Linnehandduk (27 Bilder): Funktioner I En Handgjord Linnehandduk

Innehållsförteckning:

Video: Linnehandduk (27 Bilder): Funktioner I En Handgjord Linnehandduk

Video: Linnehandduk (27 Bilder): Funktioner I En Handgjord Linnehandduk
Video: Linnehandduk, 100% linne 2024, Maj
Linnehandduk (27 Bilder): Funktioner I En Handgjord Linnehandduk
Linnehandduk (27 Bilder): Funktioner I En Handgjord Linnehandduk
Anonim

Lin, som var mycket vanligt för några decennier sedan, upplever en uppgång i popularitet idag. Invånare i storstäder strävar alltmer efter bekvämlighet, utan också för naturlighet, vilket resulterar i att de väljer sådana tyger både för kläder och för hushållsartiklar. Linnehanddukar för kök och badrum är trevliga att använda och passar i nästan alla interiörer. En mängd olika former och färger gör att du kan välja rätt kit även för det ljusaste badrummet eller köket.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar med linnetyg

Lin är en växt som odlas och skördas på ett speciellt sätt för att få naturliga fibrer. Den mogna skaftet plockas eller skärs inte av, utan dras försiktigt ur marken. Detta gör att du kan hålla fiberns längd maximalt, underlättar separationsprocessen.

Sedan antiken i Ryssland har hemspunna dukar gjorts av linnegarn på speciella maskiner för hand . Idag utförs det på specialutrustning med hjälp av "wet spinning" -tekniken. Maskinproduktion gör det möjligt att inte bara öka hastigheten och omfattningen av produktionen, utan också göra ytan på linnetyger mjukare och mjukare.

Förutom att det är naturligt har linnehanddukar flera andra fördelar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Styrka

Handduken är ett föremål för daglig användning. Det används aktivt, vilket resulterar i en snabb försämring av tyget. Lintråd är starkare än bomullstråd, och dess vävning i duken är tätare.

Detta gör att tyget behåller sitt ursprungliga utseende längre och förblir mjukt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Absorbering

Naturfiber absorberar perfekt fukt, vilket är särskilt viktigt för stora badhanddukar, som används för att torka inte bara kroppen utan också håret.

Bild
Bild
Bild
Bild

Torkningshastighet

Linnehandduken är tunnare än resten. På grund av detta torkar det snabbare och är redo för ny användning.

Bild
Bild

Hypoallergen

Känslig hud kan reagera med irritation och skalning vid kontakt med syntetiska tyger.

Med naturligt lin hotar en sådan reaktion inte ens små barn.

Bild
Bild

Bygger inte upp statisk elektricitet

Små elektriska gnistor kan genereras när syntetfibrer gnuggar mot människans hud och hår. Naturlinne ackumulerar inte elektricitet och magnetiserar inte hår.

Bild
Bild
Bild
Bild

Miljövänlighet

De som är oroliga för den ekologiska situationen i vårt land och planeten som helhet kommer att uppskatta processen att producera linne.

Till skillnad från andra tyger kräver linne mindre vatten och eliminerar praktiskt taget användningen av kemikalier i produktionen.

Bild
Bild

Typer av linnehanddukar

Beroende på storlek och användningssätt kan handdukar delas in i bad- och kökshanddukar. De förra är mycket större och används för hela kroppen, medan de senare är viktiga för köksoperationer . De kan torka disken och händerna, ta en varm gryta, svepa in den med en sådan trasa, torka vattendropparna på köksbordet. Beroende på hur sängkläderna gjordes finns det flera typer av sådana handdukar.

Melange

Tyget för dem är gjord av garn som färgats innan vävning.

Oftast är det vanliga dukar i mjuka pastellfärger.

Bild
Bild
Bild
Bild

Jacquard

Trådarna på duken är sammanflätade på ett eller annat sätt, på grund av vilket ett unikt mönster eller volymetriskt mönster skapas. Oftast i kök kan du hitta sådana rutiga handdukar, som kallas "våffla".

Bild
Bild

Med vaddering

Färgen eller mönstret appliceras efter att trådarna har vävts i ett enda tyg eller till och med på den färdiga produkten. Färgerna på dessa handdukar är ljusare och mönstren är högupplösta.

Denna applikation har dock en stor nackdel, den raderas snabbt med frekvent användning av produkten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur tar man hand om lin?

Badrummet och köket anses vara fuktiga områden. Dessutom är själva handdukarna ofta i kontakt med olika tvättmedel och rengöringsmedel. Allt detta har lett till att det har uppstått några funktioner för skötsel och förvaring av produkter tillverkade av naturliga tyger.

Det är nödvändigt att välja rätt tvättmedel som ska rengöra handdukarna vid tvätt . Det bör ta bort även fettiga fläckar spårlöst och samtidigt inte förstöra själva strukturen av lintrådar. Det är bäst att välja tvättmedel eller geler utan blekmedel. Samtidigt kan linnehanddukar tvättas både för hand och med tvättmaskin.

Du behöver inte använda för varmt vatten, 40 grader räcker.

Bild
Bild

Dra eller vrid inte handdukarna för mycket, vrid ur dem efter tvätt. Det är bäst att inte pressa linne, eftersom detta förändrar och deformerar vävningen av tyget. Med en maskintvätt kan du ställa in centrifugeringen på lägsta hastighet eller, om modellen tillåter, stänga av centrifugeringen helt. Det är bäst att torka lin i frisk luft eller på en varm radiator. Innan du hänger en våt handduk kan du skaka den väl. Detta hjälper till att minska rynkor på det torra plagget.

Det är nödvändigt att stryka lintyg vid en temperatur som inte överstiger 200 grader . Det är bäst att inte använda ett strykjärn, utan en speciell ångbåt. Varma handdukar läggs bäst på en säng eller soffa och får svalna något innan de rullar ihop och stuvar undan i ett skåp. Detta kommer att minska veck som visas vid linnedukens veck.

Bild
Bild
Bild
Bild

Produkternas roll i interiören

Lintyg ser bäst ut i en inredning där andra naturmaterial och dekoration också finns. Dessa inkluderar: vägg- eller fönsterinredning; möbelklädsel eller kakel i form av natursten. Det enklaste sättet är att kombinera handdukstyget med ett annat tyg, till exempel fönsterskärmar eller duschdraperier. En uppsättning badhanddukar, hängda eller upplagda i badrummet, som matchar färgen på VVS eller mönstret på de keramiska plattorna, kommer att se bra ut.

Kökshörnan kan dekoreras med små kuddar, vars örngott kommer att sys av samma tyg som kökshanddukarna.

Lampskärmar i linne på en ljuskrona i köket ser bra ut om de matchar i färg eller mönster med små hängande handdukar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är bäst att köpa och lägga ut flera handdukar i samma färg eller mönster samtidigt, eftersom en ensam tygbit ser mindre attraktiv ut. Varje produkt har sin egen plats, den är inte bara vacker, utan också mycket bekväm. Du bör inte använda de handdukar som redan är slitna, sönderrivna och har förlorat sin visuella attraktion. En ny produkt är inte så dyr, och en mysig hemmiljö kan pigga upp dig även på den mest molniga och regniga dagen.

Rekommenderad: