Skjutbara Garderober I Interiören (68 Bilder): Design Av En Entré Och Vardagsrum Med Ett Fack Av Trä, Alternativ I Europeiska Och Handelsstilar

Innehållsförteckning:

Video: Skjutbara Garderober I Interiören (68 Bilder): Design Av En Entré Och Vardagsrum Med Ett Fack Av Trä, Alternativ I Europeiska Och Handelsstilar

Video: Skjutbara Garderober I Interiören (68 Bilder): Design Av En Entré Och Vardagsrum Med Ett Fack Av Trä, Alternativ I Europeiska Och Handelsstilar
Video: Latest Sliding Wardrobe Workzk Design with Dressing & TV Unit Design For Bedroom 2024, Maj
Skjutbara Garderober I Interiören (68 Bilder): Design Av En Entré Och Vardagsrum Med Ett Fack Av Trä, Alternativ I Europeiska Och Handelsstilar
Skjutbara Garderober I Interiören (68 Bilder): Design Av En Entré Och Vardagsrum Med Ett Fack Av Trä, Alternativ I Europeiska Och Handelsstilar
Anonim

Skjutbara garderober är mycket efterfrågade på grund av deras rymlighet och moderna design. En sådan möbel ser harmoniskt ut i många interiörer. Den kan köpas för både en rymlig och en liten lägenhet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Glidande garderob i olika stilar

En vacker och praktisk garderob kan placeras i alla rum. Det kan ha ett annat område. Moderna tillverkare erbjuder ett stort utbud av sådana modeller: från mycket brett och stort till smalt och kompakt.

Men variationen av garderober är inte begränsad till dimensioner och mönster. Moderna modeller kan ha en mängd olika mönster och stilar. Detta tyder på att du kan välja rätt alternativ för vilken inredning som helst.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

9 bilder

Det är osannolikt att modellerna av garderober i klassisk stil någonsin kommer att förlora sin relevans . De lockar mycket uppmärksamhet, så de borde inte vara de enda elementen i denna stil i rummet. Alla interiörer är inte lämpliga för sådana produkter.

För klassiska alternativ är ett rymligt rum med högt i tak och breda fönster perfekt. I ett litet rum kommer sådana garderober att se för skrymmande ut.

Som regel installeras klassiska bitar längs väggen. De kan uppta en viss del av den eller hela väggen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Speglar ser inte alls ut i sådana garderober. Endast naturligt massivt trä bör finnas. Insatser med glasmålningar, snidning eller fräsning är tillåtna.

Bild
Bild

Den klassiska stilen i möbler inkluderar trender som rokoko, barock och imperium

Garderoberna i Empire -stil har ett massivt utseende . Sådana modeller utmärks av pompa och krigiska motiv. Det finns gyllene tillägg och crimson i dem. Skjutbara garderober i denna design ser dyra och eleganta ut!

Bild
Bild
Bild
Bild

Barockmodeller är de mest genomarbetade . De kan kompletteras med olika dekorativa inlägg: glasmålningar, vinjetter, band och blomsterarrangemang. Liknande detaljer är placerade på skåpens höljen och dörrar. Skjutbara garderober i barockstil är inte praktiska. På grund av dem kan processen att rengöra rummet ta mycket tid. Det rekommenderas att sådana möbler används av personer med utmärkt smak, för att inte överdriva det med en icke-trivial stil.

Bild
Bild

Ett annat fantasifullt alternativ är garderoben i rokokostil . Dess design är enklare än den barocka. Den kännetecknas av släta linjer och diskreta marina anteckningar är synliga i den.

Bild
Bild
Bild
Bild

En annan typ av klassiker är garderober i handelsstilen . De kännetecknas av enkla och raka linjer, som kan kompletteras med invecklade och små mönster som ligger på dörrarna.

Bild
Bild

Den moderna stilen har också ett brett utbud .… Den skiljer sig från klassikerna genom en lite trotsig enkelhet. Sådana modeller tar inte mycket plats och kan ha olika fasadfärger.

Mot bakgrund av liknande möbler ser olika tillbehör i interiören spektakulära ut. Det kan till exempel vara en sak gjord av omålad metall, plast eller glas. Det är bättre att ge upp träföremål till förmån för klassiska interiörer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Möblerna i europeisk stil har en enkel och lakonisk design . De har en minimalistisk design, inte viktade färgglada skär och icke-standardiserade linjer. Sådana exemplar har exceptionellt regelbundna former. De kan innehålla speglar. Vinylklistermärken är lite mindre vanliga.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skåp i skandinavisk stil är populära idag . Sedan starten har denna trend baserats på användningen av naturliga nyanser. Huvuddragen i sådana möbler är deras svårighetsgrad, soliditet och till och med en del elakhet, vilket kompletterar den eleganta interiören.

Bild
Bild
Bild
Bild

En annan populär stil är Provence . Det påminner lite om en bystil. Dess karakteristiska drag är överflödet av lakoniskt vitt. Glidande garderober i denna design kännetecknas av sin yttre lätthet och diskreta, trots sina avsevärda dimensioner.

Bild
Bild

Det finns en mängd olika Provence som Neo Provence . Det representerar en av linjerna i minimalism och populär högteknologi.

Bild
Bild

Var ska man hitta?

Moderiktiga garderober kan placeras inte bara i korridoren, utan också i andra rum. Låt oss i detalj överväga alla möjliga alternativ för att placera en garderob.

På köket

Få människor vet att en ordentligt utvald garderob kommer att se bra ut i köket. Sådan placering bör riktas till personer som vill organisera ett originellt och kreativt utrymme.

Närvaron av en hög garderob i köket kommer att förändra interiören avsevärt och göra det ovanligt. Det är så obetydligt att slå ett rum bara om dess område gör det möjligt att göra det.

Bild
Bild
Bild
Bild

Denna idé gjordes en trend av italienska designers. De förstörde stereotypen att endast köksskåp och hängande skåp med svängdörrar kan placeras på kökets territorium.

Närvaron av en garderob i ett sådant rum gör att du kan gömma olika köksredskap eller hushållsapparater i dess inre del. De mest framgångsrika alternativen för sådana interiörer är inbyggda eller halvbyggda modeller.

Fasaden kan vara absolut vad som helst, från klassiskt och vanligt till modernt och kompletterat med Versailles -speglar.

Bild
Bild
Bild
Bild

I hallen

En garderob är ett måste i korridoren! I de flesta fall är de installerade där.

Som regel är korridorerna i lägenheter ganska smala. Av denna anledning, för ett sådant utrymme, skulle det bästa alternativet vara ett smalt och högt skåp med speglar på dörrarna. Det kan vara: skåp, inbyggt eller hörn. Allt beror på det lediga utrymmet och utformningen av rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I sovrummet

Garderoben är ett bra komplement till sovrummet. Om området tillåter kan du hämta en stor och rymlig version med speglar.

Visuellt gör sådana modeller rummet ljusare och rymligare. Det rekommenderas inte att köpa produkter som är för mörka, särskilt om resten av inredningen och inredningen är gjorda i ljusa färger.

Bild
Bild

Du kan dekorera din sovrums garderob med vinyldekaler. Men de ska målas i diskreta pastellfärger.

Bild
Bild
Bild
Bild

I vardagsrummet

För vardagsrummet rekommenderas att välja praktiska garderober utrustade med hyllsystem.

Du kan effektivt ändra inredningen i ett rum med hjälp av en vacker garderob med en skjutdörr.

Dessa modeller kan lagra en mängd olika föremål, från bartillbehör till boksamlingar.

Bild
Bild
Bild
Bild

På toaletten och i badrummet

En mycket ovanlig lösning är att placera en garderob på toaletten och i badrummet. Slutresultatet är dock en mycket harmonisk och attraktiv ensemble.

För sådana lokaler är det värt att välja smala skåp med transparenta matta dörrar. Föredra inte träprover, eftersom de med tiden helt enkelt kommer att dämpa och förlora sitt utseende.

Oftast installeras sådana exemplar bakom toalettskålarna och på sidan av badrummet. Men det beror naturligtvis på layouten på dina rum.

Bild
Bild
Bild
Bild

På balkongen

För balkongrum är en inbyggd garderob det bästa alternativet, särskilt om området är litet.

För rymligare balkonger kan du välja ett hörnskåp eller en skåpmodell. På en balkong tillåter sådana modeller dig att lagra många olika saker i sin inre del, vilket bokstavligen sparar det fria området från nedskräpning.

Bild
Bild
Bild
Bild

I en studiolägenhet

Nyligen har studiolägenheter blivit avundsvärda popularitet. De representerar sådana lokaler där det inte finns några partitioner. En skjutgarderob är en utmärkt lösning för sådana bostäder.

Det mest lönsamma alternativet för en studio är den inbyggda modellen. För små rum är det värt att välja hörnprover med spegeldörrar.

Bild
Bild

Stora garderober-skjutdörrar kan spela rollen som improviserade skiljeväggar i sådana lägenheter.

Bild
Bild

Hur ser det ut i en ungdomsinredning?

Tänk inte att ungdomsstilen i inredningen är prickiga färger och avantgardistiska möbler. Unga under 35 år tenderar att hålla sig till lugnare och mer neutrala färger.

Skjutbara garderober ser bra ut i en ungdomsinredning. Möbler kan tillverkas i europeisk, skandinavisk eller Provence -stil.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stora garderober i klassisk stil ser inte alltid harmoniska ut i ungdomsinredningar. Det rekommenderas inte att vända sig till för mörka trämodeller med imponerande dimensioner, eftersom de kan göra utrymmet tyngre och obekvämt.

För en mer levande och harmonisk atmosfär kan du lägga till ett par rika färgdetaljer i en ungdomsinredning. Till exempel kan en lakonisk garderob i europeisk stil dekoreras med ett stort vinylklistermärke i en kontrastfärg. En sådan lösning kommer inte att göra hela ensemblen pretentiös.

Bild
Bild

Välja färg

Valet av lämplig färg för garderoben beror på rummets yta. För små rum är det värt att välja modeller med spegelinsatser på dörrarna, vars färger ligger nära väggarna.

I rymligare utrymmen ser skjutbara garderober bra ut, vars nyans ger resonans med färgerna på resten av möblerna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nyligen har skåpmodeller av följande färger varit mycket efterfrågade:

  • Wenges mörka färg passar perfekt in i rum med stark belysning. Detta skåp kan målas mörkgrått eller svart. Den omgivande inredningen och finishen ska vara vit eller beige.
  • Ett rikt spektrum av nyanser har färgen på blekt ek. Skåp i denna design ser bra ut i rum med svagt ljus. Blekad ek i interiören kombineras med choklad, röd, grädde och kaffe nyanser.
  • Lönnfärgade garderober ser väldigt skonsamma ut. Den här färgen har en varm gulaktig nyans, som ser harmoniskt ut i en ensemble med smaragd, ljusgrå, vit och rött lila färger.
  • Skjutbara garderober i italiensk valnötfärg har ett lyxigt utseende. Denna färg har ett elegant utbud. Du kan välja en vacker modell, vars färg varierar från gyllene honung till svart mahogny. Denna färg kombineras med vita och guldpaletter i inredningen.

Rekommenderad: