Skålsifoner Genua: Funktioner I Horisontella Och Vertikala Sifoner, Egenskaper Hos Plast Och Andra Modeller För En Golvskål

Innehållsförteckning:

Video: Skålsifoner Genua: Funktioner I Horisontella Och Vertikala Sifoner, Egenskaper Hos Plast Och Andra Modeller För En Golvskål

Video: Skålsifoner Genua: Funktioner I Horisontella Och Vertikala Sifoner, Egenskaper Hos Plast Och Andra Modeller För En Golvskål
Video: Saffran- och vit chokladmousse i sifonen 2024, April
Skålsifoner Genua: Funktioner I Horisontella Och Vertikala Sifoner, Egenskaper Hos Plast Och Andra Modeller För En Golvskål
Skålsifoner Genua: Funktioner I Horisontella Och Vertikala Sifoner, Egenskaper Hos Plast Och Andra Modeller För En Golvskål
Anonim

Inte alla vet vad som ligger under det ursprungliga namnet "Genoa Bowl". Även om förklaringen är ganska prosaisk. Det representerar en speciell typ av toalettskålar som vi kan se på offentliga platser. En viktig komponent i sådant VVS är en sifon. Det handlar om honom, dess funktioner, finesser av val och installation som vi kommer att prata om i den här artikeln.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är det här?

Genua-skålen är, som nämnts ovan, en golvstående toalett. Det installeras på offentliga platser och oftast - i statliga institutioner och serviceställen för befolkningen. En sådan toalett har sitt namn bara på territoriet i länderna i före detta Sovjetunionen, i resten av världen kallas det golvstående eller turkiskt. Det är inte känt exakt var detta namn kom ifrån, men det finns bara ett antagande om att "Graalens kalk" som ligger i staden Genua har vissa likheter med denna toalettmodell.

Det bör noteras att detta bara är ett antagande som inte har solid bevis under sig . Genuaskålar är nu gjorda av en mängd olika material, inklusive: keramik, porslin, rostfritt stål och gjutjärn.

Den vanligaste är den keramiska modellen. Det är lätt att rengöra och det går att göra utan avdelare. Andra modeller är mindre vanliga och mycket dyrare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur fungerar det?

Häverten används för att dränera avloppet och är en slags "grind" för obehaglig lukt från avloppet. Det senare blir möjligt på grund av rörets speciella form - det är S -format, vilket gör att det i sig själv kan samla en del av det dränerade vattnet och behåll den som ett "lås" för obehaglig lukt. Detta vattenlås kallas också en vattentätning. Om sifonen är defekt förångas vattnet i vattentätningen och lukten kommer att tränga in i rummet.

På grund av den viktiga funktion som vattentätningen och själva avloppet utför kan sifonen betraktas som huvuddelen av den golvstående toaletten. Dessutom ingår en packning med sifonen som tätning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Alla tillverkade sifoner är uppdelade efter tillverkningsmaterial.

  1. Gjutjärnsmodeller . Fördelen med sådana modeller är deras hållbarhet och enkla installation. Dessutom skiljer sig dessa modeller åt i budgetpris. De tolererar perfekt verkan av aggressiva vätskor. Installerad med ett uttag på framsidan av sifonen. Medelvikten för en gjutjärnssifon är 4,5 kg.
  2. Stålmodeller är också hållbara . Modeller produceras ännu mer budgetmässigt än gjutjärn. Lätt, finns i olika storlekar. Gummikopplingar hjälper till att installera sådana sifoner. Medelvikten för en stålsifon är 2,5 kg.
  3. Plastmodeller . Dessa sifoner är gjorda av höghållfast plast. Deras främsta fördel är enkel fastsättning med en koppling. Tyvärr är de inte hållbara och kan försämras från både sura miljöer och hårda kemikalier. Medelvikten för en plastlås är 0,3 kg.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Trots de nackdelar som finns, oftast under installationen, ges företräde åt plastlås. På grund av deras plasticitet är de minst sannolika att skada keramik- och porslinsskålarna i Genua.

I allmänhet är dessa sifoner universella och passar alla toalettmaterial. Sifoner av stål och gjutjärn används bäst för golvstående toaletter i stål respektive gjutjärn. Detta är bara en allmän rekommendation, i alla fall måste andra faktorer beaktas vid köp av en sifon.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom är sifonerna uppdelade efter deras design

  • Horisontella modeller . Monteras på skålar med lite utrymme under.
  • Vertikala modeller . Dessa modeller installeras som standard om det finns ledigt utrymme.
  • Lutande (i en vinkel på 45 grader) eller vinklade modeller . Denna modell installeras om golvskålen ligger nära väggen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Subtletter av installation och drift

Installationsprocessen innehåller följande steg.

  1. Vi leder avloppsröret till toaletten.
  2. Vi installerar en sifon på röret.
  3. Vi installerar en sifon på hela strukturen ovanifrån.
Bild
Bild

Fästet för Genua -skålen är en korrugering . Under installationen är det också absolut nödvändigt att använda ett tätningsmedel. Huvudproblemet under drift kan vara igensättning. Nästan varje modell som nu produceras har ett täppt hål på framsidan för att hjälpa till att rensa blockeringen. Det viktigaste är att det under installationen är i ett tillgängligt utrymme. Det är också möjligt att köpa en modell utrustad med en chopperpump, vilket underlättar lösningen av blockeringsproblemet.

Det är också möjligt att köpa en modell utrustad med en chopperpump, vilket underlättar lösningen av blockeringsproblemet.

Det andra vanliga problemet är att den gamla modellen byts ut mot en ny eller den första installationen. Annars är det nödvändigt att använda sifonen för det avsedda syftet och inte tömma stora och fasta föremål där.

Bild
Bild
Bild
Bild

Avslutningsvis vill jag notera det faktum att de flesta moderna sifoner är hållbara, men denna industri utvecklas ständigt. Detta gäller även utvecklingen av golvskålarna. Vid varje installation av en Genua-skål måste du ta hänsyn till de individuella egenskaperna hos själva toaletten och försöka skaffa inte bara högkvalitativa "reservdelar" till den, utan också de som uppfyller moderna krav.

Därefter hittar du en översikt över plastlåsen till Genua -skålen.

Rekommenderad: