Bordbok (51 Bilder): En Vikbar Smal Produkt På Hjul För Vardagsrummet Och En Mini Vit Oval Fällbar Design

Innehållsförteckning:

Video: Bordbok (51 Bilder): En Vikbar Smal Produkt På Hjul För Vardagsrummet Och En Mini Vit Oval Fällbar Design

Video: Bordbok (51 Bilder): En Vikbar Smal Produkt På Hjul För Vardagsrummet Och En Mini Vit Oval Fällbar Design
Video: Идеи для декорирования комнаты 2019 / Декорирование / Дизайн интерьера гостиной 2019 2024, April
Bordbok (51 Bilder): En Vikbar Smal Produkt På Hjul För Vardagsrummet Och En Mini Vit Oval Fällbar Design
Bordbok (51 Bilder): En Vikbar Smal Produkt På Hjul För Vardagsrummet Och En Mini Vit Oval Fällbar Design
Anonim

Ett bokbord är ett favoritattribut för möbler i vårt land, som hittade sin popularitet tillbaka i sovjettiden. Nu har denna produkt inte tappat sin relevans och är ganska efterfrågad. Vilka är fördelarna med en sådan möbel, och hur man väljer rätt bordbok, låt oss ta reda på det.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Det finns ett stort sortiment av bokbord på möbelmarknaden. De är en vikningsstruktur. När det monteras tar ett sådant attribut inte mycket plats, och dess utseende liknar en kantsten. Men när du utökar det får du ett bord för att ta emot gäster, där du enkelt kan ta upp till 10 personer.

Bokbord kan delas in i flera typer. I grund och botten är de uppdelade efter destination.

För vardagsrummet vanligtvis är sådana produkter rektangulära strukturer, där två dörrar öppnas uppåt och bildar ett stort matbord. Dessa flikar stöds på benen.

Bild
Bild

För kök utformningen av ett sådant skjutbord är praktiskt taget detsamma. Endast den stationära delen kan dessutom utrustas med en byrå där du kan förvara köksredskap. Ofta är bord för köket gjorda på en metallram, och sidoflikarna, när de öppnas, vilar på tunna metallben. Deras dimensioner är något mindre än de som används i vardagsrummet, medan deras design kan utrustas med hjul. Ofta, när man använder ett sådant bord i köket, skjuts det nära väggen, och bara ett skärm lyfts.

Bild
Bild

Detta sparar utrymme samtidigt som du får ett matbord som kan passa en liten familj.

Bild
Bild

Material (redigera)

Bokbord är gjorda av flera typer av material.

Solitt trä … Ganska hållbart material, produkter som har lång livslängd. Möbler från det ser rikt ut. I de flesta fall är den ganska vacker och har dekorationer i form av konstnärliga sniderier. Trä är inte rädd för fukt, en produkt av detta material deformeras eller sväller inte, och om ett sådant bord förlorar sitt utseende är det ganska enkelt att återställa det.

Men massivt trä har nackdelar. Produkter tillverkade av det är ganska tunga, och deras kostnad är hög.

Bild
Bild
Bild
Bild

Spånskiva . Det är ett billigt träbyte tillverkat av sågspån pressat med formaldehydhartser. Oseriösa tillverkare vid tillverkningen av detta material kan använda giftigt lim, så var inte lat för att be om kvalitetscertifikat för produkter från spånskiva. Genom sitt utseende är detta material helt plana plattor som inte utsätts för någon bearbetning. Samtidigt är de täckta med en film ovanpå, som imiterar ytan på olika träslag, till exempel wenge eller sonoma ek. Dessutom tolererar detta material inte ökad fukt. När vatten verkar på spånskivan deformeras plattans yta och bubblor uppstår.

Bild
Bild
Bild
Bild

Att återställa sådana produkter till sitt ursprungliga utseende fungerar inte. Men alla har råd att köpa en bordsbok av detta material.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Metall . Ramen eller benen på ett bokbord är vanligtvis gjorda av detta material. Det är starkt, hållbart, miljövänligt. Var inte rädd för att en sådan produkt kommer att gå sönder under diskens vikt.
  • Plast … De används vanligtvis för att täcka köksbänkskivor. Detta material är ganska hållbart, det motstår skador väl, är inte rädd för fukt och vatten. Plastbordet kan också användas utomhus, till exempel på verandan. Sådana produkter är billiga och deras livslängd är ganska lång.
  • Glas … Detta material används sällan för tillverkning av detta möbelattribut. Glasbordsbord tillverkas huvudsakligen enligt individuella projekt av designers på beställning. Detta beror på att glas är ett ganska skört material, och genom att höja och sänka skärmen är det lätt att skada dem.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Numera finns bokbord i helt olika storlekar. Dessutom varierar de i alla avseenden: höjd, bredd och längd.

I sovjettiden producerades vardagsrumsboken i en storlek. I princip har storleken på modellerna i de flesta fall inte förändrats särskilt mycket nu. När den är utfälld har en sådan möbel följande parametrar: längd - 1682 mm, bredd - 850 cm, höjd 751 mm, längden på den stationära delen - 280 mm.

Men nuförtiden kan du också hitta ökade storlekar på matbord-böcker. Deras parametrar motsvarar 1740x900x750 mm.

Bild
Bild

Det största attributet kan ha mått på 2350x800x750 mm. Ett sådant bord kommer att tillåta ett ganska stort företag att passa bakom det, medan ingen kommer att störa någon.

Standarden för köksbord är följande dimensioner: längd 1300 mm, bredd 600 mm, höjd 70 mm.

Bild
Bild
Bild
Bild

För små kök kan du köpa denna möbel med minimått 750x650x750 mm. Trots så små dimensioner kan den mycket väl vara utrustad med ytterligare lagringsutrymme.

Moderna designers erbjuder bokbord, som är ganska smala när de är vikta och praktiskt taget inte tar upp plats, medan de är vikta vid standardbord när de är utfällda.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färg

Om du väljer ett bokbord kommer du att stöta på ett brett utbud av färger för denna produkt.

Här kan du hitta ett stort urval av produkter för vardagsrummet med en naturlig träfinish; bord i färgerna italiensk valnöt, ask och blekt ek är ganska populära. I detta fall kan beläggningen vara antingen matt eller blank.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns också monokroma produkter i olika nyanser. Relevanta här är vitt, svart bord, samt ljusa färger, till exempel rött eller turkost.

Köksattributet har ofta en prydnad på bänkskivan. Det kan finnas imitationsmarmor eller fotoutskrift som visar stilleben eller städer i världen.

Bild
Bild

Form

I form är bokbord av två typer:

  • oval;
  • rektangulär.

Båda typerna kan utföras både för vardagsrummet och köket. Men ändå är klassikern i denna möbel för utrustningen i hallen den rektangulära formen, även om de ovala borden är ganska bekväma, kan fler gäster rymmas bakom dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

För små kök var den ovala bordboken något kortare i längd, vilket gjorde den rund. Detta gjorde det möjligt att dessutom vinna några centimeter ledigt utrymme i detta rum, samtidigt som antalet platser för attributet behålls.

Bild
Bild

Komponenter

Olika typer av beslag används vid tillverkning av bokbord. Och här är grunden för den högkvalitativa funktionen hos denna möbel tillförlitligheten hos gångjärnen.

Under sovjettiden användes pianoslingor för tillverkning av denna design. Men de var ganska opålitliga, och i det mest avgörande ögonblicket kunde bordsskivan med disken täckt helt enkelt falla av. Moderna tillverkare har lämnat användningen av denna beslag och bytt till mer moderna och pålitliga komponenter.

Bild
Bild
Bild
Bild

De flesta modeller använder fjärilsgångjärn, som är pålitliga, och eftersom varje del är fäst med flera sådana element, om en av dem misslyckas, faller belastningen på resten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mekanism

Tabellboksmekanismen kan vara av tre typer, även om grundtanken förblir densamma. Det finns en stationär del och två lyftramar. Bordsskivans sidodelar, stigande på gångjärn, är installerade på ett stöd. I det här fallet kan du bara expandera en skärm, eller båda samtidigt. Benen fungerar som ett stöd här. Det kan finnas en eller två av dem. I det andra fallet är designen mer stabil och därför tillförlitlig.

Bild
Bild

Om den rörliga delen av bordsskivan är installerad på två stöd kan benen rullas ut och gömma sig inuti den stationära delen eller skruvas fast på vissa ställen. Och om benet för detta möbelattribut är ett, är det vanligtvis utrullning och skruvat på gångjärn till dess stationära del.

Bild
Bild

Stil

I de flesta fall har bokbord, särskilt när det gäller produkter för vardagsrum, ett enkelt utseende, strikta former. Detta gör att de kan installeras i både klassiska och moderna interiörer. Men det finns också designmodeller som är lämpliga för vissa stilistiska lösningar i lokalerna.

Så, för vardagsrum i Provence -stil det är värt att köpa detta attribut i vitt.

Bild
Bild
  • För ett högteknologiskt kök ett glasbord är perfekt.
  • I ett lantligt kök det vore lämpligt att titta på en bordsbok av naturligt trä med ljusa färger, kanske inte ens lackerad.
Bild
Bild
Bild
Bild

Dekor

I sovjettiden var bokborden inte så olika. De var gjorda av trä och hade antingen en matt yta eller lyste med en glans. Nu är detta möbelattribut dekorerat på olika sätt.

Så, decoupage -teknik används ofta för matbordet i vardagsrummet. Originalmönster hjälper till att göra dessa möbler till en höjdpunkt i hela rummet.

Fotoutskrifter används alltmer för köksbord. Samtidigt spelar det ingen roll om dessa attribut för möbler är gjorda av glas eller plast, den här typen av inredning ser ganska modern och snygg ut, huvudsaken är att den ska vara i harmoni med resten av rummets inredning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Även om moderna bokbord inte alltid kräver ytterligare dekorationer. Så till exempel är ett svartpolerat bord av naturligt massivt trä i sig ett ganska estetiskt föremål som inte kräver någon ytterligare inredning.

Bild
Bild

Design

Utformningen av bokborden är ganska enkel. Och oftare är det ganska likt.

För rektangulära modeller kan bordsskivans hörn vara raka eller rundade.

Lådor kan byggas in i den stationära delen, och åtkomst till dem kan ske både från produktens sida och under det sänkta fönstret. Bordsskivan på den stationära delen kan också höjas, där förvaringsplatserna för disken kommer att döljas.

Bild
Bild

Hur väljer man?

Att välja ett bokbord är ganska enkelt och beror på bara några faktorer.

  • Vi bestämmer för vilka ändamål behövs det detta attribut av möbler. Om du installerar i köket, bör du välja mer kompakta alternativ. Om du tar emot gäster i vardagsrummet, bör du vara uppmärksam på större bord.
  • Vi definierar stödtyp … Kom ihåg att det säkraste alternativet är att montera varje del av bordsskivan på två skruvade ben. Även om en enbent design är ganska lämplig för ett litet köksbord, särskilt eftersom det minimerar störningen hos dem som sitter vid bordet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vi definierar budget … Beroende på dess storlek kan du välja material och design i vilken detta möbelattribut ska utföras. Så nästan alla har råd med en vikprodukt utan extra lagringsutrymme, tillverkad av laminerad spånskiva. Men för produkter av dyrt trä eller glas måste du spendera mycket.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Bokbord har ganska många fördelar. När de är vikta tar dessa produkter lite plats. De kan kombinera flera funktioner samtidigt: skrivbord, matbord, byrå.

Nackdelen med denna möbel är att strukturen i vissa modeller inte är tillräckligt stabil, vilket lätt kan vältas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kända tillverkare och recensioner

På vår marknad finns bokbord från olika tillverkare. De produceras både i Ryssland och i andra länder i världen, till exempel Italien, Tyskland. Polska modeller av denna möbel från företaget är ganska populära. Goliat . Enligt köpare är detta en ganska högkvalitativ produkt till ett attraktivt pris.

Bild
Bild

Samtida exempel och möbelalternativ

I möbelbutiker kan du hitta ett brett utbud av bokbord. Här är några intressanta modeller som kommer att bli en höjdpunkt i ditt hem.

En klarglasprodukt kommer att vara ett utmärkt alternativ för ett modernt kök.

Bild
Bild
Bild
Bild

För ett litet kök är ett bokbord perfekt, med fällbara stolar, som tas bort inuti den stationära delen av produkten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett massivt trä soffbord kommer att pryda alla klassiska interiörer, och dess design i form av en bok gör att det kan placeras både i mitten av rummet, vilket ger det en rundad form eller att fästa den på väggen genom att sänka en eller båda bordsdörrarna.

Rekommenderad: