Sifon För Handfat Med överflöde: Montering Av Sifon För Diskbänken. Hur Väljer Man För Runda Och Dubbla Diskbänkar?

Innehållsförteckning:

Video: Sifon För Handfat Med överflöde: Montering Av Sifon För Diskbänken. Hur Väljer Man För Runda Och Dubbla Diskbänkar?

Video: Sifon För Handfat Med överflöde: Montering Av Sifon För Diskbänken. Hur Väljer Man För Runda Och Dubbla Diskbänkar?
Video: How to Install or Replace a Universal Telescopic Bottle Trap for a Bathroom Basin or Kitchen Sink 2024, April
Sifon För Handfat Med överflöde: Montering Av Sifon För Diskbänken. Hur Väljer Man För Runda Och Dubbla Diskbänkar?
Sifon För Handfat Med överflöde: Montering Av Sifon För Diskbänken. Hur Väljer Man För Runda Och Dubbla Diskbänkar?
Anonim

Sifonen är en viktig del av avloppssystemet, som är anslutet till VVS -armaturer. Systemet är en uppsättning böjda rör. De har förseglade fogar i varje del. Det antas att om valet av sifonen görs korrekt, borde det inte vara några problem med installationen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Sifonen för diskbänken är ett krökt rör. Denna enkla enhet förhindrar lukt från avloppet. Vattenpluggens funktion utförs av en vätska som står i ett böjt rör.

Sifoner för diskbänkar med överflöde skiljer sig åt i storlek och material. Innan du väljer en produkt för köket eller badrummet enligt dessa parametrar är det värt att veta att det också bör utföra andra viktiga funktioner:

  • skydda avloppssystemet från igensättning;
  • dränera från VVS -armaturen till rören.
Bild
Bild
Bild
Bild

Böjda former uppmuntrar skräp att sätta sig. Beroende på typ av enhet kan den sätta sig i böjningar eller inuti sifonens kropp. Det tar inte lång tid att ta bort smuts. Tidig inspektion och rengöring hjälper till att förlänga "livslängden" för hela systemet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om sifonen är utrustad med ett överflödesrör kommer det att fungera som ett överfyllnadsskydd för sanitetsarmaturen. Överskott av vätska kommer att släppas ut och stiga till ett visst värde. Överflöde med en sådan enhet kan endast ske när systemet är igensatt eller när vattenutloppet avsiktligt stängs av.

Av strukturens allmänna egenskaper bör flera punkter noteras:

  • möjliga tillverkningsmaterial: gjutjärn, metall, plast;
  • tillägg i form av ett överflödessystem;
  • standard dräneringsdiameter - 4 cm;
  • standard inloppsstorlek är 1 1⁄2.

Häverten köps i mer än ett år. Därför är den gyllene medelvägen viktig för att välja: det är inte nödvändigt att köpa det dyraste alternativet, men det är värt att komma ihåg att en billig produkt kan ha brister. Enhetens utseende i denna fråga är inte det viktigaste. Alla egenskaper hos VVS -komponenten måste studeras noggrant.

Bild
Bild

Klassificering

Genom designfunktioner

Strukturella skillnader i sifoner tvingar specialister att dela in produkter i typer. Låt oss titta närmare på populära köksapparater.

  • Flaska . Dess styva behållare, som sätts in mellan utloppsröret och avloppsutloppet, liknar verkligen en flaska. Enhetens höjd är justerbar. Standardinstallationsplatsen ligger under diskbänken. Förutom flaskkolven innehåller designen ett dräneringshål, ett utlopp, en överflödesslang, brickor, packningar, muttrar. Kolven kan innehålla många inloppsavlopp som behövs för andra hushållsapparater.
  • Rör . Denna sifon installeras ofta längst ner i duschkabin. I badrummet är detaljen bekväm, eftersom den inte tar mycket plats. Enhetens konstruktion inkluderar ett dräneringshål, ett överflödesrör, en krökt fog, en uppsättning muttrar och packningar.
  • Korrugerad . Denna sifon är den enklaste anordningen i form av ett korrugerat rör. För att bilda en böj är den helt enkelt vikt och fixerad. Denna del spelar därefter rollen som en vattentätning. Dessutom inkluderar designen ett avlopp, överlopp och beslag.
  • Platt . Denna sifon har en konventionell design. Det behövs när andra enheter inte kan matchas i storlek.
  • Dold . En sådan enhet är placerad i en nisch, den är otillgänglig för ögonen. Enheten är väggmonterad, lämplig för handfat, tvättmaskiner.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter tillverkningsmaterial

Sifoner i plast är gjorda av PVC eller polypropen. Det andra alternativet är det mest populära eftersom det är billigt och lättare att använda. Materialets fördelar är frånvaron av korrosion, ruttnande från långvarig exponering för vatten. Polypropylen har en hög flödeskapacitet. Ingen smuts deponeras inuti väggarna på sådana produkter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mässing-, koppar- och bronsmodeller är dyrare, men av hög kvalitet. Även om sådana produkter oxiderar utan en speciell beläggning, rostar de aldrig. En vanlig plats för installation av sådana enheter är badrummet.

Bild
Bild

Rostfria vitvaror används sällan, eftersom de är mycket dyra. Vanligtvis behövs de för att skapa vissa stilistiska beslut. Enheterna kännetecknas av sitt utmärkta utseende.

Produkter med en yttre beläggning av dekorativa, till exempel förkromade legeringar, ser också bra ut. De är bra för att skapa snygga interiörer. Kostnaden för sådana produkter är dock imponerande.

Bild
Bild

Hur väljer man?

Det finns olika typer av sifoner med överflödesdesign. Det mest praktiska är enheter med automatisk reglering av stängning och öppning av dräneringshål. Om det behövs måste du trycka på kontakten som stänger hålet och öppna den nästa gång. Men på grund av vissa höga kostnader för detta alternativ är den traditionella sifonen mer populär, vilket innebär manuell stängning av alla öppningar.

Vissa typer av sifoner är utrustade med ett speciellt handtag . Hon ensam reglerar öppning och stängning av alla öppningar. Detta är också ett slags automatiskt system.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Valet av en VVS -armatur bör inte bara baseras på automatisering. Huvudparametrarna för sifoner är dimensioner.

De mest omfattande enheterna är flaskartade. Detta alternativ är lämpligt om det finns tillräckligt med utrymme vid installationsplatsen. Om du planerar att installera en tvättmaskin under diskbänken, fungerar en sådan enhet inte. Den platta versionen är mer kompakt. Det är han som måste placeras under diskbänken i det här fallet.

I tjänsten visar flaskhäver sig bäst . Denna typ av produkt anses vara lämplig för ett runt handfat i dubbel sten. Den platta sifonen, som oftare installeras i badrummet, kanske inte passar storleken.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förresten kräver anslutningen av andra element till enheten obligatorisk närvaro av ytterligare anslutningsutgångar. Enheten måste ha minst ett par inloppsanslutningar.

Utloppet vid sifonen kan göras i form av ett konventionellt gitternät . Det finns också tekniska enheter med justerbara ventiler. Bestäm i förväg om du behöver denna förbättring för att inte betala för mycket pengar för det.

Bild
Bild

Om siffrans utlopps diameter inte matchar avloppsröret kan speciella adaptrar användas. Detta uttalande är emellertid endast relevant om munstycksstorleken är mindre än rörets storlek. Anslutning av rör med stor diameter till avloppsutloppet fungerar inte.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Installation

Monteringen av VVS -avloppet bör börja med att stänga av det inkommande vattnet. Den gamla sifonen avlägsnas genom att skruva loss skruven, som sitter i grillen i mitten av enheten.

Det är lätt att montera diskhon med överflöd . Du måste sätta ett skyddande nät i avloppsutloppet. Dockningsröret är installerat på diskbänken underifrån. De är anslutna med en lång skruv. En monteringsmutter sätts över grenröret. Detta kommer att hålla den avsmalnande distansen. Kolvdelen fästs på röret med ytterligare en mutter.

Sifonutloppet måste gå ner i avloppet. Denna del är också säkrad med en mutter genom en avsmalnande packning. Det justerbara överloppsröret installeras i ett stycke i diskbänken. Där är den säkrad med en skruv. Den andra änden av röret går in i ett dockningsrör. Alla fästpunkter i denna struktur måste tätas. Därför görs en kontroll, vilket innebär att vatten startas in i VVS -enheten.

Bild
Bild
Bild
Bild

När den är ansluten till en hushållsapparatens sifon förbereds en slang. Dess längd bör vara tillräcklig, eftersom den klamrar sig fast på kopplingen på sifonen och tas bort längs väggen. Delaren är också fixerad med muttrar och kontrollerad för läckage. Om det finns flera avloppsuttag är systemet anslutet med det erforderliga antalet rör.

I allmänhet är montering av sifonen enkel, därför kräver den inte hjälp av rörmokare . Det viktigaste är att upprätthålla sekvensen av ovanstående åtgärder. Till exempel innebär åtdragning av muttrar inte användning av specialverktyg. Plastelement tål inte onödig spänning, så avjämningen görs för hand.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om ytterligare kranar behövs, men inte kommer att användas ännu, måste du stänga dem med ventiler. Det är bekvämare att installera överflödesröret i ett litet hål i diskbänken. Speciellt noggrant måste du fästa överflödet på det keramiska handfatet. Detta material skadas ofta.

Det är bättre att kontrollera strukturens effektivitet vid det mest kraftfulla vattentrycket . Om droppar inte uppträdde någonstans med högt tryck, monteras strukturen med hög kvalitet. Ibland, när man fogar delar, använder hantverkare ett tätningsmedel. Det är inte längre möjligt att demontera de enskilda delarna som är anslutna med lim.

För att undvika oförutsedda svårigheter är det bäst att köpa hela uppsättningen produkter i en speciell butik. Detta är särskilt viktigt om produkten har en icke-standardiserad design eller form.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vård

Det är viktigt att inte bara installera sifonen korrekt, utan också att inte glömma att ta hand om den. Till exempel är den främsta orsaken till det snabba slitage på utrustning ständigt droppande vatten. Därför är det viktigt att kontrollera tätheten hos en stängd kran och vid behov byta ut enheten.

Sifonen måste regelbundet rengöras från lager av smuts och kalk . Som du vet är kökssifoner mer benägna att bli igensatta av matrester, så du måste vara särskilt försiktig med deras renlighet.

Bild
Bild

Lätt kontaminering avlägsnas med en kolv eller kemiska medel som "Mole". Du bör dock inte använda "kemi" ofta. Det påverkar tillståndet hos VVS -enheter negativt. Ta inte bort den övre grillen från diskbänken, eftersom den skyddar sifonen från skräp. För att eliminera mindre smuts och lukter rekommenderas det att ibland spilla diskbänken med varmt vatten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om sifonen själv läcker under diskbänken i köket är det tillräckligt att byta packningen. För denna tjänst kan du kontakta en rörmokare, eller så kan du göra jobbet själv. Ta bara bort den gamla delen och installera den nya. Använd vid behov speciell VVS -tejp. Fumbandtätningar läcker bra, vilket eliminerar användningen av silikon eller hermetiskt lim.

Alternativa metoder kan hjälpa till att eliminera lukten från avloppssystemet . Till exempel kan det räcka med att tillsätta salt i diskbänken och skölja systemet. Mindre smuts kvarhålls i släta rör. Den korrugerade inre ytan samlar mer skräp, vilket avger en obehaglig lukt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kontrollera regelbundet gummipackningarna och sifonens delar som är anslutna med muttrar.

Torkade och föråldrade gummidelar byts bäst ut så snart delarnas utseende blir märkbart. Från föråldrade anslutningar kan "flaska" eller "kolv" falla av när som helst. I händelse av en olycka kommer det att vara nödvändigt att reparera inte bara sifonen utan även hushållsapparater om de var anslutna till systemet.

Rekommenderad: