Piteco Torra Garderober: Piteco 506 Och Piteco 905, Piteco 905 V Och Andra Torvmodeller Av Toaletter För Sommarstugor, Bioaktivator För Dem, Driftsprincip Och Installationsanvisnin

Innehållsförteckning:

Video: Piteco Torra Garderober: Piteco 506 Och Piteco 905, Piteco 905 V Och Andra Torvmodeller Av Toaletter För Sommarstugor, Bioaktivator För Dem, Driftsprincip Och Installationsanvisnin

Video: Piteco Torra Garderober: Piteco 506 Och Piteco 905, Piteco 905 V Och Andra Torvmodeller Av Toaletter För Sommarstugor, Bioaktivator För Dem, Driftsprincip Och Installationsanvisnin
Video: Обзор торфяного туалета Piteco 506 2024, Maj
Piteco Torra Garderober: Piteco 506 Och Piteco 905, Piteco 905 V Och Andra Torvmodeller Av Toaletter För Sommarstugor, Bioaktivator För Dem, Driftsprincip Och Installationsanvisnin
Piteco Torra Garderober: Piteco 506 Och Piteco 905, Piteco 905 V Och Andra Torvmodeller Av Toaletter För Sommarstugor, Bioaktivator För Dem, Driftsprincip Och Installationsanvisnin
Anonim

Idag är torra garderober efterfrågade. Om vi överväger ryska tillverkare bör du vara uppmärksam på produkter från Piteco. I den här artikeln kommer vi att överväga en översikt över Pitecos torra garderober, deras fördelar och nackdelar, valda nyanser samt bruksanvisningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Det inhemska märket Piteco är ganska känt, eftersom det erbjuder ett brett utbud av torra garderober av hög kvalitet till ett överkomligt pris. Tack vare användningen av innovativ och modern teknik producerar företaget toaletter av hög kvalitet som kan konkurrera även med motsvarigheter från europeiska tillverkare . Piteco erbjuder en mängd olika toaletter. De skiljer sig åt i storlek, grad av maximal belastning, närvaro eller frånvaro av indikatorer, tankvolym, tanktrycksventil och så vidare.

Detta märke är känt just på grund av torvtyper av torra garderober.

Bild
Bild
Bild
Bild

Många ägare av stugor, lanthus uppmärksammar toaletter från Piteco -företaget. Du bör vara uppmärksam på följande fördelar:

  • säkerhet;
  • ergonomi;
  • miljövänlighet;
  • betydande garanti;
  • varaktighet;
  • autonom enhet - ingen anledning att ansluta till avloppet, elnätet eller centralavloppet;
  • brist på obehaglig lukt;
  • reparationer är ganska enkla, medan alla delar alltid är till salu;
  • möjligheten att fixa toaletten på golvet, eftersom den har märken på botten;
  • bekväm transport - toaletten är utrustad med en automatisk ventil, så att vätskan inte rinner ut ur tanken under transport.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är mycket viktigt att använda din Piteco torra garderob korrekt, eftersom det annars kan leda till många problem. Till exempel, Kasta inte halvätad mat, toalettpapper eller metallföremål i förvaringstanken . Detta kan störa komposteringsprocessen och resultera i flugor, omogen kompost och obehaglig lukt.

Det är absolut nödvändigt att skölja vattnet efter varje användning av toaletten. Om det inte finns tillräckligt med torr blandning i lagringstanken, kommer komposteringsprocessen att sakta avsevärt. Som ett resultat kommer varje gång du öppnar locket att det kommer en obehaglig lukt ur tanken.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillämpningsområde

Idag är torra garderober ganska vanliga, eftersom de lockar uppmärksamhet på grund av deras bärbarhet och kompakthet. En sådan enhet är perfekt för ett lanthus eller stuga. Detta alternativ är optimalt för att ge . Eftersom torra garderober är miljövänliga och rymliga, används de också för resor, särskilt långa och långa avstånd. En sådan toalett kommer att bli en riktig gåva på vägen.

Om du tar en vanlig torr garderob för en bil, så innehåller den nödvändigtvis två tankar, medan den nedre är för avfall, och den övre är en vattentank och en sittplats . Du kan köpa olika modeller för en bil, men du måste ta hänsyn till antalet personer som kommer att använda den.

Viktig! Torra garderober används också för sjuka och äldre. Vissa modeller kan till och med passa in i en rullstol. Om en person inte kan röra sig självständigt, är ett sådant beslut bara vägen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktionsprincip

För att förstå hur Piteco torra garderob fungerar, låt oss titta närmare på designen av Piteco 905 -modellen. Det är autonomt och består av två delar:

  • toppen innehåller torvbehållare, inbyggd torvmatare och säte komplett med lock;
  • botten presenteras i form av en behållare för ackumulering av avfall, medan den innehåller ett avlopp och ett filter.

Låt oss titta närmare på hur en torr garderob fungerar. Till att börja med är avfallet som kommer in i mottagaren uppdelat i fast och flytande. Det bör noteras att dräneringshålen inte täcks av fast avfall. Med hjälp av ett ventilations- och dräneringssystem torkas det ackumulerade avfallet och skickas sedan till kompostgropen. När den mognar där kan den användas som gödningsmedel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modellöversikt

Piteco erbjuder ett brett utbud av torra garderober. De kan vara av flera grundläggande typer.

  • Torv . Sådana lösningar är inte anslutna till vattenförsörjningen eller avloppssystemet. Sådana modeller kallas också vattenfria. Efter att du har använt toaletten måste du trycka på tanken, avloppet kommer att fyllas med en torr blandning, som vanligtvis innehåller sammansatta tillsatser, sågspån och torv. Autonomi är en av de främsta fördelarna. Bekvämlighet bör också komma ihåg.
  • Biologisk . Dessa toaletter är de säkraste ur miljösynpunkt. För dem används ett speciellt fyllmedel skapat på basis av bakterier. I framtiden är avfallet utmärkt för att gödsla jorden för att plantera grödor. Men fyllmedlet i sig är ganska dyrt.
  • Elektrisk . Detta alternativ skiljer sig inte utåt från den vanliga toalettskålen. Det fungerar uteslutande från elnätet, därför är tillgången på el obligatorisk för att använda toaletten. Enheten har en kompressor och ventilation. Efter att ha kommit in i tanken släpps flytande avloppsvatten ut i dräneringen och fasta bränns.
  • Kemisk . För desinfektion används kemikalier baserade på formaldehyd. Det här alternativet är endast möjligt om det finns ett centralt avloppssystem, därför är detta alternativ inte en populär toalett.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom måste det betonas att alla Piteco toalettmodeller kan delas in i två stora sorter

  • Stationär . Detta alternativ är lämpligt för ett sommarresidens. Vanligtvis presenteras den i form av en stuga med en kassetttorr garderob.
  • Bärbar . Dessa är små och mycket bekväma toaletter som enkelt kan transporteras, installeras och användas. Vanligtvis köps de för långdistansbilresor, för att ta hand om personer med funktionsnedsättning eller för en bekväm vistelse i ett hus på landet.

Och nu ska vi titta närmare på flera modeller från Piteco.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med fläkt Piteco 905V

Denna modell gjorde ett stänk bland torvtoaletter, eftersom den är utrustad med ett ventilationssystem och ett dräneringsutlopp för vätskefraktioner. Den är tillverkad av högkvalitativt plastmaterial. Det är en av de största i märkets torvlinje, eftersom den är 80 cm lång och 60 cm bred . Om vi pratar om fläkten, så är den tyst och kännetecknas också av låg strömförbrukning. Denna modell har en tillåten belastning på upp till 150 kg. Produktens vikt är 25 kg. Den har en permanent installation. Volymen på den nedre lagringstanken är 120 liter och den övre är 20 liter. Kostnaden för modellen är 11 900 rubel.

Piteco 905V med fläkt separerar fast och flytande avfall . Denna modell kännetecknas av sin rymlighet. På grund av närvaron av en fläkt tas obehagliga lukter bort från rummet. En speciell ventil stänger automatiskt dräneringshålet.

Toaletten är dessutom utrustad med hjul och den nedre behållaren med handtag för att säkerställa enkel förflyttning till tömningspunkten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med termiskt säte

Piteco 506 -modellen kompletteras med ett termiskt säte, som är tillverkat av varm polypropen. Denna sits kommer att vara bekväm i alla väder. Denna modell är en förbättrad lösning av Piteco 505 torra garderob . Utrustningens vikt är 8,5 kg. Lagertanken har en volym på 44 liter. Produktens mått är 39x71x59 cm. Polypropylen är ett miljövänligt material. Modellen kan stödja en person som väger mer än 150 kg.

Denna modell lockar uppmärksamhet med sina kompakta mått, så den kan köpas för installation i olika sommarstugor . Toaletten passar alla - både vuxna och barn. Designen är enkel och bekväm. Det speciella med Piteco 506 är att den inte använder komposterings- och rengöringsmedel. Endast torv är tillräckligt för att fungera.

Bild
Bild
Bild
Bild

Piteco 905 -modellen förtjänar särskild uppmärksamhet. Denna torra garderob har många fördelar.

  • Design . Modellen är tillverkad av höghållfast polypropen. Hon ser snygg och vacker ut. En sådan toalett kommer att se oansenlig ut i alla inredningsalternativ.
  • Volym . Lagertanken har en volym på 120 liter. Det är det största bland andra modeller. Men den här funktionen påverkar inte produktens storlek. Toaletten är kompakt.
  • Installation . Denna toalett är ganska enkel att installera, eftersom tillverkaren erbjuder en speciell bas, tack vare vilken strukturen blir stabil. Och även dräneringssystemet är anslutet till denna bas.
  • Bekvämlighet och tillförlitlighet . Toaletten klarar en belastning på upp till 150 kg. Sitsen har en höjd av 48 cm, vilket gör den bekväm under användning.
  • Okomplicerad tjänst . För att tömma den nedre tanken måste du göra ett varv, huven är kopplad från kopplingen och toaletten kan enkelt rullas på hjul eller bäras av handtagen.

Dessutom har Piteco 905 ett termiskt säte för komfort under drift, men är inte utrustad med en fläkt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Valbara kriterier

För att göra rätt val till förmån för en viss modell av Pitecos torra garderob måste du vara uppmärksam på flera nyanser

  • Rörlighet . Den torra garderoben kan vara stationär eller mobil. Om det finns ett behov av att flytta produkten är mobilversionen det bästa valet.
  • Pris . En dyr modell är inte alltid det bästa valet. Tillverkaren påverkar priset på en produkt. Vanligtvis säljer utländska företag torra garderober dyrare än inhemska. Naturligtvis ska billiga alternativ inte köpas, titta på kvaliteten.
  • Mått . Om rummet där toaletten kommer att vara litet är det bättre att köpa en produkt av kompakt storlek. Vanligtvis är mobila modeller inte stora.
  • En typ . De kan vara kemiska, elektriska, torv och biologiska. Det senare alternativet kräver en bioaktivator, som används för att återvinna innehållet i dessa toaletter. Tack vare speciella mikroorganismer bearbetas avfallet till vatten och koldioxid, och fasta massor minskar i volym.
Bild
Bild
Bild
Bild

Användningsinstruktioner

Var noga med att läsa instruktionerna innan du använder Pitecos torra garderob

  • Inledningsvis presenteras en detaljerad instruktion om montering och installation av produkten. Allt är ganska enkelt, eftersom sekvensen av åtgärder åtföljs av bilder. Produkten placeras på en horisontell yta och kopplas vid behov till kommunikation.
  • Den nedre tanken ska fyllas med torv. Efter tömning täcks avfallet med ett lager torvkomposition. Detta eliminerar lukt och påskyndar komposteringsprocessen. För att skapa humus placeras innehållet i den nedre tanken på en särskilt avsedd plats - det kan vara en kompostgrop eller en komposter.

Rekommenderad: