Designerstolar För Köket: Att Välja Ovanliga Stolar. Egenskaper, Fördelar Och Nackdelar

Innehållsförteckning:

Video: Designerstolar För Köket: Att Välja Ovanliga Stolar. Egenskaper, Fördelar Och Nackdelar

Video: Designerstolar För Köket: Att Välja Ovanliga Stolar. Egenskaper, Fördelar Och Nackdelar
Video: Martoffes™ Space Saving Furniture 2024, April
Designerstolar För Köket: Att Välja Ovanliga Stolar. Egenskaper, Fördelar Och Nackdelar
Designerstolar För Köket: Att Välja Ovanliga Stolar. Egenskaper, Fördelar Och Nackdelar
Anonim

Efter att ha gjort en bra renovering i köket är det logiskt att slutföra det med en vacker miljö. Den vanliga matgruppen är inte imponerande idag. Endast designer saker kan ge en särskiljande bild till köket. Stolar är en viktig möbel, människor i västerländsk kultur kan inte klara sig utan dem, det är inte vanligt att vi sätter oss på golvet. Stolar har inte bara funktionellt utan också estetiskt värde. När du kommer in i köket kommer en extravagant grupp möbler att uppmärksamma sig själv.

Bild
Bild
Bild
Bild

Krav på köksmöbler

Köket är inte ett vardagsrum och behöver speciella möbler, Därför har den sina egna specifika krav:

  • stolar måste vara fuktbeständiga;
  • icke-märkning;
  • lätt att rengöra även med användning av hushållskemikalier;
  • de måste ha starka, slitstarka egenskaper, eftersom de utsätts för daglig ökad stress;
  • sätena ska vara bekväma, funktionella;
  • säker;
  • mönster ska ha vackra, ursprungliga former.

Vi kommer att prata om designalternativ, de kan enkelt väljas med hänsyn till de angivna kraven. Men ibland offrar ägare det praktiska till förmån för unikhet, sofistikering eller stilistisk nödvändighet. Ett sådant beslut är motiverat om matplatsen ligger på ett tillräckligt avstånd från arbetsområdet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur utrustas lokalerna?

I de flesta fall kommer stolarna med ett matbord. Detta gäller särskilt designermodeller, för vilka det inte går att hitta ett identiskt bord.

Innan du köper en matgrupp bör du noggrant beräkna det förberedda området. Satsen bör inte bara gå in i de tilldelade gränserna, utan också fungera fritt under de förlängda stolarnas förhållanden, inte störa passagen i köket.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett stort rum rymmer alla typer av möbler för matplatsen, till och med "spridande" stolar, upp till fåtöljer. Och för små ytor måste du försöka göra stolarna bekväma, ergonomiska, kompakta och snygga. Du kan behöva nöja dig med modeller med smala säten som pallar och med nästan villkorlig rygg. I helt icke-standardiserade kök kan transformatorstolar behövas, som kan fällas och tas bort efter att ha ätit.

För trånga utrymmen har designers utvecklat samlingar av möbler av transparent plast, glas samt öppet luftigt alternativ som släpper in ljus och det omgivande rummet genom att visuellt bevara rummets volym.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Strukturellt har designerstolar ett oändligt antal alternativ, men de faller alla in i huvudkökskategorierna:

  • matsalar;
  • bar;
  • avföring.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Matmöbler kan ha massiva eller kompakta former, höga eller låga ryggar, utrustade med armstöd som stolar, fällas ut och fällas vid behov. Dessutom finns stolarna i kategorierna hård, medium och mjuk . Hårda möbler har ingen klädsel. Modeller av medelhårdhet är utrustade med ett litet dämpande skum. Mjuka alternativ är utrustade med bekväma fyllningar. Deras kvalitet är lätt att kontrollera - när de trycks bör de återgå till sin ursprungliga form.

Stolar är också indelade efter materialet från vilka de är gjorda. Modern högkvalitativ plast, trä, MDF, glas används ofta för köksinredning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra modeller

Mängden designade köksmöbler gör det möjligt att matcha den till vilken stiliserad inredning som helst. Med hjälp av kataloger kan du göra det perfekta valet av stolmodell i färg, struktur och konfiguration. Låt oss överväga de mest intressanta manifestationerna av designidéer.

Unik matgrupp. Glastoppen vilar på fasta ben som imiterar frodiga buboer. Ryggarna på stolarna är gjorda i form av bokstäver som hänvisar till namnen på deras ägare. Möblerna har en icke-standardiserad konkretiserad karaktär och är enastående .

Bild
Bild

Ovanlig extravagant modell lämplig för ultramoderna interiörer

Bild
Bild

Matgrupper i stil med minimalism, modern, hi-tech och andra moderna trender. I en inredning är stolarna gjorda i form av texten "bockmarkeringar". I en annan version liknar smala, graciösa, extravaganta ryggar majestätiskt sittande figurer i klädrockar i något hemligt mystiskt samhälle

Bild
Bild
Bild
Bild

Fantastisk design av matstolar som visar en våg. De produceras av en slät krökt linje, som om de dras med en enda våg av handen. Denna kollektion har en annan färgpalett, men de svartvita alternativen är särskilt intressanta .

Bild
Bild

En stol skapad på ett lapptäcke (sydd av plåster). Sådana möbler kommer att passa bra med lapptäckta köksplattor och är lämpliga för retrostilar eller Provence, shabby chic riktningar

Bild
Bild

Designerkollektioner av barstolar

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För matsalen är det inte nödvändigt att välja monotona produkter. De kan ha olika former eller strukturellt desamma, men varierade i färg. Sådana möbler skapar ljusa accenter i ett svartvitt kök .

Bild
Bild

Sammansättningar av stolar av glas eller transparent plast är lämpliga för små rum, de överför ljus och bevarar rummets volym. För samma ändamål kan du behöva produkter med tomma ryggar, som endast anges med konturerna på raderna

Bild
Bild

En strikt, lakonisk samling stolar med en strömlinjeformad, nästan kosmisk form, skapad för interiörer i urbana stilar

Bild
Bild

Om möjligt är det bättre att köpa en designerkollektion av stolar för ditt kök, de kommer att skapa en ovanlig, exceptionell semesteratmosfär.

Rekommenderad: