Höjdjusterbar Stol: Skolbarns Växande Skrivbord Med Justering För Skolbarn Och Set Med Barnstol

Innehållsförteckning:

Video: Höjdjusterbar Stol: Skolbarns Växande Skrivbord Med Justering För Skolbarn Och Set Med Barnstol

Video: Höjdjusterbar Stol: Skolbarns Växande Skrivbord Med Justering För Skolbarn Och Set Med Barnstol
Video: Tips och råd vid montering av bilbarnstol 2024, Mars
Höjdjusterbar Stol: Skolbarns Växande Skrivbord Med Justering För Skolbarn Och Set Med Barnstol
Höjdjusterbar Stol: Skolbarns Växande Skrivbord Med Justering För Skolbarn Och Set Med Barnstol
Anonim

För vuxna och barn som tillbringar mycket tid vid ett skrivbord eller ett skrivbord är det mycket viktigt att vara produktiv. Höjdjusterbara stolar ger en bekväm och bekväm position.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vilka typer finns det?

Stolar med hissar kan användas av både barn och vuxna. Sitt- och ryggytorna kan vara konventionella eller ortopediska för att passa kroppens form.

Ortopediska modeller kan ha följande konfigurationer:

  • Ländrygg och höftstöd;
  • Armstöd;
  • Nackstöd (med en ändring av lutningsvinkeln);
  • Fotstöd (främre eller cirkulära) för att förbättra blodcirkulationen i benen. De kan också vara vikbara eller stationära);
  • Med stöd för skenben och knän (visuellt ser sådana modeller inte särskilt bekväma ut, men de låter dig omfördela belastningen från baksidan till benen);
  • Vertikalt uppdelat ryggstöd (lindrar belastningen på ryggraden).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Beroende på lyft- eller sänkmekanismen utmärks följande typer.

  • Med manuellt läge:

    • Skruva Är det enklaste alternativet. Du kan ändra höjden genom att helt enkelt vrida sätet: moturs för att höja och medurs för att sänka. Praktiskt taget inte används, eftersom det finns mer moderna och praktiska alternativ.
    • Steg - när planen för sittande och rygg rör sig längs basen och fixeras med speciella klämmor. Sådana mekanismer är vanligtvis utrustade med barnbord, där justeringen går när barnet växer.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Halvautomatisk (med gaslyft) är system där höjdförändringen styrs av en spak. Du måste klicka på den, så fungerar mekanismen.
  • Automatisk . I dem utövar en kolv tryck på gascylindern inbyggd i stödet. Gasen komprimerar fjädrarna och låter sätet röra sig. Rörlighetens jämnhet beror på stötdämparen. Det är bättre om det är metall snarare än plast.
  • Transformatorer . En sådan stol kan vara svängbar, med en justerbar lutning och en förändring i avståndet från framsidan av sätet till ryggen. De passar alla som tillbringar mer än tre timmar om dagen vid datorn.
Bild
Bild

Material (redigera)

Det mest naturliga, miljövänliga och därför lämpligt även för barnmodeller är trä. Det är bättre om hårdare trädslag används, så produkten blir starkare. Dessutom har de bättre konsistens. För att förhindra att träet torkar ut och spricker, håll en sådan produkt borta från värmeapparater och fuktkällor. Dessutom kräver träet särskild vård och behandling.

Bild
Bild

Moderna stolar är sällan gjorda av ett material helt, eftersom sådana modeller blir mindre hållbara. Dessutom har varje material sina egna bearbetningsegenskaper. Vanligtvis är ramen gjord av metall eller plast med en metallprofil inuti, mindre ofta - av plywood. Det är bättre om stöden också är delvis eller helt metall. Metall och plast är lätta att rengöra och tål fukt. Det viktigaste är att vara uppmärksam på ramens tjocklek. I inget fall ska han böja sig.

Beroende på mängden fyllmedel skiljer sig följande typer av stolar:

  • Mjuk;
  • Halvmjukt;
  • Tuff.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Som fyllmedel kan både billigare skumgummi eller filt användas, liksom dyrare polyuretanskum (det är mer elastiskt, mindre punkterat och deformerat).

Olika tyger används för klädsel:

  • Textilier (mikrofiber, maskväv, akryl, polyester). Tygerna är slitstarka och andas. De används oftast för barnmodeller.
  • Läder. Skiljer sig i höga kostnader, motståndskraftiga mot deformation, slitage och föroreningar.
  • Konstläder (vinyl). Den är sämre än sin naturliga motsvarighet, är mindre hållbar, tillåter inte att luft passerar igenom.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Medelhöjden på sätet för en vuxen är från 45 till 50 cm, ryggstödets stödyta är minst 32 cm och bredden är minst 38 cm.

Sittplanets tvärgående parametrar kan vara följande:

  • Smal - upp till 50 cm;
  • Medium - från 50 till 60 cm;
  • Bred - från 60 cm.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Längsgående parametrar är följande:

  • Liten - från 50 till 60 cm;
  • Medium - från 60 till 70 cm;
  • Djup - från 70 cm.

När du ställer in höjden på sätet för barn kan du styras av följande tabell:

Tillväxt

Höjd
70-79 16
80-89 20
90-99 24
100-109 28
110-119 32
120-129 35
130-139 38
Bild
Bild

Barnets rygg bör vara upp till mitten av axelbladen. För tonåringar kan du använda alternativen för vuxna. Naturligtvis måste du ta hänsyn till att alla människor är individuella, och kroppens proportioner är olika för alla: någon har en längre bål, någon har ben. Därför måste du välja möbler för långsiktig och konstant användning i enlighet med din fysik. Det blir bättre att mäta alla parametrar för en person i sittande position innan du köper.

Bild
Bild

Färg

Först och främst bör alla möbler vara lämpliga för inredningen i ett rum, arbetsrum, kontor, institution. Om stolen redan har köpts som en gåva eller tillhandahållits av arbetsgivaren, kan dess färg ändras endast genom att sätta på ett lock, byta klädsel eller måla med färger som passar materialet. Om urvalsprocessen ännu inte har slutförts är det värt att tänka på hur det kommer att se ut.

Bild
Bild

Utbudet av modeller och färger är verkligen stort. Dessa kan vara både vanliga och färgade alternativ. Men alla idéer kan inte förverkligas i livet, eftersom mycket beror på material. Träytor kan vara naturliga nyanser, målade eller patinerade. Deras palett är något begränsad. Metallen kan målas eller förkromas, med en blank eller matt yta, färglösningen i detta fall begränsas av valet av färg.

Plast är ett mer bekvämt material för bearbetning och målning. Produkter från det kan ha olika former, färger och texturer. Den största efterfrågan är på modeller som kombinerar två eller tre färger.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dekor

Dekorationer kan vara både huvudkomponenterna i stolen och dess ytterligare komponenter, till exempel en matta, om modellen är på hjul, eller ett lock. Baksidan kan ha olika former - oval, trapetsformad, rektangulär eller annan godtycklig. Den ursprungliga formen, och även i en kontrastfärg, kommer inte att vara lämplig för ergonomiska modeller, men kommer att bli ett slående element i interiören. För en student behövs inga armstöd, men om du arbetar med en dator är de helt enkelt nödvändiga. Armstöden kan ha olika former och kan fästas på både rygg och sits.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stolen kan ha ett eller två stöd (beroende på höjdjusteringsmetod). De kan stå i kontrast med resten av delarna eller matcha i färg. Om det finns många blanka ytor i inredningen i rummet, kan stödet också vara glänsande. Korset (som regel med fem strålar) kan också ha en kontrastfärg. Trämodeller kan dekoreras med snidade detaljer, dekorativa överlägg med fantasifullt böjda stöd.

Bild
Bild
Bild
Bild

En annan dekoration är klädseln. Det kan vara enkelt, med ett mönster (till exempel med bilden av din favoritkaraktär från en tecknad film eller film). Baksidan kan vara helt stoppad i textilier med 3D -djurdetaljer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Design

När det gäller stolar som är justerbara i höjd, på grund av deras designfunktioner, är det svårt att komma med några originella lösningar. Nya saker upphör dock aldrig att förvåna. Om en modell ser ovanlig ut betyder det inte att det är obehagligt att sitta på den. Tvärtom lindrar knästödda stolar effektivt stressen från ryggraden, och några originella modeller kan användas från födsel till tonår. En stol med en imponerande komplex mekanism kommer att se bra ut i ett interiör där de senaste tekniska innovationerna används. En ljus, elegant, kompakt stol kommer att stå i centrum i en modern inredning. Djärva alternativ är lämpliga inte bara för hemmet, utan också för att försämra atmosfären på kontoret.

Bild
Bild
Bild
Bild

Överflödet av dekorativa element, naturmaterial och diskreta färger, i kombination med moderna sänkningssystem, är lämpliga för rum i klassisk stil.

Hur man väljer för barn

Barnmodeller skiljer sig markant från vuxna.

När du väljer dem måste du ta hänsyn till flera nyanser:

  • Det första kravet för alla barnmöbler är styrka, pålitlighet för fästelement och materialsäkerhet.
  • För barn är ett skrivbord med en enkel stol lämpligt, medan ett skolbarn behöver den mest bekväma och multifunktionella stolen och bordet.
  • Landningen ska vara korrekt: mellan låren och underbenet - en rät vinkel, fötterna pressas mot golvet och ryggen - mot ryggen. En yngre elev ska inte ha armstöd (armbågar ska ligga på bordet) och nackstöd (så att barnet inte sitter spretigt).
Bild
Bild
  • Det finns ingen anledning att utrusta en första klassens stol med komplexa mekanismer och rullar (svängande eller snurrande, barnet kommer att distraheras), detta är ett alternativ för en äldre ålder.
  • Klädseln måste andas. Avtagbara lock kan sys eller beställas för att göra rengöringen enklare.
  • Naturligtvis är det praktiska viktigt i den här frågan, men när han ser trevliga färger eller mönster börjar barnet slutföra lektionerna med stort nöje.
  • Trots sin ålder måste barnet också delta i urvalsprocessen. Så barnet kommer inte bara att uppskatta och ta hand om möbler mer, utan också känna sin egen betydelse.
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Sådana stolar har blivit populära på grund av deras fördelar:

  • Den största fördelen jämfört med vanliga stolar är att de kan ändra sina parametrar och, tack vare detta, är mer bekväma;
  • Växande modeller sparar pengar och tid för att välja andra modeller om barnet har vuxit;
  • På grund av den varierande höjden kan en person av valfri höjd placeras på en sådan stol;
  • En stol fixerad i olika positioner gör att du kan sitta vid ett bord med olika höjder;
  • Låter dig behålla och bibehålla hälsan.
Bild
Bild
Bild
Bild

De är inte utan nackdelar:

  • Om stolen är konstruerad för en viss belastning kan personer med en vikt som överstiger det högsta tillåtna inte sitta på den;
  • Gaslyftmodeller ska inte användas vid låga temperaturer. Du måste bestämma parametrarna medan du står, och först sedan sitta ner och se till att de är bekväma;
  • Modeller med ett stegat system låter dig öka höjden med ett visst steg, vilket är mindre bekvämt än kontinuerlig ökning.
Bild
Bild

Kända tillverkare och recensioner

När du väljer en stol- "rastishka" eller bara en bekväm kontorsstol kan du hänvisa till vänners recensioner eller läsa dem på speciella webbplatser. Flera av de mer populära tillverkarna bör övervägas. Sammantaget fick märket bra recensioner " Byråkrat " … Köpare är nöjda med pris-kvalitetsförhållandet, ett brett sortiment av stolar och set för både barn och vuxna, bra mekanismer, ljusa färger. Små klagomål orsakades av klädseln. Efter ungefär ett och ett halvt till två års användning har konstlädret tappat sitt utseende.

Bild
Bild

Tillverkare " Demi " har också många positiva recensioner. Användarna noterar bekvämligheten och ergonomin hos de växande modellerna, hög kvalitet, stort sortiment, enkel montering av alla produkter som helhet. Bland tillverkarens önskemål noterar de behovet av att inkludera omslag i förpackningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Inte värre än ovanstående, åsikter om märket Ikea … Av nackdelarna noteras en hård rygg och närvaron av en speciell broms på hjulen. För vissa kommer det dock att vara ett plus.

Bild
Bild
Bild
Bild

TCT Nanotec orsakar inga klagomål från användare, tvärtom noteras ytterligare detaljer, till exempel ett speciellt handtag på baksidan för enkel rörelse och förekomst av blockerare. Dock som stolarna Kettler , den enda nackdelen är mycket vikt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Serier " Skolpojke " från en möbelfabrik " Absolut " kom att smaka med sin naturlighet (i princip alla produkter av naturligt trä). Kostnaden för sådana möbler är dock över genomsnittet.

Företag " Smartpall " orsakar bara positiva svar, särskilt modellen med omfördelning av belastningen på ben och knän.

Bild
Bild
Bild
Bild

Framgångsrika exempel och alternativ

  • I ekonomiklassserien finns det också modeller med möjlighet att ändra höjd. De kan användas som skolmöbler eller i andra barnomsorg.
  • Modeller med en ljusare design kommer att kosta lite mer, men de kommer också att se likadana ut.
  • "Rastishka" -stolen för förskolebarn passar alla vanliga bord eller stafflibord.
  • De vanligaste höjdjusterbara modellerna är fortfarande gaslyftstolar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Varianter med rygg i form av ett djur kommer inte att lämna barn och vuxna likgiltiga.
  • Dessutom kan du välja klädsel med bilder av dina favoritkaraktärer eller bara ett lämpligt abstrakt mönster.
  • Alla typer av ortopediska modeller hjälper till att bibehålla och förbättra hälsan i alla åldrar.

Rekommenderad: