Hörnstolar: Hopfällbart Rundat Kök Och Hall, Andra Modeller

Innehållsförteckning:

Video: Hörnstolar: Hopfällbart Rundat Kök Och Hall, Andra Modeller

Video: Hörnstolar: Hopfällbart Rundat Kök Och Hall, Andra Modeller
Video: Lektion 10 köket och hemma 2. Se videon 💖 2024, Maj
Hörnstolar: Hopfällbart Rundat Kök Och Hall, Andra Modeller
Hörnstolar: Hopfällbart Rundat Kök Och Hall, Andra Modeller
Anonim

Sällan gör en inredning utan stoppade möbler och i synnerhet mysiga fåtöljer. På samma gång, förutom modeller av den traditionella typen, har hörnmotstycken stor efterfrågan från konsumenterna. Materialet i den här artikeln kommer att berätta om deras funktioner, sorter och hjälpa dig att göra rätt val.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Hörnstolar skiljer sig från traditionella motsvarigheter i form av rygg. Oftast består den av två element. Och även i tillverkarnas linjer finns det alternativ där formen är rundad eller till och med helt asymmetrisk. Modeller kan också skilja sig åt i fasadens form, sätet kan vara fyrkantigt, med ett avfasat hörn eller avrundat.

Bild
Bild

Denna möbel är mångsidig: den är lämplig för placering mot väggen, i hörnet och mitt i rummet . Samtidigt, beroende på design och form, kan hörnstolar placeras i rum för olika ändamål (på ett kontor, sovrum, vardagsrum, barnkammare, på en inglasad loggia eller balkong).

Bild
Bild

De kan vara parade eller singel, en del av en möbeluppsättning eller fristående möbelartiklar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hörnstolar är extraordinära, estetiskt tilltalande och funktionella . Med deras hjälp kan du zonera inredningen, introducera en diskret organisation i den och belysa sektorerna i gästutrymmen och rekreationsområden. I möbelbutiker presenteras de i ett brett sortiment, de utmärks av en rik färgpalett. I det här fallet kan köparen välja ett alternativ för att skapa en specifik inredningsstil.

Bild
Bild

Armstöd för sådana möbler är extremt sällsynta, bara i designermodeller. I detta fall kan produkten inte ha mer än ett armstöd. Samtidigt kan sätet vara en enkel singel och kompletteras med en tjock matta för en bekväm sittplats. Det extra elementet kan vara stationärt och avtagbart.

Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt över arter

De befintliga modellerna av hörnstolar kan klassificeras enligt flera kriterier. Till exempel, efter typ, storlek och form, är de indelade i alternativ för vuxna och produkter för barn. Dessutom och vuxna och barnmodeller kan vara stationära och transformerbara … Varje produkttyp har sina egna egenskaper.

Bild
Bild

Modeller av standardtyp är bara stoppade på framsidorna . De är fodrade med billigt tekniskt material på baksidan och kan därför inte installeras i mitten av rummet. De placeras exakt i hörnen och väljer specifika zoner i vissa rum. Sådana modeller köps i ett litet vardagsrum och en korridor för att ordna ett burspråk och en inglasad loggia.

Bild
Bild

Ömöbler när det gäller placering anses vara bekvämare. Den kan placeras både längs väggen i rekreationsområdet och framför eldstaden ., i mitten av rummet mittemot soffan, på båda sidor av soffbordet, öppen spis. Dessutom kan dessa möbler vara modulära och komplettera soffans modulära design. Modulsystem anses vara ett av de bästa; sådana möbler kan bekvämt placeras i rum med olika områden.

Bild
Bild

Fällbara fåtöljer kombinerar funktionerna i fåtöljer och enkelsängar . De kan användas för att ta emot sena gäster. Kanten bildas av ett säte och ett vadderat ryggstödsblock. Utbudet av sådana modifieringar är dock litet.

Dessutom skapas en koja oftare genom att ansluta en hörnstol med element av modulära möbler som köps för att ordna ett vardagsrum.

Bild
Bild

Formmässigt är modifieringarna klassiska fyrkantiga och rektangulära, diamantformade och rundade. Runda modeller har en rundad rygg, liknande ett segment av en cirkel . I allmänhet kan formen på ryggen vara monolitisk, enkel, bestående av två element, raka eller konkava, hårda eller mjuka, kronformade, höga eller låga, med eller utan avtagbara kuddar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Designen är indelad i alternativ med och utan ben . Stödens höjd varierar: beroende på modifiering kan den vara liten, andra modeller är mer som stolar med höga ben. Samtidigt, för att spara materialet i golvbeklädnaden, kan tillverkarna förse produktstödet med gummikuddar.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller benens form kan den vara rak, rektangulär, rund, konformad, snidad, lockig.

Bild
Bild

Material (redigera)

Olika råvaror används vid tillverkning av hörnstolar. Ramen är tillverkad av spånskiva, MDF och trä (bok, ek), samt metall . De mest kortlivade alternativen anses vara tillverkade av träbearbetningsprodukter. De är ömtåliga och kräver noggrann hantering. Trämodeller kännetecknas av hållbarhet och praktiska egenskaper. Metallmotstycken är också hållbara, deras strukturer är stängda när metallelement inte är synliga och öppna.

Bild
Bild

Ett fjäderblock eller latex används som fyllning . Lågkostnadsmaterial är polyuretanskum och skumgummi, men deras egenskaper är sämre än andra analoger när det gäller praktisk och hållbarhet. När det gäller klädseln för hörnstolar av den vanliga och rundade typen används naturligt och ekoläder i produktionen, liksom möbeltextilier: flock, chenille, gobeläng, velour, jacquard.

Bild
Bild

Urvalstips

För att produkten ska hålla länge och passa bra in i ett visst rum, När du köper måste du vara uppmärksam på:

  • produktens form och storlek;
  • dess nyans kompatibilitet med interiörens färg;
  • praktiska klädsel;
  • ramens tillförlitlighet och stödelement.
Bild
Bild

Dessutom måste du överväga stilen. Till exempel, produkter med snidade stöd och en rygg kommer framgångsrikt att passa in i interiören i den klassiska stilen … Analoger med en lakonisk form utan inredning är lämpliga för minimalismstilen. Mjuka bekväma hörnfåtöljer kan dekorera utformningen av stilarna av modern, art deco, brutalism. Ramlös - passar in i interiören i loungestilen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessa modifieringar kan placeras i burspråk och barnrum.

Bild
Bild

Vackra exempel i inredningen

Vi erbjuder några exempel på ett bra val av hörnfåtöljer för olika rum i bostaden:

två hörnstolar med ett puffbord i vardagsrummet

Bild
Bild

hörnfåtölj med mjuka klädsel och kuddar för hallen

Bild
Bild

parade produkter med snidade stöd och ryggar

Bild
Bild

parade stolar för att ordna ett rekreationsområde

Bild
Bild

val av en hörnfåtölj för sovrummet

Rekommenderad: