Fällbart Träbord: Hopfällbara Trämodeller Och Hopfällbara Träkonstruktioner Med Bänkar, Tillverkningsfunktioner

Innehållsförteckning:

Video: Fällbart Träbord: Hopfällbara Trämodeller Och Hopfällbara Träkonstruktioner Med Bänkar, Tillverkningsfunktioner

Video: Fällbart Träbord: Hopfällbara Trämodeller Och Hopfällbara Träkonstruktioner Med Bänkar, Tillverkningsfunktioner
Video: Top 30 Amazing Workers That Are On Another Level, Creative Tools Work, Fastest Construction Worker 2024, Maj
Fällbart Träbord: Hopfällbara Trämodeller Och Hopfällbara Träkonstruktioner Med Bänkar, Tillverkningsfunktioner
Fällbart Träbord: Hopfällbara Trämodeller Och Hopfällbara Träkonstruktioner Med Bänkar, Tillverkningsfunktioner
Anonim

Ett hopfällbart träbord är en kompakt och snygg möbel. Det är relevant inte bara för hus på landet, utan också för stadslägenheter. Funktionerna hos en sådan produkt gör att du kan installera den i alla rum i en lägenhet eller hus.

Bild
Bild

Funktioner och Fördelar

Det hopfällbara träbordet blir allt populärare på grund av sin kompakta design. Sådana modeller kan installeras både inomhus och tas med dig utomhus. Dessutom, när det är hopfällt, tar det här bordet inte mycket plats. Denna kvalitet uppskattas särskilt i en liten lägenhet.

Sådana möbler har också ett antal positiva egenskaper.

  • Varaktighet . Massiva träbord kommer att fungera i mer än ett dussin år. Dessutom är de resistenta mot mekaniska skador;
  • Hög motståndskraft mot solljus . Som regel behandlas ett träbord med ett speciellt medel, vilket hjälper det att inte blekna i solen. Sommarinvånare kunde inte låta bli att uppskatta denna kvalitet, därför blir hopfällbara möbler från massivt trä ett vanligt val för sommarhus och personliga tomter;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Miljövänligt produktionsmaterial . Trämöbler innehåller inte skadliga och giftiga ämnen, därför används de även för barnrum;
  • Art mångfald låter dig välja möbler för alla interiörer och rum;
  • Ergonomisk . Dessa bord är lätta att montera och fälla. De är ofta lätta och små i storlek;
  • Lättskött . Trädet kräver ingen särskild uppmärksamhet. Torka av ytan med en torr eller fuktig trasa och behandla en gång om året för att förhindra buggar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Många av nackdelarna inkluderar det höga priset och instabiliteten för fukt. När det gäller priset kan du idag hämta modeller till mycket överkomliga priser eller göra ett bord själv. Det tar inte mycket pengar och tid att göra en modell.

Trä tål inte riktigt hög fuktighet och vätskeform.

Om bordet har varit i regnet länge kan det svälla, vilket leder till sprickor och skador på hela strukturen, därför rekommenderas att förvara sådana möbler i ett torrt rum med låg luftfuktighet.

Bild
Bild

Visningar

Det ständigt växande sortimentet lockar fler och fler köpare som använder det inom olika delar av sitt liv. Dessa bord kan vara ett blomställ eller matsal, ett soffbord eller ett köksbord.

Som regel är sådana möbler indelade i följande typer:

  • stationär;
  • bärbar;
  • hopfällbar;
  • inbyggd och hopfällbar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stationära typer inkluderar bord med bänkar , som oftast används i hus på landet. Strukturen har en fällbar bordsskiva och bänkar som ger ytterligare sittplatser. Denna tabell kan ha tillägg i form av en markis eller baldakin, vilket kommer att rädda dig från solen eller regnet.

Höjdjusterbar bordsskiva (eller det kallas också ett soffbord) kan också hänföras till en stationär vy. Denna design innebär inte en stor yta, men den är lämplig för vänliga sammankomster i ett litet företag.

En annan stationär art är den sk " Diplomatbord " … Det är en struktur som består av en huvudbordsskiva, under vilken ytterligare två ytor är vikta. För att utveckla denna modell måste du flytta huvuddelen något och dra ut de extra bänkskivorna.

Denna konfiguration gör att produkten från ett litet bord kan förvandlas till ett rymligt matbord.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bärbara modeller kännetecknas av rörlighet och liten storlek. Som regel tas de med på en picknick, så designen med pallar i satsen är särskilt populär.

Den klassiska modellen av en hopfällbar struktur är bord-bok … Denna sort har en huvudyta, och dess yta ökar med hjälp av sidobord. Beroende på antalet gäster kan en eller två sidopaneler utökas. Det kommer att se lika bra ut i vardagsrummet och i köket.

Hopfällbart bord i form av en kantsten , är en lika populär modell. Om det behövs utvecklas en sådan struktur genom att höja bordsskivan och fixera den på ett ben eller stöd. Sådana möbler kan fungera som både ett arbete och ett matbord.

En annan multifunktionell typ är byrå … Som regel har den en hopfällbar bordsskiva och lådor som fungerar som förvaringsutrymme. Om det behövs kan det förvandlas till ett arbetsområde, bli en matplats eller använda det för att lagra saker, blommor och souvenirer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Inbyggda och hopfällbara bord köps oftast för köket. Den inbyggda vyn är en bänkskiva som kan dras ut ur köksenheten. För att göra detta måste du dra ut lådan och ställa bordsskivan horisontellt. Denna vy kan vara antingen rak eller kantig. Det här alternativet kan också bli ett skrivbord.

Det är tillåtet att installera det i vardagsrummet eller kontoret under fönsterbrädan. Detta sparar utrymme och ger rummet ett originellt utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fällbara strukturer fästs oftast på väggen eller sidoväggen i skåpet / headsetet.

I detta fall kan bordsskivan stödjas i form av ett eller fyra ben. En korrekt utvald design hjälper inte bara till att spara utrymme, utan kommer också att ge ett "glädje" till interiören.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalsregler

När du väljer en vikningsstruktur måste du vara uppmärksam på följande komponenter:

  • Strukturell styrka . Du bör kontrollera inte bara basen utan även beslagen. Det måste vara av hög kvalitet och väl fixat;
  • Bordsform . Om mjuka och släta linjer råder i rummet där möblerna ska stå, bör en rund eller oval bordsskiva väljas. För skarpa linjer och hörn inuti är ett rektangulärt bord lämpligt;
  • Rumsområde . Om designen väljs för ett rum i ett litet område, är det bättre att välja ett bord med lämpliga storlekar;
  • Interiör och stil . Beroende på denna faktor bör du välja möbler. För en klassisk stil eller barock interiör är det bättre att använda en massiv träyta. För en mer modern ensemble är en modell gjord av träbaserade paneler med en prydnad eller i kombination med andra material lämplig;
  • Funktionalitet . Beroende på var möblerna ska användas är det värt att välja modell och design. Till exempel imponerar fällbara träbord med sin kompakthet, mångsidighet och mångsidighet. Därför kommer de alltid att vara efterfrågade.

Rekommenderad: