TV över Eldstaden (47 Bilder): Dekorativ Elektrisk Eldstad På Ena Väggen Med TV I Det Inre Av Vardagsrummet Och Hallen

Innehållsförteckning:

Video: TV över Eldstaden (47 Bilder): Dekorativ Elektrisk Eldstad På Ena Väggen Med TV I Det Inre Av Vardagsrummet Och Hallen

Video: TV över Eldstaden (47 Bilder): Dekorativ Elektrisk Eldstad På Ena Väggen Med TV I Det Inre Av Vardagsrummet Och Hallen
Video: Julbrasa - Eld i öppen spis (Brasvideo i 4K) 2024, April
TV över Eldstaden (47 Bilder): Dekorativ Elektrisk Eldstad På Ena Väggen Med TV I Det Inre Av Vardagsrummet Och Hallen
TV över Eldstaden (47 Bilder): Dekorativ Elektrisk Eldstad På Ena Väggen Med TV I Det Inre Av Vardagsrummet Och Hallen
Anonim

TV: n ovanför eldstaden ser vacker ut. Ett sådant arrangemang har dock många motsättningar i samband med att eldstaden tar över huvudkomponenten i härden. Tänk på det invecklade med denna placering, vi kommer att ta reda på om denna åsikt är motiverad och om det är värt att kombinera dessa föremål i interiörkompositionen.

Särdrag

Placeringen av TV: n över eldstaden kan knappast kallas harmonisk. Detta beror på det faktum att både eldstaden och TV: n är viktiga accenter i interiören, som upptar huvuddelen av uppmärksamheten hos dem som för närvarande är i detta rum. Samtidigt lockar var och en av accenterna uppmärksamhet, så för balans måste du medvetet göra en av dem till den dominerande. Med andra ord är 100% balans omöjligt, även om rummet vid första anblicken verkar mysigt.

Bild
Bild

En TV -apparat och en öppen spis har olika känslomässiga påfrestningar . Eldstaden främjar ett tillstånd av avkoppling, det låter dig sitta bredvid varandra för olika tankar och en lugn vila. TV: n låter inte huvudet vila: även om du tittar på ett melodrama eller en tecknad film kommer olika signaler kontinuerligt in i hjärnan, vilket tvingar den att ta emot och bearbeta information. I detta fall är avslappning omöjlig. Kombinationen av två emotionella bakgrunder skapar disharmoni på ett undermedvetet plan.

Bild
Bild

Att placera en TV över en öppen spis kan bara motivera att spara plats i vardagsrummet. TV: n kan ta en viss plats i eldstaden om det inte finns andra lämpliga platser för den i detta utrymme. I detta fall måste dock regeln iakttas: de två accenterna ska inte konkurrera med varandra. Därför är samtidig införande av dessa enheter oönskat.

Bild
Bild

Stil spelar också roll . Eldstaden är en detalj i interiören med karakteristiska nyanser, som är inneboende i antikens nyanser. Det fördjupar dig i en speciell atmosfär. TV: n betonar de tekniska framstegen; för en bättre inredning bör den ha många av de senaste funktionerna, kännetecknas av snygg design och ergonomi. Kombinationen av två accenter med olika historiska färger kräver ett speciellt tillvägagångssätt. Detta är långt ifrån alltid möjligt, och om det behövs kan du inte göra utan att locka till dig en professionell designer med en utmärkt känsla för stil, som förstår invecklingarna i inredningsnyheter, inklusive tillägg av möbler, valet av en TV -modell, öppen spis, materialets och färgernas relevans. Svårigheten ligger i att kombinera två inkompatibla föremål och montera dem i det övergripande interiören utan att känna sig överväldigad.

Bild
Bild

Argument mot

Var och en bestämmer själv lämpligheten av denna placering. Det finns några argument som talar vältaligt om hur detta arrangemang av teknik kan bli.

Låt oss överväga de viktigaste aspekterna:

I de flesta fall innebär att placera TV: n över en öppen spis en enorm belastning på nacken, vilket med tiden leder till störningar i ryggraden. Dessutom är det extremt obekvämt att titta på TV på detta sätt, särskilt i ett litet rum

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Ofta utesluter ett sådant grannskap maskering av trådar, de kommer att vara på en iögonfallande plats.
  • Området med en öppen spis och en TV kan inte kallas säkert: varm luft, stigande uppåt, förkortar utrustningens livslängd och orsakar brandrisk.
  • Inte alla eldstadsmodeller är lämpliga för placering med en TV: förutom att det kan kräva konstruktion av ett ventilationssystem torkar det kondensorn och elektronisk fyllning.
  • Under användning av båda accenterna samtidigt kommer eldens bländning att distrahera från att titta på TV, även om eldstaden är mycket mindre än TV -panelen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Argument för

Vi lever i en tid med tekniska framsteg och maximal funktionalitet, men komfort är viktigt. Detta återspeglas i varje hushållsartikel: till och med en öppen spis, som faktiskt fungerar som en värmare, bör vara användbar och utmärks av sin estetiska attraktion.

TV: n kommer att se mycket bättre ut med en vackert utformad enhet .än en ensam uppvärmningsenhet ensam som du kan snubbla över när du rör dig i rummet. Hallen är en plats för mottagande av gäster; den ska skapa den mest bekväma och mysiga atmosfären. Eldstaden ser vacker ut: denna design skapar rätt stämning för ett speciellt rum hemma.

Bild
Bild

Funktionalitet spelar också roll. Eldstaden ger vardagsrummet värme och därmed komfort. Det varma rummet bidrar mer till ett konfidentiellt samtal, gemensam avkoppling. Dessutom, om det inte finns någon TV i rummet, kommer det att verka tråkigt för en modern person. Det är viktigt att eldstaden ser harmonisk ut med den, och detta är möjligt med förbehåll för säkerhetsreglerna, med hänsyn till typen av öppen spis, liksom platsens finesser.

Bild
Bild

Typer av foci

Idag finns det många typer av eldstäder. Dessa inkluderar:

  • vedeldning - uppvärmning av utrymmet på grund av naturligt bränsle (ved);
  • elektrisk - simulering av eld, enligt principen för värmare från en strömkälla;
  • gas - behöver gasbränsle för arbete;
  • falska eldstäder - imitation av en eldstad, ofta med en dekorativ funktion.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Varje typ har sina egna egenskaper, men de modeller som kräver ved, liksom gassorter, kan inte placeras bredvid TV: n. Ibland påpekar tillverkarna möjligheten att de andra modellerna ligger i närheten av TV: n, men i själva verket anser inte mästarna som är involverade i att installera värmeenheter detta vara motiverat. De påpekar att dekorativa och virtuella modeller infällda i väggportalen är mer lämpliga för en 100% säker installation. Vanligtvis installeras en elektrisk öppen spis med en egen låda, vilket garanterar säkerhet: den kan stängas av när som helst, det är säkrare för närheten till TV: n.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur placeras?

Om det inte finns något annat sätt att placera två accenter, är det värt att överväga ett antal nyanser. Detta kommer att bidra till att upprätthålla harmonin i arrangemanget av vanligtvis konkurrerande möbler, och också minska den negativa effekten av värmeenheten på TV: n. Om du väljer placering på en vägg är det inte alls nödvändigt att hänga TV: n strikt ovanför eldstaden. Du kan spela med flera alternativ för placeringen av dessa inredningsartiklar.

Bild
Bild

Det är oönskat att använda en separat utskjutning för eldstaden: den måste infällas i väggen. På så sätt kommer båda föremålen att vara på samma nivå, och elden kommer inte att störa utsikten.

Bild
Bild

Om ett utskott väljs för en accentvägg, använd produkter av samma utskjutande: ingen av dem ska sticka ut relativt den andra, medan du väljer en liten eldstadsmodell och placerar den symmetriskt i förhållande till TV: n.

Bild
Bild

Det är fantastiskt om avsatsen är indelad i två vertikala delar: detta gör att du kan ge väggen en organisation, bestämma en plats för vila och titta på dina favorit -tv -program. I det här fallet kommer eldstaden och TV: n att ligga bredvid varandra, men kommer inte att kunna tävla med varandra.

Bild
Bild

En intressant lösning skulle vara en kombination av accenter och inbyggda möbler . Det kan till exempel vara en vägg eller en hylla med en diskret nyans. För att inte överbelasta den allmänna synen på interiören är det i det här fallet vettigt att göra eldstaden diskret, ge den dominerande rollen till TV: n, dekorera väggen eller hyllorna i samma stil som plasma.

Bild
Bild

Använd färgeffekter: du kan hänga en TV i ett mörkt fodral på väggen, medan färgen på eldstaden kan vara relaterad, men ljus. Den grå tonen på hela väggen i eldstadsområdet hjälper till att dränka eldstaden i väggen eller göra den inte så märkbar. Samtidigt, för att markera TV: n, använd svart eller mörkgrå, bör eldstadens design inte innehålla ljusa slag (eld är tillräckligt).

Bild
Bild

Undvik att använda dekorativa eldstäder: de framhäver uppmärksamheten genom att dra den till själva spisen, vilket med tiden kommer att väcka frågan om TV -designens lämplighet.

Om layouten är öppen och utrymmet är begränsat kan du dela upp väggen i separata funktionsområden. Till exempel, separera sovrummet med en öppen spis och avsätt det intilliggande rekreationsområdet för att titta på TV. I det här fallet bör TV: n placeras ovanför eldstaden och därigenom betona accentens dominerande roll.

Bild
Bild

En intressant lösning som ger den mest harmoniska kombinationen av två accenter i vardagsrummet är placeringen av en TV och en öppen spis, när intilliggande väggar inte är anslutna i rät vinkel, utan har antingen en avsats eller ett avfasat plan i denna del av vägg, som kan avledas under eldstaden och spegeln. Här kan du sätta ett falskt ställ, och valet kommer inte längre att vara så motsägelsefullt. TV: n kommer också att placeras högre, men inte ovanför eldstaden, men en meter eller två från den. Dessutom är design av ugnstyp lämplig här. I detta fall kan TV: n fästas på väggen eller placeras på ett högt skåp eller en byrå.

Bild
Bild

Det finns tillfällen då det är fundamentalt viktigt för kunden att dela två accenter . Detta gäller vanligtvis för fall då en viss avsats i vardagsrummet tas under eldstaden eller TV: n. I det här fallet kan designern erbjuda ett alternativ med två nischer. Samtidigt görs en smal konsolhylla ovanför den visuella effekten av att dränka eldstaden, ovanpå vilken en TV placeras. Så att en obalans inte skapas i hallen, kommer fackdörrar att vara utrustade för att maskera TV: n. Denna teknik är dock motsägelsefull: här är den dominerande egenskapen eldstaden, även om den är liten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tips

Om det är viktigt att placera TV: n över eldstaden i vardagsrummet, det är värt att använda råd från experter.

För att undvika att skapa en barriär mellan de två accenterna, skapa en nisch för din TV. Detta kommer att jämna ut uppfattningen om detta område

Bild
Bild

För att lindra nacksmärta, placera TV -panelen i en liten vinkel för en bekvämare tittarupplevelse. Så du behöver inte kasta huvudet bakåt, vilket är farligt för hjärnan

Bild
Bild
  • Gör inte en stor eldstuga: en liten fyrkantig modell gör att TV: n kan placeras lägre, vilket gör det lättare för ögonen.
  • Accentuera inte alla detaljer i duon: exkludera ytterligare hyllor med tillbehör till eldstaden, fristående paneler för eldstaden och TV. Försök att göra denna zon monolitisk, dekorera väggen med samma material.
  • Ett bra alternativ skulle vara att göra två nischer på en lakonisk vägg utan onödig inredning: en för en plasma och den andra (mindre) för en eldstad accent.
Bild
Bild

Tänk på att elden drar någon uppmärksamhet till sig själv; för en duett med en TV bör eldstaden inte vara stor, annars kommer båda accenterna att förlora sin uttrycksfullhet och interiören kommer att förlora sin känsla för stil

Bild
Bild

Var uppmärksam på rummets färgschema. Försök att hålla eldstaden med TV: n inte alltför annorlunda än huvudbakgrunden. Färgen kan vara relaterad eller kontrasterande, medan den inte ska locka uppmärksamhet, annars kommer duetten från eldstaden och TV: n mot dess bakgrund att brytas

Bild
Bild

Använd ett smart trick: kombinera två viktiga möbler med ett efterbehandlingsmaterial som är lämpligt för båda. Täck ytan med imiterad tegel eller murverk: detta är en harmonisk öppen spis och en snygg lösning för moderna interiörer där teknik är ett viktigt designelement

Bild
Bild

Glöm inte att ta hänsyn till en viktig nyans: båda artiklarna har en viss status. De måste matcha varandra, annars förlorar en produkt mot den andra, vilket visuellt kommer att förstöra det inre av eldstadsområdet. Med detta sagt, försök att matcha båda produkterna i samma färg och finish. Detta kommer att skapa en illusion om att eldstaden och TV: n är delar av en enda ensemble.

Bild
Bild

Tänk också på storleken på de två accenterna. De beror på vardagsrummets storlek: ju mindre rummet, desto mindre parametrarna för TV: n och eldstaden. Det finns dock en nyans här: för balans bör TV -panelen vara större. Samtidigt verkar eldstaden inte liten och kommer att kunna behålla en mysig atmosfär även i ett trångt utrymme. Om rummet är rymligt och det finns en avsats för två accenter, öka inte måtten: detta är endast möjligt när de placeras på en stor vägg med ett skift.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel i inredningen

Med hjälp av kanten på karnappfönstrets kant under TV: n placeras en öppen spis bredvid den, infälld i väggen. Närheten ser harmonisk ut.

Bild
Bild

Ett komplext men framgångsrikt exempel på att kombinera två accenter: placeringen av en TV med en hylla ovanför eldstaden med dörrar, kombinerat med murverk av den nedre delen av eldstaden.

Bild
Bild

En tydlig demonstration av tv: ns dominans: en avsats med en nisch under TV -panelen sätter igång platsen för eldstaden. Kontrasten i storlek på de två accenterna skapar önskad effekt.

Bild
Bild

En intressant lösning för gästområdet med hjälp av en avsats och nischer: TV -området är accentuerat med en mörk färg för att matcha detaljerna i möblerna. Platsen för eldstaden är begränsad, modellen är infälld i en nisch och har inte en catchy design.

Bild
Bild

Tvingad mottagning vid brist på plats: plasma och en liten dekorativ öppen spis med ben valdes. För följe valdes ett stativ ut som efterliknar en eldstadshylla.

Bild
Bild
Bild
Bild

Användning av hyllor. En stor hylla är avsatt för TV: n, eldstaden är inbyggd i väggen och är skuggad med en beige nyans. På grund av möblerna ser kompositionen lämplig och harmonisk ut.

Bild
Bild

Användningen av små accenter på avsatsen i ett rymligt vardagsrum ser vackert ut, och accenterna konkurrerar inte med varandra.

Bild
Bild

Trevligt välkomnande med hylla och murad öppen spis, kontrasterande nyanser. TV: n är vinklad.

Rekommenderad: