Personal Speaker for Teachers, Coaches, Tour Guides Review 2024, Maj
Röstförstärkare: En översikt över Högtalarmodeller För Reseguider, Bodypack Med Mikrofon, Bärbar Och Andra. Hur Väljer Man?
Röstförstärkare: En översikt över Högtalarmodeller För Reseguider, Bodypack Med Mikrofon, Bärbar Och Andra. Hur Väljer Man?
Anonim

När du organiserar utflykter är den nödvändiga utrustningen en röstförstärkare. Detta är en enkel teknik som tar liten plats, väger lite men samtidigt låter hela gruppen höra guiden väl. Låt oss bo på funktionerna hos dessa enheter, populära modeller och urvalskriterier.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Högtalare och röstförstärkare är i själva verket synonyma ord som betyder samma tekniska enhet som du kan förstärka ljudet av en röst många gånger om . Detta är en lättanvänd utrustning, den är särskilt användbar i stora aula eller på gatan, när det är nödvändigt att neutralisera eventuella missförstånd av ord. Även om omfattningen av sådana enheter är mycket bredare.

En röstförstärkare kommer att vara nödvändig för varje person som står inför uppgiften att vända sig till en stor grupp människor, liksom om han arbetar i ett bullrigt rum … Enheten är verkligen oumbärlig för dem som av sitt arbete ofta behöver anstränga sin röst - det här är representanter för sådana specialiteter som en guide, medlem i en supportgrupp, en coach och en pedagog.

Läkare rekommenderar att du köper den här enheten för dem som har problem med stämbanden av natur eller på grund av fysisk sjukdom. Enheten underlättar mycket kommunikationen med sjukdomar som laryngit eller faryngit.

Bild
Bild
Bild
Bild

Under sin existens har röstförstärkare utvecklats avsevärt. Medan de tidigaste modellerna liknade ett trumpethorn, ser de idag ut som kompakta radioband. Förresten, vissa modeller är faktiskt utrustade med ytterligare funktioner, inklusive en radio. Att högtalarna har blivit ganska miniatyr betyder inte alls att ljudkvaliteten lider av detta - utmärkt hörbarhet finns kvar inom ett brett spektrum. Endast ett annat, högre ljud eller allvarliga hörselproblem hos de personer till vilka överklagandet riktas kan störa hörandet av ett sådant ljud.

Det ska noteras att moderna förstärkare har ganska bra klarhet . Många kommer att komma ihåg att ljudet från elektromekaniska horn under tidigare år var hes och åtföljs av bakgrundsljud. Modern utrustning, som framgår av många recensioner, har inga klagomål.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modellöversikt

Vi kommer att ge en översikt över populära modeller som används inom olika verksamhetsområden.

Voista Ruby / C10, Pearl / C15

Dessa bärbara förstärkare är lätta och kompakta, mycket enkla att använda och snygga i design. Den är avsedd för föreläsares och vägledares arbete, används i det offentliga varningssystemet och är också vanligt bland personer med vokalapparatens patologier.

Förstärkaren ger minimal distorsion av ljudsignalen, kan användas som bärbar utrustning och kan anslutas till en persondator.

Batteriet är litiumjon, håller effektiviteten under 30 timmars aktiv användning. Paketet innehåller alla nödvändiga tillbehör: axel- och midjebälten, specialklämmor samt ett röstheadset som ger maximal rörelsefrihet och gester.

Bild
Bild

Takstar E270

Lätt högtalare för hög ljudkvalitet - toppeffekten för utrustningen är 12 W . Fodralet är hållbart, för maximal bekvämlighet finns en silikonknapp, samt speciella "kläder" för att skydda utrustningen från fukt och damm.

Batteriet är litiumjon, stöder upp till 10 timmars drift, en full laddning tar 4 timmar. Den bärs på bältet eller på axlarna.

Bild
Bild
Bild
Bild

ELEGIANT

Bärbar röstförstärkare med mikrofon. Sådana röstförstärkare används i presentationer och föreläsningar, modellen är vanlig i underhållningsanimation.

Utrustningens kraft räcker för en yta på 200-300 m2, beroende på rummets akustik, förstärker den ljud på ett avstånd av 50 till 100 m, samtidigt förblir ljudkvaliteten ganska hög.

Batteriet är litiumjon, laddningen varar i 15-20 timmars kontinuerlig drift.

Bild
Bild

Hur väljer man?

För att välja rätt röstförstärkare är det nödvändigt att på förhand bestämma kraven för utrustningen, genom att svara på följande frågor:

  • under vilka förhållanden högtalaren fungerar;
  • vad är utrustningens kapacitet;
  • storleken.

Så för utflykter i bussar kommer det att finnas en ganska kompakt modell med låg effekt och ekonomisk energiförbrukning.

När du väljer en utflyktsmodell för gatan bör du ta hänsyn till terrängens särart. Till exempel, på en fullsatt trafikerad motorväg behövs kraftfulla mikrofoner, och för föreläsningar på stadens historiska gator kan du begränsa dig till en enhet med låg effekt.

Om en mikrofon behövs för att organisera reklam behöver du utrustning som kan fungera utan att ladda länge, samtidigt som det ger ett högt och tydligt ljud . Den måste ha ett ljudöverföringsalternativ för att kunna spela en fil inspelad på ett USB -minne. Sådana högtalare används mycket ofta nära butiker för att locka uppmärksamhet hos potentiella köpare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Moderna enheter säljs i olika storlekar - fatta ett beslut till förmån för det ena eller det andra baserat på hur du kommer att använda enheten . Till exempel, för korttidslektioner kan du välja absolut vilken teknik som helst, och om du planerar att gå med en mikrofon hela dagen, är det bättre att ta hand om att köpa en liten version - annars kommer du att känna dig trött efter några få timmar.

Kvaliteten på enheternas utgång är inte mindre viktig; de ska inte ha potentiella veck . Enhetens långa livslängd bestäms till stor del av hur sårbara utgångarna kommer att vara - hur de är anslutna och vad flätningen är gjord av. Under de senaste åren har modeller i en textilflätningssnöre varit populära. De är något dyrare än traditionella, men deras livslängd är också längre.

Vissa ljudförstärkare är dessutom utrustade med ett ljudkommunikationsalternativ - denna funktion gör att alla gruppmedlemmar kan sätta på hörlurar och lyssna på en guide som berättar information om händelser och fakta.

Rekommenderad: