Trähyllor (86 Bilder): Prefabricerade Modeller Av Massivt Trä För Hemmet Och Tallbarer För Förvaring Av Saker I Inredningen

Innehållsförteckning:

Video: Trähyllor (86 Bilder): Prefabricerade Modeller Av Massivt Trä För Hemmet Och Tallbarer För Förvaring Av Saker I Inredningen

Video: Trähyllor (86 Bilder): Prefabricerade Modeller Av Massivt Trä För Hemmet Och Tallbarer För Förvaring Av Saker I Inredningen
Video: Bygger hyllsystem i garaget för IKEA-lådor 2024, April
Trähyllor (86 Bilder): Prefabricerade Modeller Av Massivt Trä För Hemmet Och Tallbarer För Förvaring Av Saker I Inredningen
Trähyllor (86 Bilder): Prefabricerade Modeller Av Massivt Trä För Hemmet Och Tallbarer För Förvaring Av Saker I Inredningen
Anonim

Behovet av att lagra ett stort antal saker finns inte bara i stora lager - det är också relevant för hem. Ett av de mest effektiva sätten att organisera utrymme är en hylla som låter dig lagra många föremål på ett begränsat utrymme . Samtidigt tillverkas sådana möbler av många typer av olika material, men gott gammalt trä är fortfarande mycket efterfrågat.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Till att börja med, låt oss kort säga att stället skiljer sig från ett öppet skåp genom att det inte har något som bakväggen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

På grund av detta visar sig möbeln vara lättare och billigare, och om du inte också flyttar den nära väggen och använder den som en skiljevägg, kommer utrymmet bakom stället att synas genom luckorna, så att rummet kommer inte längre att verka trångt och trångt med möbler. Alla dessa fördelar är anledningen till att lätta och kompakta rack används överallt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du hittar fel kan ett träställ inte kallas den bästa typen av tillbehör, eftersom naturmaterial perfekt samlar damm på sig själv och kräver regelbunden rengöring, och trä är också ett brandfarligt material. I slutändan är trä rädd för fukt och är intressant för skadedjur, men konsumenter som väljer träställningar kommer ihåg att det finns mycket fler fördelar med en sådan lösning. Här är bara några av dem:

  • en struktur av massivt massivt trä, med rätt vård, kan tjäna ägarna i årtionden - det kan verkligen ärvas;
  • Till skillnad från plast som är populär idag förblir trä ett naturmaterial som, även vid stark uppvärmning, inte avger giftiga ångor och som sannolikt inte kommer att orsaka problem, även om det bokstavligen kommer in i människokroppen;
  • trähyllor tål en total belastning på tiotals eller till och med hundratals kilo - i de flesta fall är detta tillräckligt för att helt täcka alla behov;
  • trä passar perfekt in i de flesta stilar, förutom ultramoderna och futuristiska, det skapar en obeskrivlig känsla av komfort och får dig att känna dig hemma;
  • materialet är ganska lätt att hantera för hand, många män har kompetensen att arbeta med det, så i vissa fall väljs ett träställ av den enkla anledningen att det till och med kan vara hemlagat.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Även om du vid det första omnämnandet av stället omedelbart tydligt föreställde dig ett sådant hushållstillbehör, måste du förstå att möbler av en så högspecialiserad typ faktiskt kan vara olika beroende på vilka specifika behov en separat instans skapades för. Det finns också en hel del klassificeringar och kriterier för dem - vi kommer bara att kort gå igenom de viktigaste potentiella områdena för att göra det lättare för dig att välja ett sådant tillbehör för ditt hem eller sommarstuga.

Först och främst är ställningar universella eller speciella . Universella är utformade för att lagra alla föremål som passar i celler - det här är den vanligaste typen av möbler, som är relevant bokstavligen överallt. Särskilda ställningar är utformade för fastigheter med speciella behov - till exempel kan du inte sätta rör eller rullad metall i celler, så det finns inga skiljeväggar, utan bara konsoler där det är bekvämt att ladda långa produkter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Återigen kommer konsolernas tassar inte nödvändigtvis att vara det horisontell - ibland är de medvetet lutade så att varorna inte samlas vid ytterväggen utan rullar ut under sin egen vikt så nära gången som möjligt. Om fastigheten är lös eller består av många små föremål (till exempel hårdvara) som inte är förpackade i burkar, är det viktigt att inte använda ett öppet utan ett stängt rack - med lådor eller dörrar för varje sektion.

Vissa modeller har till och med sin egen bakvägg, vilket faktiskt gör dem till ett öppet skåp.

Bild
Bild
Bild
Bild

I de flesta fall är ställningarna en ganska stor golvkonstruktion, men det finns också mobil , om inte alls hopfällbar prover. De är mycket relevanta i situationer där det är önskvärt att flytta möbler regelbundet för att optimera utrymmet mer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sådana tillbehör kan skilja sig åt i form - det finns också strikt vertikal , och triangulär .

Bild
Bild
Bild
Bild

För enklare hantering av last på hyllor eller konsoler, hyllstege - en som i sig innebär att det finns steg för stigning och nedstigning. Oftast har sådana modeller en enorm vikt och är säkert fästa vid golvet för att inte välta.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Slutligen finns det båda hyllor i massivt trä , så och prefabricerade … En ram av trä kan naturligtvis knappast vara solid i ordets fulla bemärkelse, men om dess ställningar och hyllor är anslutna med en villkorligt icke-separerbar anslutning, hänvisar vi ett specifikt exemplar till ett solidt exemplar. Men i vissa lager och företag är snabb montering och demontering av lagerutrustning viktig, därför produceras ställningar för dem med delar som tillåter nästan omedelbart och utan användning av verktyg för att ändra konfigurationen av träramen, lägga till och subtrahera sektioner upp och åt sidorna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Oavsett om du köper ett ställ i en möbelaffär eller vill göra det själv, är ett av de viktigaste urvalskriterierna att bestämma huvudmaterialet som hyllorna är gjorda av . Naturligtvis bör man inte ignorera bedömningen av både fästelementen och den bakre väggen, men metallhårdvara är i allmänhet opretentiös för driftsförhållanden och är ganska kapabel att motstå belastningen inom den som tillhandahålls enligt instruktionerna, och bakväggen brukar helt enkelt göra det inte bära någon speciell belastning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Innan vi överväger enskilda träslag är det viktigt att förtydliga att brädor kommer från olika ursprung . Naturliga kallas solida och anses i alla fall vara det bästa valet - de kännetecknas av imponerande styrka och hållbarhet, om än till en viss hög kostnad. MDF -paneler är en duk pressad under högt tryck - ett stativ av sådana lameller kommer inte att vara så mycket sämre i kvalitet än vad som är tillverkat av massivt trä, och det kommer att kosta lite billigare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Plywood är redan mycket mindre hållbar och är mer benägna att lagra papper, men spånskiva, som är populär på grund av dess mycket låga kostnad, kan bokstavligen vara farlig - under tillverkningen limmas flisen ihop, inte alltid bryr sig om miljövänligheten hos det använda limet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tall

Detta barrträd är mycket efterfrågat i vårt land på grund av dess förekomst och därför låga priser . Den naturliga fördelen med ett sådant material är den naturliga hartsimpregneringen, som skyddar materialet från skadedjur och delvis från fukt. Tallbrädor luktar fantastiskt och ser ganska vackra ut, och deras enda nackdel är deras relativa mjukhet - det är definitivt inte värt att släppa tunga föremål på en sådan hylla, annars kommer det inte att klara sig.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ek

Det mest hållbara och dyra alternativet. Ett ekställ är ett förvärv i århundraden: det är på allvar att överleva sin ägare, utan att förlora inte bara praktiska, utan också sitt estetiska utseende . Ekhyllor tål en enorm belastning, och du kan också bara skryta med dem, eftersom sådana möbler kostar anständiga pengar och återigen betonar ägarens status.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bok

Bokbrädor i vårt land är kända lite mindre än ekbrädor, men i de flesta fall betraktas de som lika med dem i alla grundparametrar . Ett sådant träd kännetecknas också av imponerande priser, även om det säkert kommer att löna sig på grund av hållbarheten hos de produkter som tillverkas av det.

Återigen kan ett sådant rack säkert laddas till ögonbollarna - åtminstone hemma blir det mycket svårt att överbelasta det.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Björk

Björkråvaror för tillverkning av möbler i vårt land används ganska ofta av den anledningen att björkträd i Ryssland är ett dussin ett dussin, men här är det bara här som du bör visa viss försiktighet när du väljer ett ställ. Å ena sidan är detta fortfarande inte det värsta träet - trots sin relativa mjukhet är det lämpligt för tillverkning av hyllor under lätt belastning, och mjukt material är mycket lättare att hantera med egna händer. " Tricks" blir uppenbara om björkmöbler används under förhållanden med hög luftfuktighet - då börjar trädet ruttna snabbt, blir en grogrund för svamp och kan deformeras under belastning.

Teoretiskt löses frågan med hjälp av speciella impregneringar, men objektivt sett tar ingen björkmöbler till badhuset.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Lärkträd

Denna typ av material kan inte kallas för populärt, men ändå måste det beaktas när du väljer ett fullvärdigt rack som kommer att tjäna troget i många decennier . Ovan har vi redan övervägt varför tall, som barrträd, används ofta i möbelindustrin - så lärk är också ett barrträd, vilket är märkbart starkare. Nackdelen är dock att ökad styrka också innebär ökad vikt, men en annan nackdel kommer att vara mer grundläggande - på grund av deras sneda lager kan det vara svårt att klippa lärkbrädor perfekt jämnt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

För att bestämma rackets dimensioner måste du tydligt svara på frågan om vilket syfte det behövs för . Å ena sidan ska möbler vara tillräckligt små för att passa in i det utrymme som är avsett för det, eftersom det köps ställ för detta för att lagra många saker i ett litet utrymme. Å andra sidan är det oacceptabelt att köpa det möbeltillbehöret som helt enkelt inte klarar uppgiften och inte kan lagra allt som stör dig någon annanstans i sina celler.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I strävan efter rymlighet, ta inte ett alltför stort rack - det visar sig att det bara tar plats förgäves. En imponerande bredd som långt ifrån är hundra procent full är bara lämplig om produkten utför en integrerad funktion av en skiljevägg mellan rum eller zoner, och ett lågt ställ, till skillnad från ett högt, kan klämmas in i vilken dörr som helst.

Återigen, när du bestämmer dimensionerna, kom ihåg att det är viktigt att inte bara vara uppmärksam på ramens dimensioner utan också på parametrarna för varje enskild cell. Det blir en katastrof för en trång lägenhet om du köper en förvaringsenhet med hyllor som kommer att stå inaktiv bara för att ingenting passar! Med tanke på detta, överväg vilken storlek saker är mest sannolikt att lagras.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För lagring av brokig egendom är det vettigt att välja väggställ med celler av olika storlekar - då kommer de produktivt att rymma TV, böcker och hemblommor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Design

Med tanke på att vi har valt trä som huvudmaterial för tillverkning av hyllorna kan det tyckas att färgpaletten är begränsad, eftersom träprodukter i de flesta fall inte är målade och lämnar dem en naturlig nyans. I praktiken visar det sig att olika träslag skiljer sig åt i grunden - till exempel har björk en uttalad gul färg, och ek är mycket närmare den klassiska djupa wenge på gränsen till svart. Precious mahogny fick också sitt namn av en anledning, och hantverkare använder också blekning för att få en vit färg och olika metoder för att mörka skuggan.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Observera att ljusa träramar är lämpliga för visuellt expanderande trånga utrymmen . - de verkar nästan alltid billigare, men samtidigt kan de ge lite mer komfort.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mörkt trä verkar vara mer fast och dyrt, det förvandlar ditt rum till ett palats lugn, där ingenting någonsin har sparats, men en sådan inredning kan lämna ett lite överväldigande intryck.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du bestämmer dig för en specifik modell för ditt eget hem måste du också ta hänsyn till inredningen .… Till exempel har loftet och den skandinaviska stilen alltid fokuserat på den enklaste designen, men om loftet kännetecknas av viss pittoreskhet på grund av synligheten av "hemlagad" från trädgården improviserat material, då är en hyllning till Skandinavien minimalismen i sin renaste form, men säkert utan att spara på förbrukningsmaterial. Om du medvetet väljer en snygg designerbit måste du förstå att stället inte ska vara ett svart får bland resten av möblerna, vilket också matchar matchen. Alla utsökta dekorationer, sniderier och så vidare är redan attribut för dyrare klassiska stilar, och hela rummet bör hållas i dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Möten

Det är i stor utsträckning nödvändigt att besluta om utseende och utformning av hyllorna med en inriktning mot det ändamål för vilket möblerna köps . Håller med, i omklädningsrummet, där alla gäster, utan undantag, kommer dit, borde det vara något anständigt utseende, och möjligen återigen skydda kläderna från dammansamling och malbesök - det vill säga stängda modeller är en prioritet. I vardagsrummet gör de precis tvärtom - hyllorna här brukar fungera som en utställning, så det måste vara öppet. Vad du ska ställa ut i den - frukt, rätter, fotografier eller personliga utmärkelser - det är upp till dig.

Traditionellt ägnas mindre uppmärksamhet åt utseendet på de hyllor som är dolda för nyfikna ögon någonstans i en ladugård, källare eller garderob.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Praktik är av yttersta vikt här - möbler för mat i skafferiet ska ge enkel åtkomst till varje förvarad burk, strukturen för linne bör först och främst vara ren och stängd för att förhindra att det blir smutsigt, men förvaringen för verktyget ska bara vara stark.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel i inredningen

Racket på det första fotot ser ganska modernt ut - skaparna försökte göra ställningarna så att de slog åtminstone . Det visar sig att hyllorna verkar vara oberoende av varandra - de flyter praktiskt taget i luften, och med dem verkar hela strukturen viktlös.

Bild
Bild

Det andra exemplet är ett klassiskt träväggställ som de flesta föreställer sig . Den specifika modellen är inriktad på typiska biblioteksbehov, eftersom dess celler är formade som bokhyllor, men ägarna, som vi kan se, har hittat sätt att lagra andra saker också.

Bild
Bild

Det tredje fotot visar en typisk hylla i loftstil - det verkar inte vara monterat för hand, men det liknar mycket gamla möbler som tagits som onödiga någonstans i ett laboratorium eller arkiv … Sådan estetik är naturligtvis inte för alla, men knappast någon kommer att säga att ett sådant tillvägagångssätt inte har någon existensrätt.

Bild
Bild

Det sista exemplet är den tydliga motsatsen till ett loft, som är en mycket mysig hemmöbel med en markant stor mängd använt trä . Tillverkaren drev inte en rektangulär ram för att lämna utrymme för designmanöver.

Rekommenderad: