Diskmaskinvätska: Var Ska Man Lägga Diskmedel? Hur Använder Man Diskmedel?

Innehållsförteckning:

Video: Diskmaskinvätska: Var Ska Man Lägga Diskmedel? Hur Använder Man Diskmedel?

Video: Diskmaskinvätska: Var Ska Man Lägga Diskmedel? Hur Använder Man Diskmedel?
Video: How To Add Liquid Dishwasher Detergent 2024, Maj
Diskmaskinvätska: Var Ska Man Lägga Diskmedel? Hur Använder Man Diskmedel?
Diskmaskinvätska: Var Ska Man Lägga Diskmedel? Hur Använder Man Diskmedel?
Anonim

Om du har köpt en diskmaskin bör du komma ihåg att du också behöver speciella rengöringsmedel för att tvätta disken ordentligt. Ett brett utbud av dessa formuleringar finns för närvarande i butiker. Idag kommer vi att prata om vilka funktioner flytande ämnen har, samt hur man använder dem korrekt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Flytande diskmaskinrengörare tillåter den mest skonsamma rengöringen av olika material, medan de inte lämnar repor och korrosion på glas och kristaller. Dessutom löses dessa föreningar ganska snabbt, så att de enkelt kan användas för rengöring med korta tvättcykler.

Flytande diskmedel är också enkla och smidiga att dosera, därför är deras förbrukning ganska ekonomisk jämfört med enkla torra pulver . I geler finns det som regel inga kemiska flyktiga komponenter som kan orsaka allergiska reaktioner hos människor och husdjur.

Sådana formuleringar tar försiktigt bort alla fläckar från disken. De innehåller en mängd olika kemiska komponenter som gör det enkelt att ta bort fläckar, skala och bekämpa skadliga bakterier.

Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt över flytande produkter

Därefter tar vi en titt på några av de mer kända flytande diskmaskinprodukterna

Lion Charmy . Denna produkt är helt säker för ömtåliga rätter. Det löser sig snabbt i vatten och tar försiktigt bort alla föroreningar. Ämnet innehåller inga slipande komponenter, därför används denna gel ofta för att tvätta porslin och silver. Lion Charmy kommer att klara av även den mest envisa smuts och obehagliga lukt. Aktiva element tar bort kalk och matrester. Dessutom har produkten en neutral komposition, så den kan också användas för att tvätta aluminiumskålar. Ämnet säljs i en transparent flaska med en praktisk dispenser. Sortimentet innehåller prover med en behaglig citrusarom och prover som alls är luktfria.

Bild
Bild

Top House All in 1 . Denna mångsidiga flytande produkt fungerar samtidigt som sköljmedel, vattenrenare och mjukgörare. Ämnet kan vara lämpligt för effektiv rengöring av silver, porslin, glas och kristall. Den innehåller speciella enzymer som tvättar bort orenheter även vid låga temperaturer. Gelen löser sig ganska snabbt i vatten, så den kan användas med snabba arbetscykler. Efter tvätt kommer fläckar och ränder inte att finnas kvar på disken. Gelen har en tjock konsistens, så den häller inte ut ur flaskan. Den kommer i en liten och praktisk flaska.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fairy Expert . Denna rengöringsvätska har utvecklats speciellt för professionellt bruk. Hon kommer att kunna passa vilken diskmaskin som helst. Med verktyget kan du enkelt rengöra fett- och proteinfläckar medan det inte lämnar ränder och plack på diskens yta. Ämnet förhindrar bildning och ansamling av kalk. Oftast används kompositionen i industriell skala.

Bild
Bild

Synergetiskt . Universal diskmedel. En sådan produkt tvättas lätt ut, den sönderdelas helt i vatten efter tvätt. Denna rengöringsvätska har en behaglig, lätt citron doft. Kompositionen gör att du kan tvätta nästan all smuts i diskens yta. Det säljs i genomskinliga flaskor med en volym på 1 eller 5 liter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Diskmaskin för gräs . Denna diskmedel är en universell typ. Det kan vara perfekt för både maskin- och manuell rengöring. Den kan användas för porslin, glas och metallfat. Produkten säljs i en speciell behållare med en volym på 1 liter.

Bild
Bild

Rent hem . En sådan vätska gör det enkelt att rengöra diskens yta från ackumulerade plack-, fett- och proteinfläckar samt från kolavlagringar. Det finns inga fosfater i dess sammansättning, det tvättas snabbt bort från produkter. Kompositionen har inga dofter, den är absolut allergivänlig. Levereras i 1 liters behållare.

Bild
Bild

Somat Allt i ett . Detta rengöringsmedel tillverkas i Ungern. Den kommer i en flaska med två separata delar som är fyllda med olika vätskor. När de hälls blandas de med varandra för det mest effektiva resultatet. Kompositionen innehåller speciella enzymer, salter och parfym. Säljs i en praktisk 650 ml plastflaska.

Bild
Bild

Urvalsregler

Innan du köper det mest lämpliga flytande diskmedlet bör du vara särskilt uppmärksam på några av nyanserna . Var noga med att studera ämnets sammansättning. Om du planerar att tvätta ömtåliga diskar av glas, kristall eller porslin, bör mjuka prover som inte innehåller slipande komponenter föredras.

Vid valet är det också värt att komma ihåg att specialaffärer säljer enkla vätskor avsedda för hushållsbruk, liksom professionella formuleringar som används i industriell skala.

Det är bäst att köpa flytande produkter i transparenta flaskor med en behållare som noggrant mäter rätt mängd diskmedel

Glöm inte heller att vissa vätskeprover har flera funktioner samtidigt, de är också lämpliga för mjukgörande av vatten, sköljning och grundlig rengöring av disk. Sådana ämnen anses vara det bästa alternativet för en diskmaskin.

Bild
Bild

Applikationsfunktioner

För att uppnå ett högkvalitativt och effektivt resultat måste du använda rätt tvättmedel. Oftast anger själva vätskeflaskan hur mycket av ämnet som kommer att behövas för tvätt. Du kan mäta den med en dispenser.

Häll vätska i ett speciellt fack . För att göra detta, öppna först luckan till diskmaskinen och öppna sedan ventilen på tvättmedelsfacket. Det är där som ämnet hälls. Därefter ställs ett lämpligt program in och utrustningen startas.

Rekommenderad: