Laserskrivare: Enhet För Svartvita Och Färgpatroner. Hur Många Ark Håller Patronen? Dess Utgångsdatum

Innehållsförteckning:

Video: Laserskrivare: Enhet För Svartvita Och Färgpatroner. Hur Många Ark Håller Patronen? Dess Utgångsdatum

Video: Laserskrivare: Enhet För Svartvita Och Färgpatroner. Hur Många Ark Håller Patronen? Dess Utgångsdatum
Video: Hur man återvinner toner och bläckpatroner 2024, Maj
Laserskrivare: Enhet För Svartvita Och Färgpatroner. Hur Många Ark Håller Patronen? Dess Utgångsdatum
Laserskrivare: Enhet För Svartvita Och Färgpatroner. Hur Många Ark Håller Patronen? Dess Utgångsdatum
Anonim

Laserskrivare - en enhet som efterfrågas på nästan alla kontor. Den är utformad för att skriva ut texter, dokument, bilder. Bakom designens yttre enkelhet, komplexa tekniska enheter och laser patroner.

Bild
Bild

Många noterar att den resurs som anges på patronförpackningen inte stämmer med verkligheten och att bläcket vanligtvis slutar tidigare. En bra patron bör ge kvalitetsutskrifter, men så är inte alltid fallet. Det är värt att räkna ut hur många ark utrustningsresursen ska räcka till, vad det är och hur man väljer det.

Bild
Bild

Enhet

En laserskrivare är en komplex design. Patronenhetens hölje består av två block:

  • övre - Detta är en behållare för spilltoner;
  • lägre - behållare för färg.
Bild
Bild

Överst på blocket innehåller också ett antal element, bland vilka det är värt att markera fotorullen, en metallaxel, ett blad för rengöring av enheten och själva behållaren. Innehållet i det nedre facket rymmer också ytterligare föremål och reservdelar för pålitlig drift av utrustningen. Designen är lätt, och detta är en av dess funktioner.

Bild
Bild

Principen för lasertryck är enkel . Den fotoledande axeln fungerar som huvudenhet. Med dess hjälp är det möjligt att organisera överföringen av en bild till ett medium - främst papper. Skaftet har ett ljuskänsligt lager och ser ut som en cylinder vars yta har en laddning. Den fortsätter tills en ljusstråle träffar ytan.

Bild
Bild

Det näst viktigaste strukturella elementet är laser , som är en del av det optiskt-mekaniska systemet för speglar och linser. Mekanismen, som bildas av de enskilda elementen, säkerställer rörelsen av en tunn stråle längs axelns yta. Strålen avges av en laser.

Bild
Bild

Genom laserns handling sker följande åtgärder:

  • reflektion av strålen från systemet, som inkluderar 4-6-sidiga speglar;
  • blinkande av trumytan;
  • "Dränering" av laddningen från området som blir ledande.
Bild
Bild

Som ett resultat, på den plats där laddningen lämnade, bildas en neutral zon. Polskillnaden gör att pulverpartiklarna fäster vid den roterande axeln. I detta fall fastnar negativa partiklar vid det område som strålen belyste. Som ett resultat kommer bläckpatronen ut genom ett smalt hål på axeln och fördelas jämnt över ytan av doseringsbladet.

Bild
Bild

Bildandet av en prickig bild underlättas av justering av lasern med kontrollmikrokontrollern … Ett spegelsystem roterar ljusstrålen, vilket resulterar i bildlinjer som bildas på trummans yta.

Laserskrivarens sista steg Är applicering av färg på ett ark. Trumman fortsätter att rotera inuti strukturen, medan laddningen på dess yta är negativ. Gradvis når elementet ytan på arket och berör axeln med en positiv laddning. Genom att vidröra lockas färgpartiklarna till papperet, vilket gör det möjligt att överföra bilden.

Bild
Bild

Hur länge räcker det?

Vanligtvis beror patronresursens inkonsekvens med deklarerade värden på att tillverkaren använder en universell formel vid beräkning av denna indikator. Hon är också känd som " Formel 5% ".

Bild
Bild

Enligt den bör tillräckligt med toner gå till en sida på A4 -ark för att täcka 5% av ytarean . En sådan beräkning tyder på att om den totala ytan på arket målad med toner överstiger den angivna procentsatsen, förbrukas patronen snabbare, därför kan den inte lagras på länge.

Bild
Bild

För enheter som använder färgad färg för applicering släppte de sin egen formel . Den tar hänsyn till följande färger:

  • Röd;
  • gul;
  • blå;
  • svart.

Tack vare enkla beräkningar är det lätt att gissa att för färgskrivare kallas den uppdaterade regeln "20% -regeln", eftersom den tar hänsyn till 4 färger, var och en är 5% förbrukning. Om så önskas kan du alltså bestämma utgångsdatumet för den köpta enheten.

Bild
Bild

Hur väljer man?

Innan du köper en patron till en laserskrivare bör du noggrant läs instruktionerna för tekniken . Och rekommenderas också granska listan över förbrukningsmaterial , rekommenderas av tillverkaren. Den bästa lösningen är att köpa originalversionen .eftersom detta kommer att säkerställa en smidig drift av utrustningen.

Bild
Bild

Vissa människor föredrar billiga förfalskningar, men deras användning kan medföra ett antal inte särskilt trevliga konsekvenser .. Bland dem:

  • ökat slitage på laserskrivaren;
  • dålig färgåtergivning, utseendet på bleka nyanser, en förändring i färgomfånget;
  • låg definition av bilden eller texten;
  • ökad risk för skador på skrivaren.
Bild
Bild

När du väljer en tillförlitlig patron rekommenderas att vara uppmärksam på vissa indikatorer

  1. Kompatibilitet … Förbrukningsartiklar produceras av tredjepartsföretag, så tillverkare tillhandahåller ett chip i patronutformningen, med hjälp av vilken det är möjligt att ansluta utrustning till vissa skrivarmodeller. Det är bättre att inte köpa en oslutad patron.
  2. OEM -märkning … Det betyder att patronen är av samma märke som skrivaren som du vill installera den på. Köpet av en sådan enhet ger högkvalitativ och tydlig utskrift.
  3. Mångsidighet … Idag producerar de modeller med en kombinerad design, som kombinerar svarta och färgpatroner. Ett bekvämt alternativ för dem som arbetar i tryckerier eller arbetar med produktion av tryckt material hemma.
  4. Bläktyp … De hårdaste är mest föredragna eftersom de uppnår hög utskriftskvalitet och behåller den valda färgen. Dessa bläck innehåller en vaxliknande substans som smälter innan den appliceras på papper.
Bild
Bild

Valet av en patron är en ansvarsfull process, eftersom utskriftskvaliteten och varaktigheten av laserskrivarens livslängd beror på den.

Hur gör man rent?

Under drift av en laserskrivare är patronen ofta igensatt, vilket gör det nödvändigt att rengöra den. Huvudsymptomen på ett sådant behov är att utskriftskvaliteten försämras.

Och även följande problem dyker upp:

  • taggiga linjer visas på arken under utskriften;
  • stora bläckfläckar eller fläckar finns på dokumentens yta;
  • skrivaren slutar producera önskade nyanser av bilder;
  • testmönstret använder inte allt bläck;
  • svarta eller färgade linjer går längs arket, beroende på enhetstyp;
  • bakgrunden visas på arket;
  • längs pappersytan finns breda grå eller svarta ränder.

Några av de problem som har uppstått kräver omedelbar rengöring av patronen … Annars försämras utskriftskvaliteten och det finns risk för skador på skrivaren.

Det är värt att notera att en sådan regel är rationell endast för svartvita skrivarmodeller, därför anses den vara föråldrad, eftersom tillverkare producerar fler och fler färgenheter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ränder, fläckar eller missfärgning är alla tecken på att toner har spillts in i patronen . Och orsaken kan också ligga i penetrering av främmande partiklar i pulvret. De flesta av dessa problem är förknippade med användning av toner eller papper av låg kvalitet.

Bild
Bild

För att skrivaren ska kunna producera nödvändiga texter och bilder bör du regelbundet uppträda rengöringsutrustning vid byte av patron … Det finns bara en metod för rengöring av sådana enheter. I det här fallet har metoden två konfigurationer. Om det uppstår en försämring av patronens prestanda bör du:

  • rengör trumman inuti kroppen;
  • ta bort trumman och torka av den med en fuktig och torr trasa separat från huset.

Detta är den enda proceduren du behöver följa återställa den tidigare nivån för laserskrivare … Detta förklaras av det faktum att fotodrummet är huvudutskriftselementet i patronen, därför är det han som utsätts för obehaglig kontaminering under drift.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom bör det noteras att det rekommenderas inte att vända kassetten med locket öppet för att ta bort trumman … Detta kommer att spilla toner. Innan du demonterar strukturen bör du först lägga en ren trasa eller servetter på bordsytan. Rengör trumman med en mjuk trasa.

Bild
Bild

I vyn nedan kan du visuellt bekanta dig med funktionerna i att välja en patron för en laserskrivare.

Rekommenderad: