Dubbla Hörnsängar: Modeller Av Möbelfabriker "Osiris" Och "Sirius" Med Sänggavel

Innehållsförteckning:

Video: Dubbla Hörnsängar: Modeller Av Möbelfabriker "Osiris" Och "Sirius" Med Sänggavel

Video: Dubbla Hörnsängar: Modeller Av Möbelfabriker
Video: OSIRIS MARTINEZ - Hermosa colombiana FITNESS 2024, Maj
Dubbla Hörnsängar: Modeller Av Möbelfabriker "Osiris" Och "Sirius" Med Sänggavel
Dubbla Hörnsängar: Modeller Av Möbelfabriker "Osiris" Och "Sirius" Med Sänggavel
Anonim

Det finns inte alltid en önskan eller möjlighet att ordna möbler enligt alla regler. För dem som tvingas försiktigt spara utrymme eller vill vara original, i stället för vanliga sängar, finns det hörndubbelmodeller.

Särdrag

Från andra modeller kännetecknas en dubbel hörnsäng av närvaron av inte bara en sänggavel utan också en sidovägg som är smält med den. Tillsammans bildar dessa element en hörnstruktur som lätt passar in i den vanligtvis oanvända delen av rummet - hörnet. Samtidigt är ryggstödet vid benen på en sådan säng helt frånvarande, vilket lämnar två fria vägar till sovplatser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Annars skiljer sig utformningen av hörnsängar inte från klassiska modeller. Sådana möbler är pålitliga och hållbara, och de inbyggda lådorna gör det också multifunktionellt. Den kan installeras både i sovrummet och i det gemensamma rummet i en lägenhet av studiotyp. Sådana sängar sparar mycket utrymme, särskilt om det är begränsat . Denna modell är mer än vanligt, lämplig för placering i hörnet. Sidoväggen skyddar den sovande personen från hypotermi från väggarna och gör halvt sittande bekvämare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns vänster och höger sida, som måste beaktas i förväg vid köp. I framtiden kommer ombyggnaden att vara begränsad, eftersom sängen bara kommer att stå i motsatt hörn av originalet. Dessutom är inte alla modeller utformade för att till exempel stå i mitten av ett rum, eftersom de kommer att förstöra interiören. Det finns bara en nackdel med en kriminell säng - på grund av närvaron av en sidopanel ansluten till sänggaveln skapas ett massivt utseende. Ju större och mer omfattande väggen desto mer krånglig verkar hela strukturen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller och vyer

Hörnsängar är inte vanliga i sig. Bland dem är runda sängar ännu sällsyntare modeller . Naturligtvis har sådana möbler inte sidoväggar, men en av sidorna är utrustad med ett hörngavel eller ett inbyggt sängbord. Runda sängar är original, du kan sova på dem från alla vinklar. Bland nackdelarna är svårigheten att köpa sängkläder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den mest populära formen är rektangulär . De flesta modellerna av hörnsängar är precis så. Samtidigt är de också, som vanliga, lämpliga för att placera inköpta madrasser. Dubbelsängar har följande mått: från 180 cm till 200 cm i bredd och upp till 225 cm i längd. Ofta, med samma längd, finns möbler med en bredd på 160 cm, men den här modellen anses vara en och en halv sovande och är inte alltid lämplig för två personer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Huvudgavel och sidovägg kan vara olika eller samma i höjd. Deras form är oftast antingen rektangulär eller något rundad eller krökt med släta linjer.

Ramen för hörnsängar, liksom vanliga sängar, är huvudsakligen gjord av trä och mindre ofta av metall, MDF, spånskiva. Trä, olika träskivor, särskilt spånskiva, samt plast används som material för ryggstödet. De kan lämnas i sin ursprungliga form eller klädda med tyg, till exempel läder, sammet, velour, jacquard. Sängens botten är massiv av brädor, spånskivor och plywood eller gitter av trä- eller plastlist. Det rekommenderas att köpa modeller av den andra typen, eftersom en sådan botten ger nödvändig ventilation av madrassen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Många modeller av hörnsängar är utrustade med inbyggda lådor för förvaring av sängkläder. Oftast ligger de vid basen av produkten och har en utrullningsmekanism. Sällsynta modeller är gjorda med en lyftmekanism för hela madrassen, vilket skulle öppna åtkomst till förvaringsutrymmen. Ibland finns det hyllor och lådor vid sänggavel och sidovägg, men du kan inte lägga en sådan säng i ett hörn.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare

  • Vanliga sängar, hörnsoffor och till och med hörnkonvertibla soffor är vanliga, till exempel från möbelföretag som t.ex. " Sirius " eller på stormarknader Ikea , Hoff .
  • Fullfjädrade dubbelhörnmodeller är en sällsynthet. Bland utländska företag kan man peka ut ukrainska Garant-NV .
  • Bland de stora ryska tillverkarna finns en möbelfabrik Osiris som specialiserat sig på massiva träprodukter.
  • Podiumsäng " Mirabella " finns i flera storlekar. Det är också möjligt att dessutom installera ortopediska lameller och välja material och färg på klädseln.
  • Det finns en rund hörnsäng i fabrikskatalogen " Eloise-3 " med en hylla högst upp på sänggaveln.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hörnsäng för två kan köpas från företaget " En sömns anatomi ". Alla modeller är gjorda av massiv furu och ek och bokfaner och konstläder används som efterbehandlingsmaterial.

Rekommenderad: