Tre-sits Soffa (68 Bilder): Storlekar På Lädermodeller Och Rotting, Konstläder För Vardagsrummet, "Bison" Och "Sandra", "Riviera"

Innehållsförteckning:

Video: Tre-sits Soffa (68 Bilder): Storlekar På Lädermodeller Och Rotting, Konstläder För Vardagsrummet, "Bison" Och "Sandra", "Riviera"

Video: Tre-sits Soffa (68 Bilder): Storlekar På Lädermodeller Och Rotting, Konstläder För Vardagsrummet, "Bison" Och "Sandra", "Riviera"
Video: CAMPANIA 3-sits Soffa bonded läder Furniturebox 2024, Mars
Tre-sits Soffa (68 Bilder): Storlekar På Lädermodeller Och Rotting, Konstläder För Vardagsrummet, "Bison" Och "Sandra", "Riviera"
Tre-sits Soffa (68 Bilder): Storlekar På Lädermodeller Och Rotting, Konstläder För Vardagsrummet, "Bison" Och "Sandra", "Riviera"
Anonim

Moderna tillverkare producerar ett stort antal soffor med olika modifieringar. De mest populära är två- och tresitsiga modeller. Det senare alternativet är mest lämpligt för ett rymligt rum. Idag kommer vi att analysera i detalj de rymliga tresitsiga sofforna och deras sorter.

Bild
Bild

Funktioner och Fördelar

Tresitsiga modeller av stoppade möbler är inte kompakta, så de bör köpas för stora rum. Med hjälp av en väl vald produkt kan du ange en viss ton för inredningen och göra den mer funktionell.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är värt att notera att stora soffor, bestående av tre sektioner, är mycket praktiska och användbara . På statiska icke-hopfällbara modeller kan du vila bra, eftersom stolarnas dimensioner är ganska lämpliga för detta. Om tre-sits soffan är utrustad med skjutbara strukturer eller hopfällbara sängar, kan du enkelt förvandla den till en full och rymlig sovplats.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stora och bekväma möbler kan ha olika mönster. Idag är inte bara klassiska raka linjer, utan också kantiga alternativ mycket populära. De ser snygga och moderna ut. Tre-sits soffor är perfekta inte bara för hemmet, utan också för formella och kontorsinredningar. Till exempel kommer en lyxig lädermodell av stora storlekar att se spektakulär ut på kontoret hos ett välrenommerat företag.

Tänk inte att stora modeller bara kan placeras längs en av väggarna. Faktum är att en rymlig tresitsig soffa kan placeras i mitten av rummet eller nära ett fönster. Allt beror bara på dina personliga preferenser och området i rummet där du planerar att placera möblerna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer och stilar

Det finns flera typer av tresitsiga soffor. Varje modell är idealisk för en viss inredningsstil. Låt oss titta närmare på de mest populära alternativen och miljöerna som de är i harmoni med.

  • Om du vill skapa en intressant och kreativ inredning, bör du titta närmare på de mjuka modulära alternativen. Sådana produkter har ingen stel ram och kan omvandlas till ditt tycke. Enkelt uttryckt är modulsoffor okomplicerade konstruktörer. Sätena i dessa varianter kan separeras från varandra och placeras i olika rum.
  • Tresitsiga soffor med hörnstrukturer tar mycket mindre plats eftersom de kan placeras i hörnet av rummet. Ofta i sådana produkter finns det en mekanism som kallas "Dolphin", som gör att du kan förvandla en vanlig soffa till en bekväm och rymlig sovplats. Sådana modeller ser bäst ut i interiörer gjorda i moderna stilar. Till exempel kommer en lakonisk grå modell med kantiga former att se harmonisk ut på ett loft eller högteknologisk ensemble.
Bild
Bild
Bild
Bild

De tresitsiga sofforna utan armstöd har en modern design. Särskilt ofta väljs sådana alternativ för stoppade möbler av personer med hög tillväxt. Att vila på dem är ett nöje, eftersom benen lätt kan förlängas utan att vila på sidan. Sådana modeller är i harmoni med många stilar, men de bör inte köpas för ett rum i klassisk stil

Bild
Bild

Det är ingen hemlighet att många människor idag står inför brist på ledigt utrymme i lägenheter. Om du behöver köpa separata liggplatser, men området inte tillåter dem att placeras, kan du vända dig till en tre-sits transformerande soffa som förvandlas till en våningssäng. Ofta vänder sig föräldrar till sådana fällbara soffor, som behöver organisera två separata sovplatser för sina barn

Bild
Bild

Ett annat vanligt alternativ är affärsbesökssoffan. Sådana möbler har oftast ett lakoniskt utseende. Dessa soffor är utformade med medellånga ben, ett rektangulärt platt säte och ett litet ryggstöd. Dessa typer av soffor är knappast lämpliga för hemmet. Oftast syns de i receptionen, i foajén och i korridoren på kontorsbyggnader. De har vanligtvis läderklädsel som ser bäst ut i den här typen av miljöer

Sådana möbler placeras i kontorsbyggnader för besökare. De är inte lika mjuka som hemmasoffor och är utåt enklare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tre-sits soffor för avkoppling har en icke-trivial design. De är väldigt mjuka och luftiga. Sådana modeller tar formen av människokroppen. Deras egenskaper bidrar till fullständig avslappning av muskler och frigörande av spänningar som ackumuleras under dagen

Bild
Bild
Bild
Bild

Eurosoffor eller Eurobook -soffor är mycket populära. De har förbättrade mekanismer som i sina egenskaper överstiger konventionella böcker. För att förvandla den här modellen måste du dra sätet framåt. Bakom honom kommer ryggstödet att ligga i det lediga utrymmet och bilda en bekväm sovplats

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fällmekanismer

De fällbara sofforna, som enkelt kan förvandlas till en rymlig och bekväm säng, är utrustade med olika mekanismer. Låt oss överväga de mest populära

Den mest utbredda och pålitliga mekanismen kallas "Sedaflex", som populärt kallas "amerikansk mussla". Möbler med ett sådant system kan användas dagligen, och det kommer inte att sjunka. För att fälla ut en sådan soffa måste du dra den mot dig och lyfta upp den

Bild
Bild

Soffor med dragspelmekanism kan enkelt och snabbt fällas ut. Du behöver bara dra strukturen mot dig med en speciell rem på framsidan under sätet. Den glider framåt och ryggen fälls ut som ett dragspel

Det rekommenderas att smörja fjäderdelarna i sådana mekanismer med speciella medel så att de håller längre och inte avger pip.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mekanismen för Dolphin -hörnsoffor är bekväm och enkel. För att fälla ut en sådan soffa måste du dra i en speciell rem, varefter en del av sätet kommer att gå framåt och bilda en enkelsäng, som kan konkurrera med en dubbelsäng i storlek

En stark och hållbar mekanism är "klick-gag". Soffor med sådana system måste först flyttas bort från väggen, eftersom ryggstödets lutning ändras i dem när de fälls ut. Du kan vila på sådana möbler halvt sittande, sittande och liggande

Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

De vanligaste är raka tresitsiga soffor som är 210-240 cm långa och 95-106 cm breda. Hörnmodeller är större. Längden på sådana alternativ varierar från 200 till 350 cm eller mer. Djupet på hörnstrukturer kan vara 150-200 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

För klädsel på stora soffor används olika typer av tyger, liksom konstläder och naturläder.

Jacquard är ett ädelt material . Sådana textilier är mycket slitstarka och slitstarka. Möbler med denna finish är inte billiga.

Det vanligaste och billigaste tyget är flock . Det liknar mycket sammet vid beröring. Flocken är hållbar. Repor och andra defekter finns inte kvar på den, även om det bor djur i ditt hem.

Ett tyg som en matta är mycket miljövänligt, tätt och hållbart . Men det bör skyddas från husdjurens klor, eftersom de ofta repar sådana klädsel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Lädersoffor kännetecknas av sin höga kostnad . Men det bör noteras att sådan klädsel inte förlorar sitt attraktiva utseende även efter många år. Med rätt vård kommer sprickor och repor inte att dyka upp på ytan på sådana möbler, eftersom äkta läder inte är känsligt för mekanisk skada.

Idag är soffor för klädsel som används i konstläder och ekoläder mycket vanliga . Dessa material ser attraktiva ut, men är mindre hållbara och hållbara än äkta läder.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sofframar är oftast gjorda av trä eller järn. Kombinerade alternativ är också relevanta idag.

Modeller av naturligt trä måste regelbundet behandlas med särskild skyddsutrustning. Oftast används träslag som knutlös tall eller hållbar tropisk rotting för sådana strukturer.

Billiga soffor är utrustade med spånskivor. Men detta material är hälsoskadligt, eftersom det vid höga temperaturer avger farliga ångor av formaldehydhartser som används vid tillverkningen.

Bild
Bild

Hur väljer man?

  1. Innan du köper måste du bestämma platsen för stora stoppade möbler. Soffan får inte blockera passagen.
  2. Om du behöver en extrasäng för dig själv eller dina gäster är det bättre att köpa en hopfällbar soffa med en extrasäng.
  3. Kontrollera soffan noggrant innan du köper. Alla detaljer och sömmar i den måste göras så exakt och professionellt som möjligt.
  4. Om du köper en transformerande modell måste du se till att mekanismerna fungerar. En säljassistent borde hjälpa dig med detta.

Du ska inte köpa en soffa med tunn textilklädsel. Det kommer att kosta mindre, men det kommer inte att vara länge, eftersom tyget på det snabbt kommer att slita och förlora sin attraktivitet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Var ska man lägga den?

Den tresitsiga stora soffan är perfekt för vardagsrummet. Du kan placera den på följande platser:

  • tillbaka till fönstret (om det finns en i rummet);
  • tillbaka till burspråket;
  • längs väggen;
  • tillbaka till dörröppningen;
  • baksidan till den centrala delen av rummet och den främre halvan till väggen eller den andra soffan.

Det är nödvändigt att placera stoppade möbler i enlighet med rummets yta och layout.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Inredning idéer

En röd soffa i tyg kommer att se spektakulär ut i ett rum inrett i svartvita färger och kompletterat med dekorativ sten eller tegel. Golvet kan täckas med mörkbrunt laminat och dekoreras med en vit, hög hög matta.

Bild
Bild

Den orange soffan kan placeras i ett rum med vita väggar och ljusbrunt laminatgolv. En stor tavla i vitt och brunt ska hängas på väggen bakom möblerna och ett soffbord och designerstol i glas ska placeras framför soffan istället för en fåtölj.

Bild
Bild

Den ljusbeige hörnsoffan i läder matchar mörka träväggar och brunt laminatgolv. Mittemot den kan du lägga en vit matta med hög hög och ordna glasbord för lampor på sidorna.

Bild
Bild

Den gula soffan kommer att se harmonisk ut mot bakgrunden av mjölkiga väggar och ett ljust trägolv. På sidan av de stoppade möblerna kan du sätta bord för en teservis eller blomvaser. För inredning är bokväggshyllor i bruna toner, ljusa lampor, färska blommor eller mattor lämpliga.

Rekommenderad: