Skolbarns Hörn Med Garderob (32 Bilder): Förvandla Barnmöbler Med Ett Fällbart Skrivbord Och En Bokhylla För Läroböcker Och Böcker

Innehållsförteckning:

Video: Skolbarns Hörn Med Garderob (32 Bilder): Förvandla Barnmöbler Med Ett Fällbart Skrivbord Och En Bokhylla För Läroböcker Och Böcker

Video: Skolbarns Hörn Med Garderob (32 Bilder): Förvandla Barnmöbler Med Ett Fällbart Skrivbord Och En Bokhylla För Läroböcker Och Böcker
Video: Billy bokhylla platsbyggd - Hur gjorde vi? 2024, April
Skolbarns Hörn Med Garderob (32 Bilder): Förvandla Barnmöbler Med Ett Fällbart Skrivbord Och En Bokhylla För Läroböcker Och Böcker
Skolbarns Hörn Med Garderob (32 Bilder): Förvandla Barnmöbler Med Ett Fällbart Skrivbord Och En Bokhylla För Läroböcker Och Böcker
Anonim

Barn växer upp snabbt. Det är som om barnet nyligen lekte med leksaker och plötsligt kom hans skoltid, lektioner, första självständigheten omärkligt. Det är under denna livstid som föräldrar på allvar måste tänka på att ordna ett barnrum. När du skapar en inredning i ett barns rum måste du först och främst ta hänsyn inte bara till utseendet på rummet, utan också till dess säkerhet och mångsidighet. Möbler spelar en stor roll i utformningen av barnkammaren, det ska vara bekvämt för att sova, bekvämt för spel och aktiviteter.

Nyligen föredrar de flesta föräldrar moderna möbelmodeller och väljer ett hörn för ett skolbarn med en garderob. Denna design kombinerar allt som behövs för ett barns dagliga liv: ett skrivbord, en rymlig garderob och hyllor för böcker. Ett sådant hörn gör barnkammaren vacker och gör det möjligt för eleven att lagra saker och skolmaterial ordentligt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

I många lägenheter och hus tillåter bostadsutrymmet föräldrarna att tilldela ett separat rum för barnet. Naturligtvis anses detta vara ett utmärkt alternativ för oberoende utveckling av personligheten, studenten kommer att kunna gå i pension och känna sitt personliga utrymme. Men om bostaden är liten måste vuxna hantera problemet med att organisera en arbetsplats för barn, eftersom studenten från första klass måste förbereda läxor.

I det här fallet kommer studentens hörn med en garderob till undsättning.

På grund av sin mångsidighet kommer detta möbelalternativ att säkerställa att alla nödvändiga föremål för barnets liv finns i rummet, blir nyckeln till god vila och framgångsrik studie.

Bild
Bild
Bild
Bild

Till skillnad från andra typer av barnmöbeldesigner har skolhörnet sina egna särdrag:

  • Obligatoriska möbler överensstämmer med elevens höjd . För att inte misstas med dessa indikatorer rekommenderas det att vara uppmärksam på tillväxtmarkörerna, som anges på produkten, de hjälper också till att ställa in hörnet i rummet korrekt.
  • Bekväm placering av alla föremål . Barnet kommer att kunna få eller lägga saker på egen hand utan hjälp av vuxna och kommer att veta var de befinner sig.
  • Full överensstämmelse med tema och färg på möblerna till studentens golv . Produkter för tjejer skiljer sig markant från modeller för pojkar. Detta gäller inte bara färgschemat, utan även hörnets detaljer.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Tillgänglighet för en bekväm plats för lektioner . Ett bekvämt skrivbord eller skrivbord kommer att göra läxorna mer bekväma.
  • Multifunktionalitet . Denna design är utrustad med många hyllor och extra utrymme för saker, böcker, leksaker och en rymlig garderob gör att du effektivt kan använda området och förvara kläder.
Bild
Bild
Bild
Bild

Egenskaper

Oavsett antalet barn i familjen måste möbler för inredning av arbetsplatsen för studenter vara hållbara, funktionella och ta minst ett utrymme. Alla ovanstående krav möts av ett hörn för ett skolbarn.

Bild
Bild

Den kan vara gjord av olika material, olika i utseende, men alla dess beståndsdelar är standard och inkluderar :

Skrivbord. Många föräldrar i ett tonåringsrum föredrar att installera inte ett studentbord med lock, utan dess analoga - en dator. För att fördela belysningen korrekt rekommenderas att placera hörnen nära fönstret, så att naturligt ljus kan kombineras med elektrisk belysning

De flesta av bordsmodellerna presenteras i en stationär form, men ofta finns det alternativ som är fixerade på väggen. Allt beror på rummets storlek.

  • Stol eller stol. Om en dator installeras på arbetsplatsen väljs mjuka stolar med justerbar höjd och elastisk rygg.
  • Bokhylla med bokhyllor. Den kan användas både för förvaring av böcker och andra skolmaterial. Ibland finns det modeller av ett barnhörna bara med gångjärn och hyllor.
  • Hängande struktur med TV.
  • Garderob.
  • Säng.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är värt att notera att alla komponenter i skolbarnshörnan kan förändras med hänsyn till barnets ålder. Så, till exempel, om en bebis just har börjat skolan, behöver han minst ett lagringsutrymme, medan tonåringar kommer att behöva mycket mer utrymme, i vilket fall konventionella möbelmodeller inte fungerar.

Beroende på studentens ålder erbjuds därför följande designalternativ:

  • 7 till 11 år gammal . En ny period i ett barns liv, nya hobbyer, intresse för omvärlden. Därför har barn, förutom skolböcker, många utbildningsböcker, uppslagsverk. Studenten behöver också extra utrymme för linjaler, en jordglob, pennor och bokhållare. För att säkerställa att alla ovanstående föremål och leksaker alltid är i ordning måste föräldrarna köpa rymliga hörnformade möbelalternativ.
  • Skolbarn från 12 till 16 år . Detta är en svår tonårstid, då intresset för lärande försvinner, men olika hobbyer dyker upp. För att dölja läroböcker och anteckningsböcker är det tillräckligt att ha ett hörn med rymliga lådor, och möbelns sidoväggar kan fungera som en plats för att klistra upp affischer. Dessutom bör designen också innehålla speciella ställningar, där tonåringen kan placera sina foton, certifikat och andra akademiska prestationer.
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Nyligen har möbelmarknaden representerats av ett brett urval av skolhörn med garderob. Varje modell är utformad för barns personliga preferenser, inredningen i rummet, ålder och individuella temperament. Därför kan följande typer av strukturer särskiljas:

  • För tonåringar och stora rum . Sådana uppsättningar består av en garderob, ett multifunktionellt datorbord, en fåtölj, en sekreterare, hängande hyllor, en garderob med lådor och en säng.
  • För medelstora utrymmen . Sådana väggar kan innehålla både de mest nödvändiga föremålen för vardagen och aktiviteterna, och tillägg med skåp med lådor, hyllor. Det finns också modeller med garderob och hyllor för böcker, skrivredskap och anteckningsböcker.
  • För små barnrum . Ett hörn i form av en inbyggd vägg med en transformator sovplats och ett hopfällbart bord är lämpligt. Dessutom finns en garderob och gångjärnshyllor med lådor också i sådana modeller.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom ovanstående möbelalternativ erbjuder tillverkarna föräldrar ett urval av mer budgetmässiga typer av mönster, bestående av ett multifunktionellt datorbord, kompletterat med hyllor och lådor. Som regel har sådana hörn en vinkelform, upptar rationellt utrymmet i rummet och belastar inte arbetsplatsen med onödiga föremål.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man väljer

Innan du köper en skolhörna till ditt barn måste du ta hänsyn till många nyanser. Vanligtvis, när man väljer barnmöbler, uppmärksammar vuxna först och främst dess storlek och kostnad, men det är fel, eftersom sådana mönster måste uppfylla många krav, nämligen:

  • Ha en bordslängd på minst en meter . När det gäller arbetsplatsens bredd beräknas den individuellt och väljs på ett sådant sätt att armbågarna under klasserna inte hänger från bordet och datorskärmen och andra saker inte stör arbetsprocessen. Standardbordets bredd är 60 cm. Dessutom ska det finnas ett utdragbart utrymme för tangentbordet i hörnet. Således kommer barnet att sitta bekvämt vid bordet och förstöra inte hans syn.
  • För att undvika skador från vassa hörn, det rekommenderas att köpa rektangulära arbetsytor med rundade hörn … Ovala bord finns också ofta, men det är värt att notera att de inte är praktiska att använda och kan ha en negativ inverkan på elevens hållning.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Bordets höjd justeras efter barnets höjd och kan vara 75 eller 80 cm. Men i denna indikator är det viktigt att ta hänsyn till att eleven kommer att växa upp snabbt, därför kan höjden på strukturen justeras med ett fotstöd eller genom att justera stolen.
  • Alla hyllor, utdragbara lådor och hyllor måste vara tillgängliga för barnet i vilken position som helst. För att undvika röror och förvirring i lådorna väljs de av medeldjup. Således kommer de nödvändiga sakerna och skolmaterialet att finnas på plats och kommer inte att skapa förvirring.
Bild
Bild

Inredning idéer

Oavsett barnrummets storlek blir det enkelt att installera ett hörn för en student med en garderob. Så till exempel skulle en grön design vara ett utmärkt val för en ett-rums lägenhet. Det är bäst att placera det nära fönstret, så bordet kommer att vara väl upplyst, och garderoben som ligger på hörnsidan kommer att spela en zonzon och ge bra ljudisolering.

Bild
Bild

Om en tonårstjej växer i huset, så passar en elegant modell, inredd i vita och lila nyanser. Bekväma hyllor och en garderob kommer att vara ett utmärkt ställe att förvara en ung fashionistas garderob, och ett bekvämt arbetsområde kommer att påverka produktiviteten i klassen positivt.

Bild
Bild

Ofta finns det familjer där föräldrar fostrar flera skolbarn. I det här fallet skulle det rätta valet vara att köpa ett kompakt hörn, som kommer att ge en arbetsplats för varje liten familjemedlem. Förutom garderober har sådana modeller också ett gemensamt skrivbord och separata kojer.

Rekommenderad: