DIY Vattenjonisator: Hur Man Gör En Kopparjoniserare Från De Tillgängliga Delarna Av Huset Själv? Diagram över En Hemlagad Jonisator

Innehållsförteckning:

Video: DIY Vattenjonisator: Hur Man Gör En Kopparjoniserare Från De Tillgängliga Delarna Av Huset Själv? Diagram över En Hemlagad Jonisator

Video: DIY Vattenjonisator: Hur Man Gör En Kopparjoniserare Från De Tillgängliga Delarna Av Huset Själv? Diagram över En Hemlagad Jonisator
Video: How To Build A Solar Pool Ionizer / Copper Colloidalizer - diy Natural pool cleaner - NO Chemicals! 2024, Maj
DIY Vattenjonisator: Hur Man Gör En Kopparjoniserare Från De Tillgängliga Delarna Av Huset Själv? Diagram över En Hemlagad Jonisator
DIY Vattenjonisator: Hur Man Gör En Kopparjoniserare Från De Tillgängliga Delarna Av Huset Själv? Diagram över En Hemlagad Jonisator
Anonim

Vattensäkerhet och kvalitet är ett ämne som nästan alla tänker på. Någon föredrar att lösa vätskan, någon filtrerar den. Hela system för rengöring och filtrering kan köpas, skrymmande och långt ifrån billigt. Men det finns en enhet som kommer att utföra samma funktioner, och du kan göra det själv - det här är en vattenjoniserare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Värdet på hydrojonisatorn

Enheten producerar två typer av vatten: surt och alkaliskt. Och detta görs genom flytande elektrolys. Det är värt att nämna separat varför jonisering har vunnit en sådan popularitet. Det finns mer än en uppfattning att den joniserade vätskan har ett antal medicinska egenskaper. Läkarna själva säger att det till och med kan bromsa åldrandet.

För att vatten ska ha negativa och positiva laddningar måste det verkligen renas från främmande föroreningar . Och filtrering hjälper till med detta: en elektrod med en negativ laddning lockar till sig alkaliska ämnen, med en positiv syraförening. På så sätt kan du få två olika typer av vatten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Alkaliskt vatten:

  • hjälper till att stabilisera blodtrycket;
  • hjälper till att stärka immuniteten;
  • normaliserar ämnesomsättningen;
  • motstår virusets aggressiva verkan;
  • hjälper till att läka vävnader;
  • manifesterar sig som en kraftfull antioxidant.

Som referens! Antioxidanter är ämnen som kan neutralisera den oxidativa reaktionen av fria radikaler och andra ämnen.

Bild
Bild

Surt vatten, positivt laddat, anses vara ett kraftfullt desinfektionsmedel, som undertrycker allergener, bekämpar inflammation och de negativa effekterna av svampar och virus i kroppen. Det hjälper också i vården av munhålan.

Hydrojonisatorer kan drivas av två stimulanser . Den första är ädelmetaller, och närmare bestämt silver. Detta inkluderar också halvädelmetaller (korall, turmalin) som verkar på ett liknande sätt. Den andra är elektrisk ström. Under driften av en sådan anordning berikas och desinficeras vattnet.

Du kan göra en vattenjoniserare själv, en hemlagad enhet fungerar inte sämre än en butik.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur fungerar det?

Elektrolysprincipen ligger till grund för enhetens funktion. I alla variationer av anordningen är elektroderna placerade i olika kammare placerade i samma behållare. Ett halvgenomsläppligt membran separerar just dessa kamrar. De positiva och negativa elektroderna bär ström (12 eller 14 V). Jonisering sker när strömmen passerar genom dem.

Upplösta mineraler förväntas attraheras av elektroderna och fastna på deras yta

Det visar sig att i en av kamrarna kommer det att finnas surt vatten, i den andra - alkaliskt vatten. Det senare kan tas oralt, och det sura kan användas som sterilisator eller desinfektionsmedel.

Bild
Bild

Material och verktyg

Schemat är enkelt, det räcker med att återkalla skolkursen i fysik, och samtidigt i kemi. För att komma igång, plocka upp två plastbehållare med en kapacitet på 3,8 liter vatten vardera. De kommer att bli separata kammare för elektroderna.

Du behöver också:

  • PVC -rör 2 tum;
  • en liten bit sämsk;
  • krokodilklämmor;
  • elkabel;
  • strömförsörjningssystem med erforderlig effekt;
  • två elektroder (titan, koppar eller aluminium kan användas).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Alla detaljer finns tillgängliga, mycket finns hemma, resten köps på byggmarknaden.

Tillverkningsalgoritm

Att göra en joniserare själv är en genomförbar uppgift även för en oerfaren hantverkare.

I arbetet måste du följa en viss sekvens av steg

  1. Ta 2 förberedda behållare och gör ett 50 mm (bara 2 ") hål på ena sidan av varje behållare. Placera behållarna sida vid sida så att hålen på sidorna ligger i linje.
  2. Därefter måste du ta ett PVC -rör, sätt in en bit mocka i den så att den helt täcker sin längd. Sedan måste du sätta in ett rör i hålen så att det blir en kontakt för två behållare. Låt oss förtydliga - hålen ska vara längst ner i behållarna.
  3. Ta elektroderna, anslut dem med en elektrisk kabel.
  4. Krokodilklämmorna måste anslutas till en kabel som är ansluten till elektroderna, liksom till kraftsystemet (återkallelse, det kan vara 12 eller 14 V).
  5. Det återstår att placera elektroderna i behållare och slå på strömmen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När strömmen slås på startar elektrolysprocessen. Efter cirka 2 timmar börjar vattnet spridas till olika behållare. I en behållare får vätskan en brun nyans (vilken beror på mängden föroreningar), i den andra kommer vattnet att vara rent, alkaliskt, absolut lämpligt att dricka.

Om du vill kan du fästa små kranar på varje behållare, så det blir mer bekvämt att extrahera vattnet . Håller med, en sådan enhet kan tillverkas med minimala kostnader - och också tid.

Bild
Bild
Bild
Bild

Väska alternativ

Denna metod kan kallas "gammaldags". Det är nödvändigt att hitta ett material som inte tillåter vatten att passera, utan leder ström. Ett exempel skulle vara en brandslang som sys på ena sidan. Uppgiften är att förhindra att det "levande" vattnet i påsen blandas med vattnet runt det. Vi behöver också en glasburk som ska fungera som ett skal.

Du lägger en improviserad påse i en burk, häller vatten i både påsen och behållaren . Vätskenivån ska inte nå kanten. Joniseraren måste placeras så att den negativa laddningen är inuti den ogenomträngliga påsen och den positiva laddningen är utanför. Sedan är strömmen ansluten, och efter 10 minuter har du redan två typer av vatten: den första, lite vitaktig, med en negativ laddning, den andra är grönaktig, med en positiv.

För att utveckla en sådan anordning behövs naturligtvis elektroder.

Om du följer den fullständiga versionen av den "gammaldags" metoden bör det vara 2 tallrikar av rostfritt stål av livsmedelskvalitet. Experter rekommenderar att du slår på en sådan hemgjord jonisator genom en differentialskyddsenhet (det är värt att titta på).

Bild
Bild
Bild
Bild

Silver set

Det finns ett annat alternativ - en hemgjord hydrojonisator som fungerar på ädelmetaller, på silver. Regelbunden vattenförbrukning, som har berikats med silverjoner, hjälper till att döda skadliga mikroorganismer i människokroppen. Principen förblir enkel: alla föremål av silver måste anslutas till plus, och minus till strömkällan.

Det tar 3 minuter att berika vätskan med silver . Om en variant med en högre koncentration av ädelmetall behövs, joniseras vattnet i 7 minuter. Sedan måste enheten stängas av, vätskan måste blandas väl, förvaras i 4 timmar på en mörk plats. Och det är allt: vattnet kan användas både för medicinska och hushållsändamål.

Viktig! Det är omöjligt att lagra vätska berikad med silver i solen: under påverkan av ljus faller silver ut i form av flingor i behållarens botten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om vi beskriver vad som exakt behövs för sådan jonisering, kommer det fortfarande att vara samma korta lista över element som gör det möjligt att utföra en ganska enkel kemisk reaktion.

Silverjonisering är möjlig med deltagande av:

  • anod;
  • katod;
  • två plastbehållare;
  • likriktare;
  • dirigent;
  • element av silver och koppar.
Bild
Bild

Katoden är ledare för den negativa polen, anoden är för den positiva . De enklaste anoderna och katoderna är gjorda av sjunker. Plastbehållare väljs eftersom plast inte går in i elektrolys. Anslutningsdiagrammet är mycket tydligt: vatten hälls i en plastbehållare, det läggs inte till kanten med 5–6 cm. Koppar och silverspån hälls i behållaren först. Anoden och katoden, en ledare (den kommer inte i kontakt med anoden / katoden) installeras, du ansluter ett plus till anoden och ett minus till katoden. Likriktaren slås på.

Det är allt - processen har börjat: joner av ädla metaller passerade genom ledaren in i plastbehållaren med katoden, och de flyktiga föreningarna av icke -metaller gick in i behållaren med anoden . Vissa spån av koppar och silver kan brytas ned under elektrolys, men resten blir bra för en ny reaktion.

Bild
Bild

Det är intressant att silvervatten inte bara är fördelaktigt för människokroppen som helhet - det ökar effekterna av antibiotika, det påverkar till exempel Helicobacter (samma som är ett verkligt hot mot mag -tarmkanalen). Det vill säga sådant vatten som kommer in i kroppen, motstår de negativa processer som äger rum i det och påverkar inte den gynnsamma mikrofloran, tar inte bort det. Därför hotar dysbios inte människor som använder silvervatten.

Valet är ditt - en hemlagad jonisator eller en produkt från butikshyllan . Huvudsaken är att den ska vara korrekt sammansatt, fungera korrekt och ge dig otvivelaktig nytta.

Rekommenderad: