DIY Stolreparation: Tillbehör. Instruktioner För Att Eliminera Pip Hemma, Reparation Av Mjuka Armstöd Och Klädsel

Innehållsförteckning:

Video: DIY Stolreparation: Tillbehör. Instruktioner För Att Eliminera Pip Hemma, Reparation Av Mjuka Armstöd Och Klädsel

Video: DIY Stolreparation: Tillbehör. Instruktioner För Att Eliminera Pip Hemma, Reparation Av Mjuka Armstöd Och Klädsel
Video: Lamino by Swedese 2024, Maj
DIY Stolreparation: Tillbehör. Instruktioner För Att Eliminera Pip Hemma, Reparation Av Mjuka Armstöd Och Klädsel
DIY Stolreparation: Tillbehör. Instruktioner För Att Eliminera Pip Hemma, Reparation Av Mjuka Armstöd Och Klädsel
Anonim

Moderna fåtöljer är i allmänhet pålitliga och sunda. De exemplar som har bevarats från en tidigare tid visar sig också på en bra sida. Men kunskap om funktionerna i att reparera stolar är mycket användbar för alla ägare.

Bild
Bild

Nödvändiga komponenter

Gamla och slitna stolar är mycket enkla att återställa. Och för att ge dem ett bra utseende behöver du inte spendera pengar på tjänster från professionella verkstäder. Allt arbete, med sällsynta undantag, kan utföras med egna händer.

Bild
Bild

Om du behöver restaurera en stol med träarmstöd kommer följande till nytta för detta:

  • fläck (matchad till möbelns färg);
  • ballongmöbler lack;
  • konstruktion häftapparat;
  • vibrationsslipmaskin;
  • klädsel (speciella möbler eller gardintyg);
  • skruvmejsel;
  • hand- eller elektrisk borrmaskin;
  • skumgummi för att stärka sätena;
  • träsköld;
  • trälim.
Bild
Bild

Ofta haverier och deras eliminering

Till att börja med är det värt att analysera framstegen för den allmänna restaureringen av den gamla stolen. Börja med att ta bort tyget från sitsens botten . För att göra detta, ta bort muttrarna. Nästa steg är att öppna plywood eller fiberboard bakgrund . När den är öppen kan muttrarna som håller armstöden tas bort. Ta sedan bort bultarna som håller fast rygg och sits. Dessa delar av stolen är isärtagna i separata delar. Då måste du göra något med klädseln.

Om du behöver spara det rengör de det långsamt och försiktigt. Om detta inte är viktigt kan du riva av duken med en tång, en kniv eller en stor skruvmejsel.

Bild
Bild

I alla fall mycket skräp och smuts samlas under klädseln under driftens år … När det tas bort måste allt detta skräp tas bort. Dessutom tas gamla ramfästen bort. Innan restaurering inspekteras alla trädelar för att inte missa det minsta brottet eller sprickan. Alla defekter limmas med trälim och fixeras på häftklamrar 1, 6 cm.

Viktigt: de torra och smulande delarna av benen måste bytas ut helt.

Bild
Bild

Nya komponenter är gjorda av möbelskiva . Detaljer måste slipas. Först avlägsnas lacken med ett borrmunstycke och sedan avlägsnas alla lager med en slipanordning så att träets ursprungliga färg exponeras.

Bild
Bild

Arbetsstycken skurna från en träskiva behandlas med fläck . Det kommer att absorberas på cirka 5-6 timmar. Efter det kan du redan applicera möbellacken.

Viktigt: träeffekten bevaras endast om lackskiktet är relativt tunt. Under naturliga förhållanden torkar lacken i 22-24 timmar och du kan inte försöka påskynda denna process.

Bild
Bild

Rullen faller ut

Om ett sådant problem uppstår är det inte något märkbart arbete att reparera stolarna med egna händer. Stolen vänds och de problematiska rullarna dras ut . Sedan demonterar de höljena som täcker strukturens tvärsnitt. Det finns pluggar i dess ändar. Om de är spruckna kan du dra ut dem med en skruvmejsel.

Bild
Bild

Problemet är att väldigt få människor säljer "öre" pluggar separat . Nästan överallt säljs mer lönsamma färdiga tvärstycken. Därför, innan du går och handlar, är det mycket bra att klarlägga per telefon om det finns sådana detaljer i butiken. De officiella beskrivningarna på ett antal webbplatser är vilseledande.

Bild
Bild

Störning av gaslyften

Det är inte nödvändigt att leta efter steg-för-steg-instruktioner för reparation eller byte av gasliftar. De kan repareras hemma i bara några steg . Det är sant att strukturen kommer att vara fast fixerad i en position. Men för normal användning är detta vanligtvis tillräckligt.

Bild
Bild

Detta görs så här:

  • ta bort tvärstycket med en gaslyft;
  • manövrera pedalen, höj den så högt som möjligt;
  • sätt en enhet på stången som förhindrar obehörig nedstigning (en gummislang, ett polypropylenrör eller en uppsättning brickor eller metallringar).
Bild
Bild

Oförmågan att höja stolen genom att trycka på spaken är ofta förknippad med skador på gaslyftventilen. Problem uppstår också på grund av skador på manöverhandtaget . Det kan också antas att fästmekanismen ursprungligen var felaktigt fixerad.

Att avgöra om orsaken är just själva gaslyften är inte svårt. I det här fallet, när du landar, kommer sätet att sänkas automatiskt, men om du reser dig börjar det stiga.

Bild
Bild

Tvärstycksbrott

Stolen kan sluta fungera korrekt på grund av tvärstycket. Vad exakt man ska göra i ett visst fall avgör enheten för en sådan del. Plastkorsstycken går oftast sönder under de första sex månaderna av driften . Även om plast av hög kvalitet används, vilket är ganska sällsynt, gör intensiva belastningar fortfarande sitt jobb.

Metallkonstruktioner förblir i drift i minst 1-2 år.

Bild
Bild

I plastprodukter är orsaken till fel vanligtvis dålig gjutkvalitet . För metall - slitage på materialet eller försvagning av de svetsade sömmarna.

Viktigt: i det senare fallet är det bara nya svetsarbeten som hjälper till att eliminera felet.

De som inte är redo och inte kan utföra dem på egen hand bör vända sig till proffs. Tvärstycken av plast kan inte repareras och måste bytas ut helt.

Bild
Bild

Baksidan är inte fjädrande

Detta problem uppstår i en mängd olika fall, inklusive vid användning av en stol. I grund och botten beror frånvaron av fjädereffekten på kränkningen av metalldelarnas integritet . Ibland handlar det om deformation av arbetsfjädrarna. Det är omöjligt att återställa alla dessa delar. De är helt ersatta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Övrig

Ganska ofta är klagomål relaterade till att stolen knarrar. Att eliminera en sådan defekt är inte alltför svårt. Orsakerna till pipen kan vara:

  • monteringsfel;
  • brott på enskilda delar;
  • svag åtdragning av bultarna;
  • kränkning av gungningsmekanismerna.
Bild
Bild

Om orsaken till bullret inte kan hittas under en längre tid bör ryggen undersökas . Det är troligt att det finns problem med dess interna fixeringar. Bultarna byts antingen ut eller dras åt (beroende på skick). Om främmande ljud hörs underifrån är detta redan en gaslyftfel. Du kan också fixa det, men det kommer att visa sig vara något svårare. Ibland finns det klagomål om stolen: den går ner. Och försök att använda lyftmekanismens spakar gör ingenting. I det här fallet finns det också ett problem med gaslyften.

Bild
Bild

Funktioner för pläteringsreparation

Det är inte svårt att återställa klädseln på en gammal stol. Bannern tar 30-60 minuter . Konstläder och känsliga tyger kan inte användas för denna procedur. Tyget ändras selektivt på sätet eller på ryggstödet.

Viktigt: när du planerar att lägga till ytterligare skum måste du ta hänsyn till denna tillsats vid dimensionering.

Bild
Bild

Den nya trimmen fixeras med möbelklammer med en speciell häftapparat. Arbetet går så här:

  • ta nödvändiga mätningar;
  • demontera stolen;
  • ta bort den gamla klädseln;
  • bifoga nytt material;
  • samla tillbaka produkten.
Bild
Bild

Hur fixar man en stångstol?

För rekonstruktion av korgstolar du kommer behöva:

  • sax (eller tång);
  • mejsel;
  • en uppsättning skal med olika kornstorlekar;
  • konstruktionskniv;
  • lim;
  • i vissa fall - lack.
Bild
Bild

Det första steget är att titta närmare på möblerna. Först efter att ha definierat hela listan med störningar kan du börja arbeta . Stavar som saknas måste bytas ut. De gör samma sak med trasiga vävar. Valet av en stång för utbyte utförs noggrant, med hänsyn till måtten på de återstående delarna; naturligtvis används bara samma träslag. Spruckna stavar repareras med stora mängder linolja.

Det kommer att ta lång tid. Ju mer olja arbetsstycket absorberar, desto bättre.

Efter blötläggning impregneras de igen . Ett kitt hjälper till att hantera de största sprickorna.

Bild
Bild

Rekommendationer

Ibland blir det nödvändigt att reparera de mjuka armstöden. Det är lämpligt att byta ut tygdelarna helt. Trästrukturer slipas med sandpapper . För din information: skumfyllningen bör också ändras helt. Annars kommer hon att förstöra det hela. Därför bedöms först tillståndet för skumgummi eller skumgummi. Med hänsyn till nedsättningen av gamla fyllmedel bör deras tjocklek ökas med 1-2 cm.

Stolarna kan endast repareras med hjälp av specialiserat möbelskumgummi. För att göra strukturen tätare separeras skumgummi och skumgummi med grov calico eller spunbond.

Bild
Bild

Alla tyger och klädsel ska spännas så bra som möjligt . Det är absolut nödvändigt att stoppa häftklamrar runt monteringshålen annars kommer materialet att riva. I gamla stolar är det bättre att byta bultar och muttrar innan du monterar dem. Vaddering och montering tar 1-4 timmar i olika fall. Ibland krävs ytterligare målning och användning av förstärkande metallhörn.

Rekommenderad: