Gör-det-själv Fällstol (20 Bilder): Hur Man Gör En Fällstol Från En Hopfällbar Säng Och Trä Enligt Ritningar Med Mått?

Innehållsförteckning:

Video: Gör-det-själv Fällstol (20 Bilder): Hur Man Gör En Fällstol Från En Hopfällbar Säng Och Trä Enligt Ritningar Med Mått?

Video: Gör-det-själv Fällstol (20 Bilder): Hur Man Gör En Fällstol Från En Hopfällbar Säng Och Trä Enligt Ritningar Med Mått?
Video: Mood Ställbar 2x90 2024, April
Gör-det-själv Fällstol (20 Bilder): Hur Man Gör En Fällstol Från En Hopfällbar Säng Och Trä Enligt Ritningar Med Mått?
Gör-det-själv Fällstol (20 Bilder): Hur Man Gör En Fällstol Från En Hopfällbar Säng Och Trä Enligt Ritningar Med Mått?
Anonim

En fåtölj är en möbel som gör att en person kan känna sig bekväm och avslappnad. Men inte alla möbler av detta slag är så praktiska att transportera - det kommer inte att vara möjligt att ta med sig det och använda det var du vill. Detta inkluderar dock inte en vikprodukt som har en liten massa och storlek. Denna stol är inte så lätt att hitta i butiker, så hantverkare har hittat sätt att göra det med egna händer.

Bild
Bild

Verktyg och material

Så, för att själv kunna göra en hopfällbar trästol för ett sommarboende måste du ha flera saker till hands. Först och främst talar vi om följande material och verktyg:

  • roulett;
  • penna;
  • linjal av metall;
  • skruvmejsel;
  • fick syn på;
  • borra;
  • symaskin;
  • sax;
  • konstruktion häftapparat;
  • finkornigt sandpapper.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller materialen måste du ha till hands:

  • stänger för att skapa en stolram;
  • skruvar och bultar;
  • metall gångjärn;
  • trä (för en produkt av denna typ kan du till och med ta spånskiva och plywood).

Dessutom behöver du tyg för stolens klädsel. Urvalet bör baseras på ägarens behov. De mest föredragna alternativen är welfot, flock, nylon, mikrofiber, jacquard, mattning, polyester. Du behöver också lite skum för att lägga den under sittklädseln. Detta kommer att göra det mycket bekvämare att sitta på stolen.

Du kommer också att behöva ha ritningar och diagram över framtida möbler, där arbetets framsteg och handlingssekvens kommer att beskrivas så detaljerat som möjligt och allt kommer att vara genomtänkt till minsta detalj. Du kan antingen göra dem själv eller simulera dem med ett datorprogram eller hitta dem på specialiserade webbplatser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkningsmetoder

Det ska sägas att det idag finns ett stort antal sätt och metoder för att göra stolar. Det kan vara glidande, trippel layouter, etc. - det finns många alternativ för skisser och modeller. Låt oss till exempel ta två av de vanligaste sätten att göra en bra trädgårdstol.

Gjort av trä

Ett av de mest populära alternativen för att göra en fåtölj är trä. Den är relativt lätt att göra, hållbar och lätt att bära vart du vill. Den kan till och med installeras i en PVC -båt för en mycket bekvämare fiskeupplevelse.

För det för att skapa en sådan stol måste du först applicera konturerna av de framtida elementen i strukturen i fråga på plywooden som förberetts i förväg … När detta är gjort måste du ta en sticksåg och klippa ut delarna strikt enligt märkningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nu måste träklossarna delas upp i lameller som ska användas för att skapa rygg och sits. Därefter utför vi skapandet av hoppare från brädorna, som har en något större tjocklek. Från ändsidan på kanterna tar vi bort avfasningarna i en vinkel på 45 grader. För att montera stolen måste du ha 16 lameller och ett par ihållande hoppare.

För att skapa en sätesram måste du ha 9 lameller och 2 plywoodben till hands . Dessa delar är vanligtvis anslutna till varandra med hjälp av bultar och skruvar. Nu fixar vi de yttre skenorna med ett par skruvar på varje sida. Enligt samma algoritm är produktens baksida sammansatt av 2 ben, 2 ihållande hoppare, 7 skenor, en övre bygel och en rundad kant med ett hål i mitten.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det bör noteras här att hela monteringsprocessen för stolen bör kontrolleras med en kvadrat, och lamellerna ska vara inriktade vinkelrätt mot plywoodbenen. Detta slutför monteringen av trästolen.

Det återstår bara att avsluta stolen med en antiseptisk, fläck och lack i två lager, varefter den kan användas. Du bör också föra den till ett sådant tillstånd att det inte finns några flisar eller andra defekter på den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Från en gammal mussla

Nästan alla av oss har en gammal hopfällbar säng på landet eller på balkongen. Om den inte används kan den användas för att göra en ganska bra fällstol. För att göra detta måste vi först klippa ut delen som ligger i mitten, tillsammans med benet och sedan ansluta de återstående delarna för att få en sådan solstol.

Först markerar vi de områden som vi kommer att såga av med en bågfil . Efter det gör vi ett ämne av en metallstav, varifrån en 8 centimeter lång insats kommer att göras. Efter att ha dragit sig tillbaka från platsen för den föreslagna skärningen med 3-4 centimeter gör vi i ett av ramens rör ett genomgående hål för en nit eller en M5-skruv. Ett hål av samma typ ska göras i insatsen.

De ska nu anslutas och säkras med den angivna skruven. Nu skjuts spetsen på det andra anslagsröret på insatsen, varefter de ska borras i enheten. Sedan fästs rören med insatsen med nitar eller bultar med Grover brickor och muttrar. Detta kompletterar stolramen.

Bild
Bild

Om spjälsängen har en liggande duk kan den lämnas och användas . Det är bara nödvändigt att ta bort fjäderstagen på den plats där den mellersta delen av vikbädden var, vik den släppta tygbiten på mitten och lägg den på sätet. Om duken är sliten är det bättre att göra en ny av något tätt tyg. Materialet kan till och med tas bort eller göras direkt runt ställningsrören.

Fördelarna med en sådan stol är uttalade - den har en liten massa, ramen är motståndskraftig mot fukt, och muslingens egenskaper gör det bekvämt att transportera.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rekommendationer

Om vi pratar om rekommendationer, så är den första, som bör sägas, att du inte under alla omständigheter bör försumma skapandet och noggranna studier av diagrammen och ritningarna av stolen. Hur hög kvalitet stolen kommer att bli beror på deras riktighet . (utan strukturella defekter och brister).

Den andra viktiga punkten som jag vill prata om är att du endast ska använda fuktresistent lack och fläckar av hög kvalitet för att träna och täcka stolen. Detta görs för att skydda träprodukten från effekterna av naturliga faktorer (vatten och ultravioletta strålar) och för att förlänga dess hållbarhet.

En annan aspekt rör det faktum att det bör inte finnas några grader eller oegentligheter på trämodellen … Och för detta är det nödvändigt att utföra högkvalitativ bearbetning av stolens träelement med sandpapper.

Bild
Bild

Som du kan se kommer det inte att vara svårt att göra en fällstol med egna händer, om så önskas och med ritningar, även för en person utan erfarenhet av detta.

Rekommenderad: