Toaletter Biolan: Finska Torra Garderober För Sommarstugor, Torv Och Torr Simplett, Kompost Eco Och Komplet, Med Ventilationssystem Och Andra Modeller

Innehållsförteckning:

Video: Toaletter Biolan: Finska Torra Garderober För Sommarstugor, Torv Och Torr Simplett, Kompost Eco Och Komplet, Med Ventilationssystem Och Andra Modeller

Video: Toaletter Biolan: Finska Torra Garderober För Sommarstugor, Torv Och Torr Simplett, Kompost Eco Och Komplet, Med Ventilationssystem Och Andra Modeller
Video: Häng med till ett snörikt Umeå och titta på hur två av Trejons kunder använder deras sandspridare. 2024, April
Toaletter Biolan: Finska Torra Garderober För Sommarstugor, Torv Och Torr Simplett, Kompost Eco Och Komplet, Med Ventilationssystem Och Andra Modeller
Toaletter Biolan: Finska Torra Garderober För Sommarstugor, Torv Och Torr Simplett, Kompost Eco Och Komplet, Med Ventilationssystem Och Andra Modeller
Anonim

Toaletter Biolan, torv och torr Simplett, kompost Eco och Komplet, med ett ventilationssystem och andra modeller har vunnit popularitet bland ryska ägare av förortsområden. Med deras hjälp kan varje byggnad utrustas med ett modernt badrum som uppfyller europeiska miljösäkerhetsstandarder.

Finska torra garderober för sommarstugor och stugor utesluter inträngning av giftigt avfall i jorden, garanterar fullständig frånvaro av obehagliga lukter och insekter i huset.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Biolan-toaletter för sommarstugor och stugor från en välkänd finsk tillverkare förändrar radikalt den vanliga idén om badrum i ett lanthus . I skandinaviska länder krävs inte tillgång till vatten eller el i förortsfastigheter. Många stugägare föredrar att helt överge fördelarna med civilisationen i naturen, men samtidigt har Finland strikta lagar om bortskaffande av biologiskt avfall. I det här fallet är den enda rimliga lösningen att installera en torr garderob som inte förbrukar energiresurser eller minskar deras kostnader till ett minimum.

Torvrensningssystem garanterar fullständig frånvaro av obehaglig lukt, miljövänlighet och avfallssäkerhet . Designen ger närvaro av en speciell bricka med fritt flödande fyllmedel. Efter varje användning hälls torv i en behållare med avfall och gradvis bildar ett tätt kompostskikt, medan avloppet förblir torrt, fukt absorberas.

Enligt deras utformning är sådana torra garderober enkelkammare och tvåkammare, med separering av vätskor och fasta fraktioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett viktigt inslag i Biolan -toaletter är ventilation. Röret ansluts till lagringen av torrkammaren, vilket säkerställer korrekt kompostering av avfallet . Om tanken för avlopp är för stor kan anslutningen utföras med hjälp av ytterligare luftningsrör. Frekvensen för tömning av enheterna varierar från 1 till 2 gånger i månaden, beroende på antalet användare.

Det finska varumärkets sortiment omfattar mer än torvtoaletter . Modeller med olika metoder för avfallshantering finns för stugor och fritidshus. Till exempel en innovativ version med ett fryssystem eller en behållare med en förbränningskammare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Typer och modeller

Det finska företaget Biolan producerar flera produktlinjer samtidigt och orienterar det till det största möjliga utbudet av konsumenter. Det finns klassiska torvalternativ med en lagringskapacitet på 56 eller 100 liter, med ett ventilationssystem, modeller med avdelare. Några av dem kräver eller gör det utan en avloppsslanganslutning.

Det finns flera populära modeller

Torka med separator . En modell av en torr garderob, utåt praktiskt taget inte annorlunda än en klassisk toalett. I botten finns 2 tankar för avlopp, tanken ovanför strukturen, i stället för spolning, avger torv. Du kan bara använda en sådan torr garderob från sittande ställning, annars störs separationssystemet.

Bild
Bild

Komplet . Den enklaste versionen av en torr toalett, som inte kräver anslutning av kommunikation - du behöver bara ett utlopp för ventilationsröret. Tanken kan placeras i ett gatuhus eller i ett inomhusbadrum genom att placera den direkt på golvet. Efter varje användning hälls den Biolan-torvbaserade blandningen manuellt in i interiören. För enkel tömning av tanken ger designen hjul och bekväma handtag.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enkel torv och torra . Modell med avskiljare i olika fraktioner. Lämplig för installation i ett lanthus. Behållaren för fast avfall har ett bekvämt tömningssystem. Toalettskålens utseende gör att du kan utrusta ett modernt badrum i en stuga av alla storlekar. Detta är en av de mest populära modellerna av torra garderober både i Finland och utomlands.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ekokomposterbar . Den optimala lösningen för en sommarstuga. Kompostbehållaren på 200 liter säkerställer enkel bortskaffning av inte bara avlopp utan även biologiskt nedbrytbart köksavfall. Tanken är värmeisolerad, lämplig för utomhusinstallation. Det är en enkel lösning som inte kräver några ansträngningar att installera och använda.

Bild
Bild
Bild
Bild

Icelett . Originalversionen för hemmabruk. En toalett av denna typ kräver en obligatorisk anslutning till en strömkälla. Avloppsvatten fryses vid mottagning och slängs sedan enkelt. Genom att hålla en temperatur på -15 grader Celsius i tanken uppstår inte biologiska sönderdelningsprocesser som orsakar en obehaglig lukt, du kan klara dig utan att ansluta standardventilation.

Bild
Bild

Askungen . En icke-standardiserad finsk lösning är en torr garderob som bränner avfall på egen hand. Istället för att tömma vätskor eller anordna ett ventilationssystem reduceras allt underhåll till periodisk borttagning av aska. Förbränningskammaren är som standard elektrisk, men det finns modeller som körs på gasbränsle.

Bild
Bild

Populett . Extra lagertank för 200 l, installerad utanför husets väggar. Kan användas för att samla upp eller separera filtrat. Tanken är tillverkad av hållbar och hygienisk plast, frostbeständig, tål betydande driftsbelastning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urinal Biolan . Det bästa alternativet för en utomhustoalett för män, gjord av hållbar plast. Rören leds in i en speciell lagringstank eller direkt i en komposter. Ventilationssystemet eliminerar risken för obehaglig lukt. Systemet kräver inte att det läggs ett separat avloppssystem, anslutning till vattentillförseln.

Bild
Bild
Bild
Bild

Inte alla produkter av det finska varumärket är lika tillgängliga i olika länder i världen, men distributionsnätet växer ständigt, produkterna blir mer överkomliga för konsumenter i Östeuropa.

Hur väljer man?

När du väljer Biolan -toaletter rekommenderar tillverkaren att uppmärksamma ett antal grundläggande punkter

  1. Lagringstankens dimensioner . Tömningsfrekvensen beror på dem. De största är utrustade med kompostalternativ.
  2. Antalet användare . Ibland är det bättre att omedelbart planera installationen av inte 1, utan 2 eller 3 torra garderober.
  3. Installationsmetod . Gatumodeller har en enklare design, ger vanligtvis inte anslutning till kommunikation. Interiören ser mer modern ut, de löser problemet med avfallshantering på olika sätt.
  4. Svårighet att använda . Vissa toalettmodeller innebär frysning eller förbränning av avfall, vilket kan skapa vissa problem för den potentiella ägaren.
  5. Behovet av att ansluta till kommunikation . Vissa typer av Biolan torra garderober kräver vatten- eller elförsörjning.
  6. Säsongens tillämpning . Toaletter för utomhusbruk är indelade i sommar och vinter.
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessa är de viktigaste parametrarna för urval. Dessutom är det värt att överväga att torvtoalettmodeller ger kompost som kommer att vara användbar för trädgårdsmästare och trädgårdsmästare. För konsumenter som vill uppnå stadskomfort utan att äventyra miljön är modeller med råvaror lämpliga.

Användarmanual

Installation och drift av Biolan miljövänliga torra garderob kräver strikt följning av instruktionerna. Systemet kräver inte komplex installation, anslutning till avlopp eller vattenförsörjning, du kan välja vilken plats som helst i huset för placering. Allt som behövs är att ta ut ventilationsröret och avloppet, anslutet till toalettackumulatoren.

När det gäller den torvfyllda versionen är det viktigt att följa vissa instruktioner

  1. Innan du använder den torra garderoben för dess avsedda ändamål måste du täcka botten med ett lager komposterblandning 2 cm tjock. Cisternen ovanför toaletten är fylld med torv.
  2. Du kan bara använda toaletten medan du sitter. Det är viktigt att förmedla detta till gästerna, dessutom är det värt att noga välja storlek på sätet och tanken så att det är bekvämt att vara på den.
  3. På en torr toalett är det tillåtet att slänga mänskligt avfall, andra biologiskt nedbrytbara ämnen, inklusive papper. Lägg inte skräp, hygienprodukter (dynor, tamponger), vatten eller tvättmedel, kalk eller andra kemikalier inuti.
  4. Efter varje användning av toaletten för avföring måste du trycka på dispensern för att frigöra den erforderliga mängden torv.
  5. Behållaren för flytande avfall måste tömmas regelbundet. När du använder ett badrum i säsongsmässigt läge och placerar det utomhus för vintern, är kammarna helt rengjorda. Detta förhindrar överdriven tryckuppbyggnad när plasten fryser.
  6. Vid rengöring av lagertankarna kopplas röret bort. Under drift omarrangeras den första av dem efter fyllning. Använd det medföljande locket för överföring till tömningspunkten. Det är inte nödvändigt att tvätta tankarna. Det erforderliga torvskiktet på 2 cm hälls nödvändigtvis i en tom lagringstank.
  7. För att ta bort sediment och plack, demonteras toalettstrukturen en gång om året, sköljs ur en slang och rengörs med en läsklösning. Detta kommer att bibehålla produktens hygieniska renhet, vilket garanterar att plasten bevaras intakt, utan skador.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För avfall från en torr toalett installeras en speciell komposterackumulator på platsen, där torvblandningen genomgår slutbehandling . Denna tank har en kapacitet på minst 200 liter, till vilken innehållet i de tömda behållarna överförs. Innan överföring av avloppsvatten blandat med torv i marken måste minst 12 månader gå. Biolan har sin egen serie komposter, inklusive landskapsmodeller som enkelt kan förklädas som det omgivande landskapet.

Rekommenderad: