Barnsatängsängar (15 Bilder): Tips För Att Välja En Uppsättning Makosatin Med 1,5 Sovrum

Innehållsförteckning:

Video: Barnsatängsängar (15 Bilder): Tips För Att Välja En Uppsättning Makosatin Med 1,5 Sovrum

Video: Barnsatängsängar (15 Bilder): Tips För Att Välja En Uppsättning Makosatin Med 1,5 Sovrum
Video: Frida Fahrman fixar hotellkänsla i sitt sovrum 2024, Maj
Barnsatängsängar (15 Bilder): Tips För Att Välja En Uppsättning Makosatin Med 1,5 Sovrum
Barnsatängsängar (15 Bilder): Tips För Att Välja En Uppsättning Makosatin Med 1,5 Sovrum
Anonim

För barnets tillväxt och utveckling spelar rätt sömn en viktig roll. För att den lilla ska vara i bekväma förhållanden under sömnen måste du ansvarsfullt närma dig förvärv av föremål för sömn. Det ställs allvarliga krav på tygerna som används vid sömnad av barnsängar. Men närvaron av materia är så enorm att det ibland förvirrar även erfarna föräldrar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalskriterier för underkläder

För det första, även innan du köper babysängar, är det vettigt att tänka noga över vilka kvalitetsegenskaper det bör ha.

De viktigaste egenskaperna som babyunderkläder bör ha är följande

  1. Säkerhet är kanske huvudkriteriet. Vävnaderna i barnets omedelbara närhet bör inte innehålla några giftiga och giftiga föreningar som kan orsaka olika allergiska reaktioner och andra sjukdomar.
  2. Tvätten ska absorbera fukt väl. I en dröm svettas barnet eller något annat obehagligt fenomen som är karakteristiskt för hans ålder kan uppstå för honom. Därför är det nödvändigt att tyget absorberar all vätska och barnet är bekvämt.
  3. Tyget ska ha god luftgenomsläpplighet och god värmeavledning. Detta är nödvändigt för att barnets hud ska andas. Och det vore trevligt om materialet under en varm period svalnar avsevärt, och i en sval period, tvärtom, det avger sin värme och värmer barnet.
  4. Det är oönskat att tyget för barns uppsättningar är med tillsats av syntet. Det är bra om det har färgstabilitet. Vanligtvis har sovkläder för spädbarn saftiga nyanser, så du måste vara säker på att färgen inte hamnar på smulans hud den första natten.
  5. Det vore trevligt om linnet är slitstarkt och slitstarkt.
Bild
Bild

Eftersom barnets sängkläder tvättas oftare än föräldrarnas linne, behövs ett mycket hållbart material som tål ofta tvätt och inte förlorar sin kvalitet. I det här fallet behövs material som inte skrynklas mycket, eftersom veck kommer att orsaka olägenhet för smulorna och präglade på dess tunna hud kommer att orsaka olika negativa processer. Det är ganska bra när elementen i sängkläderna är lätta att tvätta, torka och stryka.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sängklädernas estetik spelar också en viktig roll, eftersom barn älskar att studera prydnader på linne, så teckningarna bör locka uppmärksamhet, men samtidigt inte vara särskilt pretentiösa.

Efter att ha analyserat alla ovanstående faktorer kan vi dra slutsatsen att bättre material för barnunderkläder är tyger som innehåller bomull och linne. De innehåller trots allt alla nödvändiga egenskaper för att göra barnets sömn lugn.

Dessa tyger inkluderar satin - ett tyg som har ett vackert utseende och en sidenkomposition, vilket får det att se ut som satin. På grund av att fibrerna i detta tyg är sammanflätade på ett speciellt sätt är det mycket motståndskraftigt mot slitage.

Det är känt att satin tål upp till 300 tvättar, medan grov kaliko, till exempel upp till 180.

Bild
Bild

Satin är attraktivt inte bara för sina yttre egenskaper, utan också för att det absorberar fukt väl och inte skrynklas. Ett ganska högt pris anses vara en negativ egenskap, men det lönar sig snabbt.

En annan typ av tyg för babysängar är makosatin ., för tillverkning av vilken bomull av hög kvalitet används, som inte innehåller några främmande inneslutningar. Tyget är mycket hållbart och har en blank front och en matt baksida.

När du väljer sängkläder måste du också ta hänsyn till måtten på uppsättningens komponenter. Ett set med 1, 5 sängar är perfekt för ett barn. Den innehåller ett lakan, påslakan och två örngott.

Bild
Bild

Sängkläder tips

Nu när du har bestämt dig för frågan måste du göra ett misstag med färger, storlekar och antalet komponenter. För att göra detta kan du använda användbara tips.

  1. När du väljer färgerna i satsen för ett nyfött eller ettårigt barn är det bra att fokusera på diskreta nyanser och färger. En stor ritning behövs inte här, men små bilder av fantastiska djur eller leksaker passar bra. Mycket prickiga teckningar låter inte den lille sova lugnt. För äldre barn kan du köpa ett linneset med karaktärer från barnteckningar.
  2. När du köper sängkläder för barn måste du hela tiden tänka på dess tillförlitlighet. Kanterna på alla föremål som ingår i satsen ska vara väl färdiga, och själva satsen bör inte ha onödiga sömmar. Här bör särskild uppmärksamhet ägnas åt påslakanet, eller snarare hur det sys. I händelse av att han har ett fönster i vilket filten är instoppad kan barnet av misstag komma in och bli förvirrad.
  3. Vanligtvis sover barn under ett år utan kudde, så du behöver inte mycket kuddfodral här. Detsamma är med påslakan, eftersom de inte blir smutsiga så ofta, men ett större lakan behövs. Den optimala lösningen kan vara att köpa ett par hela uppsättningar och några fler separata ark.
  4. Det är nödvändigt att exakt välja storlek på sängkläderna i spjälsängen, du behöver det för att vara lämpligt i förhållande till madrassen, filten och kudden. I annat fall kommer sängen att börja hopas och skrynkla till veck, vilket orsakar oönskade reaktioner på barns hud. Lakan ska inte hänga nästan på golvet, för för barnet är det farligt eftersom han fastnar i det och kan falla och stöta. Kanterna måste stoppas under madrassen, och det bästa alternativet här är att köpa ett lakan med ett elastiskt band.
  5. Lacy sängkläder med konvexa delar är oönskade för barn, så att det inte finns några märken på barnets hud.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Man bör komma ihåg att barnset, förutom örngott, lakan och påslakan, också innehåller mjuka sidor, som skyddar smulorna från att träffa sängramen. Du bör välja sådana sidor så att de är gjorda av miljövänligt material.

Ett alternativ till köpta babykit kan vara gör-det-själv-underkläder. Först måste du ta upp frågan. Tyger med fasthållna färger är lämpliga så att detta hjälper barnet att lugna sig och somna snart. Vid en tidpunkt då barnet blir äldre kommer det att kunna delta i valet av tyg till sin säng. Han kommer säkert att gilla bilderna på karaktärerna i hans favorit -tecknade serier.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vanligtvis säljs det mesta av materialet i rullar 2 meter 20 centimeter breda . Och därför kommer det inte att vara svårt att bestämma förbrukningen av tyg. Det räcker med att ta alla sängkläder och fästa bredden på tygets bredd. Vid skärning viks varje tyg på mitten, så att det blir tillräckligt med en sådan rulle för att sy en uppsättning. Men du måste komma ihåg att även om ett självtillverkat kit kommer att vara unikt, tar det mycket tid och ansträngning.

När du ordnar en säng måste du komma ihåg att du måste organisera den så att barnet får den nödvändiga sömnen. Sängen ska vara mjuk, filten ska vara ljus och sängkläderna ska vara i attraktiva färger och absolut säkra för barnet. Då kommer inget att hindra barnet från att bara se söta drömmar.

Rekommenderad: