Sängkläder Från Satin (40 Bilder): En-färg Och Tvåfärgade 1,5 Uppsättningar Satintyg. Vad är Mikrosatin? Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Sängkläder Från Satin (40 Bilder): En-färg Och Tvåfärgade 1,5 Uppsättningar Satintyg. Vad är Mikrosatin? Recensioner

Video: Sängkläder Från Satin (40 Bilder): En-färg Och Tvåfärgade 1,5 Uppsättningar Satintyg. Vad är Mikrosatin? Recensioner
Video: Japan Satin | Paper Satin | Dull Satin | Gota Satin Digital Printed Fabrics | Sawal Jawab 2024, April
Sängkläder Från Satin (40 Bilder): En-färg Och Tvåfärgade 1,5 Uppsättningar Satintyg. Vad är Mikrosatin? Recensioner
Sängkläder Från Satin (40 Bilder): En-färg Och Tvåfärgade 1,5 Uppsättningar Satintyg. Vad är Mikrosatin? Recensioner
Anonim

När du kommer hem efter en hård dag på jobbet vill du falla i en mjuk säng och glömma allt i världen. För en sund sömn är kvaliteten på sängkläder av stor vikt. Idag ger tillverkarna oss massor av alternativ. De skiljer sig åt i pris, styrka, hållbarhet och många andra parametrar. Ett alternativ är sängkläder i satin. Vi kommer att prata om dess fördelar, nackdelar och funktioner i den här artikeln.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Produktbeskrivning

Tänk dig en perfekt plan yta med en blank glans och vackra mönster. Detta kommer att vara satin. Till skillnad från natursilke är det inte så halt och kallt.

Det fick sitt namn på grund av sin speciella vävning. Om vi jämför den sömmiga sidan och framsidan, har de betydande skillnader. Den senare är mycket slät och jämn, medan baksidan har ett tydligt vävmönster. Detta beror på att varptrådarna är ojämnt sammanflätade. På utsidan bildar de en jämn yta och det verkar som att de alla ligger i samma riktning. Detta skapar en speciell glans.

När det gäller kompositionen används traditionellt fibrer som bomull, siden, bambu eller syntet för tillverkning av satin i olika proportioner. Och även om syntet ingår i kompositionen, är dess procentandel liten. Det är naturliga tyger som vanligtvis kallas satin. På grund av detta har de utmärkta egenskaper. Deras kostnad kommer att vara lämplig. Men högkvalitativa satinunderkläder är värda kostnaden, eftersom det kommer att tjäna dig mycket längre än ett vanligt calico-set.

Bild
Bild

Räckvidd

Förutom andra set kan satinlinne klassificeras enligt flera huvudkarakteristika: storlek, komposition, inredning, ytterligare funktioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Till storlek

Sängar med en säng är den mest blygsamma storleken som passar babysängar. Paketet innehåller ett örngott, lakan och påslakan. Standardstorlekar: påslakan - 135 * 200 cm, örngott (observera att endast en ingår i satsen) - 50 * 70 cm, lakan - 110 * 200 cm.

En och en halv uppsättningar skiljer sig från de tidigare i större storlekar och närvaron av ett extra örngott. Inte alla kit har det här alternativet, så kolla förpackningen för den exakta varulistan. I den engelska versionen kommer inskriptionen att läsa "singel" eller "1 dålig". När det gäller storleksnätet har ett 1,5-sängs påslakan en storlek på 150 * 220 cm, samma storlek kommer att vara för arket. Båda örngott är av samma storlek 70 * 70 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dubbla uppsättningar är utformade för stora sängar, även om deras storlekar är mer blygsamma än de för "euron". Mät därför parametrarna för din säng när du väljer. Detta gör att du kan hitta rätt storlek. Setet innehåller ett påslakan (180 * 220 cm), ett lakan (200 * 220) och ett par örngott (70 * 70 cm).

"Euro" är den mest populära PBC -storleken idag, eftersom de flesta moderna sängar har en hög madrass. Storleken på arket på 240 * 220 cm gör att du enkelt kan fylla det och inte vara rädd för att det kommer att smula ihop under sömnen. Påslakan är också stor i storlek - 200 * 220. Filtar av lämplig storlek är mer än tillräckligt för ett gift par. Samtidigt behöver du inte dra den över dig själv, eftersom måtten gör att två vuxna kan sitta bekvämt under den. Örngott har en anpassad storlek - 50 * 70 cm.

Om du är van att sova under en separat filt, så är familjesatsen för dig. Den innehåller två påslakan med parametrarna 150 * 220. Det finns ett ark (150 * 220 cm), men örngott, som förväntat, är 2 stycken (70 * 70 cm).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Förening

Satängset kan vara av flera typer, beroende på tyget från vilket de är gjorda.

Satin satin kombinerar alla dygder av siden och bomull. Faktum är att den sömlösa sidan av tyget har en bomullssammansättning. Detta gör den behaglig för kroppen och minskar risken för halka. Den eleganta framsidan är känd för sin skönhet och glans, eftersom den är gjord av siden.

Det finns också en blandad satin. Å ena sidan minskar tillsatsen av polyester i tyget dess miljövänlighet. Men detta ger materialet mer slitstyrka. Den största fördelen med sådant linne är dess låga (jämfört med naturlig satin) kostnad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mikrosatin kallas ofta för en ny generation av material. Den rullar inte, teckningarna på den bleknar inte och den är behaglig för kroppen. Detta beror på tillsatsen av polyester till kompositionen. Tyget lämpar sig bra för färgning, vilket gör att tillverkare inte bara kan göra ljusa utskrifter på det, utan även 3D -bilder.

Satin jacquard kan ha antingen en bomull eller en blandad bas. Det kännetecknas av sitt volymetriska mönster, som bildas på grund av den speciella sammanvävningen av trådar. För detta används vävmaskiner som är utformade för att endast producera denna typ av tyg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ytterligare funktioner

Sängkläder tillverkare försöker göra sina uppsättningar inte bara av hög kvalitet, utan också enkla att använda. Var därför uppmärksam på följande detaljer när du väljer sängkläder.

  • Blixt . Tänk på hur mycket problem filtplatsen kan orsaka. Fötter faller regelbundet i den (även knappar sparar inte), filten själv strävar efter att glida genom den. Lightning löser alla dessa problem. Täcket blir lätt att ta bort när du behöver tvätta uppsättningen.
  • Sudd … Ett elastiskt lakan håller det säkert på madrassen. Om du har en rastlös sömn kan du ha märkt mer än en gång hur veck bildas på lakanet på morgonen eller det skrynklas och rätas helt från alla sidor. Resåren förhindrar att arket glider eller skrynklas.
  • Omslag . Vissa uppsättningar är dessutom utrustade med en filt. Detta är mycket bekvämt eftersom det skapar enhetens kit. Även om du lägger kuddarna ovanpå överkastet kommer de att skapa en sammanhängande ensemble.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Design

En fast färg är ett universellt alternativ. För att få den att passa perfekt in i interiören, titta på de färger som rummet är gjord i. Men du kan också köpa en uppsättning ljusa kontrasterande färger. Detta skapar en extra accentfärg. I det här fallet kommer rummet i sig att förändras märkbart.

Kombinationen av två nyanser på linne kan vara antingen kontrasterande eller från samma färgschema. Vilken version av tvåfärgad KPB som passar din interiör beror på paletten där den utförs, liksom på dina personliga preferenser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tryckt ritning är också populärt nu. Det finns två sätt att tillämpa det. Den första är reaktiv. Färgpigmentet tränger helt in i alla fibrer. Detta säkerställer mönstrets hållbarhet. Det kan säkert tvättas många gånger i tvättmaskinen. I den andra metoden - tryckt kommer mönstret att dekorera endast framsidan. Det är logiskt att anta att en sådan duk både kommer att blekna och förlora sin ursprungliga skönhet snabbare.

Ny teknik gör att tillverkaren kan producera riktiga mästerverk, till exempel 3D -ritning. Valet av mönster och smycken är obegränsat här. Vilken bild som helst kan överföras till tyg. De så kallade fotografierna ser väldigt intressanta ut. De i all sin ära förmedlar blomsterarrangemang, illustrationer av djur och vilda djur. Barn älskar också roliga seriefigurer och söta valpar och kattungar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rem-satin översatt från engelska betyder "ränder". Trådarna i olika sektioner (ränder) har olika riktningar. Detta skapar en intressant tygdekor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trots överflödet av ritningstekniker är broderi fortfarande populärt och relevant. Dess användning för att dekorera ett sängkläder set gör produkten chic och respektabel. Det bör noteras att kostnaden för en sådan duk är mycket högre (ofta kommer Lux -kvalitetsuppsättningar i denna design).

Bild
Bild

Det bör sägas om ett sådant speciellt material som en skördare. Vid första ögonkastet kommer du omedelbart att förstå dess huvudsakliga funktion. Duken ser skrynklig ut. Samtidigt går inte dess estetik förlorad.

Bild
Bild

Fördelar

Satinunderkläder är älskat för sin utmärkta prestanda och skönhet.

Satinsatser kommer att räcka för att fixa efter en natt, och de kommer att se ut som om de bara strykades igen. Om du försiktigt hänger dem efter tvätt, kan tråkig strykning helt undvikas.

Satin har en behaglig glans. Det är inte lika mättat som siden, men det här materialet glider också mycket mindre. Ytets släthet ser väldigt estetiskt tilltalande och vacker ut. Tack vare den speciella vävtekniken och användningen av naturfibrer tål satinlinne upp till 200 tvättar. Detta är en solid indikator.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För spädbarn och vuxna med en tendens till allergiska reaktioner är indikatorn på hypoallergenicitet mycket viktig. I dessa fall är det oacceptabelt att använda syntetiska tyger. Även om det blir ganska varmt på natten, oroa dig inte. När allt kommer omkring absorberar linne fukt väl och avlastar kroppen från obehagliga känslor.

När du försöker omge dig med saker som är säkra för hälsan, bör särskild uppmärksamhet ägnas åt sängkläder. När allt kommer omkring tar sömnen oss cirka 8 timmar om dagen. Ge företräde åt tillförlitliga tillverkare, eftersom även naturfiber kan färgas med otillräckliga färgämnen. Företag som värderar sitt namn tillåter inte detta i sin egen produktion.

Tvättens andningsförmåga är en mycket viktig faktor. Förutom goda värmebesparande egenskaper bör det vara bra för luftgenomsläpplighet. Detta säkerställer nödvändig luftcirkulation under sömnen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Brister

Satinlinne har inte bara fördelar utan också minus. Men det finns inte så många av dem och många av dem är villkorade.

  1. Högt pris . Kvalitetssängkläder i satin kan inte vara billiga. Oavsett vad säljarna lovar dig, behåll därför en rationell synvinkel i denna fråga.
  2. Känslig för solbränna vid torkning . Visst, i en stad är det svårt att föreställa sig att någon torkar kläder på gatan. Men balkonger finns kvar, som ofta fungerar som en plats för torkning av våta kläder och linne. Därför är en varning om denna egenskap hos satin inte alls överflödig.
  3. Överdriven mjukhet . Om tillverkaren inte har tagit hand om att göra insidan av påslakan mer grov kan filten glida av och arket kan räta ut och skrynkla sig.
Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalsregler

För att utvärdera kvaliteten på satinlinne i butiken, uppmärksamma följande punkter.

  1. Trådens densitet - inte mindre än 100 per kvadratcentimeter tyg.
  2. Undersök hela tvättytan noggrant. Det borde inte finnas en enda ledning på det. Om tyget är av tillräcklig kvalitet kommer de inte att visas under driftstiden.
  3. Ta ett lager tyg och titta igenom ljuset. Dess täthet ska vara tillräckligt hög, det kan inte vara fråga om någon transparens. När man tittar genom tyget mot ljuset bör silhuetterna av föremål inte ens gissas.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Recensioner

Recensioner av sängkläder i satin är mestadels positiva. Användare älskar både ljusstyrkan i nyanser och mjukheten i detta material. Dessutom beställer fler och fler det via specialiserade webbplatser, eftersom sortimentet i dem är mycket större.

Tillverkare som Blakit, Tac, Vasilisa har bra rekommendationer. Kvaliteten på lyxiga sängkläder från Turkiet uppskattas också av användarna, men kinesiska tillverkare väcker inte förtroende hos våra medborgare.

Rekommenderad: