Möbler I Engelsk Stil (49 Foton): Mjuk Terrakotta Och Andra Klassiska Möbler, Barnmöbler Och Skåpmodeller

Innehållsförteckning:

Möbler I Engelsk Stil (49 Foton): Mjuk Terrakotta Och Andra Klassiska Möbler, Barnmöbler Och Skåpmodeller
Möbler I Engelsk Stil (49 Foton): Mjuk Terrakotta Och Andra Klassiska Möbler, Barnmöbler Och Skåpmodeller
Anonim

England har länge varit känt för sin konservatism, soliditet, stelhet och lojalitet mot tradition. Alla dessa funktioner är synliga i engelsk stil i interiören, och möblerna är ett direkt bevis på detta. Hög kvalitet, förmågan att tjäna i århundraden, praktiska, komfort, lyxiga finish och raffinerad smak - det är vad engelska möbler är.

Bild
Bild

Särdrag

Britterna har starka familjetraditioner, de har följt dem i århundraden, inte bara i det. när det gäller reglerna för beteende och livsstil. Med samma respekt behandlar de hushållsartiklar som överförs från generation till generation. Möbler i engelsk stil är en klassiker, en hyllning till de etablerade sederna, när värdefulla bitar har tjänat sina ägare och deras arvingar i århundraden.

  • För tillverkning av möbler använder britterna endast naturmaterial. Ek har alltid ansetts vara den traditionella träsorten för skåpmöbler i Storbritannien. Ekprodukter är elit- och statusmöbler. Med sin hjälp skapas lyxiga interiörer och dess täta och massiva trä kan tjäna i århundraden.
  • Engelska möbler av myr ek är ett av de dyraste alternativen, eftersom träets extrema täthet gör det svårt att bearbeta. Man tror att ekmöbler har en speciell energi, bevarar styrka, hälsa och vitalitet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Den speciella strukturen och höghållfastheten skyddar möbler från skador av tråkiga skalbaggar. Förutom, eket kännetecknas av ökad fuktbeständighet, det störs inte av extrema temperaturer, miljörenhetsmaterial tar det till de första raderna av dyra och lyxiga möbler.

  • Förutom ek för tillverkning av möbler använder britterna valnöt, idegran, körsbär, tall och mahogny.
  • Många arkitektoniska element används i dekorativ design av möbler: pelare, arabesker, pilastrar, basreliefer. Detta ger den en speciell lyx, monumentalitet och elegans på samma gång. Sådana möbler har fått en annan definition - arkitektoniska.
  • När de monterade möbler använde britterna aldrig spikar eller andra metallfästen. Alla delar är anslutna med hjälp av träpinnar införda i speciellt förberedda spår och fixerade med ett speciellt lim. Fogarna är så täta att efter slipning är det omöjligt att se lederna. För stoppning av stoppade möbler används naturliga textilier av hög kvalitet i ljusa och saftiga nyanser, sällskapstyger och äkta läder.
Bild
Bild
Bild
Bild

Enligt reglerna för den engelska inredningen ska stoppningen av stoppade möbler överlappa med tapetmönstret.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Engelska möbler har ett ovanligt rikt utbud av olika föremål. Utsökt inredning och naturmaterial ger det de obligatoriska egenskaperna hos aristokrati och komfort. Moderna möbler i engelsk stil är en harmonisk kombination av gamla traditioner och ny teknik.

För bord och stolar, välj ett mörkt trä . Godtagbara former av ett klassiskt matbord: runda, ovala, rektangulära, rektangulära med rundade hörn, stationära och glidande. Tidsbokning - middag, skrivarbetare, soffbord, soffbord och under en lampa.

Bild
Bild
Bild
Bild

Benens vanliga form är lockig, bordsskivan kan ha en glasyta . Ett sådant bord är en dekoration av köket, matsalen, kontorsytan, ger en touch av sofistikering och engelsk återhållsamhet. Borden kännetecknas av sin monumentalitet och utsmyckade design.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett obligatoriskt tillägg är stolar gjorda i engelsk stil, de kommer att vara samma dekoration som bordet . Stolarna har graciösa ben, höga eller låga ryggar i gitterstil och stoppade säten. Naturliga tyger med blommönster används för klädseln.

Bild
Bild
Bild
Bild

För britterna, som alltid har uppskattat komfort och mysighet, är en mängd olika stoppade möbler för avkoppling av stor vikt . De används ofta för soffor, soffor, banketter, ottomaner, fåtöljer i Voltaire-stil och halvfåtöljer. Det ikoniska märket är Chesterfield -soffan med läderklädsel, tillverkad med en vagnskoppling. Capitonné -slipsen (vagnen) används inte bara vid tillverkning av soffor utan även för fåtöljer, stolar, sängar, soffor. Klassiska fåtöljer är produkter med hög rygg, laterala "öron" som förvandlas till armstöd, låga böjda ben. Stolarnas storlekar kan vara olika, liksom deras former - stora, små, raka eller lockiga. Klädsel - dyrt tyg eller äkta läder.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom stoppade möbler, ett stort antal skåp - garderober för kontor, sovrum, vardagsrum, skåp, byråer, sekreterare, kistor, konsoler, bokhyllor, sängbord. Skåp är gjorda av stängda och öppna typer, med trä- eller spegeldörrar. Öppna skåp, till exempel skänk, kan ha en bakre panel. Färgschemat för skåpmöbler väljs främst i mörka toner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Möbler för ett barnrum i engelsk stil ska vara gjorda av naturligt trä , det är möjligt att lägga till element av smide, till exempel kan sänggavlarna smides. I engelska traditioner är det att föredra att använda ljusa och varma färger för barn.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ofta är barnmöbler fasader dekorerade med konstnärlig målning. Populär användning av sådana möbler som en byrå, en säng med en lockig sänggavel, graciösa stolar med snidade ben. Massiva föremål av naturligt trä kan ersättas med högkvalitativ imitation av MDF.

Köksmöbler , liksom andra, utmärks av sin massivitet och många objekt, därför kräver det mycket utrymme. Användningen av bänkskivor i sten och ekinsatser är mycket populär och ersätter köksskivor där maten skärs.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För köksugnar i engelsk stil är användningen av gjutjärn och blinda ytterdörrar karakteristisk, eftersom spisar i England upphettades med ved. Flera fack är gömda bakom dörrarna: för stuvning, sjudning, bakning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Engelska bad har stödjande tassar, som regel lejon. Förkromade, mässing, förnicklade kranar och kranar har en genomarbetad form, vita fajinsatser på handtag och ventiler.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Design

Engelska möbler är soliditet i stora föremål, nåd och sofistikering i mindre. Designen har sina egna egenskaper.

Konstnärlig dekoration , användning av arkitektoniska tekniker, skicklig carving, mässing och bronsbeslag.

Bild
Bild
Bild
Bild

Varm palett , främst naturliga färger - vinröd, brun, terrakotta, mörkgrön och deras nyanser. I dekorationen föredrar britterna att använda ljusare färger - vitt, ockra, beige, kaffe med mjölk, gyllene, sand.

Bild
Bild

En annan egenskap hos engelska möbler - detta är användningen av en mörk färg, ljusa möbler är mycket mindre vanligt. I detta fall uppmärksammade britterna åt vilken sida fönstren vetter. Rum med en nordlig orientering inreddes huvudsakligen i ljusa och varma färger - från ljus valnöt till choklad, medan södra sidan krävde användning av kallare färger - gråblå, grönaktig. Ljust trä - grädde, beige eller grått - var mindre vanligt än mörkt trä, men i det här fallet kom ljusfärgade klädsel till undsättning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Krav för klädsel , det är inte bara materialets kvalitet och naturlighet, utan också en obligatorisk skönhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Läder .

Bild
Bild

Sammet, corduroy - mjukt, varmt och fluffigt tyg används inte bara i klädsel, utan också som gardin, liksom för att göra kuddar.

Bild
Bild

Bomull . I England är det också ett traditionellt tyg för klädsel. Favoritritningar - geometri, bur, liten blomma.

Bild
Bild

Linne, damast, satin och tapet . Självförsörjande tyger med hög hållfasthet, ser bra ut i interiören, behöver inte ytterligare tillbehör, traditionella färger är abstraktion och blommönster.

Bild
Bild

I klassiska klädselstyg moderna passar in organiskt: läderersättningar, blandade tyger som flock, gabardin, etc.

Bild
Bild

Moderna prestationer och material för tillverkning av skåpmöbler har inte ignorerats . Förutom massivt trä används nu polerad plywood, MDF, fanerade fasader.

För att skapa en engelsk inredning är det inte alls nödvändigt att köpa tunga och dyra möbler av massiv ek, du kan beställa billiga modeller från plywood och MDF, som är något sämre i kvalitet än naturmaterial, men kan tjäna mer än en årtionde.

Bild
Bild

Vackra exempel

Barnrum för flickor med de rådande nyanserna i den traditionella engelska paletten. Soffans lätta klädsel kombineras med randig tapet på väggarna och ljusa textilier på sängen. Höga körsbärsfärgade balustrar, som sänggavel, ser ut som följeslagare med gardiner och ett terrakottafärgat bord. Små stänk av gyllene färg ger ett soligt humör.

Bild
Bild

Sovrum , i det inre som kontrasten av en ljus bakgrund och mörka möbler spelas upp. Det snövita taket, ljusbeige väggar, textilier i naturliga nyanser fungerar som en utsökt bakgrund för möblerna i färgen på myr ek.

Bild
Bild

Köksmöbler målade i ljusa färger, en bordsskiva av naturligt trä och stolar av samma material ser texturerat ut mot bakgrunden. Kökskamin i samma kontrastfärg.

Bild
Bild

Matsal , där klädseln på stolarna upprepar mönstret av tapeter på väggar och gardiner. Trots det mörka träet som byrån, sängbordet, bordet och stolarna är gjorda av fyller det gula överflödet utrymmet med solljus.

Rekommenderad: