Fåtölj I Trä Med Armstöd: Fåtölj Av Trä Med En Klassisk Rygg

Innehållsförteckning:

Video: Fåtölj I Trä Med Armstöd: Fåtölj Av Trä Med En Klassisk Rygg

Video: Fåtölj I Trä Med Armstöd: Fåtölj Av Trä Med En Klassisk Rygg
Video: Klä om fåtölj / Möbeltapetsering 2024, Maj
Fåtölj I Trä Med Armstöd: Fåtölj Av Trä Med En Klassisk Rygg
Fåtölj I Trä Med Armstöd: Fåtölj Av Trä Med En Klassisk Rygg
Anonim

Trästolar med armstöd är en populär och eftertraktad möbel och har inte gått ur mode på många år. Moderna trender inom inredningsmode fick tillverkarna att släppa ett stort antal olika modeller, vars relevans ständigt ökar.

Fördelar

Denna typ av konstruktion har förtjänat många fläktar, och på grund av dess praktiska och bekvämlighet kan den framgångsrikt användas i vilken stil som helst.

Trästolar med armstöd har följande obestridliga fördelar:

  • Renlighet och ofarlighet . Absolut miljösäkerhet och hygien för produkter uppnås genom användning av massivt naturligt trä.
  • Elegant utseende . Modeller produceras i ett stort sortiment, med en mängd olika mönster och texturer. Carving används ofta för klassiker, vilket ger en ovanlig lättnad för benen och armstöd. Stolarna och ryggarna på de stoppade modellerna finns i ett brett utbud av färger och stoppade tyger.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vissa produkter är dessutom dekorerade med skär av sten, metall, plexiglas och plast.

  • Bekvämlighet och komfort uppnås tack vare en smart design som perfekt stöder armar och ryggmuskler. Detta främjar total avslappning och ger fullständig vila. När det gäller deras avslappningskvaliteter kan stolar med armstöd jämföras med fåtöljer, men till skillnad från dem tar de mycket mindre plats och har en högre sittställning, vilket gör att du kan sitta bekvämt vid bordet.
  • Renovering och enkelt underhåll . Till skillnad från plast- eller metallstolar är trämodeller mycket reparerbara. Byte av skadade element kan göras punktvis och det finns ingen anledning att ändra hela ramen. Shabby armstöd slipas och lackeras, medan sits och ryggstöd enkelt kan återställas och spännas igen.
  • Status för produkter . Trämodeller med armstöd kan göra alla rum solida och presentabla, samt indikera rikedom och raffinerad smak hos husets ägare.
Bild
Bild

Olika sorter

Stolar utrustade med armstöd finns på möbelmarknaden i en mängd olika slag. Modellerna skiljer sig från varandra i konstruktion, design och tillverkningsmaterial.

Produkterna produceras i ett stort antal storlekar, från miniatyrmodeller med låg rygg till kungliga versioner, där höjden på ryggen överstiger höjden på en person i sittande ställning. Sådana produkter är inte särskilt praktiska för konstant användning, eftersom huvudet tvingas vara i ett onaturligt läge, vilket leder till obehag och spänning i nackmusklerna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

8 bilder

Installationen av dessa modeller är motiverad om rummet måste få status och pompa, liksom för att dekorera interiören. Stolens storlek kännetecknas av dess bredd och djup.

När du väljer dessa parametrar bör du komma ihåg att att sitta för djupt inte är lämpligt för personer med liten storlek - ryggen kommer inte att röra ryggen och ytterligare kuddar kan behövas.

Och om du rör dig tätt tillbaka, så finns det en möjlighet att dina ben inte vilar på golvet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Armstolarna på trästolar kan vara mjuka eller hårda

  • Klädseln är gjord av polyuretanskum och ett klädselstyg som liknar det där sätet och ryggen är gjorda.
  • Hårda är gjorda av massivt trä och kan dekoreras med sniderier och dekorativa skär. Deras yta är lackerad med speciella slitstarka föreningar, som gör att armstöden inte kan förlora sitt ursprungliga utseende under lång tid.
Bild
Bild
Bild
Bild

Rygg och sits är både hårda och mjuka. Den mjuka versionen är mycket bekväm för långvarig användning, men den behöver regelbunden och noggrann skötsel av klädseln. För stolar som ofta används som klädsel, måste du välja praktiska och hållbara material som flock och jacquard. Om stolen kommer att utföra en dekorativ funktion kan du bara fokusera på beläggningens dyra konsistens och skönhet.

Stela modeller är mer praktiska och lättare att rengöra och kan användas i kök och matsalar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

För att korrekt bestämma stolmodellen är det nödvändigt att bestämma dess funktionella tillämpning.

  • Om möbler köps för kontorslokaler eller i en studie , är det bättre att välja alternativet med mjuk rygg och sittklädsel. Som klädsel kommer ett omslag av ekoläder att vara idealiskt, vilket, till skillnad från naturligt, är bra för luftgenomsläpplighet, är lätt att rengöra och är mycket billigare. Äkta läder kan köpas om pallen ska användas sporadiskt. Vid konstant användning kommer en person att uppleva obehag av att materialet inte kan ventilera sig själv.
  • Om avföring förvärvas för vardagsrum eller sovrum , bör du fokusera på dess kompatibilitet med rummets stil och inredning.
Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller med armstöd passar bra inte bara i klassisk utan också i modern interiör.

Till exempel kommer en styv modell med raka former, frånvaron av snidade element och ett tydligt uttalat mönster av träfibrer att framgångsrikt passa in i stilen minimalism , och en kombination av trä med metall- eller glasinsatser är bra för högteknologi.

För modern och popkonst En ljus, mjuk modell klädd i dyrt tyg skulle vara ett bra alternativ.

Etnisk afrikansk stil du kan överväga produkter i gula och röda nyanser, och för Skandinaviska - en hård trämodell av trä i ljusa färger och med en matt yta.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du köper stolar för matsalen och köket är det bättre att föredra massiva trästrukturer med bekväma, lågt liggande armstöd. Sådana produkter är praktiska att äta, lätta att rengöra och ackumulerar inte damm. För användning på terrasser i lanthus är det bättre att använda styva modeller.

Bild
Bild

Det vadderade ryggstödet, armstöden och sätet tenderar att ackumulera fukt och är inte lämpliga för utomhusbruk. Alternativt kan du använda korgstolar med armstöd, som också kan klassificeras som träprodukter. De är hygieniska, bekväma, lätta, rörliga, fuktbeständiga och hållbara

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kostnaden för stolar med armstöd beror på trädslagets värde, klädmaterialets kvalitet och närvaron av dekorativa element. Tack vare det stora utbudet av produkter finns det ett urval av både mycket budgetstarka alternativ och lyxiga premiumprover med inslag av smide, snidning och exklusiv design.

Förutom traditionella singelmodeller finns det också eleganta rymliga mönster för två personer. Priset på sådana produkter kan nå 45 000 rubel. Och en billig, men ganska elegant och bekväm modell kan köpas för 6-8 tusen.

Du kan se olika modeller av stolar med armstöd i videon.

Rekommenderad: