Ramlösa Stolar (56 Foton): Mjuk Transformerande Stol Och Andra Modeller. Fyllmedel. Möbler Mått. Från Vilken ålder Kan Du Använda Den?

Innehållsförteckning:

Video: Ramlösa Stolar (56 Foton): Mjuk Transformerande Stol Och Andra Modeller. Fyllmedel. Möbler Mått. Från Vilken ålder Kan Du Använda Den?

Video: Ramlösa Stolar (56 Foton): Mjuk Transformerande Stol Och Andra Modeller. Fyllmedel. Möbler Mått. Från Vilken ålder Kan Du Använda Den?
Video: KidKraft Bord m. Stolar Heart 2024, Maj
Ramlösa Stolar (56 Foton): Mjuk Transformerande Stol Och Andra Modeller. Fyllmedel. Möbler Mått. Från Vilken ålder Kan Du Använda Den?
Ramlösa Stolar (56 Foton): Mjuk Transformerande Stol Och Andra Modeller. Fyllmedel. Möbler Mått. Från Vilken ålder Kan Du Använda Den?
Anonim

Ramlösa stolar dök upp för mer än ett halvt sekel sedan, men de fick verklig popularitet mycket senare. Vad orsakade denna kärlek, vad gör dessa möbler så populära? Tänk på de modeller som används tyger och fyllmedel, diskutera storlekarna.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Bean -bag (översatt från engelska - en påse bönor) kallas ofta en säckstol, päron eller ramlösa möbler. Mössor fick sin popularitet för sitt ovanliga utseende, praktiska och bekvämlighet . Tänk på fördelarna och nackdelarna med denna möbel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns flera positiva aspekter

  • Ovanligt utseende. Designens originalitet är slående - formen och konturerna finns, men det finns ingen grov ram.
  • Du flyter bara över golvnivå. Otrolig komfort i alla lägen.
  • Rätt belastning på ryggraden vid viktfördelning gör att du kan positionera dig med maximala hälsofördelar.
  • Mångsidig användning. Bönor är idealiska för en personlig uteplats, och vardagsrummet, barnkammaren, sovrummet och korridoren kommer att kompletteras perfekt med en mjuk ottoman eller en stoppad transformerande stol.
  • Stilen, locket och fyllningen har ett brett urval, kan användas i alla åldrar, med nästan vilken inredning som helst.
  • Skumpolystyrenmaterial inuti locket bildar inte mögel och tillåter inte tillväxt av svamp, de är perfekta för allergier hos ett barn.
  • Tack vare moderna material kan du inte vara rädd för extrema temperaturer eller hög luftfuktighet.
  • Enkel vård. En smutsig stol kan städas tack vare ett avtagbart lock som enkelt kan tas bort och tvättas i tvättmaskinen.
  • Kostnadseffektivt underhåll. Om ägaren plötsligt vill byta interiör är det inte nödvändigt att byta hela inredningen - det räcker med att byta omslaget på de ramlösa möblerna. Effekten uppnås med minimal kostnad.
  • Rörlighet. Dessa möbler är mycket lätta, medellivån på produkterna är cirka 7 kg.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Men det är värt att notera några av nackdelarna med bönor

  • Ramlösa möbler har inte ben, de kommer hela tiden att röra golvytan, vilket innebär att det blir smutsigt och lockytan raderas.
  • Du måste tänka mycket noga på detaljerna när du använder ramlösa möbler i vissa stilistiska riktningar. Till exempel, för Art Nouveau eller klassiska stilar, är denna användning sannolikt omöjlig.
  • Vid långvarig användning kan du märka att fyllmedlet är krossat, så du måste köpa det dessutom. I vissa fall, med särskilt aktiv användning, når dessa utbytbara volymer 25%.
  • Denna typ av möbler kan skadas avsevärt av håltagande och skärande föremål. Om det finns ett djur i huset som kan vässa klorna på möbler, kommer detta att medföra ytterligare risker.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är dem?

I utseende är ramlösa möbler ett dubbelt lock, varav det minsta är fyllt med ett speciellt fyllmedel. När du trycker på möblerna flyttas bollarna till lockets fria hålrum och upprepar därigenom en persons form och stöder honom lätt.

Form är allt i ramlösa möbler, bokstavligt och bildligt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika mönster gör att du enkelt kan välja den lämpligaste modellen

Formen på kuddsoffan är perfekt för ett par gäster . Ryggstödet och förlängningen av formen ger särskild komfort. Det kommer att vara bekvämt att lägga sig på sådana möbler och sträcka benen till sin fulla längd. Det är den mest populära modellen för ett stort rum, vardagsrum eller barnkammare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Päronet är mycket populärt . På grund av "ryggen" kan du enkelt ta en bekväm position.

Bild
Bild
Bild
Bild

Banan fåtölj mer än någon annan ser det ut som en vanlig stol. På grund av sin form används den ofta som en stol-säng eller solstol. Mycket funktionell med korrekt användning av sidoytorna - fickor placeras ofta där.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Klassisk väska hittade också mina beundrare. På grund av sitt spännande utseende och komfort är det mycket populärt bland ungkarlar och spelare. Det kan mycket väl finnas på en offentlig plats.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Geometriska former alltid uppmärksammats på grund av excentricitet. Bollen kommer att vara oumbärlig för ett sportfan, det finns till och med variationer i form av en fotboll eller basket. En fyrkantig fåtölj kompletterar intressant nog ett litet rum, den kan användas som en modulär inkludering av 2 eller fler föremål.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Mjuk tablett tar lite plats, men behåller funktionaliteten. Kommer att ge lust till inredningen i vardagsrummet, barnkammaren eller modebutiken.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Puff kommer att vara ett gediget alternativ för en hall, vardagsrum eller kontor. Den kan säkert användas för sitt avsedda ändamål som fotstöd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ramlös soffa kommer att ge en trevlig tidsfördriv till en familj eller ett litet företag. Och möjligheten till transformation kommer att vara en trevlig höjdpunkt och ett stort plus av funktionalitet, eftersom den kommer att kunna ta formen av en stor madrass. Påminner om en klassisk soffa.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

För tillverkning av sådana extraordinära möbler krävs specialmaterial. Detaljer sys med förstärkta trådar med särskild styrka, eftersom om sömmarna bryter igenom kommer möblerna snabbt att förlora sin funktionalitet . Och de använder också en mycket lång dragkedja, annars går det inte att få innerpåsen med fyllmedlet för att tvätta locket.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Omslag

Mycket beror på materialet i den framtida stolen. Vanligtvis väljs det för rummets syfte. Om stolen kommer att ligga i barnkammaren är det bättre att använda överdrag som är lätta att tvätta och torka. För poolområdet är det bättre att använda ett vattentätt skydd.

Mängden tyger som används är ganska begriplig - det finns många syften och typer! Tweed, vinyl, jacquard, velour och syntet kommer att kännas ganska bekvämt i form av ett omslag. Sammet, scotchguard hittar också sina beundrare. Oxford intar en speciell plats i den ramlösa möbelindustrin - ett färgstarkt tyg till ett överkomligt pris är lätt att rengöra och motståndskraftigt mot smuts. Päls kan mycket väl vara ett lock i ett prinsessas rum, och ett läderbyte kommer att dekorera en fåtölj i form av en fotboll för ett passionerat fan.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hjälpämnen

Isoporbollar placeras vanligtvis inuti locket, de spelar bra i tomrum när de används, de behåller sin form bra. Men det är bättre att ersätta smulan av detta material med ett annat material, eftersom det knarrar och sjunker kraftigt.

Tätheten av granulaten i den soptunnade stolen ska vara högst 25 kg / m3

Vid en lägre densitet kommer innehållet snabbt att krympa, utseendet och prestandan försämras.

Ett annat populärt fyllmedel är syntetiskt ludd, det har utmärkt prestanda som ett anti-allergen, har hög elasticitet och veckmotstånd.

Bovete skal, ris, bönor eller ärtor används från naturliga fyllmedel . Omedelbart noterar vi att denna typ av fyllmedel kan framkalla krig med gnagare.

Svanedun och fjädrar används också flitigt i den ramlösa industrin, kycklingderivat är inte på något sätt sämre än dem.

Träfyllmedel - klassiker, sågspån och spån kommer att vara ganska relevant.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

De flesta konsumenter väljer lätt formen och färgen på bönrundan, men möter samtidigt allvarliga problem när de väljer storlek.

Volymerna på denna typ av möbler, liksom alla andra, är proportionella mot en persons tillväxt

Storlek L designad för konsumenthöjd upp till 150 cm (produktvikt 4 kg), den här modellen används för barn och ungdomar, lätt att flytta.

Väska storlek XL går upp till 170 cm (produktvikt 5 kg), är ganska universell, lämplig för både ett barn och en vuxen med en genomsnittlig höjd.

Och storlek XXL lämplig för tillväxt från 170 cm eller ägare av stora storlekar (produktvikt 6, 5 kg).

Bild
Bild

Färglösningar

Färgpaletten ger konsumenten ett brett utbud av val. Tyget kan vara antingen vanligt och strikt eller brokigt och ljust. Syra- eller denimmotiv kommer att vara mycket relevanta i ett tonåringsrum.

Temateckningar från tecknade serier eller sagor kommer att tilltala barn, vuxna föredrar geometri eller monotoni.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

När du väljer en så viktig inredningsdetalj som en fåtölj, det är värt att komma ihåg några av nyanserna.

  • Stolens storlek ska vara lämplig för rummets storlek och höjden på ägaren.
  • Närvaron av en dubbelpåse gör möjligheten att rengöra stolens yta ganska bekväm. Om fyllmedlet hälls i huvudkåpan kommer det att komplicera processen att tvätta produkten avsevärt.
  • Tyget på ytterkåpan måste vara hållbart och praktiskt och av utmärkt kvalitet. Om användningen av stolen direkt beror på fuktinträngning, bör du ta hand om ett vattentätt övre lock. Det inre höljet måste vara starkt och fritt från skador.
  • Fyllmedlets sammansättning bör övervägas. Du ska inte köpa stolar med expanderad polystyrenflis.
  • Den väldesignade modellen innehåller ett bärhandtag, dräneringsringar för att tömma överflödig luft (annars kommer den att fly genom sömmarna) och en stor dragkedja. Om dragkedjan är utrustad med speciella skyddselement mot obehörig öppning kommer detta att vara ett stort plus.
  • Närvaron av ett reparationssats och en extra portion fyllmedel är välkommen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Exempel i interiören

Eleganta stilistiska riktningar accepterar inte dåligt sätt - det blir svårt att matcha ramlösa möbler med dem.

Moderna stilar accepterar enkelt en bönsäckstol eller en tablett, en ramlös soffa hittar plats i nästan alla interiörer som ersättning för skrymmande möbler.

I vardagsrummet, inrett i skandinavisk stil, ser ramlösa möbler väldigt organiska ut. Individualitet, komfort och säkerhet är välkomna här. En päronfåtölj med linnemönster kommer att vara en oföränderlig följeslagare till ett sådant vardagsrum eller sovrum.

Bild
Bild

Funktionen hos den ramlösa transformerande stolen kommer bara att betona denna praktiska minimalism.

Bild
Bild

Fusion älskar juiciness och originalitet. Så, en stoppad bananstol känns ganska bekväm bredvid en speglad bordsskiva eller egyptiska motiv.

Bild
Bild

Countrymusik kommer bekvämt att värma ett piller eller en påse, och ett loft kommer organiskt att placera en puff bland ospacklade väggar.

Bild
Bild

Bekvämlighet och säkerhet är välkomna i barnkammaren i nästan vilken stil som helst. Barnet kommer att kunna leka som vuxen, självständigt ordna om soffkudden, och den ammande mamman kommer att sitta bekvämt med barnet på en rund stol.

Redan innan barnet föds kan ramlösa möbler hjälpa en mamma att räta ryggen i ett bekvämt läge, oavsett om det är romantiskt eller fantasistilt.

Rekommenderad: