Calico -sängkläder (5 Bilder): Funktioner I Uppsättningar Av Skrynkligt Chintz -tyg

Innehållsförteckning:

Video: Calico -sängkläder (5 Bilder): Funktioner I Uppsättningar Av Skrynkligt Chintz -tyg

Video: Calico -sängkläder (5 Bilder): Funktioner I Uppsättningar Av Skrynkligt Chintz -tyg
Video: Performance Fabrics at Calico 2024, April
Calico -sängkläder (5 Bilder): Funktioner I Uppsättningar Av Skrynkligt Chintz -tyg
Calico -sängkläder (5 Bilder): Funktioner I Uppsättningar Av Skrynkligt Chintz -tyg
Anonim

Trots att kvaliteten på en persons vila direkt beror på sängen, spelar sängkläder också en viktig roll. Det är en viktig egenskap för en bekväm och hälsosam sömn. En av de mest populära tygerna som används för att göra örngott, påslakan och lakan är chintz. Låt oss titta närmare på funktionerna i chintz -sängkläder.

Vad är chintz?

Chintz är ett material tillverkat med hjälp av speciell teknik. Det tillhör bomullstyper. För skönhet appliceras ofta färg i olika nyanser, mönster och mönster på den. Trots att Indien anses vara födelseplatsen för detta material har det blivit ganska utbrett i vårt land. Visst, om inte med dig, då kommer din mor eller mormor att ha gamla chintzklänningar, som för flera decennier sedan var ett integrerat attribut för varje fashionista.

Bild
Bild
Bild
Bild

Idag används materialet främst för att göra sängkläder . Det antas vara ett nästan perfekt tyg, perfekt för kontakt med människokroppen. Asiatisk chintz, som tidigare importerades till det ryska imperiet från utlandet, och nu produceras i vårt hemland, i staden Ivanovo, anses vara särskilt hög kvalitet.

Dessutom är skrynkliga chintz (seersucker) sängkläder populära. Färgen på detta tyg är vanligtvis en ruta eller remsa, även om det finns andra alternativ.

Bild
Bild

Hur väljer man rätt?

För att inte misstas när du väljer en uppsättning chintz -sängkläder, det finns några enkla regler att följa.

  • Var särskilt uppmärksam på produktetiketten. Alla de viktigaste egenskaperna bör beskrivas på den: densitet, livslängd, tvättregler, tillverkare, etc.
  • Innan du köper ett kit, öppna paketet (eller be säljaren att göra detta) för att säkerställa produkternas integritet och tygets anständiga kvalitet.

När det gäller färg är det en smaksak. På dagens marknad finns det ett mycket brett urval av alternativ i både mjuka och ljusa färger. Storleken på linne (enkel, dubbel eller 1, 5 sovplatser) väljs också individuellt.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar med materialet

Först och främst noterar köpare att chintz är ett ganska prisvärt material. Sängkläder tillverkade av detta tyg finns nästan överallt. Dessutom finns det en mängd olika färguppsättningar av denna typ, så vi kan med 100% säkerhet säga att du kommer att kunna hitta exakt vad du letar efter, oavsett om det är vanliga sängkläder för ett sovrum eller en produkt med ritningar för en plantskola.

Ett annat plus är det överkomliga priset . Calico -sängkläder är det billigaste jämfört med andra material. Många hemmafruar noterar också att sådana kit inte kräver särskild vård.

Det finns dock också nackdelar. Så, chintz har en låg densitet. Dessutom förstör ofta och långvariga tvättar materialet avsevärt (både dess struktur och färg).

Rekommenderad: