Ergonomiska Stolar: Fördelar Och Nackdelar. Granskning Av De Bästa Modellerna Och Tips För Att Välja

Innehållsförteckning:

Video: Ergonomiska Stolar: Fördelar Och Nackdelar. Granskning Av De Bästa Modellerna Och Tips För Att Välja

Video: Ergonomiska Stolar: Fördelar Och Nackdelar. Granskning Av De Bästa Modellerna Och Tips För Att Välja
Video: DON'T Buy A Mesh Chair Until You WATCH THIS! 2024, Mars
Ergonomiska Stolar: Fördelar Och Nackdelar. Granskning Av De Bästa Modellerna Och Tips För Att Välja
Ergonomiska Stolar: Fördelar Och Nackdelar. Granskning Av De Bästa Modellerna Och Tips För Att Välja
Anonim

En kvalitetsstol kan hjälpa till att lindra smärta i rygg, nacke, armar och ben. Sådana möbler kan användas för både arbete och fritid. En mängd olika modeller låter dig välja ett kvalitetsalternativ för alla tillfällen.

Ergonomiska stolar kan utformas för barn eller vuxna.

Du bör välja mycket noga så att möblerna definitivt håller hög kvalitet.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

En ergonomisk stol skiljer sig markant från andra sittmöbler. En vanlig stol lägger en viss belastning på kroppen, vilket kan leda till smärta . Omvänt lindrar en ergonomisk stol stress från viktiga områden. När du använder sådana möbler slappnar musklerna av.

Bild
Bild

Ergonomi är särskilt viktigt när man sitter länge . Vid tillverkning av sådana stolar beaktas alla parametrar hos en person, inklusive höjd, vikt och kroppsposition. De flesta modellerna gör det möjligt att justera den optimala höjden på alla delar. Barnstolar gör att du kan sitta med platt rygg utan obehag.

Bild
Bild

De främsta fördelarna med sådana modeller inkluderar ett antal faktorer

  1. Minskar muskelsmärta som vanligtvis uppstår efter långvarigt sittande. Efter en tid försvinner obehaget helt, liksom trötthet i slutet av arbetsdagen.
  2. Ett utskott på ryggprofilen stöder nedre delen av ryggen.
  3. Vippmekanismen och det flexibla stödet gör att du kan ta en bekväm position vid långvarig användning av stolen.
  4. Det finns inget universellt alternativ, men alla parametrar kan anpassas för ägaren av möblerna.
Bild
Bild
Bild
Bild

Ergonomiska möbler har fortfarande några mindre nackdelar . Vissa budgetmodeller har helt syntetiskt nät, vilket kan förstöra kläder. Kvalitetsstolar kan vara ganska dyra. Det är värt att notera att sådana möbler är utformade för 9 års användning när det gäller hållbarhet.

Visningar

Ergonomiska stolar har liknande egenskaper och utseende. Men modeller kan ha olika former, tillverkade av olika material. Det finns flera populära typer av ergonomiska stolar.

Bild
Bild

Sadelstol . Ger rätt belastning på musklerna, vilket säkerställer en bra hållning. Huvuddragen är frånvaron av tryck på höfterna, benen svullnar inte ens vid långvarig användning.

Bild
Bild

Knästol . Sätet lutar något framåt, det finns ett knästöd. Denna stol håller rätt hållning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Affärsstol . Har en unik dynamisk passform. Dessa stolar väljs ofta för barn och tonåringar.

Bild
Bild

Det är inte värt att fokusera enbart på produkttypen. Det är viktigt att stolen är bekväm att sitta . Möbler för barn bör tas särskilt allvarligt. Stolen ska stödja ryggen och nedre delen av ryggen så mycket som möjligt så att hållningen är jämn och korrekt. I vissa fall är det vettigt att fokusera på tillägg i form av armstöd, nackstöd och fotstöd.

I vissa fall är det vettigt att fokusera på tillägg i form av armstöd, nackstöd och fotstöd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modellöversikt

Tillverkare erbjuder ett brett utbud av ergonomiska stolar för alla smaker. Alla modeller skiljer sig åt i design, kostnad, funktionalitet. Låt oss presentera de bästa alternativen.

Ergonomisk stol med hög rygg . Ryggstödet i mesh är utformat för att stödja ryggraden i 5-6 timmar utan avbrott. Hissen gör användningen bekvämare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Black Mesh Hi Swivel Chair . De breda handtagen, nackstödet och lyften gör att du kan glömma trötthet i slutet av dagen. En lämplig stol för långvarig och daglig användning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mirra stol av Herman Miller . Kombination av funktionalitet och stil. Stolen kan anpassa sig till ägaren, vilket gör att den sticker ut bland andra.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mid-Back Black Mesh Swivel Task Chair . Lätt att anpassa för ägaren. Ryggstödet kan ändra form.

Bild
Bild
Bild
Bild

Wellness Mid-Back kontorsstol . En bra lösning för lång dagligt sittande. Ryggen stöder ryggen väl.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kulik System Victory . Swing -funktionen gör användningen bekvämare. Ryggen är ganska stel, vilket gör att du kan korrigera din hållning.

Bild
Bild

Val

Många ergonomiska stolar ser attraktiva ut men ger inte mycket rygg- och muskelfördelar. När du väljer möbler bör du fokusera enbart på funktionalitet. En ergonomisk stol måste skräddarsys för ägarens behov. Viktiga nyanser bör beaktas.

Sätes höjd . En kvalitetsstol bör kunna ändra denna parameter. Justera höjden så att dina höfter är något högre än dina knän och fötterna är platta på golvet.

Bild
Bild

Sittdjup . Genom att justera denna parameter kan du ändra passformen.

Ställ in djupet så att det är cirka 5 cm mellan säteskanten och insidan av knäet så att blodet kan cirkulera korrekt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rygghöjd . Möjligheten att ändra denna parameter gör att du kan fördela belastningen på ryggraden korrekt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vridbar bas . Detta är ganska bekvämt, eftersom du kan vända utan att gå upp. Detta ökar åtkomstområdet betydligt under drift.

Bild
Bild

Ryggstödets vinkeljustering . Gör att du enkelt kan ändra kroppens position. Använd olika vinklar under dagen.

Bild
Bild

Armstödsinställning . Deras höjd måste vara varierande. I vissa modeller kan även armstödens bredd justeras. Om du tänker arbeta vid en dator länge, bör du vara uppmärksam på närvaron av ett speciellt stöd för handen. Det minskar belastningen av att använda musen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hjul och deras bas . Denna detalj ger rörlighet till stolen. Man bör komma ihåg att huvudlasten är fördelad på två hjul, så de måste vara av hög kvalitet. Det är bra om det är baserat på minst 5 rörliga element.

Vi bör också vara uppmärksamma på att hjulen kan utformas för hårda och mjuka ytor.

Bild
Bild

Svankstöd . I kvalitetsmodeller kan denna parameter justeras för att uppnå en optimal position. Perfekt om stödet är oberoende av ryggstödet och kan höjas och sänkas separat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nackstöd . Dess närvaro är mycket viktig för långvarigt arbete i sittande ställning. Det är ännu bättre om dess höjd och vinkel kan ändras efter behov.

Rekommenderad: