Små Fåtöljer Med Hög Rygg: Vilken är Bättre För Att Koppla Av Hemma?

Innehållsförteckning:

Video: Små Fåtöljer Med Hög Rygg: Vilken är Bättre För Att Koppla Av Hemma?

Video: Små Fåtöljer Med Hög Rygg: Vilken är Bättre För Att Koppla Av Hemma?
Video: Så slipper du värk i axlar, nacke och rygg – "Det här är världens bästa övning" - Nyhetsmorgon (TV4) 2024, Maj
Små Fåtöljer Med Hög Rygg: Vilken är Bättre För Att Koppla Av Hemma?
Små Fåtöljer Med Hög Rygg: Vilken är Bättre För Att Koppla Av Hemma?
Anonim

Arrangemanget av en liten lägenhet är ett verkligt test av en designers kreativa möjligheter. I ett litet rum är det nödvändigt att göra en kompromisslösning som gör valet av kompakta möbler. Designen ska inte vara tråkig, förutsägbar. Du kan plocka upp små men iögonfallande möbler. Det räcker att bekanta dig med några viktiga regler, oroa dig för bekväma möbler. Låt oss titta närmare på små lounger med hög rygg.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Låt oss börja med att titta på de viktigaste fördelarna.

  • Sparar ledigt utrymme . Detta positiva ögonblick är särskilt viktigt för stadsbor, i vars lägenheter varje kvadratmeter är guld värd. Användningen av små fåtöljer gör det möjligt att få plats och inte fylla hemmet med skrymmande möbler, vilket för all sin komfort inte är helt lämpligt för sådana förhållanden.
  • Rörlighet . Sådana modeller är mycket lättare än standardmodifieringar, vilket gör dem lättare att flytta och transportera. Detta är ett plus om möblerna måste ordnas om från plats till plats, ofta kan en vuxen hantera att dra och släppa.
  • Praktiskhet . Den lilla storleken gör rengöringen enklare, eftersom dessa prover vanligtvis görs på benen och utrymmet under dem är lättillgängligt. Stolar överbelastar inte utrymmet och kan distribueras i nischer och hörn som inte kan användas för andra uppgifter.
  • Spara pengar . Små modeller kostar vanligtvis betydligt mindre än större modifieringar. Detta medför både lägre materialförbrukning och en förenklad tillverkningsprocess.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det bör sägas om bristerna. Endast en punkt anses vara den viktigaste, och det följer av särdragen hos produktens struktur. På grund av sin kompakta storlek kommer inte alla att trivas i stolen . Någon gillar att sitta vilande och luta sig mot armstöden, medan någons imponerande vikt eller höjd inte ger möjlighet att bekvämt sitta på ett litet säte.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller

Det finns ganska många modeller med hög rygg för vila, vi kommer att överväga de mest populära lösningarna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Gungstolar

Av de populära exemplen på små lösningar kan gungstolar noteras. Stolar vävda av rotting ser särskilt uttrycksfulla ut: de passar perfekt in i vilken design och exteriör som helst. Det är nödvändigt att välja en sådan möbel kompetent, utgående från egenskaperna hos din egen kropp. Moderna modifieringar görs i två konstruktionstyper: monolitiska och prefabricerade.

I en monolitisk stol är sätet och kroppen ett, och det monterade provet har ett separat säte . Material som rotting och vinstockar används för att skapa monolitiska produkter. Som ett resultat kännetecknas dessa stolar av miljövänlighet, sofistikering och komfort.

För tillverkning av prefabricerade modeller praktiseras både trä, metall och plast, och ryggen och sätena är som regel klädda med tyg eller läder i dyrare versioner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stolsängar

En ekonomisk lösning för en lägenhet är små fåtöljer som fälls ut i en säng. De passar perfekt in i rymdens design . Deras nytta ligger i det faktum att när du behöver det kan du sönderdelas och därmed bilda en annan plats att sova.

För en liten lägenhet eller ett rum är det här den bästa lösningen, eftersom du inte kan störa utrymmet under dagen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad ska man titta efter när man köper en stol?

När du väljer en liten modell för hemmet gör vi följande:

  • uppmärksamma stolar där sätet inte är särskilt djupt, och komforten i ryggen tillhandahålls inte av ett tjockt lager av fyllmedel, utan av dess ergonomiska konfiguration; förresten, med en bra struktur, ibland kan plast vara väldigt bekvämt;
  • om stolen behöver rymmas där det inte finns tillräckligt med utrymme i bredd, vägrar vi armstöd;
  • du kan se hörnstolar om det finns ett ledigt hörn i lägenheten, eftersom det också finns hörnmodeller av fåtöljer som inte tar mycket plats (även om deras parametrar visuellt ser solida ut).
Bild
Bild
Bild
Bild

En liten fåtölj, noggrant utvald, kan vara lika trevlig som en stor. MEN en ottoman kan kompensera för sina små dimensioner, vilket kommer att fungera som ett bekvämt stöd för benen (det bör noteras att vissa ändringar säljs med sätet). Och bristen på stöd för armbågarna i detta alternativ kommer att vara okritisk. Det viktigaste är att ha en bekväm rygg.

Bild
Bild

En översikt över Supercomfort fåtöljen presenteras nedan.

Rekommenderad: