Dubbelsängar Med Lyftmekanism: Storlekar 160x200, 180x200, 140x200, Träsängar

Innehållsförteckning:

Video: Dubbelsängar Med Lyftmekanism: Storlekar 160x200, 180x200, 140x200, Träsängar

Video: Dubbelsängar Med Lyftmekanism: Storlekar 160x200, 180x200, 140x200, Träsängar
Video: Viking Strömsholm kontinentalsäng 2024, Maj
Dubbelsängar Med Lyftmekanism: Storlekar 160x200, 180x200, 140x200, Träsängar
Dubbelsängar Med Lyftmekanism: Storlekar 160x200, 180x200, 140x200, Träsängar
Anonim

En stor säng är en dekoration och en mittpunkt i alla sovrum. Det inre av hela rummet och komfort under sömnen beror på valet av denna möbel. En av de mest populära modellerna är dubbelsängar med lyftmekanism.

Bild
Bild

Funktioner, fördelar och nackdelar

Funktionalitet, tillförlitlighet, hög komfort - allt detta handlar om en dubbelsäng med en lyftmekanism. Det ser original ut, livar upp interiören, ger det fräschör och nyhet.

Ett särdrag hos modellerna är den stigande kajen, för vilken det är tillräckligt att dra i handtaget.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar med sängen:

  • Lönsamhet . Sängarna har inbyggda lådor som används för att lagra sängkläder och säsongsartiklar. Saker kan ta upp allt utrymme under kajen, vilket gör att du kan frigöra väsentligt skåp och hyllor i rummet för att lagra viktigare föremål.
  • Original design . Den transformerande sängen passar bra in i en modern inredning, och ett brett utbud av produkter låter dig välja möbler för alla interiörer. Varumärken erbjuder både minimalistiska modeller, utan dekor och dekorerade med snidade element, kontrasterande skär, prydnader.
  • Hög styrka . Modellerna har en lång livslängd, vilket beror på kvaliteten på de använda råvarorna.
  • Bekvämlighet . Kvalitetsprodukter är utrustade med ortopediska madrasser som ger bekväm vila och maximal avslappning av muskler och ryggrad.
  • Lönsamt pris . Sängar med lyftmekanism är prisvärda, om det behövs kan du köpa ett budgetalternativ för en liten lägenhet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Trots olika positiva egenskaper hos möbler kan individuella negativa modeller särskiljas. Nackdelarna inkluderar designfunktionerna hos enskilda mekanismer och madrasser. Billiga produkter kan vara svåra att utveckla, ha en kort livslängd. Träramen tenderar att torka ut, absorbera fukt, men detta minus neutraliseras genom bearbetning med speciella lösningar och blandningar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller

Klädda möbler kännetecknas av dess designfunktioner och yttre egenskaper. Företagen erbjuder både vanliga raka modeller och ovanliga konfigurationer. Typer av dubbelsängar med lyftmekanism:

  • Klassisk . En sådan transformerande säng stiger uteslutande vertikalt, kan placeras antingen i sidled, luta sig mot väggen eller vara mitt i rummet.
  • Hörn . En praktisk lösning för trånga utrymmen. Sänggaveln är placerad på båda sidor, så modellen placeras särskilt mot väggen.
  • Med sidlyftmekanism . Modellen är lämplig för installation mot en vägg, sparar utrymme. Kanten fälls ut åt sidan.
  • Ortopedisk . En säng utrustad med en medicinsk madrass. Modellen väljs av dem som har ont i ryggen, eftersom möblerna ger stöd för ryggraden i en naturlig position.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Barnmodeller skiljer sig åt separat . De har små dimensioner, men de kan fällas ut, som vuxna höga sängar. På grund av den låga höjden kommer barnet inte att falla, och kompaktiteten gör att du kan placera möbler i ett begränsat utrymme. Dessutom tillverkas produkter endast av säkra material.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Valet av råvaror ligger på varje specifik tillverkares samvete:

  • Oftast finns det på marknaden trä modeller eftersom de är starka, slitstarka och har en lång livslängd. Dessutom är sådana produkter lättare att montera och demontera. Europeiska märken producerar som regel möbler av massivt trä. Produkter av trä av lägre kvalitet tillverkas i OSS och i Asien.
  • För design av exklusiva modeller kan användas en natursten - det här alternativet ser elegant och mycket representativt ut, men det är inte lämpligt för alla interiörer. Metall- och plastelement används som inredning. Flera typer av material tas också för klädsel.
  • Sängfodral i läder ser futuristisk ut och passar för moderna interiörer, skiljer också modeller från ekoläder.
  • Textilier används ofta . Tygklädsel presenteras i olika färgkombinationer, det kan dekoreras med nästan alla mönster och mönster. Samtidigt kommer textilier av hög kvalitet att behålla sin färgmättnad under lång tid, de kommer inte att riva, dessutom är de mjuka vid beröring.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Dubbelsängar har standardmått, ungefär korrelerade med varandra. De största modellerna övervägs, vars dimensioner är 180x200 cm. Detta alternativ är lämpligt för placering i rymliga rum. Sängar på 140x190 cm är relativt miniatyr och är mer lämpliga för att vila en person som älskar att sitta imponerande under sömnen. Det finns också mellanliggande dimensioner: 160x200, 140x200, 150x190 cm, varierande för varje specifik tillverkare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färglösningar

När du väljer ett sortiment tas hänsyn till de nyanser som råder i interiören. Huvudregeln i design är att 1-2 grundfärger och 1 ytterligare färg väljs för efterbehandling, som kommer att presenteras i minoritet . Det är tillåtet att ta material som är ljusare eller mörkare än de utvalda, men du kan inte överdriva det med deras antal. En vit säng är en universell lösning för ett minimalistiskt sovrum, som dock inte kan nås med glid. Interiörartiklar bör inte smälta samman till en enda plats, därför är det absolut nödvändigt att kombinera flera ljusa nyanser.

Vid inredning av ett sovrum rekommenderas det att ta neutrala toner som har en lugnande effekt på ögonen, till exempel olika toner av brunt. Olika färger och kontraster är också acceptabla, om en person kan vila och titta på den ljusa interiören. Ett svart sovrum är ett djärvt beslut, som bör genomföras med extrem försiktighet. Ett alltför mörkt sovrum kommer att sätta press på psyket, visuellt minska utrymmet.

När du väljer ovanliga designprojekt rekommenderas att du kontaktar proffs.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Populära märkesbetyg

Dubbelsängar med lyftmekanism finns i många företags sortiment. Modeller produceras av europeiska, ryska, vitryska, kinesiska möbelfabriker, som också levererar produkter till internationella marknader. Följande märken är de mest populära sängarna:

  • IKEA . Ett internationellt känt företag från Nederländerna som designar möbler i minimalistisk stil. Enkla och funktionella modeller är populära över hela världen och passar alla inredningar.
  • Lagun . Ett varumärke från Vitryssland som kännetecknas av ett brett utbud av produkter. Det är hållbart och pålitligt, kan tjäna i många år.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Askona . Företaget fokuserar på att skapa bekväma möbler, därför tar det hänsyn till och analyserar behoven hos riktiga konsumenter. Linjerna inkluderar ortopediska modeller.
  • Drömland . Ryskt företag som bedriver produktion av ortopediska möbler. Ett utmärkt alternativ för personer med ont i ryggen och de som vill sova med maximal komfort.
  • Toris . Miljövänlighet och säkerhet är de särdrag hos detta varumärkes möbler. Endast naturliga råvaror tas för produktion.
  • Ormatek . Ett stort ryskt innehav som aktivt introducerar innovativ teknik i produktionsprocessen. Utbudet av produkter representeras inte bara av sängar, utan också av madrasser.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

De närmar sig köp av en säng med särskild omsorg, eftersom inte bara utseendet på rummet beror på detta, utan också komforten under sömnen. De bästa modellerna är inte nödvändigtvis särskilt dyra, men låg kostnad är inte heller värt att jaga.

När du väljer möbler rekommenderas att jämföra egenskaperna hos sängar som presenteras i ett lämpligt prissegment. Det händer så att produkterna från välkända märken är dyrare bara på grund av det erkända namnet.

Vad du bör tänka på när du köper en säng med lyftmekanism:

  • Storleken . Måtten beror på sovrumsytan och lägenhetsägarnas preferenser. Om bara en person planerar att sova på modellen kan du välja en relativt liten säng. Par bygger på hur mycket utrymme de behöver tillsammans så att de inte blir trångt.
  • Material . Det handlar om sängramen och mekanismen. Matriser av värdefulla träslag tas för tillverkning av premiummöbler; vid tillverkning av budgetprodukter kan de använda plywood, spånskivor. Transformationsmekanismen är antingen av trä eller metall. Ta också hänsyn till materialet för basens klädsel.
  • Madrass . Det bör upprepa kurvorna i ryggen, främja muskelavslappning under sömnen. Det finns madrasser med fyllmedel eller innerspring; den senare kännetecknas av lång livslängd och ökad komfort.
  • Omvandling . Typen av mekanism beror på hur lätt sängen kommer att utvecklas. Det beror också på personens personliga preferenser. Om du planerar att regelbundet höja sängen, ta modellen, vars ram är gjord av de mest hållbara materialen.
Bild
Bild

Sängens design matchar interiören i hela rummet. Du kan välja finish för specifika möbler eller vice versa. Huvudvillkoret är att alla inre element måste vara i harmoni med varandra . Sovrummet behöver inte vara strikt inrett i en specifik stil; en blandning av flera designriktningar är tillåten. Övermättnad av inredningen är oacceptabelt, liksom den samtidiga kombinationen av för många färger.

Bild
Bild

Intressanta idéer för placering i inredningen

Ett svartvitt sovrum är den perfekta lösningen för dem som värdesätter designstramhet och återhållsamhet. Sängbotten är gjord i svart, har skarpa, uttalade hörn och geometriska mönster kan placeras på sänggaveln. Samma motiv råder i det inre av hela rummet: på skåp och sidobord, dekorativa element; som en extra ton kan du ta grå.

Bild
Bild

Milda, romantiska naturar kommer att uppskatta rum inredda i pastellfärger . Sängen och andra möbler är gjorda i beige, sand, vaniljtoner. Varvat med brokiga element är tillåtet om det inte finns för många av dem: ett persika överkast eller kuddar, ljusa målningar eller fotografier på väggen är lämpliga för detta ändamål. I en sådan interiör kommer sängar med rundade hörn, som kännetecknar mjukhet och lugn, att se fördelaktiga ut.

Bild
Bild

För interiören i jugendstil en soffa med läderklädsel kommer att göra. Basen kan ha en antik effekt, dekoreras med dekorativa nitar och metalldetaljer. När du väljer mörkt läder bör väggar och tak vara ljusa och monokromatiska, samma sak gäller matta och gardiner. Om du planerar att inkludera element med bilder och mönster bör de hållas till ett minimum för att inte överbelasta utrymmet.

Bild
Bild

Skapa en avslappnad inredning en kombination av material med olika texturer och mönster hjälper. Det rutiga överkastet är en enkel effektiv lösning som kan förvandla interiören. Det kan likna andra dekorativa element eller vara det enda stycket med ett mönster i sovrummet. När du väljer överkast tas hänsyn till färgernas kompatibilitet: det enklaste sättet är att kombinera lugna toner.

Rekommenderad: