Bluetooth -adaptrar För TV: Hur Man Ansluter Sändaren? Hur Aktiverar Jag Bluetooth På Min TV? Typer Av Bluetooth -modul

Innehållsförteckning:

Bluetooth -adaptrar För TV: Hur Man Ansluter Sändaren? Hur Aktiverar Jag Bluetooth På Min TV? Typer Av Bluetooth -modul
Bluetooth -adaptrar För TV: Hur Man Ansluter Sändaren? Hur Aktiverar Jag Bluetooth På Min TV? Typer Av Bluetooth -modul
Anonim

Säkert är många bekanta med en sådan enhet för trådlös dataöverföring som Bluetooth. Användningen av denna trådlösa teknik är ett extremt bekvämt sätt att överföra alla informationsfiler utan att använda kabel eller internetanslutning. Räckvidden för denna enhet är från 50 till 100 meter.

Tyvärr är de flesta moderna TV-utrustningar inte utrustade med en inbyggd modul för trådlös kommunikation. Detta passar inte alltid sina ägare och innebär att användare köper ytterligare prylar. Valet av rätt omkopplare beror direkt på de uppgifter som den är avsedd för.

Artikeln kommer att berätta hur du väljer en Bluetooth -adapter för din TV, hur du ansluter enheten korrekt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

En Bluetooth TV -sändare är en mycket kompakt enhet som är utformad för att trådlöst överföra ljud från en TV -mottagare till en ihopparad enhet i ett specifikt format

Sändaren är ett utmärkt val för ägare av TV-utrustning som saknar en inbyggd Bluetooth-sändare . Mottagaren är ganska kompakt i storlek och tar inte mycket plats.

Bluetooth -moduler skiljer sig inte bara i utseendemässig design utan också i drifts- och tekniska egenskaper: byggkvalitet, gränssnitt för kontroll, Bluetooth -versioner, möjligheten att ansluta flera enheter samtidigt, frånvaro eller närvaro av ett inbyggt batteri, stöd för olika kontakter för anslutning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad behövs det för?

Med den här enheten kan du skapa ett helt multimediacenter från din TV . Till exempel kan du använda moderna trådlösa hörlurar för att lyssna på musik och titta på filmer. Denna funktion kommer att tilltala både erfarna användare av innovativ utveckling och de som bara behärskar denna teknik. Dessutom kan en TV och en mobil enhet anslutas via Bluetooth. I detta fall kommer multimediefunktionaliteten för inte ens den mest avancerade TV -modellen att expandera avsevärt. TV: n kommer att kunna spela upp filer i ett visst format, vilket också kommer att glädja användarna.

Moderna globala märken för TV-utrustning är inte alltid utrustade med en inbyggd Bluetooth-modul för parning

I det här fallet blir det nödvändigt att köpa den för att utöka TV: ns funktionalitet under dess användning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Detta Bluetooth -system är utformat för att kunna kopplas ihop med hörlurar och ljudsystem . Därigenom låter dig justera den optimala ljudvolymen för bekvämt att lyssna på musik, titta på TV och filmer . För dem med hörselskador är trådlösa hörlurar rätt tillbehör. Och även den här gadgeten kommer att vara en bra lösning för att ansluta ett högtalarsystem utan extra ledningar och skrymmande dockningsstationer. När det synkroniseras med andra elektroniska enheter blir det möjligt att se foton, videor, spela dina favoritspel på en widescreen -högupplöst skärm.

Det ska noteras att Bluetooth -adaptern kommer att vara ett användbart köp för ägare av Samsung- och LG -TV -apparater . Eftersom dessa tillverkare gör det möjligt att ansluta proprietära ljudtillbehör till inbyggda TV-enheter kommer Bluetooth-adaptern att ta bort de begränsningar som systemet ställer in.

Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt över arter

Det finns två alternativ för Bluetooth -moduler - internt och externt . Var och en av modulerna skiljer sig inte bara i funktionalitet utan också i anslutningsalgoritmen.

Interna moduler används vanligtvis för att arbeta med datorer, akustik och bärbara datorer . Denna typ är mycket svår att installera, eftersom den är monterad inuti läsaren. Det är dock ganska praktiskt och hållbart.

Externa moduler är lämpliga för elektronik, tv och annan teknik . De ser ut som en vanlig USB -lagringsenhet. De är mycket enkla att installera, säkra vid användning och har också ett överkomligt pris.

En sådan enhet kommer att vara ett utmärkt alternativ för att skapa trådlösa LAN.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med batteri

Bluetooth-modell B6 (sändare + mottagare) har därför ett inbyggt batteri behöver inte ytterligare prylar för strömförsörjning , som låter dig använda den inte bara stationär, utan också att bära den med dig. Tillverkarna garanterar möjligheten till oavbruten drift i 8 timmar utan att behöva laddas. Stöder A2DP 1, AVRCP, APT-X, SBC-standarder och datautbytesalternativ som Mini Jack, RCA, fiberoptisk kabel . Ovanstående modell använder dock en äldre version av Bluetooth. I det här fallet lämnade tillverkarna uppdatering 2.1, vilket resulterar i att man inte ska hoppas på en stor täckningsradie.

Bild
Bild
Bild
Bild

Receiver AptX HD -sändaren har också ett inbyggt batteri . När du väljer AUX som anslutningslänk når dess varaktighet utan laddning 3 dagar. Dessutom, genom att arbeta med fiber, kan du använda enheten i en halv dag. Stöder standarder som A2DP, AVRCP, HFP. På grund av användningen av Bluetooth version 5.0 har den möjligheten att samtidigt utbyta data från mer än en enhet.

Bild
Bild

Mpow Streambot passar lika bra för både sändning och mottagning av ljudsignal … Tack vare utrustningen av sitt eget batteri är det också möjligt att synkronisera adaptern med vilken TV som helst.

Bild
Bild
Bild
Bild

Via USB

Bluetooth Excelvan B5. Denna modell har tillräcklig styrka och hållbarhet, trots dess kostnadseffektivitet … Och dess egenskap är också en ganska kompakt storlek. Denna modell drivs av en USB -kontakt ansluten till en bärbar laddare. Den har en kanal för anslutning, och därför kommer problem att uppstå vid samtidig anslutning av flera enheter. Stöder A2DP, AVRCP, HFP standarder.

Den har en Bluetooth -version uppdaterad till nivå 4.1, vilket gör det möjligt att snabbt överföra ljud inom en radie av cirka 10 meter.

Bild
Bild

Hur väljer man?

För att välja rätt Bluetooth -adaptrar för din TV måste du noggrant studera enhetens kvalitet och prestanda. Alternativt kan du läsa konsumentrecensioner eller konsultera bra experter. Som ett resultat är det värt att välja vad som i sin tur uppfyller alla parametrar som är nödvändiga för användaren.

Låt oss markera flera huvudaspekter som du måste vara uppmärksam på innan du köper en adapter

  1. I inget fall bör du föredra de mest budgetenheterna .… En billig sändare minskar avsevärt kvaliteten på ljudutmatningen till hörlurarna. Det finns främmande brus under uppspelning. En annan nackdel med billiga modeller är en stark fördröjning av ljudsändningar. För filmentusiaster blir detta en mycket stor besvikelse, eftersom att titta på en fascinerande film kan förstöra ljudfördröjningen från bilden. Priset på denna enhet är direkt relaterat inte bara till kvaliteten på det återgivna ljudet, utan också till själva sändaren som helhet.
  2. När du väljer en Bluetooth -adapter för din TV bör du vara uppmärksam möjligheten att ansluta flera par hörlurar till enheten . Det bör dock noteras att det är nästan omöjligt att hitta en ledare med möjlighet att ansluta tre eller flera headset.
  3. När du köper en adapter de senaste och mer avancerade versionerna av Bluetooth bör vara att föredra .
  4. Bluetooth -adaptrar med NFC -stöd används för ett mer förenklat sätt att ansluta prylar med liknande stöd .
  5. Om det finns ett behov av ett bredare utbud av adaptern, bör du välja på sändare som har externa antenner … Deras funktioner inkluderar en ökning av räckvidden på upp till 30 meter.
  6. Bluetooth-mottagare utrustad med ett inbyggt batteri , kommer att vara användbart i sådana situationer där du behöver förmågan till autonomt arbete.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Med särskild omsorg är det nödvändigt att studera de tekniska egenskaperna hos enheten, som anger anslutningsalternativen, antalet samtidigt anslutna enheter, enhetens utrustning och så vidare.

Hur vet jag om min TV har Bluetooth?

För att kontrollera TV: n för närvaron av en inbyggd Bluetooth-modul, i de flesta fall du måste använda inställningarna för TV -menyn . För att göra detta måste du aktivera funktionen på headsetet, varefter du med fjärrkontrollen ska gå till alternativmenyn. Välj avsnittet "Trådbundna / trådlösa nätverk". Om det inte finns någon, bör du välja "Ljudeffekter" eller "Ljudinställningar". I avsnittet Ljudsystem hittar TV: n automatiskt headsetet. Om detta inte händer startar vi det automatiska "Sök efter ett headset". Om den här funktionen inte tillhandahålls är TV: n inte utrustad med en inbyggd adapter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur ansluter jag?

När du har valt önskad Bluetooth -sändare måste du ansluta den till TV: n. Detta är inte alls svårt om du följer standardinstruktionerna korrekt.

  1. Om valet har bestämts på en modell vid köp av en sändare, med ett inbyggt batteri laddar vi det helt .
  2. En smartphone som redan är utrustad med en kabel måste vara anslut till ett specifikt uttag på TV: n .
  3. Om sladden levereras som ett separat föremål , du måste välja en mer lämplig metod för att sändaren ska anslutas till TV: n. På TV -panelen med kontakter väljer du den som kabeln ska sättas i.
  4. Följd av slå på headsetet eller akustiken .
  5. Om enheterna har parats ihop tänds den blå indikatorn på fodralet . Därefter återges hela TV -mottagarens ljudomfång på högtalare eller hörlurar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vissa TV -apparater kräver att du aktiverar Bluetooth -funktionen manuellt. För att göra detta måste du gå till alternativmenyn i avsnittet "Ljud".

Glöm inte att när du justerar volymen individuellt, var inte för långt från TV: n - sannolikheten för störningar och ljudets volym beror på detta. Du kan installera den på önskad nivå. Tangentbordet används vid behov.

Bild
Bild

Att använda en sådan till synes vanlig, vid första anblick, typ av trådlös anslutning som Bluetooth, är i verkligheten kanske inte så lätt. Men med en detaljerad studie av bruksanvisningen, samt anslutning i strikt överensstämmelse med rekommendationer från specialister, kommer denna procedur att utföras snabbt och utan större ansträngning.

Naturligtvis upptar inte den sista platsen i denna fråga användarens personliga erfarenhet av sådan teknik.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Genom att dra slutsatser är det säkert att säga det för det mest lämpliga valet av adaptermodell är det nödvändigt att bygga vidare på de mål som uppnås under användning . Bluetooth -sändaren är en mycket intressant och användbar enhet att använda. Du kan tänka dig många sätt att använda modulen. En av de viktigaste är dock fortfarande att para ihop trådlösa hörlurar med en TV -mottagare. Speciellt eftersom tillverkarna av moderna TV -apparater, som utan tvekan är utrustade med en inbyggd Bluetooth -modul, av någon anledning begränsar anslutningen av hörlurar till en TV.

Oavsett kostnaden för utrustningen kommer allt att anslutas och fungera i avsaknad av funktionsfel. Att köpa de billigaste adaptrarna är dock helt olämpligt för dessa enheter.

Rekommenderad: