Moderna Skjutbara Garderober (89 Bilder): Snygga Nyheter I Korridoren, Klassisk Design Och Hörngarderobdesign, Moderiktigt Med Mönster I Korridoren Och Hallen

Innehållsförteckning:

Video: Moderna Skjutbara Garderober (89 Bilder): Snygga Nyheter I Korridoren, Klassisk Design Och Hörngarderobdesign, Moderiktigt Med Mönster I Korridoren Och Hallen

Video: Moderna Skjutbara Garderober (89 Bilder): Snygga Nyheter I Korridoren, Klassisk Design Och Hörngarderobdesign, Moderiktigt Med Mönster I Korridoren Och Hallen
Video: 70 Bookshelf Bookcase Ideas 2024, April
Moderna Skjutbara Garderober (89 Bilder): Snygga Nyheter I Korridoren, Klassisk Design Och Hörngarderobdesign, Moderiktigt Med Mönster I Korridoren Och Hallen
Moderna Skjutbara Garderober (89 Bilder): Snygga Nyheter I Korridoren, Klassisk Design Och Hörngarderobdesign, Moderiktigt Med Mönster I Korridoren Och Hallen
Anonim

Glidande garderober dök upp i mitten av 1900 -talet. Historien är tyst om namnet på deras skapare: om de var amerikanska bibliotekarier eller italienska utvecklare av sociala bostäder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Alla gillade dock tanken på att sätta skåpdörrarna på skenorna så att de glidade. Bristen på bostadsutrymme har oroat mänskligheten länge, och skjutdörrar räddar den i jämförelse med konventionella svängdörrar. Skjutbara garderober har slagit rot.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Låt oss prata om vad som är nytt för dessa hemhjälpare under årtiondena

Från klassiskt till modernt

En klassisk garderob liknar externt en vanlig garderob - en rektangulär form, träliknande färger. Det kan byggas in i en nisch eller skåp (oberoende design). Enkel fyllning - hyllor och skenor för kläder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gradvis kompletterades och förbättrades konstruktioner, tekniker och konstruktioner.

Teknik och material

De viktigaste materialen som används i garderober är Spånskiva, MDF och massivt trä.

Laminerad spånskiva och MDF - budgetmaterial från strimlat trä. De är täckta med en film - laminerad för att öka motståndskraften mot fukt, skydda mot sönderfall och göra dem mer miljövänliga: beläggningen förhindrar avdunstning av skadliga ämnen som används i spånskiva. MDF är till en början mer miljövänligt, hållbart och dyrare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Massivt trä är överlägset budgetmaterial när det gäller styrka, hållbarhet och miljövänlighet. Många lockas av det naturliga träets estetik: snyggt att ta på, trevligt att se på. På ett kvalitetsmaterial lämnas "öppna porer" - trädet genomgår minimal bearbetning. Arrayen används i dyra modeller, den är dyrare i sig och tyngre, därför är den krävande för beslagets kvalitet och konstruktionens styvhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beslag inkluderar fästelement, karm och skjutdörrsmekanismer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dörrprofilen längs vilken dörrarna rör sig kan vara tillverkad av stål och aluminium

Aluminium kommer att hålla upp till 25 år (stål upp till 7), detta är en dyrare profil. Det är vanligtvis anodiserat - täckt med en film som skyddar metallen och kan ha olika färger och blir en del av designen.

Skåpdörren glider på ett botten- eller toppglidningssystem. I toppstödet är huvudlasten på det övre dörrspåret. Detta glidningssystem anses vara mer pålitligt, det håller längre och är opretentiöst i underhåll. Det behöver dock pålitligt stöd, det är vanligtvis fixerat direkt i taket och skåpets struktur måste verifieras och vara extremt styv.

Bild
Bild

Det nedre systemet vilar på den nedre skenan, det är billigare, men kräver regelbunden rengöring av skenan från smuts och skräp.

Moderna dörrsystem är utrustade med:

  • stängare - låter dig flytta dörrarna med minimal ansträngning och göra det möjligt att göra breda och tunga dörrar, till exempel av naturligt trä eller glas;
  • proppar - stoppa dörrarna mot väggen, förhindra stötar och brott, gör bromsningen ljudlös;
  • buffertborstar - de är monterade på dörrens ändar, i huvudsak är de ett budgetalternativ för proppen;
  • dammborstar - fäst i luckorna mellan dörrarna, förhindra att damm kommer in;
  • lås - blockerar dörren och skyddar din egendom.
  • fjärrkontroll - öppning och stängning, rörlighet för interna element, belysningskontroll, - maximal användarvänlighet och hjälp till personer med funktionsnedsättning.
Bild
Bild
Bild
Bild

Moderna trender inkluderar effekten av ramlösa dörrar. Den synliga delen av dörrkarmen är bara 4 mm och är nästan osynlig. Detta gäller för en minimalistisk inredning eller i en situation där du måste framhäva dörrdesignen.

Bild
Bild
Bild
Bild

En annan innovation är de koplanära skjutdörrarna . Dessa dörrar har två parallella rörelser. När de är stängda ligger de på en rad. När den öppnas "flyter" den rörliga dörren framåt till en annan linje, när den är stängd återgår den tillbaka.

Fördelen med systemet är avsaknaden av ett mellanrum mellan dörrarna: mindre damm, dörrbladet när det är stängt är även utan sicksackutskott.

Detta system är inte särskilt vanligt på grund av de höga kostnaderna, men kanske med tiden kommer denna nyhet att bli billigare och erövra världen.

Klassisk fyllning av skjutbara garderober: trähyllor och metallstavar.

Bild
Bild

Människors önskan om maximal komfort uppmuntrar tillverkare att ständigt komplicera och specialisera "stoppning" av skåp:

  • hyllorna är rörliga, roterande, meshade;
  • lådor och korgar kan vara infällbara delvis och helt, med stängare; trä, metall, nät; med celler, separatorer och skär;
  • stavar för kläder är placerade parallellt med dörrens plan eller vinkelrätt (i smala skåp); är infällbara, lyftande (strömavtagare), roterar i en cirkel.;
  • det finns speciella moduler: galgar för byxor, slipsar, väskor, bälten, halsdukar, smycken, remmar med krokar; allt detta kan också röra sig och vända;
  • speglar inuti skåpet kan vara infällbara och svängbara;
  • inbyggd strykbräda, järnhållare - relevant för korridoren eller sovrummet;
  • belysning kan installeras i skåpet, vilket reagerar på dörrarnas öppning; utrusta en plats för hushållsapparater: tvättmaskin, TV, skrivare;
  • en infällbar skobänk kan komma till nytta i korridoren.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Design och inredning

Garderobens design är i de flesta fall dörrens design.

Den klassiska designen är träkorn. Och det här alternativet är igen i trend, eftersom det lätt ingår i den skandinaviska stilen så populär de senaste åren.

Bild
Bild

Laminerad spånskiva och MDF i olika nyanser av trä är budgetalternativ. Dyrare - täckning med naturmaterial: faner, bambu, rotting.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bambu och rotting kan användas för att komplettera den trendiga tropiska stilen.

En rad dyrbara träslag med minimal träbearbetning kan ses i dyra minimalistiska interiörer.

Bild
Bild
Bild
Bild

En populär designlösning är en spegelfinish. Speglar, utöver deras direkta syfte, expanderar utrymmet visuellt. Därför är det mycket praktiskt att sätta en garderob med en spegel i en smal hall eller ett litet sovrum.

Bild
Bild

Dessutom är spegelmöbler en av årets trender, så speglade kuponger presenteras i olika priskategorier.

Speglar kan ha olika nyanser, populära är färgerna brons, guld, rosa, rött, lila.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dörrar kan vara gjorda av glas. Alternativ är också möjliga här:

  • Klart glas lämplig om du vill visa upp innehållet i skåpet: böcker, samlingar. Dörren fungerar som ett fönster - den skyddar mot damm och skador. En sådan garderob kan se bra ut i vardagsrummet.
  • Frostat glas kommer i olika grad av transparens. Genomskinligt glas placeras ofta i garderober med kläder, så det är bekvämare att navigera i garderoben. Vitt är efterfrågat i skandinaviska och klassiska stilar och minimalismstilar.
  • Färgat glas erhålls som ett resultat av beläggning med en färgad film eller målning med lack. Filmen låter dig skapa ett stort antal variationer och snabbt ändra design. Lacket ger ljusare färger.
  • Glas med fotoutskrift . Det finns tre tekniker för att applicera ett mönster på glas: direktutskrift med film, trippeltryck - en film mellan lager av glas; att skriva ut bilden på själva glaset. De två sista metoderna skyddar bilden bättre.
  • Färgatglas oftast är det en ritning, men ibland görs en metalltrådslinga fylld med lack. Målat glas är en ljus accent för interiörer i stil med Art Nouveau, Art Deco, avantgarde.
  • Dekorativt glas med relief ser imponerande ut och har många variationer för olika stilar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kvalitetsmärket för glas och spegeldörrar är en film som är limmad på insidan av skåpet och skyddar den från splitter om den går sönder: de förblir limmade på filmen och sprids inte. Kontrollera tillgänglighet vid köp.

När du väljer en dörr med en bildfilm, var uppmärksam på att etiketttekniken iakttas: filmen ska inte bubbla, skala av, det ska inte finnas smuts och sand under den. En vällimmad film kommer att hålla länge.

En annan modern trend är dörrar täckta med läder . Som regel är det konstläder, det så kallade ekoläderet. Det upprepar konsistensen av en naturlig, är opretentiös i vården, är motståndskraftig mot fukt, hållbar, orsakar inte allergier och är prisvärd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skåpets form hör också till skåpets designkvaliteter. Den klassiska formen är rak. Men en modern garderob kan vara antingen hörn eller radie. Hörnskåpet är utformat för att dra nytta av lägenhetens hörnområde. De placeras ofta i trånga korridorer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett konkavt radiellt skåp ger en liten vinst i bostadsutrymmet, ett konvext område med ett skåp . Men ändå är radie skåp oftare ett designdrag, eftersom denna design är dyrare. Radiusskåpets eleganta former mjukar upp den grova funktionen hos denna möbel och döljer hörnen. Det blir bra i hallen eller i sovrummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Handtag, om sådana finns, spelar en roll i utformningen av skåpet. Som regel görs de vertikala; de kan vara metall, glas, plast, trä. Handtagen är ofta infällda i dörrbladet, diskreta.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färg och mönster

Det finns många sätt att göra ritningar på dörrbladet:

  • Den vanligaste - rita på film , med vilken en träbas är laminerad, täcks glas;
  • fotoutskrift kan appliceras på både glas- och trädörrar;
  • gravyr Är en metod för att applicera en svartvit bild på glas eller spegel. Med hjälp av en stencil och speciell teknik bildar de mikro-repor som skapar ett mönster. Det finns diamant-, laser- och sandblästring;
  • Ritningar på spegeln kan läggas ut med strass eller kristaller

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns flera inredningstrender som kan hjälpa dig att välja rätt färg och mönster:

  • Skandinavisk stil stödjer vita, gråa, svarta, tränyanser. Tre eller fyra ljusa accenter är tillåtna: blå, röd, grön.
  • Monokrom geometri . Kontrasterande kombination av två eller tre färger och geometriska former.
  • Rosa färg . Sovrummet för en ung flicka eller en barnkammare för en liten prinsessa fylls med glädje av alla nyanser av rosa.
  • Trender fortfarande minimalism … Kontrasterande kombinationer, svartvit, nyanser av trä. Minsta utsmyckning, maximal enkelhet.
  • Kombinerade fasader - denna trend bestäms av tillverkarna själva. Fler och fler alternativ för kombinationen av texturer, färger och dekorer dyker upp på marknaden. Du kan experimentera eller följa anvisningarna från kända märken.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

8 bilder

Moderiktiga nyheter

Stora märken försöker hänga med i tiden, möta konsumenternas behov och överraska.

Marknadsnyheter inkluderar:

  • Vindskåp som möjliggör de mest utmanande takhörnen

  • En garderob där inte bara dörrar rör sig, utan också hela sektioner

  • En garderob-skärm, som inte har tak och väggar, bara dörrar och fyllning

  • Skåp med dekorativa nischer i dörren

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

  1. Den primära frågan är de uppgifter som du vill lösa med hjälp av skåpet . Var kommer han att stå? Vad kommer att lagras i den? Välj en lämplig form - kantig, rak, radie.
  2. Bestäm designen: inbyggd eller bostad? Inbyggt fyller utrymmet mer effektivt, skåpet är mer mobil och lättare att köpa.
  3. Skissera fyllningsschemat baserat på vad du planerar att förvara i garderoben

  4. Tänk på de mönster du gillar, håll fast vid två eller tre

  5. Använd en prisjämförelsetjänst online eller en konstruktörsberäknare , det finns i nästan alla möbelbutiker online. Beräkna den ungefärliga kostnaden.
  6. Välj den butik som ger dig bästa pris, kvalitetsinstallation, lämpliga servicevillkor eller "din" design

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Snygga idéer i inredningen

  • Skjutbara garderober gör ett utmärkt jobb med att förvara i köket.
  • Ljusa skåp i rampljuset.
  • Idéer till barnkammaren.
  • Växt- och floristiska mönster.
  • Skjutbara garderober till vardagsrummet.

Rekommenderad: