Stolsängar (88 Bilder): Hopfällbara Sovstolar För Dagligt Bruk, Lädermodeller, Storlekar På Transformerande Modeller

Innehållsförteckning:

Video: Stolsängar (88 Bilder): Hopfällbara Sovstolar För Dagligt Bruk, Lädermodeller, Storlekar På Transformerande Modeller

Video: Stolsängar (88 Bilder): Hopfällbara Sovstolar För Dagligt Bruk, Lädermodeller, Storlekar På Transformerande Modeller
Video: pacific sun lounger presentation 2024, Maj
Stolsängar (88 Bilder): Hopfällbara Sovstolar För Dagligt Bruk, Lädermodeller, Storlekar På Transformerande Modeller
Stolsängar (88 Bilder): Hopfällbara Sovstolar För Dagligt Bruk, Lädermodeller, Storlekar På Transformerande Modeller
Anonim

En stol-säng är en funktionell sovplats som kan ersätta en fullvärdig säng. Om man tidigare trodde att sådana möbler endast var avsedda för husets gäster, köps de nu för permanent boende i lägenheten. Du behöver bara känna till funktionerna i att välja en stol-säng för att välja den mest bekväma sovplatsen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner och Fördelar

Många ägare till små hus och lägenheter föredrar att använda funktionella fåtöljer i interiören. De kan placeras både i köket och i sovrummet. Men de här möblerna är också perfekta för stora rum. När det är monterat är det ett vanligt element i ett mjukt headset som kan placeras i vardagsrummet.

Det är också populärt att använda fällbara stolmodeller i barnrum och ersätta en fullvärdig säng med en liten, men inte mindre bekväm stol, som kan ge ett barn en god sömn tack vare en ortopedisk yta med högkvalitativt fyllmedel.

Men en stol-säng kan uteslutande fungera som en enda möbel, för även modeller med en sitt- och sovmodulbredd på 120 cm kan inte skryta med egenskaperna hos en fullvärdig en och en halv säng.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Var och en av standardstorlekarna på en stol har sina egna nackdelar och fördelar, som beror på kundens individuella behov och hans bostadsutrymme:

  • Små modeller . De minsta fåtöljerna har en sovmodul med en bredd på 60 till 70 cm. Vanligtvis köps små modeller för barnrum, eftersom en vuxen är obekväm att sova på en sådan produkt. Men även för barn är det bättre att välja en stol med en större bredd för bekvämlighetens skull. Om vi tar hänsyn till armstödens storlek kan bredden på strukturen nå 80-90 cm. Men i modeller utan armstöd är sitsens bredd lika med bredden på sovmodulen.
  • Dubbla modeller . Dubbla fåtöljer i sitt utseende liknar små soffor, bredden på sittplatsen och sittplatsen når 120 cm. Om det här är en modell utan armstöd, får ägaren till denna produkt en bekväm och bred en och en halv kojer till sitt förfogande. Om det finns armstöd överstiger bredden på sovmodulen och sätet inte 90-100 cm.
  • Hörnmodeller . Det finns specialiserade modeller av stolar avsedda att installeras i hörnet av ett rum. Dessa produkter har två ryggar, som bildar en rät vinkel med varandra. En hörnstol som kan fällas ut antingen till vänster eller till höger, beroende på position, bildar en koja med en bredd på minst 100 cm.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Utnämning

Metoder för att ordna och planera utrymme i en lägenhet är mycket viktiga för att skapa en mysig och harmonisk miljö. Det finns flera sätt att ordna en stol-säng i ett rum, det viktigaste är att ta hänsyn till de dimensioner som strukturen kommer att uppta när den fälls ut. Annars finns det inga begränsningar för placeringen av transformerande stolar.

För att möblera rummet inte bara ur estetisk utan också ur praktisk synvinkel är det nödvändigt att i förväg göra en plan för rummet med beteckningen på alla uttag, dörr- och fönsteröppningar. Bara tack vare detta kan du välja den mest optimala platsen för att installera en TV, stol-säng, bord, soffa och andra interiörelement utan att kompromissa med funktionaliteten.

Vid upprättandet av en grafisk plan beaktas också att avståndet mellan objekt måste vara minst 50 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Standardarrangemanget för möbeluppsättningen är att installera en soffa och en fåtölj längs väggen.

Men inte varje lägenhetslayout låter dig ordna möbler på detta sätt. Till exempel, i stora utrymmen eller studior kommer det att vara ergonomiskt att placera ett mjukt headset närmare mitten av rummet, detta gör att du kan zonera utrymmet för avkoppling.

När du flyttar det mjuka headsetet till mitten kan du placera stolen vinkelrätt mot soffan eller i en vinkel på 45 grader.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Innan du går till möbelsalongen och börjar välja en stol, måste du bestämma dig för var du planerar att placera produkten och ta mätningar av utrymmet, med hänsyn till de dimensioner som kommer att vara tillgängliga för möblerna i det utfällda läget.

Produkternas dimensioner, både monterade och demonterade, är olika, till exempel finns det stora fåtöljer, vars design är mer som en soffa. Följaktligen, när den är utfälld, kommer kajen att vara stor, vilket ger en bekväm viloplats, och det finns också små modeller med en smal kaj som inte är lämplig för daglig sömn.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vid val av strukturens storlek beaktas också rymdets dimensioner. En skrymmande fåtölj i ett litet rum med lågt i tak ser onödigt ut, samma sak gäller små modeller i stora rum - de kommer helt enkelt att "gå vilse" mot bakgrunden av resten av interiören.

Stolsängens former och storlekar väljs med hänsyn till samma egenskaper för andra möbler och ett mjukt headset.

Bild
Bild

Material (redigera)

Den viktigaste regeln när du väljer ett klädmaterial är att inte bara uppmärksamma tygernas estetiska egenskaper, utan också praktiska egenskaper. Utan tvekan är det viktigt att välja ett material som harmoniskt passar in i texturen och färgschemat i huvudinredningen, men vi får inte glömma tygernas mer väsentliga egenskaper. Huvudfaktorn för att välja är syftet med möblerna:

Perfekt för barnmodeller bomullskläder . Det kännetecknas av sin enkelhet i struktur och miljövänlighet; det finns också ett stort antal färger i sortimentet. Bomullstyg är allergivänliga. Nackdelarna inkluderar en låg styrka och brist på smutsavvisande egenskaper. Därför, om klädseln inte är avtagbar, är det svårt att ta hand om den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tapet och jacquard lätt att rengöra och har en hög slitstyrka. De anses vara budgetmässiga, men ganska högkvalitativa typer av klädsel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Höghållfasta och skadebeständiga material inkluderar chenille och flock . Vissa tillverkare impregnerar dessa tyger med en speciell förening med anti-klo-egenskaper. Dessa tyger är bra för dem med barn och husdjur.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Äkta eller konstläderklädsel har en lång livslängd, är lätt att rengöra och är inte rädd för fukt. Men om vi pratar om naturmaterial, kan ett sådant lädersäte endast rengöras med hjälp av specialiserade produkter och detta måste göras regelbundet. Läderersättningar (ekoläder) är lättare att rengöra.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mocka, sammet och siden tillhör eliten och dyra klädsel. Dessa material hjälper till att skapa en lyxig miljö, men kräver samtidigt mycket noggrant underhåll, annars förlorar de snabbt sitt attraktiva utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Velourklädsel är mjuk vid beröring och ser väldigt attraktiv ut i många klassiska inredningsdesigner, men denna typ av tyg smetar lätt, bleknar i direkt solljus och tvättar bort. Därför borde familjefolk och djurägare definitivt säga nej till sådana tyger. Detta är ett opraktiskt val, särskilt om klädseln inte är avtagbar. Att byta ut det är ett dyrt nöje.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om en person är redo att köpa en lyxig produkt hemma och regelbundet ta hand om den, är det värt att välja naturliga tyger som siden, velour, etc.

Om du planerar att ofta spendera tid på en stol, både under sömnen och bara koppla av, är det bättre att ge företräde syntetiska material som konstläder - det är mer hållbart och lätt att rengöra.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stolsängar är gjorda av två huvudtyper av material:

  • trä;
  • metall.

Det mest budgetmässiga anses spånskiva ram , men detta material är betydligt sämre i styrka än andra typer av ramar. Därför är spånskivkonstruktioner inte lämpliga för tunga laster och det är oönskat att använda dem för daglig sömn.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad kan man inte säga om träkonstruktioner … Dessa modeller tål lätt dagliga förvandlingar från en fåtölj till en säng och vice versa, de utmärks av en lång livslängd, miljövänlighet och slitstyrka, och på grund av impregneringen av trä med speciella föreningar blir träramen fuktbeständig och inte mottagliga för mögel.

För en träram kan olika trädslag användas, produktens pris beror på detta. De mest gynnsamma när det gäller förhållandet mellan pris och kvalitet är barrträd. De kännetecknas av tillförlitlighet och hållbarhet; modeller med sådana ramar produceras till en acceptabel kostnad.

Bild
Bild
Bild
Bild

De mest hållbara anses konstruktioner på en metallram De är lätta att använda och underhålla. Stolmodeller med olika typer av sönderdelningsmekanismer och olika former är ofta gjorda av metall, eftersom de är mer formbara i produktionen.

Metallramen är en rörformig bas vars yta är belagd med korrosionsskyddande färg, vilket ger strukturen ytterligare skydd mot mekaniska skador och rost.

Kombinerade konstruktioner av trä och metall anses inte mindre högkvalitativa och hållbara. Sådana produkter kombinerar praktisk, funktionalitet och användarvänlighet. De är också ett ekonomialternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom de typer av ramar som presenteras ovan utmärks även ramlösa möbler

Dessa produkter har ett originellt och vackert utseende, de kan till och med enkelt göras för hand. När det gäller de ramlösa stolsängarna kan vi säkert säga att de inte är lämpliga för daglig sömn, eftersom strukturen inte har tillräckligt stöd. Men som en plats att koppla av under dagen är dessa produkter idealiska och blir ett ovanligt tillskott till vardagsrummet, de kan också placeras på en balkong eller veranda.

Ramlösa möbler är en utmärkt lösning för barns lekrum, eftersom det är omöjligt att skada dig själv över dem. Antingen skumgummi eller polyuretanskumbollar används som fyllmedel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Transformationsmekanismer

Mekanismen för transformering av stolbädden är den viktigaste faktorn som påverkar valet mer än design och dimensioner på produkterna. Tillverkare levererar transformerande stoppade möbler med olika typer av vikmekanismer. Låt oss överväga de mest populära.

" Dragspel ". Av namnet på denna mekanism blir det uppenbart att den genom sin utsprångsprincip liknar ett dragspel. Sängen består av två moduler - en rygg och ett säte, den bildar en plan yta för att sova. Även barn kan använda en sådan utrullningsmekanism. Dragspelmekanismen är mycket enkel att använda. Det räcker med att dra säten mot dig, och strukturen sönderfaller med tröghet. Alla fåtöljer med dragspel är utrustade med en låda för förvaring av sängkläder. Vissa modeller innehåller en extra, tredje modul, som är dold när den är vikt. När den fälls ut glider den ut ur sätet och bildar en extra sovplats.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sedaflex . En transformerande stol med denna mekanism i utfällt tillstånd har en platt kaj utan leder och sömmar, som är inuti strukturen när stolen fälls. Sovmodulmadrassen är 5-7 cm tjock och har ett avtagbart överdrag. Underlaget för madrassen kan utrustas med antingen trälister eller metallnät. Tack vare detta har stolsängen en ortopedisk bas och är lämplig för daglig användning. För att fälla ut strukturen är det nödvändigt att ta bort sitsenheten och dra sovmodulen mot dig; när du expanderar dras stålbenen ut på vilka basen vilar.

Bild
Bild

Tick tack . Sängen är formad från stolens rygg och sits. Tick-tock-mekanismen är pålitlig och enkel att använda, med en förvaringsmodul under sätet. För att fälla ut stolen måste stolen lyftas och sänkas till golvet. Strukturen gör en gångrörelse efter att stolens rygg har sänkts ner i det resulterande utrymmet - och sängen fälls ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

" Teleskop ". Den glidande vikningsmekanismen är enkel att använda och utgör en stor sovmodul för bekväm vila. Stolsängstrukturen består av tre block. För att fälla ut "teleskopet" rullar enheten med sätet framåt, med tröghet, den tredje delen av strukturen, som bildar nackstödet, rör sig ut ur ryggstödet, sedan är det nödvändigt att sänka ryggstödet med nackstödet in i nischen.

Bild
Bild

Puma . Denna mekanism är tillförlitlig och enkel att använda tack vare ett motviktssystem som minimerar den ansträngning som krävs för att transformera produkten. Stolar med pumamekanismen är perfekta för barnrum. Fördelen med denna design är att den inte skadar golvbeläggningen, eftersom sovmodulen fälls och fälls ut med gångrörelser, vilket eliminerar friktion med ytan. För att fälla ut stolen är det nödvändigt att höja sätet och dra det något mot dig, vid denna tidpunkt kommer ett extra element automatiskt att stiga upp från nischen under sätet och två mjuka moduler bildar en koja.

Bild
Bild
Bild
Bild

" Delfin ". Denna mekanism är baserad på en utdragbar enhet som sitter under sätet. Det räcker med att dra den nedre modulen mot dig och sedan ta tag i handtaget eller remmen för att dra ut inomhusenheten, som bildar en sovplats. Tack vare mekanismens speciella utformning blir det några få sekunder att fälla ut och fälla stolen.

Bild
Bild
Bild
Bild

" Eurobook ". Utbyggnadstyper inkluderar produkter med transformeringsmekanismen "Eurobook". Produktens sovmodul består av två element, varav det ena är ett säte som vilar på hjulen, och det andra är stolens baksida. I modellerna "eurobook" finns ett förvaringssystem under sätet. För att fälla ut en sådan stol måste du dra den nedre modulen på hjulen mot dig, vilket tack vare rullarna på styrskenorna lätt kommer att ge efter för rörelse, varefter det är nödvändigt att sänka stolens baksida in i den bildade nischen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vilstol . Fåtöljerna är utrustade med en mekaniserad struktur som gör att du kan ändra produktens position i rymden med en knapptryckning. Fåtöljer kan inte bara fälla ut och vika strukturen, utan också ändra ryggstödets vinkel, dess höjd, detsamma gäller sätet. Ofta är dessa modeller utrustade med ett extra fotstöd. Fåtöljer är inte lämpliga för daglig sömn, men som en plats att vila, läsa och koppla av är de oersättliga.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

De materialtyper som produkterna tillverkas beror direkt på stolens sängs framtida syfte.

Om det här är möbler för köket är det viktigt att köpa modeller med bra smutsavvisande klädselegenskaper eller utbytbart lock.

Om detta är en fåtölj-säng för ett sovrum, är prioriteten valet av ett högkvalitativt fyllmedel med funktionerna hos en ortopedisk madrass med önskad styvhet, en stark ram och mjuk klädsel är också viktiga.

Det är viktigt att vara tillräckligt uppmärksam på modellomvandlingsmekanismen, den ska vara bekväm att använda och inte orsaka svårigheter när man försöker fälla och fälla ut strukturen.

Bild
Bild
Bild
Bild

I ett möbelshowroom, innan du köper, måste du vara uppmärksam på vissa aspekter:

  • Det ska inte vara några skador på klädseln. Du bör också kontrollera alla sömmar och veck.
  • Det kommer att vara användbart att vika och vika upp strukturen flera gånger och därigenom kontrollera transformationsmekanismen. Produkten ska monteras och demonteras enkelt och utan onödiga ljud. Om en stolsäng köps för barn, är det viktigt att överväga om barnet kommer att kunna lägga sig och montera sin sovplats på egen hand.
  • En positiv faktor för att välja modell är det avtagbara locket. Om den saknas är det bäst att köpa en produkt med slitstark klädsel.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Det är nödvändigt att kontrollera att armstöden och benen är täta. Strukturen bör fästas ordentligt och inget av elementen ska röra sig om detta inte tillhandahålls av funktionaliteten.
  • Innan du köper måste du se till att produkten är bekväm, den ska vara mjuk och bekväm, med sittdjup och sittbredd som uppfyller individuella proportioner. När du reser dig från stolen måste du kontrollera hur lång tid det tar innan fyllmedlet tar sin ursprungliga form.
Bild
Bild

När du väljer en produkt är det nödvändigt att ta hänsyn till sådana egenskaper hos fyllmedlet som:

  • styrka och tillförlitlighet;
  • graden av att motstå belastningen;
  • miljövänlighet och allergivänlighet;
  • ventilation;
  • känslighet för deformation.

Först efter att ha kontrollerat alla ovanstående egenskaper kan du vara uppmärksam på produktens design. Och tack vare det stora antalet möbelbutiker blir det möjligt att enkelt välja en produkt för vilken inredning som helst.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Populära stilar och färger

Det finns ett brett utbud av stolbäddsvarianter på marknaden idag för att passa nästan alla stilar och inredningar. I enlighet med designlösningar kan högteknologi, minimalism, Provence, moderna eller klassiska alternativ presenteras.

  • För interiörer i Provence -stil möbler av de mest enkla och lakoniska formerna väljs. Eftersom denna design är nära sammanflätad med rustika motiv, bör stol-sängen vara så "hemtrevlig" och mysig som möjligt. För Provence är modeller med träinsatser eller sniderier, blommiga eller enkla geometriska tryck på klädseln lämpliga, men solida pastellfärgade tyger kommer harmoniskt att passa in i en sådan interiör.
  • För den klassiska empirestilen det är nödvändigt att välja pompösa och skrymmande modeller av fåtöljer med en fjäderbas och en puff, vars stil säkert kommer att kombineras med ett färgschema med gardiner, dekorativa element och resten av möbeluppsättningen. Moderna modeller är inte lämpliga för Empire -stilen. Produkten måste verkligen vara utrustad med armstöd och ben med graciösa kurvor.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • För en modernistisk inredning jämnheten i geometriska former och linjer är viktig både i möbeldesign och dekoration. En fåtölj i jugendstil måste ha en massiv struktur och smidda ben.
  • För ett högteknologiskt eller minimalistiskt rum moderna modeller av fåtöljer 90x200 cm är lämpliga, inklusive fåtöljer i en enkel och minimalt inredd stil av ekoläder. Den högteknologiska stil välkomnar användningen av glas- och kromdetaljer för att skapa en futuristisk miljö.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns inga specifika regler för att välja färgschema på stolar. Här kan du visa din fantasi så mycket som möjligt. Och ändå finns det några designtips för att göra din inredning snygg, mysig och behaglig för ögat.

  1. De trevligaste, lugnande färgerna är ljusgröna, limegröna och alla slags blå nyanser . De är de vanligaste färgerna som används inom inredning, är glädjande för ögat och kan ha en avslappnande och lugnande effekt.
  2. Stolar med ljusa, ibland till och med prickiga färger kommer att se spektakulära ut: magenta, ljusröd, ljusblå och andra. I det här fallet är det värt att uppmärksamma de färger som är mest omtyckta av hushållet. Annars kan möbler av denna färg bli irriterande eller bara bli uttråkade.
  3. Klassiska alternativ är vita, bruna, gråa . Stolar i denna färg kommer säkert att passa in i alla hus. De kommer inte att locka för mycket uppmärksamhet, men de kommer fortfarande att se snygga och trendiga ut.
  4. När det gäller tygklädsel på sätena , färger som grått och rött, rosa och blått, grönt och orange kommer att vara i harmoni.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

10 bilder

Recensioner

I grund och botten lämnar ägarna till fåtöljer, som köper dem till barnrum, vardagsrum eller sommarstugor, positiva recensioner om produkter från olika företag. Köpare som har undersökt många möbelsalonger noterar att det finns ett brett utbud av konvertibla stolar att välja mellan, och de lyckades enkelt hitta en design som uppfyller deras behov både vad gäller storlek och funktionalitet, färger och texturlösningar.

Ägarna till produkter på en metallram noterar deras långa livslängd och förmågan att klara tunga belastningar. Men trämodeller går inte heller obemärkt förbi. Deras ägare skriver om styrkan och miljövänligheten i strukturen, och designen av trästolar får de bästa recensionerna.

Bild
Bild

Kunderna föredrar sådana transformationsmekanismer som Eurobook, Dolphin, Cougar och Tick-Tock. Dessa strukturer, enligt köpare, är de enklaste att använda och är mindre mottagliga för haverier och utseende av pip och sylt.

Följande korta video introducerar dig till en intressant enhet för vila och arbete under bekväma förhållanden - en fåtölj

Rekommenderad: