Soffa Med Bord (49 Foton): Ett Transformator-soffbord, Ett Bord I Hörnet Och På Armstödet

Innehållsförteckning:

Video: Soffa Med Bord (49 Foton): Ett Transformator-soffbord, Ett Bord I Hörnet Och På Armstödet

Video: Soffa Med Bord (49 Foton): Ett Transformator-soffbord, Ett Bord I Hörnet Och På Armstödet
Video: Recycled Metal Materials And Cement . How To Make Metal Coffee Table And Flower Pots. 2024, April
Soffa Med Bord (49 Foton): Ett Transformator-soffbord, Ett Bord I Hörnet Och På Armstödet
Soffa Med Bord (49 Foton): Ett Transformator-soffbord, Ett Bord I Hörnet Och På Armstödet
Anonim

En modern inredning är inte komplett utan användning av multifunktionella möbler. Varför köpa flera separata föremål när du kan köpa till exempel en stol, en soffa med inbyggda lådor för linne eller en soffa med ett bord?

Bild
Bild

Sådana möbler hjälper inte bara till att avsevärt spara utrymme, utan är också gjorda i en modern, snygg, ergonomisk design som kan dekorera och harmoniskt komplettera alla interiörer.

Särdrag

Standardrummet för ett rum förutsätter som regel närvaron av ett litet bord nära vilken soffa som helst. Du kan lägga ett bricka med frukt, en kopp te, en bok eller en tidning på den. Därför är det inte förvånande att kombinationen av dessa två möbler i en har blivit särskilt populär den senaste tiden.

Bild
Bild

Borden finns i olika storlekar och former, de kan vara inbyggda eller utdragbara och ingår i vänster eller höger armstöd . Setet för vissa modeller innehåller ett extra överlägg av trä, med vilket du kan organisera en ganska rymlig bordsskiva.

Bild
Bild

Soffor med bord för ett par ser också original ut . Vadderade säten omger bordet på båda sidor.

Detta alternativ är perfekt för en romantisk middag.

Bild
Bild

Soffor i kombination med bord är oftast utrustade med en omvandlingsmekanism "Eurobook" eller "dragspel ". Sådana modeller är de mest praktiska, eftersom den modifierande delen inte påverkar möblernas sidoytor, som vanligtvis används för att skapa ett bord.

En hörnsoffa med ett bord kombineras ibland med en liten bar på baksidan av modellen. För detta tillhandahålls en vikningsstruktur eller en inbyggd öppen hylla.

Bild
Bild

Olika sorter

Modeller med tabeller kan skilja sig från varandra i designfunktioner. Tabeller kan vara ovanför i form av en träplanka för armstödet, tillägg, fällbara, gömda i botten av soffan.

Bild
Bild

Cabriolet soffa

En transformerande soffa med ett bord är en av de mest populära typerna av sådana möbler . Perfekt för små utrymmen där du behöver utnyttja varje extra centimeter utrymme.

Bild
Bild

Modellen är mycket bekväm eftersom den innebär att det finns två fullvärdiga möbler samtidigt - en soffa och ett bord. När den monteras ser strukturen ut som inte särskilt bred, men ganska bekväm och rymlig bord fäst vid soffan. En sådan modell kan användas som kökshörna eller arbetsplats för en elev och ett skolbarn.

Vissa modeller av transformatorer ger närvaro av lådor där du kan lagra olika användbara små saker.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om det är nödvändigt att organisera en koja tas speciella bordsklämmor bort och arbetsytan visas smidigt under soffan. Dubbelsidiga gasliftar som möblerna är utrustade med hjälper till att genomföra omvandlingsprocessen snabbt, tydligt och exakt. Det räcker med några enkla rörelser och soffan förvandlas till ett bord igen!

Bild
Bild
Bild
Bild

Cabriolet soffor kan utformas för en eller två personer, och dessutom kan de också vara våningssäng … Detta alternativ används oftast för ett barnrum. När den är monterad är modellen en soffa och ett bord, och vid behov kan den omvandlas till en extrasäng.

Oftast är transformatorer utrustade med små hyllor eller slutna skåp för förvaring av kontorsmaterial, personliga tillhörigheter, dagböcker, böcker och andra föremål. De kan vara på en eller båda sidor, och ibland är de placerade i en vinkel mot varandra. Vissa modeller innehåller 3 möbler (bord-stol-soffa).

Tre-i-ett-soffor låter dig spara utrymme på att placera flera fullvärdiga möbler samtidigt, liksom pengar för deras köp.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vinkel

En hörnsoffa med ett bord kan bli en del av interiören i rum med olika funktionella ändamål: kök, vardagsrum, barnrum, arbetsrum, hall. Tabeller kan placeras på olika sidor, ha olika former och storlekar.

Bild
Bild

Ett alternativ är ett bord fäst vid soffans sidarm . Bekvämt, kompakt, tillräckligt rymligt stativ där du kan lägga en kopp te, sätta en fjärrkontroll, en telefon och andra små saker.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett annat alternativ är med ett bord i hörnet . Denna modell är ett stativ mellan soffans mjuka säten.

Bild
Bild

Med bordsskiva på armstödet

Armstödssoffor representerar en mycket bred och varierad kategori i sig. Bordet kan göras i form av ett horisontellt stativ. Beroende på storlek kan den rymma allt från en fjärrkontroll till ett matbord.

Bild
Bild

Övriga bord är ett armstöd i trä utan utskjutande kanter. Vissa variationer görs i mycket komplexa, böjda former. Sådana bord kan utrustas med speciella fack för olika användbara små saker.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med ottoman

Modeller med ottomaner är mycket praktiska i vardagen. De låter dig lösa problemet med att sitta flera personer på en gång runt ett bord. Bänkskivan har vanligtvis en rundad, långsträckt form och är tillräckligt bred för att till exempel rymma flera kaffekoppar eller temuggar samtidigt.

Ett par kompakta ottomaner kommer oftast med en sådan soffa. De gömmer sig lätt under bordsstället utan att ta mycket plats.

Bild
Bild

Med fällbart bord

Tabeller som kompletterar soffor kan skilja sig åt i designfunktioner. Till exempel finns det modeller med ett inbyggt bord, som oftast är stationära och tillräckligt stora. En annan sak är en modell med ett hopfällbart bord, som kan användas vid behov, och sedan döljas igen i soffan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tabeller kan inte bara skilja sig åt i form och storlek, utan också i deras funktionella syfte . Det finns små underlägg för små saker, lite bredare för en kopp te. Det finns modeller med ett fullt matbord där flera personer kan sitta samtidigt.

Bild
Bild

Ett lika populärt alternativ är möbler med datorbord . PC-stativet kan placeras på baksidan av soffan, eller det kan vara ett fullbordat bord, som i transformatormodeller.

Bild
Bild
Bild
Bild

Populära modeller

Tillverkare av stoppade möbler, utvecklar nya kollektioner, strävar efter att ta hänsyn till deras kunders önskemål och rekommendationer. Detta gäller särskilt multifunktionella möbler som en soffa med inbyggt bord. Modellerna ska vara kompakta, lätta att använda, tillräckligt praktiska och attraktiva i utseende.

Bild
Bild

Bland de mest populära kombinerade modellerna från olika tillverkare idag kan följande alternativ särskiljas

Bekvämlighet

Ett bra exempel på multifunktionella transformerande möbler. Denna artikel innehåller 3 fullvärdiga möbelelement samtidigt - en rymlig dubbelsäng, en bekväm soffa och ett brett matbord.

Förvandlingsprocessen är snabb och enkel, själva modellen är ganska kompakt och tar inte mycket plats även i ett litet rum.

Bild
Bild

Ramens bas är galvaniserat stål, så omvandlingsmekanismen är utformad för daglig användning. Polyuretanskum behandlat med svampdödande och antibakteriell sammansättning i kombination med ett fjäderblock används som fyllnadsmaterial. En sådan soffa tål perfekt även en mycket tung belastning. Samtidigt förblir hans sits alltid tillräckligt styv, fjädrande och bekväm att använda.

Houston

En soffa, en av armstöden som används som bas för en bred, halvcirkelformad bordsskiva. Bordsställets konfiguration har två urtag för att rymma kompakta ottomaner.

Bild
Bild

Gloria

Gloria är en av transformatormodellerna. När den är hopfälld är det en fullvärdig soffa. Om det behövs glider kroppen isär och en bred, lång, bekväm horisontell yta bildas, som kan användas som mat-, arbets- eller datorbord.

Bild
Bild
Bild
Bild

Atlanten

"Atlantic" - hörnsoffa. Ett av armstöden används som bordsstöd. Bordet vilar dessutom på metallrör som stöder en annan horisontell yta i botten av bordet.

Den kan användas som en bokhylla eller förvaringsutrymme för användbara små saker.

Bild
Bild

Verdi

En original halvcirkelformad modell med inbyggt bord. Elegant, kompakt, modernt alternativ för inredning av ett sovrum eller vardagsrum.

Bild
Bild

Färglösningar

I alla lägenheter, privata hus eller kontorslokaler kan du hitta en fåtölj, soffa eller andra stoppade möbler. De produceras i alla slags stilar, dekoreras med olika tryck, inredningsartiklar, element i originalform. Soffornas färgutbud är nästan obegränsat. Det är så brett att du kan välja en soffa som är idealisk för färg och stil för alla interiörer.

Klassiska sofffärger (beige, brun, vit, svart, grå) är lämpliga i alla interiörer . Sådana färger är ganska praktiska, mångsidiga, perfekt kombinerade med dekoration och andra möbler.

Bild
Bild

Fans av mer icke-standardmöbler kommer säkert att föredra ljusa, mättade färger (rosa, grönt, gult, lila, blått, crimson) . Sådana möbler kombineras harmoniskt med uttrycket i art deco -stil, eller det kan vara en ljus accent i det inre av återhållsamma toner.

Bild
Bild

Inbyggda eller hopfällbara bord är gjorda i en kontrasterande kombination med soffklädseln eller omvänt i full överensstämmelse med huvudfärgschemat. Oftast åldras bänkskivor i olika nyanser av naturligt trä (svart, brun, valnöt, sandfärg).

Bild
Bild

Urvalstips

Valet av en soffa med ett bord som helhet skiljer sig lite från valet av konventionella möbelmodeller. Viktiga rekommendationer:

  1. Storleken . Soffans mått måste motsvara storleken på rummet där det planeras att köpas. Om rummet är litet kan du rekommendera hörn, smala modeller eller transformerande soffor.
  2. Transformeringsmekanism . Ju oftare soffan läggs ut, desto mer hållbar och pålitlig ska mekanismen (delfin, dragspel, eurobok) vara.
  3. Fyllmedel . Den bästa kvaliteten och mest bekväma är fjäderblocket och polyuretanskum.
  4. Soffklädsel . För ett barnrum är det bättre att köpa en soffa klädd i flock eller velour. Det är att föredra att välja kontorsmodeller från ekoläder eller naturläder. Vardagsrumsmöbler kan dekoreras med vackrare material (jacquard, chenille, mattor).
  5. Valet av bordets storlek och form beror direkt på dess funktionella syfte . Om ett stativ behövs för att förvara en mobiltelefon, nycklar, fjärrkontroll, är en soffa med hörnbord ganska lämplig. Modeller med stativbord på armstödet är lämpliga för att organisera en liten teparty eller ett lätt mellanmål. Transformerande modeller hjälper till att organisera de mest rymliga och dimensionella bordsmodellerna som används för att göra lektioner, arbeta på en dator, skapa en matplats.
  6. Stil . Soffans design, färger, konfiguration ska vara helt kombinerad och i harmoni med interiören och övriga möbler. Den klassiska modellen ser lämplig ut i absolut vilken inredning som helst. En original soffa passar bäst för ett rum inrett i modern stil.
  7. NS tillverkare . När du väljer en soffa i kombination med ett bord är det bäst att vara uppmärksam på produkter från företag som länge och framgångsrikt specialiserat sig på tillverkning av multifunktionella modeller. Ett sådant exempel är Stollines fabrik, som erbjuder ett stort urval av modeller i olika storlekar, mönster, stilar för alla rum.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur gör man det själv?

Att göra en högkvalitativ, pålitlig, hållbar soffa med egna händer är inte lätt. Men om du behöver göra en liten, lätt modell för en balkong, hall, trädgård eller sommarstuga, kommer de enklaste materialen till hands.

Ett av alternativen är att göra en soffa av europallar . För att skapa en ram monteras 1 eller 2 lager pallar ihop, på vilka en skumdynan eller en bas av polyuretanskum inlindad i klädsel läggs. Om så önskas kan sänggavel och armstöd formas.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett av armstöden kan kompletteras med ett horisontellt stativ av trä eller annat material, som kommer att fungera som ett bord.

Pallar måste bearbetas och målas ordentligt före arbete.

Bild
Bild

Mer detaljerat om hur man gör en soffa av pallar kommer följande video att berätta:

Recensioner

Idag försöker många köpare köpa multifunktionella möbler för att spara utrymme i små rum och samtidigt utrusta dem så funktionellt och rationellt som möjligt. Därför blir soffor i kombination med bord alltmer populära. Konsumenter delar gärna sina intryck om sina inköp på sidorna på specialiserade webbplatser.

Det första som kommer fram i sådana recensioner är användbarhet . Att titta på en intressant film eller ett spännande program och äta frukost, lunch, middag eller bara dricka te är en vanlig sak. Därför kommer ett kompakt bord speciellt för dessa ändamål att fungera bra.

Bild
Bild

Många människor gillar den moderna snygga designen på modellerna . Soffor och bord ser inte ut som två föremål som inte matchar varandra. De är designade i en enda färg och stilistisk lösning och kombineras mycket harmoniskt i ett par.

Bild
Bild

Olika former, storlekar och modeller av bord är ett annat plus . Beroende på i vilket syfte du planerar att använda bordet kan du välja den perfekta modellen för dig själv. Borden är gjorda av högkvalitativa material, har en ergonomisk form och en modern design.

Rekommenderad: