DIY Hemidéer (91 Bilder): Intressanta Och Kreativa Lösningar För Att Skapa Mys, Dekorera Ett Hus I "handgjord" Stil, Originalexempel

Innehållsförteckning:

Video: DIY Hemidéer (91 Bilder): Intressanta Och Kreativa Lösningar För Att Skapa Mys, Dekorera Ett Hus I "handgjord" Stil, Originalexempel

Video: DIY Hemidéer (91 Bilder): Intressanta Och Kreativa Lösningar För Att Skapa Mys, Dekorera Ett Hus I
Video: LIVE: From Roots to Fruits 2: Leading with Spirit and Values 2024, April
DIY Hemidéer (91 Bilder): Intressanta Och Kreativa Lösningar För Att Skapa Mys, Dekorera Ett Hus I "handgjord" Stil, Originalexempel
DIY Hemidéer (91 Bilder): Intressanta Och Kreativa Lösningar För Att Skapa Mys, Dekorera Ett Hus I "handgjord" Stil, Originalexempel
Anonim

För varje person är huset en speciell plats där du kan koppla av din kropp och själ, koppla av efter en hård dag på jobbet, umgås med familj och vänner. Detta är en lugn ö fylld med lugn och värme, mysighet och omsorg, som fyller ägarnas hjärtan med gränslös frid, och inger i deras själar den frid som finns i glada människor. Vårt hus ser inte alltid så bekvämt ut som vi ibland skulle vilja . Detta problem är helt lösbart: du kan förvandla ditt hem till ett hörn där mysighet och värme lever, lugn och ro. Du kan självständigt förvandla ditt hem till en önskad plats för ditt hjärta: vi förstår det invecklade med att skapa mys med våra egna händer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Du kan hitta alla nödvändiga material för hantverk hemma eller göra det själv med dina egna händer. Sådant hantverk kommer inte att ge vika för ens de mest snygga designer smycken. Glöm dock inte detaljerna i att välja en inredning för varje rum. Det som är lämpligt för ett rum kommer att vara absurt och absurt för ett annat.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En tygpanel kommer att se bra ut i köket, särskilt om det handlar om matlagning. Tekannor, kannor och andra porslin kan vara ett tema.

En sådan panel kommer att skapa intryck av en speciell komfort och värme. Vackra fjärilar av papper, avsedda för en ljuskrona, kommer inte att vara lämpliga i köket, eftersom de kommer att komma i vägen då och då.

Bild
Bild
Bild
Bild

Pappersfjärilar är ett bra komplement till vardagsrummet eller sovrummet. Det är i dessa rum som de kommer att skapa en känsla av viktlöshet, lätthet, som krävs för sådana rum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan sätta en gör-det-själv-matta i badrummet. Välj en färg som smälter in i harmoni med ditt badrums färgschema. Glöm inte att inte alla hantverk är lämpliga för ett visst rum. Innan du börjar pyssla med inredningen, matcha dess färg med färgen på ditt rum, lämpligheten i det givna rummet, likheten med stilen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Intressanta idéer

Nu är allt fler intresserade av handgjorda (handgjorda hantverk). Sådana hantverk är högt värderade, eftersom de är främmande för fabriksstämpling och bristen på exklusivitet. Handgjorda är alltid en unik stil, ett stycke. Du kan göra handgjorda för ditt hem, du måste bara låta din fantasi springa iväg och tänka på vad du vill göra. Du kan göra allt som din fantasi tillåter. En sådan sak kommer att ha en unik design, specialvärde och originalitet. Du kan göra något för interiören och fasaden på ditt hus.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tänk vad det kan vara. Det kommer att ge ditt hem extra komfort. Kanske en ovanlig målning, en panel, en gipsfigur, en lampa som liknar en stjärnhimmel och mycket mer. Du kan förvandla din interiör med vilket som helst, till och med ett litet element som harmoniskt passar in i rummets stil. Du kan göra allt detta med dina egna händer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Att engagera sig i sådan kreativitet är avkopplande och roligt. Var kreativ. Låt ditt hem bli din personliga verkstad och ett museum för dina unika verk.

För olika rum

Du kan bygga något med dina egna händer för vilken inredning som helst (vare sig det är en inredning för din favorit sommarstuga eller ett sött hantverk för en lägenhet). Som regel är något gjort för ett lanthus som matchar dess stil. Utformningen av ett sådant hus är oftast avslappnad, ganska enkel, inte låtsas vara en kräsna lyx. Gör därför hantverk som kommer att komplettera huset, vilket återspeglar dess väsen. Detta kan vara en bild gjord med blommor, en stickad panel eller en korg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enkla inredningselement är också lämpliga för ett hus på trä. Allt som väcker tankar om naturen, enkelhet (till exempel hantverk av trä eller tyg skulle vara ett bra komplement till inredningen i ett sådant hus).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För ett privat hus eller lägenhet finns det ett stort utbud av inredningsidéer . Det kan till och med vara hantverk gjorda av löv (höstlöv, något torkade, sedan täckta med lack och limmade på kartong, vilket kommer att ge charm till ditt hem). För vissa hantverk behöver du människors händer för att hjälpa dig att utföra det arbete som ligger utanför din styrka.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Från improviserade medel

Det är möjligt att förverkliga dina kreativa idéer även från de vanligaste sätten som finns hemma. Strålande hantverk kräver inte stora kostnader av dig. Du behöver bara ansluta din fantasi och börja pyssla med inredning för din inredning. För att göra detta kan du använda olika onödiga tyger, till exempel från gamla kläder, kartong, papper, enkla tandpetare, CD -skivor och andra små saker som finns i alla hem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dekorativa paneler kan tillverkas av tyg eller garn . Vanliga möbler kan dekoreras med pappersklippta fjärilar för att ge ditt rum en doft av skönhet och spontanitet. Du kan måla väggarna med sakura och klippa försiktigt ut de rosa kronbladen från papper och klistra dem på väggen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Använd gamla redskap som du inte längre använder, skor eller väskor. Alla onödiga saker kan användas (gamla kläder, tidskrifter, lådor under något, gamla lådor, resväskor och mycket mer).

Detaljerade mästarklasser

Du lär dig att göra paneler av tyg, en målning med quillingteknik, hantverk med lappteknik, du lär dig hur du använder gamla CD -skivor, målar väggpanelen hemma och bekantar dig med annan användbar information om hur du gör ditt hem mysigt. Lägg märke till ett par användbara tips nedan.

Bild
Bild

Vad ska man sy för bekvämlighet?

Hantverk som bär ett intressant namn - paneler - ser otroligt mysiga och söta ut. De kan vara gjorda av tyg, trä, pärlor och andra material.

Vi kommer att överväga det enklaste alternativet, hur man gör en panel av tyg:

  • Du behöver flikar i olika färger och längder. Du måste klistra dem på kartong eller annat tätt material (du kan använda en träskiva, om du har en). Besluta omedelbart vilken bild du vill förkroppsliga: på så sätt blir det lättare för dig att välja rätt material.
  • Efter att ha valt önskad bild, börja klippa den ur tyg och klistra den på kartong. Det är lämpligt att använda PVA -lim, eftersom det är lämpligt för limning av lappar, kommer det att hålla dem stadigt på kartongen.
  • Kartongen kan också förlimas med något slags tyg, gärna enfärgad. Det kommer att fungera som bakgrund för huvudbilden.
  • Om du inte vill använda lim för din panel kan du sy fast flikarna med tråd. Dessa sömmar ser väldigt intressanta ut.
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du tror att en sådan uppgift ligger utanför din styrka, oroa dig inte. Alla bilder, även de mest enkla och okomplicerade, är lämpliga för panelen. Klipp olika geometriska former eller enkla föremål från tyget (till exempel en vattenkokare, muggar, krukor, kannor, blommor, etc.). Även ett barn kan göra det.

Patchwork

Hantverk i lappstilen ser inte mindre intressant ut i interiören. Denna lappteknik påminner om en tygpanel. Dessa är snyggt klippta rester, monterade i en komposition av ett specifikt tema, som kan dekorera alla föremål i ditt rum. Till exempel är kuddfodral eller filtar ofta dekorerade med lapptäcke och samlar dem från många lappar av olika storlekar och färger. Oftare blir rektangulära och triangulära geometriska former, liksom rutor, fragment för kompositioner. Patchwork kuddar ser väldigt intressanta ut, de kommer definitivt att lägga till ljusa färger i ditt vardagsrum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förresten, dekorativa element gjorda med lappteknik är mest lämpliga för interiörer i Provence- eller boho -stil.

Kreativ stickning

Utan tvekan kommer stickat garnhantverk att vara ett vackert element och tillägg till din inredning. Om du älskar och vet hur du stickar, kommer originella mönster av leksaker, underlägg och servetter att hjälpa dig att förverkliga dina planer. Du kan sticka en intressant blomsterpotthållare eller varm krukahållare. Vi presenterar instruktionerna för att skapa en stickad matta av de saker som du inte längre använder.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ta ett gammalt föremål och börja skära det i en spiral. Du bör ha en lång remsa som inte är mer än 4-5 cm bred. Beväpna dig med en virknål och börja göra en kedja med luftmaskor. Använd ränder i olika färger om du har många gamla föremål. Med den resulterande mattan dekorerar vi korridoren eller något annat rum i huset. En sådan inredning ser original ut, det kommer inte att vara svårt att göra det. Dessutom tar det inte lång tid att bemästra, så det kommer inte att ta mycket tid att skapa, men du kommer definitivt att garanteras komfort.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förvaringsidéer

Kreativa saker som ser snygga och originella ut kan göras inte bara av en professionell designer. Du kan själv göra ovanliga och användbara gizmos för hushållsuppgifter.

Till exempel är en tom limonadflaska av plast lämplig för förvaring av alla möjliga småsaker:

  • Använd en verktygskniv för att skära flaskan på mitten. Du behöver en bottenbit utan hals. Beväpna dig med vackra pappersservetter och lim. Vi gör en behållare med decoupage -teknik.
  • Du måste använda lim för att limma över en del av flaskan med en servett. Att göra detta, som du själv redan förstod, är lika enkelt som att pilla päron.
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du har gamla skrivbordslådor kan du förvandla dem till ett exklusivt designerobjekt genom att klistra in lådans innerväggar med färgglada pappersservetter eller glänsande presentpapper. Du kan förvara alla små saker i en sådan låda. Förresten, lådans ytterväggar kan också målas om i en annan färg eller speciellt åldras genom att skala bort den gamla färgen.

Åldrande saker är nu en speciell teknik som ger inredningen en vintagestil.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du fortfarande har färgburkar efter reparationen kan du också använda dem som förvaring för små föremål. Du måste bara räkna ut hur du kommer att dekorera burken och ge den ett riktigt utseende. Du kan arbeta med decoupage -teknik, linda med presentförpackning eller till och med dekorera med strass, paljetter. En sådan burk kan hängas eller läggas på en hylla, brevpapper och andra småsaker kan förvaras i den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tips för restaurering

Om du är älskarinna eller ägare till ett trähus är du inte främmande för problemet med att mörkna trä och förlusten av dess tidigare attraktionskraft. För att förhindra skador på husets träytor kan du måla fodret inuti. Färgen bevarar trästrukturen väl och gör träet mer motståndskraftigt och hållbart. Fodret ska målas i flera steg:

Bild
Bild
Bild
Bild

Förbereder sig för att måla

I detta skede behöver du en pimpsten, en ren trasa, en pensel och en primer. Rengör fodret från smuts med den resulterande lösningen av varmt vatten och läsk, gammal färg kan tas bort med folie. Torka av ytan med den utan att applicera för mycket tryck för att inte förstöra träytan.

Bild
Bild

Slipning

Slipa försiktigt fodret med en pimpsten eller sandpapper (helst finkornigt).

Bild
Bild
Bild
Bild

Stoppning

Torka noga av fodret från det uppsamlade dammet och applicera primern i flera lager och torka var och en av dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Målning

Detta steg är den sista, där du behöver två penslar: en medelstor bredd och en smal pensel. Applicera färgen i flera tunna lager, men inte mer än tre. Det rekommenderas att börja måla uppifrån så att fläckarna inte rinner ner på de redan målade platserna. Vänta tills det första lagret har torkat innan du applicerar det andra lagret med färg. Det sista färglagret ska vara det tunnaste. Välj bara bra färger som har bevisat sig på marknaden för detta segment på en positiv sida och får de högsta betygen från köpare. För att göra detta bör du be om recensioner innan du köper.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vi gör av papper

Papper är ett av de mest prisvärda hantverksmaterialen. Från det kan du göra origami, servetter, ett hett stativ och andra hantverk som kommer att se original och intressant ut, du måste bara visa din fantasi. En av de finaste hantverk som kan göras av papper är en quillingmålning. För detta skärs tunna pappersremsor.

Bild
Bild

Varje remsa är vikt, vilket ger den någon form (vanligtvis oval). Använd fingertrycket på den rullade papperskulan och bilda en oval form med flera lager. Tryck bara inte för hårt på pappret, annars riskerar du att göra det till en platt boll. I denna teknik kan du göra en bild och hänga den på väggen. Och du kan omedelbart limma sådana papperskulor på väggen om den är monofonisk och svag.

Ta kartong och förbered papper. Du kan använda färgad kartong. Skär tunna pappersremsor och börja limma på kartongen med PVA -lim. Rita en fantasiblomma eller fjäril. Bilden kan vara absolut vad som helst. En sådan bild kan hängas i sovrummet, vardagsrummet. Det kommer att se underbart ut i alla rum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan till och med göra ett hett stativ av papper. För att göra detta, skär i tjocka pappersremsor, börja rulla de resulterande remsorna och bilda en boll. Skär bollarna i större eller mindre bollar, beroende på vilken storlek du vill göra stativet. Anslut dem sedan till varandra och limma på sidorna. Kokplattan är klar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vi föreslår att du dekorerar din ljuskrona med pappersfjärilar. För att göra detta, rita en fjäril på papper och klipp ut den längs konturen. Stansa ett litet hål med en nål och trä igenom det. Efter att ha gjort en knut i slutet, häng den resulterande fjärilen på ljuskronan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ju fler fjärilar du skär ut, desto mer charmigt ser ditt rum ut.

Rita på en vanlig vägg stammen på ett träd och grenar som sträcker sig från det i olika riktningar med mörk färg. Klipp ut gröna trädblad eller rosa sakura kronblad med färgat papper och klistra dem på grenarna på den målade stammen. Detta är ett fantastiskt alternativ för att lysa upp vanliga väggar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Spektakulära skivdetaljer

Det finns förmodligen gamla skivor i ditt hus som du inte längre använder. Sådant material kan fungera som ett element för den ursprungliga inredningen. Du kan försiktigt bryta skivan i små bitar (mosaikelement) och limma dem över en gammal tallrik. Sådan inredning kommer att tjäna dig som ett vackert komplement till din inredning. Den kan också hängas på en vägg eller helt enkelt placeras på ett soffbord. Du kan ändra skivans färg genom att måla den med en färgad markör.

Bild
Bild

Och här är ett annat sätt att använda gamla skivor, göra ett hantverk av dem: bryta skivorna i stora bitar, dekorera dem i valfri färg, limma dem på väggen i form av någon form av bild. Om du inte vill färga väggen med lim, klistra först in skivans delar på kartongen och häng sedan kartongen med den färdiga bilden på väggen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan göra paneler av skivor genom att dekorera dem med paljetter eller pärlor.

Skivan, som är iriserande i sin ovanliga färg, liknar skalen på en fisk. Vi föreslår att du blir en intressant inredning för badrummet: ta en skiva och rita en skymt av skalor med en svart markör. Limma fenorna, ögonen, svansen ur papper. Hantverket är klart. I specialbutiker för kreativitet säljs dockögon av alla storlekar. Använd dem för din fiskbild.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tips för alla tillfällen

Som du kan se är det inte svårt att dekorera din inredning, vilket gör ditt hem mysigt. Man behöver bara hitta onödiga saker som finns i varje människas hus, arma med nödvändiga verktyg (sax, lim, penslar, färger) - och hantverket är klart.

Innan du väljer ett eller annat element för att dekorera ditt hem är det viktigt att besluta om en uppsättning verktyg för att skapa en inredning:

  • Leta efter ett flytande lim som fäster fast vid delar och är lämpligt för papper, kartong, textilier, trä och läder. Det limmar snabbt och permanent delar av olika texturer.
  • Använd penslar för att måla fodret med medelhårdhet.
  • Använd markörer som är speciellt utformade för att skriva på CD -skivor för att färga in. Om du väljer att använda en vanlig markör sköljer den helt enkelt av skivan.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel i inredningen

Att göra vacker inredning till ditt hem är enkelt. Vi presenterar ett urval av alternativ för att dekorera ditt eget hem.

  • Ljuskrona dekorerad med pappersklippta fjärilar. Denna inredning kommer inte bara att imponera på dig utan även på dina gäster.
  • Pappersfjärilar på väggen. De spädar tapetets tråkighet och inspirerar tankar om skönhet. De kan tillverkas i valfri färg eller ton av textilier, möbler, gardiner.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Du kan lägga till ljusa färger till de monokromatiska väggarna i rummet genom att måla dem med valfri bild.
  • Du kan rita sakura på väggen, klippa ut kronblad från rosa färgad kartong. Det ser väldigt imponerande ut.
  • En panel av tyg är ett bra komplement till vanliga väggar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • En vanlig spegel kan inramas med små delar av skivorna som liknar en mosaik.
  • Originalridå från gamla skivor. För att göra detta måste du slå hål i krokskivorna som ansluter skivorna till varandra och fästs vid gardinstången.
  • Byrå gjord med hjälp av decoupage -teknik. Oftast används denna teknik i det inre av Provence -stilen.

Rekommenderad: