Torv För Torra Garderober: Torvfyllmedel För Lanttoaletter På 50 Liter Och Andra Volymer, Vilken Blandning är Bättre Att Använda, Sammansättning

Innehållsförteckning:

Video: Torv För Torra Garderober: Torvfyllmedel För Lanttoaletter På 50 Liter Och Andra Volymer, Vilken Blandning är Bättre Att Använda, Sammansättning

Video: Torv För Torra Garderober: Torvfyllmedel För Lanttoaletter På 50 Liter Och Andra Volymer, Vilken Blandning är Bättre Att Använda, Sammansättning
Video: Building a Garden Hoop House for Winter | Truck Problems 2024, Mars
Torv För Torra Garderober: Torvfyllmedel För Lanttoaletter På 50 Liter Och Andra Volymer, Vilken Blandning är Bättre Att Använda, Sammansättning
Torv För Torra Garderober: Torvfyllmedel För Lanttoaletter På 50 Liter Och Andra Volymer, Vilken Blandning är Bättre Att Använda, Sammansättning
Anonim

Alla sommarstugor och förortshus är inte anslutna till det centrala avloppssystemet, de flesta av dem har idag inget eget dräneringssystem. Under den kalla årstiden orsakar ett stort obehag att besöka en utomhustoalett, och på sommaren bärbara torra garderober och för att denna utrustning inte ska orsaka obehag när det blir mörkt är det obehagligt att gå ut. Det är därför många upprättar sensationer, använder torvfyllmedel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Landtoaletten, som drivs av torv, är en hopfällbar konstruktion utformad för 10-200 liter. Det kan ha ett automatiskt fyllmedel eller mekaniskt, dessutom ger det ett ventilationssystem, beroende på tillverkare. Huvudkomponenterna i sådana toaletter kan variera, standarduppsättningen innehåller:

  • sittplats;
  • tank med lock;
  • avfallsbehållare;
  • behållare för blandning innehållande torv;
  • system för blandning av fyllmedel med avfall.

Många lanthusägare har redan uppskattat effektiviteten av torvfyllmedel. Dessutom är tillämpningsområdet för sådana torra garderober inte begränsat till privat bostadsbyggande - installationen placeras ofta på mobila produktionsanläggningar, i avlägsna verkstäder, liksom på parkeringsplatser för turister, resenärer eller jägare.

Med växelverkan mellan avfall och fyllmedel erhålls ett färdigt biologiskt gödningsmedel, därför kan allt innehåll begravas i marken eller blandas med en komposthög efter att tanken är helt fylld.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelarna med torvblandningar är uppenbara:

  • bli av med obehaglig lukt;
  • utsätta avföring för kemisk och biologisk bearbetning;
  • snabbt kompostera allt avfall;
  • under användning inte komprimeras;
  • förhindra utseende av insekter;
  • är helt säkra;
  • lätt att använda;
  • är resistenta mot låga temperaturer, så de kan användas på vintern;
  • komposten som erhålls under bearbetningen kan appliceras på marken som gödningsmedel för frukt- och grönsaksgrödor;
  • tack vare spån och sågspån som ingår i blandningen är toaletten lätt att rengöra.

Torv har få nackdelar - det här är inte ens nackdelar, utan snarare några användningsegenskaper. Men de bör beaktas när du väljer denna typ av torra garderober. För det första kan en torr garderob inte fungera utan en torvblandning, så du måste muta fyllmedlet hela tiden. För det andra innehåller produkten levande bakterier, så den har en begränsad hållbarhet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Utnämning

Torvfyllmedel kan presenteras i flera former

Torra blandningar används oftast på toaletter . Stimulerar en accelererad komposteringsprocess.

Bild
Bild

Flytande bioaktivator - innehåller enzymer och specialodlade mikroorganismer . Den kan bara användas tillsammans med torra komponenter, en sådan komposition låter dig bearbeta inte bara avföring, utan även löv, gräs och matavfall.

Bild
Bild

Granulat - i detta fall läggs torv direkt till strukturen i den torra garderoben . Sådana fyllmedel halverar den totala volymen av avloppsvatten, förhindrar utseende och spridning av specifika lukt, och avvisar också flugor.

Granulatet måste användas efter varje besök i badrummet.

Bild
Bild

Förening

Grunden för det sammansatta torvfyllmedlet är renat torv, det innehåller ett stort antal mikroorganismer som bidrar till nedbrytning av avfall till användbara komponenter. Eftersom torvblandningen är miljövänlig, även efter transformationerna, erhålls säkra ämnen. Beroende på tillverkare kan fyllmedlets sammansättning variera, men huvudkomponenterna är:

  • hög torv - har exceptionell hygroskopicitet, absorberar snabbt fukt, absorberar snabbt gaser och giftiga ångor från septiktankar;
  • torr sågspån - delta i processen att lossa avfallsprodukter;
  • bakterie - ansvarar för omvandlingen av avloppsvatten till en slammassas konsistens.
  • barrspån eller krossad trädbark - läggs till torvfyllmedel av högsta kvalitet, utformade för att påskynda absorptionen av fukt och neutralisera stark lukt.

Vi ägnar särskild uppmärksamhet åt det faktum att sammansättningen av högkvalitativa blandningar för torra garderober inkluderar förkalkad högtorv. De absorberar lukt bättre än andra typer av torv, detta är särskilt viktigt när det används under den varma säsongen, när insekter flockas till lukten av avföring. De orsakar inte bara obehag, utan blir också bärare av farliga infektioner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De bästa märkena av torvfyllmedel

Numera kan du i kommersiella företag hitta blandningar för septiktankar, både inhemska och importerade märken

Produkterna från Pelgorskoye-M-företaget är mycket populära bland ryska tillverkare ., har företaget startat produktionen av ett fyllmedel för en septiktank "Good Assistant". Den är baserad på högt torv med ökad närvaro av organiska komponenter. Det kännetecknas av en ökad grad av fuktabsorbering. Torv i strukturen av denna blandning produceras med hjälp av en speciell teknik, som möjliggör preliminär borttagning av alla stora inneslutningar.

Blandningen kan användas inte bara i fabrikstillverkade torra garderober, utan också i självtillverkade installationer-det grundläggande kriteriet i detta fall är mekanismen för kompostering av avfall. Säljs i förpackningar om 50 liter.

Bild
Bild

Torvfyllnadsmedlet Bio Force klarar snabbt och effektivt hantering av avfallsprodukter . Den innehåller enzymer, spårämnen, liksom nyttiga bakterier - de påskyndar avföringen avsevärt och tar dem till kompostläget. Grunden för fyllmedlet är gjord av högkalkhaltig torv med inkludering av sågspån, deras kombination bidrar till produktiv lossning av avfall, förhindrar utseende av flugor och andra insekter, klarar sig bra med att neutralisera stark lukt, utesluter pressande avföring.

Bild
Bild

" Torveffekt" är en billig blandning av en rysk tillverkare . Grunden är neutraliserad torv, liksom kaliumkarbonat och sågspån. Blandningens fördelar inkluderar snabb behandling av avföring och ökad hygroskopicitet. Efter alla omvandlingar är resultatet ett säkert, miljövänligt komplext gödselmedel. Säljs i förpackningar om 50 liter.

Bild
Bild

Peter Peat är en annan rysk tillverkare . Producerar torv för bärbara toaletter till överkomliga priser. Fyllmedlet klarar bra av specifika lukter, förhindrar spridning av patogener och förhindrar utseende av flugor. Säker för människor och husdjur, helt giftfri. Den har en lång hållbarhet på 2 år, så det vore mer praktiskt att köpa ett stort paket med 50 liter.

Bild
Bild

Piteco är ett av de mest eftertraktade torvfyllmedlen för bioseptika … En produkt med ett optimalt pris / kvalitetsförhållande. Grunden är torv med hög myr med låg nedbrytningsgrad. Dolomitmjöl och barrspån fungerar som bakpulver. Torvblandningens sammansättning inkluderar enzymer och mikroorganismer, som kraftigt påskyndar omvandlingen av avföring till effektivt gödselmedel.

Bild
Bild

Agrobalt är en blandning med höga antimikrobiella egenskaper . Grunden för fyllmedlet är torv från kategorin sphagnum samt fina flis. Den har en hög absorptionskapacitet, klarar väl utseendet av patogena mikrober. Säljs i påsar om 20, 50 och 60 liter.

Bild
Bild

Kekkila är en blandning av finsk produktion . Det här fyllmedlet innehåller torv, sågspån och markbark. Sphagnum torv absorberar snabbt vatten, medan spån hjälper till att lossa fast avfall och förhindra packning. Detta fyllmedel kan användas inte bara på toaletter, utan också för kompostering av alla typer av hushållsavfall.

Bild
Bild

BioLife är en annan finsk produkt . Miljövänligt renat torv på kortast möjliga tid förvandlar avfall till kompost av hög kvalitet. Liksom alla andra fyllmedel hämmar det utvecklingen av patogena bakterier och förhindrar att obehagliga lukter släpps ut. Lämplig för både bioseptika och hinkuppsamlare.

Bild
Bild

Kvantitetsberäkning

Att beräkna rätt mängd torv är inte lätt, och anledningen är uppenbar. Ju mer torv som används, desto snabbare kommer avfallet att bearbetas och mindre specifika lukt kommer att släppas ut . Det finns inga fastställda standarder för användning av moderna fyllmedel - allt beror på utrustningen. Om du tänker använda badrummet ofta bör du omedelbart köpa en torr garderob med en stor förvaringsenhet - den måste tömmas var 3-4: e vecka. Omdesignat innehåll kan tas ut i små bitar.

Till exempel, en sommarstuga torr garderob innehåller en torvbehållare med en volym på 10 liter, en förvaringsmottagare har en volym på 100 liter . I det här fallet måste du lägga till torv oftare än att ta ut den färdiga komposten. Den ungefärliga förbrukningen av torvfyllmedel för två användare kommer att vara 50 liter per månad.

Observera att detta är ett villkorat värde. Det finns många nyanser här - de är associerade med egenskaperna näring, vikt, användarens ålder och hans hälsotillstånd.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man använder?

Landtoaletter som drivs av torvfyllmedel kan betydligt spara familjens budget, eftersom de låter dig njuta av alla fördelar med civilisationen utan att behöva ställa in kommunikation. Principen för drift av den torra garderoben är enkel: efter att ha använt badrummet för sitt avsedda ändamål hälls torv i det . Beroende på designen kan detta göras med en speciell dispenser eller en vanlig spatel. Efter det, genom en speciell dräneringsslang, går allt avfall utanför den torra garderoben till en speciell tank eller i en cesspool. Och tack vare högkvalitativ ventilation är utseendet på stickande lukt helt uteslutet.

Torvblandningar kännetecknas av en hög bearbetning av avföring, medan produktionen är en massa av liten volym . Med den här funktionen kan du inte oroa dig för att tömma kapaciteten hos torra garderober under en längre tid. Om du bestämmer dig för att installera en torr garderob på din personliga tomt, är ett fyllmedel med torv den bästa lösningen för det. Torv är ett billigt och prisvärt material som snabbt klarar hanteringen av allt mänskligt avfall. En trevlig bonus för hemträdgårdsägare är mottagandet av kompost, som kan ersätta dyra näringsblandningar för växter.

Rekommenderad: