Bänkar I Plast: En Trädgårdsbänk För Ett Sommarboende Och En Bänk Med Ryggstöd, Fällbart Och Med En Plastsits, Vit Och Andra Färger

Innehållsförteckning:

Video: Bänkar I Plast: En Trädgårdsbänk För Ett Sommarboende Och En Bänk Med Ryggstöd, Fällbart Och Med En Plastsits, Vit Och Andra Färger

Video: Bänkar I Plast: En Trädgårdsbänk För Ett Sommarboende Och En Bänk Med Ryggstöd, Fällbart Och Med En Plastsits, Vit Och Andra Färger
Video: Lär dig bygga Ernsts trädgårdsbänk - Sommar med Ernst (TV4) 2024, April
Bänkar I Plast: En Trädgårdsbänk För Ett Sommarboende Och En Bänk Med Ryggstöd, Fällbart Och Med En Plastsits, Vit Och Andra Färger
Bänkar I Plast: En Trädgårdsbänk För Ett Sommarboende Och En Bänk Med Ryggstöd, Fällbart Och Med En Plastsits, Vit Och Andra Färger
Anonim

När du väljer en bänk för ett hus eller sommarstuga bör du vara uppmärksam på produktens funktionalitet, strukturella egenskaper och design. Först och främst är trädgårdsmöbler utformade för att förfina webbplatsen och ge den ett elegant utseende, så att den ska passa in i landskapet så harmoniskt som möjligt. Plastbänkar kommer att bli en prisvärd och funktionell lösning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Plastbänkar för ett lanthus anses vara den billigaste lösningen. Naturligtvis kan de inte kallas hållbara och slitstarka. PVC -bänkar har dock sina fördelar.

  • Lättviktig - om så önskas kan de enkelt flyttas från en plats till en annan, och om det behövs kan de föras in i ett bostadshus eller skickas till ett skjul.
  • Rörlighet - strukturen kan tas med dig på resor och resor.
  • Anspråkslöshet - plast är inte rädd för regn eller snö.
  • Säkerhet - om du snubblar och träffar bänken med foten, så troligtvis kommer bänken helt enkelt att röra sig och slaget är inte starkt. Om du slår din fot på en tyngre struktur av sten, metall eller trä, kan smärtsamma känslor inte undvikas.
  • Lätt att städa - du kan ta bort smuts från ytan på PVC -produkter med en vanlig trasa fuktad i vatten. För envis smuts kan du använda valfritt tvättmedel förutom slipmedel.
  • Korrosionsbeständig - plast ändrar inte sin struktur under påverkan av hög luftfuktighet. Sådana möbler kan installeras säkert i det fria och inte vara rädd att de påverkas av yttre negativa faktorer.
  • Bioinertness - svampar och mögel lever inte i plastföremål, även vid långvariga regn, materialet ruttnar inte.
  • Drifttid - om den används korrekt kommer en plastbänk att fungera troget i flera år.
  • Mekanisk styrka - sådana bänkar tål imponerande belastningar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Möjligheten att välja ett färgschema talar också till förmån för plast. Moderna tillverkare erbjuder snygga, funktionella och prisvärda bänkar som kombinerar hög kvalitet, praktisk och dekorativ attraktivitet.

Men PVC har också sina nackdelar:

  • det är mycket lättare att bryta sådana produkter än trä och smidda;
  • i svåra frost ökar plastens skörhet, en sådan bänk blir täckt med sprickor, även om du bara sätter dig på den;
  • när den placeras i direkt solljus finns det en hög risk för blekning;
  • nära en öppen låga börjar plasten smälta och deformeras.

Dessa nackdelar är typiska för alla typer av plastbänkar, utan undantag, och graden av deras svårighetsgrad beror på egenskaperna hos PVC.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

PVC -bänkar finns i flera versioner.

Stationära strukturer är den optimala lösningen för människor som permanent bor i en stad eller ett förorts privat hus , i detta fall kan de ständigt övervaka trädgårdsmöblernas skick.

För sommarstugor och andra tillfälliga bostäder, t.ex. bänkar är vanligtvis gjorda med förstärkta ben, oftast - metall … I det här fallet kan de grävas i marken eller betongas, detta kommer att skydda trädgårdsmöblerna från stöld.

Bild
Bild

Förvandlingsbänkar är ett typiskt exempel på turistmöbler, oftast kallas sådana modeller "bordbänk ". En enkel omvandlingsmekanism gör att du kan förvandla en bänk till ett litet bord med ett par bänkar på några sekunder.

En sådan bänk kommer att vara den bästa lösningen under utomhusevenemang och picknick, liksom när man tar emot ett stort antal gäster. När den är hopfälld tar den lite plats och kan transporteras i en vanlig personbil.

Bild
Bild

Observera: som framgår av användarrecensioner kan sådana bänkar vara osäkra om de fälls och kläms en persons fingrar. Benen fungerar som en stor sax och kan skada händerna. För att undvika detta, köp endast pålitliga produkter från testade tillverkare. Detta är det enda sättet du kan vara säker på omvandlingsmekanismens funktionalitet.

När det gäller designfunktionerna kan bänken vara med eller utan rygg . Till salu hittar du modeller med armstöd och fotstöd. Bänken kan ha till och med lakoniska former eller vara rundad, det finns modeller av ovanliga former.

Bild
Bild
Bild
Bild

En typisk bänk är 40–45 cm bred och sitsen är 40–50 cm hög . Men längden kan variera beroende på antalet användare. De mest populära modellerna är utformade för 2-3 personer, de längre tillverkas vanligtvis i begränsade mängder.

Bild
Bild

Ett brett utbud av färger låter dig välja en modell för vilken nyanslösning som helst av huvudstrukturen, lusthuset och landskapet som helhet . I butikerna finns traditionella modeller av vita och svarta färger, samt röda, gula och blå produkter. Prover som imiterar färgen på naturligt trä eller natursten är mycket populära.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Val

När du väljer en bänk för ett sommarboende, var noga med att tänka i förväg om den kommer att ha en rygg och hur den kommer att fästas på basen. Rygglösa bänkar är billigare, men de kan bara användas för att ta en paus mellan trädgårdsarbete och trädgårdsarbete. Om du planerar att arrangera vänliga sammankomster eller bara vill koppla av på gården med en intressant bok, är bänkar med rygg den bästa lösningen.

Om du bara behöver bänkar för picknick, utomhusresor och resor - välj vikningsalternativ. Sådana modeller lämpar sig för transport utan problem. Om du bor permanent i ett privat hus kan möblerna vara stationära.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om bänken är under solens strålar, ge företräde åt möbler i ljusa färger. Ljusa färger bleknar med tiden, och efter ett par säsonger kommer plastsätet att förlora sitt estetiska utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild

Generellt sett är en plastbänk snarare en tillfällig budgetlösning. Om du vill få mys till en semesterplats, skapa en snygg landskapsdesign - plastbänkar är osannolikt att passa för detta ändamål.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Granskning av trädgårdsmöbler i plast i videon.

Rekommenderad: